Solenza: diesel sau benzina?, Argumente pro si contra, criterii, decizie.
![]() ![]() ![]() |
Solenza: diesel sau benzina?, Argumente pro si contra, criterii, decizie.
b34uen |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|||
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
vezi ca sunt modele slz diesel cu directie asistata
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Din cate stiu eu singurul model este advantage, si nu are DA.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
orice ai face nu lua solenza fara AC...io regret din plin ca maicamea a luat-o fara AC
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
E valabil la toate masinile treaba cu AC-ul, nu numai la SLZ.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 8 June 05 From: Constanta ![]() |
la diesel dezavantajele sunt datorate zgomotului mai mare(se poate rezolva printr`o isonorizare),puterea mai mica , lipsei AC si taxele mai mari
cu directie asistata sunt modele dupa vara 2004 |
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
2006 Sport-Up Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going... |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca si motorul diesel de pe solenza e motor...
D-aia s-a cumparat cum s-a cumparat (adica deloc) si d-aia se vinde la SH cum se vinde (adica prost). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai problema e ca cei cu Solenza diesel cer prea mult pe ea, desi nu prea are dotari deosebite si doar motorul ii da ceva mai multa valoare prin faptul ca e diesel. Dar la Solenza tocmai motorul ala mare e problema
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Ca un fost si actual posesor de solenza diesel imi dau si eu cu parerea:
- in privinta fiabilitatii: a mea are 60k km si am avut la motor 2 probleme: 1. senzor de turatie stricat (dar din cate stiu eu acelasi senzor e si la benzina); 2. EGR infundat - motorina proasta din romania + mers subturat (deci din nou nu este vina motorului); per ansamblu, eu as spune ca e un motor foarte fiabil; - in privinta performantelor: nu am condus solenza mpi, dar o pot compara cu logan 1.4 mpi (cam acelasi motor, cam aceeasi greutate), si pot spune ca este mult mai sprintena decat benzina (mai ales indepasiri sau la deal) - in privinta consumului: mie imi lua 6 - 6,5 %, atat urban, cat si extraurban, in conditiile in care mergeam pa afara cu 120+; extraurban poti sa scazi pana la 4 - 4,5 % daca mergi decent si in litera legii; - in privinta zgomotului: este mult mai zgomotoasa decat benzina, dar te vei obisnui relativ repede cu acest lucru (eu unul am ajuns chiar sa-l si apreciez); bineinteles, unii membri ai acestui forum au auzul foarte fin, si sunt mai sensibili de felul lor la zgomotul de diesel; ![]() Deasemenea, zgomotul destul de mare de la solenza diesel nu este datorat motorului (din exterior, de pilda, este mai putin zgomotos decat dci-ul meu actual), ci datorita lipsei unei antifonari elementare. - in privinta servodirectiei: nu am mers cu solenza cu servodirectie, dar merg cu logan cu servodirectie, si pot spune cu mana pe inima ca prefer fara servodirectie; Acum nu stiu cati km faci pe an, dar daca faci mai putin de 20k km, nu prea se merita - impozit, asigurari, consumabile mai scumpe + pret de achizitie mai mare. Per ansamblu, desi consider ca este o masina mai buna decat mpi-ul, ti-as recomanda totusi una pe benzina, din urmatoarele motive: 1. s-au vandut foarte putine, astfel incat la SH nu vei gasi decat masini scumpe si alergate rau (cine isi cumpara diesel vrea sa faca multi km); 2. lipsa aerului conditionat: vara la 45 grade afara, iti vine sa te dai cu capul de pereti daca nu ai aer conditionat, mai ales ca o masina statuta in soare se incinge al naibii de rau. |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Ia o benzinara , motorul ala diesel e prea greu si e cam puturos .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
daca erau bune se vindeau mai multe cele diesel
cumpara una pe benzina cu AC si DA si fereste-te sa o iei la aproape 60.000 km (costa mult revizia aceea) |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Trofin Liviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 17 May 06 ![]() |
Draga Sabin_84 poate ne spui si noua ce ai hotarat sa stim si noi. Ai pus intrebarea si ai tacut.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- Cl-02-xxx
|
|
ador13 |
![]()
|
![]() VADER Group: Members Posts: 263 Joined: 9 September 05 From: Mangalia ![]() |
QUOTE - in privinta servodirectiei: nu am mers cu solenza cu servodirectie, dar merg cu logan cu servodirectie, si pot spune cu mana pe inima ca prefer fara servodirectie; @MK2 nu stiu ce ai vrut sa spui dar cred ca esti singurul pe care l-am auzit ca este mai bine fara servo. Eu cel putin, dupa ce ma urc intr-o masina fara servo, injur de mama focului ... mai ales cand este vorba de parcari, viraje stranse ...etc. Eu cred ca nu se compara o masina cu DA cu una fara. Probabil sunt subiectiv, in fine. Referitor la diesel vs. benzina, cum au spus si baietii inainte, dotarile inclina balanta spre benzina. |
--------------------
OPEL
ASTRA
H 2007
- CT-13-... EX: DACIA SOLENZA
|
|
sabin_84 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 12 September 07 ![]() |
multumes tuturor
decizia e benzina, avantajele benzinei cantaresc mult mai mult decat avantajul consumului un pic mai redus la diesel. multumesc tuturor inca o data |
--------------------
Dacia
1300
1986, berlina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:33 |