DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> nivel benzina rezervor

razvan n.
post 5 Jan 2006, 15:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Hello! Sunt un incepator atit pe acest forum cit si ca sofer. De accea am foarte multe de aflat. O problema pe care o intimpin este ca nivelul benzinei in rezervor nu ai e aratat corect. La diverse hurducaieli acul se misca si arata diverse niveluri ( dar e clar ca sunt aiurea ). Cum nu ma pricep si nici nu am de gand sa umblu eu la masina am rugamintea sa-mi recomandati un service bun. Prin bun inteleg in primul rind seriozitate, jecmaneala daca se poate deloc ( daca sunt multumit prefer sa-l cinstesc eu pe respectivul si devin client fidel ). M-ar interesa deasemeni acelasi lucru pentru apa in portbagaj unde ultima solutie ( in care zau ca nu am mai avut incredere fiind oferita de un asa -zis meserias care mai oferise si aplicase si alte solutii anterior ) a fost inlocuirea chederului. Asa ca un service bun si pentru asta ar fi aur pentru mine.

--------------------
dacia, wv supernova, bora - 23bgol,042233 b
DECEBAL, TU MARELE CONDUCATOR AL DACIEI, DE CE-AI TE-AI LASAT F...T DE TRAIAN?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Maff_77
post 8 Jan 2006, 03:49
Post #2

Membru autentic

From: constanta

a dracu supernova...cat de eronat indica acul?

--------------------
Dacia supernova 2001 opel calibra 2000 16v 4x4 turbo 1992 - CT 05 ZMA
x-team racing club member
+
balamuc
post 8 Jan 2006, 16:08
Post #3

Membru incepator

Acuma sa stii ca e normal ca acul de la benzina sa indice eronat la gropi, damburi . Gandeste-te ca in rezervor ai un plutitor care totusi se misca in aceste cazuri.
Si la mine face la fel, insa isi revine imediat. Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi. Daca vezi ca acul e la jumatate in mers normal si tu ramai fara benzina, atunci e o problema. Insa faptul ca acul joaca in mers nu e nimic de speriat.
Iar cu apa in portbagaj...sunt mai multe solutii. Da un search pe forum si o sa gasesti o gramada de solutii. Bafta.

--------------------
Dacia SuperNova - B
Dacia SN Europa feb 2002, 48.000km.
Modificari fata de dotarile din fabrica: inchidere, alarma, boxe+casetofon, turometru, ceas de bord, bricheta, bord albastru + multa valoare sentimentala :)
+
razvan n.
post 9 Jan 2006, 13:56
Post #4

Membru incepator

QUOTE(Maff_77 @ 8 Jan 2006, 03:49)
a dracu supernova...cat de eronat indica acul?
*

Arata de la maxim la minim. Acum arata aproape numai 0. Si am in jur de 15 litri. Un nene de la service mi-a zis ca trebuie sa arunce benzina ca sa rezolve si ca bine ar fi sa am doar vreo 5 litri. Asa e?
Cum naiba facem sa apara service-uri in care sa te programezi frumos, elegant ( eventual pe net ) si in care sa nu trebuiasca sa stai linga ,,mesteri"? Adica SERVICE ADEVARAT.

--------------------
+
razvan n.
post 9 Jan 2006, 14:01
Post #5

Membru incepator

QUOTE(balamuc @ 8 Jan 2006, 16:08)
Acuma sa stii ca e normal ca acul de la benzina sa indice eronat la gropi, damburi . Gandeste-te ca in rezervor ai un plutitor care totusi se misca in aceste cazuri.
Si la mine face la fel, insa isi revine imediat. Nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi. Daca vezi ca acul e la jumatate in mers normal si tu ramai fara benzina, atunci e o problema. Insa faptul ca acul joaca in mers nu e nimic de speriat.
Iar cu apa in portbagaj...sunt mai multe solutii. Da un search pe forum si o sa gasesti o gramada de solutii.  Bafta.
*

Nu e de la dimburi, gropi. Asta e sigur. Arata acum aproape numai zero nivel. Dar nu se aprinde ledul de atentionare.
Apropo de etanseizare: vreau un revice care pe ,,bani" sa faca o reparatie sa nu ma doara capul. Stiu: o sa-mi ziceti ca daca nu e problema de bani de ce nu-mi iau masina straina. Pentru ca : 1.sunt patriot, 2. sunt incepator si ucenicia pe Dacia e buna, 3. oi fi si masochist?

--------------------
+
balamuc
post 12 Jan 2006, 08:54
Post #6

Membru incepator

QUOTE(razvan n. @ 9 Jan 2006, 14:01)
Nu e de la dimburi, gropi. Asta e sigur. Arata acum aproape numai zero nivel. Dar nu se aprinde ledul de atentionare.
Apropo de etanseizare: vreau un revice care pe ,,bani" sa faca o reparatie sa nu ma doara capul. Stiu: o sa-mi ziceti ca daca nu e problema de bani de ce nu-mi iau masina straina. Pentru ca : 1.sunt patriot, 2. sunt incepator si ucenicia pe Dacia e buna, 3. oi fi si masochist?
*

Faptul ca vrei sa scapi de apa in masina, dpdv al celor de la service reprezinta o imbunatatire, nu o reparatie. Practic, iesi dintr-o stare de normalitate. smile.gif
Daca tu zici ca acul ala de benzina trece de la maxim la minim asa subit, atunci du-o in service ca pare groassa. Cu toate ca nu prea am auzit chestia asta. Am auzit ca indica eronat cu cativa litri buni in cazul afisajelor digitale, ca la astea analogice se strica indicatorul si nu mai arata nimic, dar de chestia asta nu stiam.

This post has been edited by balamuc: 12 Jan 2006, 08:55

--------------------
Dacia SuperNova - B
Dacia SN Europa feb 2002, 48.000km.
Modificari fata de dotarile din fabrica: inchidere, alarma, boxe+casetofon, turometru, ceas de bord, bricheta, bord albastru + multa valoare sentimentala :)
+
droopy
post 12 Jan 2006, 12:13
Post #7

Membru incepator

From: alba-iulia

QUOTE(razvan n. @ 9 Jan 2006, 16:01)
*

si la mine de vreo saptamana face acelasi lucru...defapt la mine acul cade dintrodata pana jos(fara sa se aprinda becul rosu)si revine la nivelul initial(adik nivelul de benzina din rezervor).....nu am apucat sa ma uit ce are,dar tind sa cred ca e ceva pe circuitul electric de la plutitor(posibil chiar legaturile de la plutitor).numai asa imi pot explica fenomenul...acu eu nu am desfacut sa ma uit dar va intreb:la plutitor pe unde se ajunge???stiu ca la berlina era in portbagaj si era foarte simplu...la SN insa cred ca sunt schimbate putin lucrurile

--------------------
dacia super nova - gsx
if it runs i like it,...if it runs fast i love it
+
razvan n.
post 12 Jan 2006, 14:26
Post #8

Membru incepator

I-am facut ieri plinul. I-am bagat pina-n gura. Si nivelul arata 3/4. Apoi, dupa plecarea din benzinarie, a inceput sa arate 0 ( fara sa se aprinda beculetul de atentionare ), 1/4, 1/2, 3/4, plin. Cam dupa cum vrea. Asta ma duce cu gindul ca, daca e cu plutitor-din cate pricepui eu, plutitorul asta e spart si e normal ( cit poate fi de normal sa se intimple asa ceva!? ) ca nivelul sa fie aratat aiurea.
Droopy, vad ca problema e diferita din moment ce variatia e de la 0 la nivel initial.
Cum naiba sa se sparga asa usor un plutitor? Din ce material e, stie careva?
Daca e sa-l schimbe chiar trebuie sa arunce benzina? Mi-e cam jena sa merg pina mai am 5 litri ( din calcule ). Mai ales ca nu sunt sigur ce e cu atentionarea de nivel minim. E data tot de plutitor sau de alt device?
Scuze pentru atita scris dar...

--------------------
+
pastrama
post 12 Jan 2006, 20:37
Post #9

scursura umana

From: Ct

QUOTE(droopy @ 12 Jan 2006, 12:13)
si la mine de vreo saptamana face acelasi lucru...defapt la mine acul cade dintrodata pana jos(fara sa se aprinda becul rosu)si revine la nivelul initial(adik nivelul de benzina din rezervor
*

Exact acelasi lucru l-am patit io azi...e prima oara cand imi face asa. Stateam la semafor si ma plictiseam-altfel nu cred ca as fi observat. Acul s-a dus repede la minim si dupa aia a revenit la normal. De la ce dracu o fi? huh.gif

--------------------
Tedei - -
+
asarban
post 12 Jan 2006, 20:51
Post #10

Membru autentic

Group: Banned

PLutitor gaurit sau tija indoita (nu cred...dar..)

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
nik1965
post 12 Jan 2006, 21:32
Post #11

Membru autentic

Contacte imperfecte in mufa sau mai probabil plutitor defect (contactul intre lamela mobila si infasurarea rezistiva). Cred ca cel mai bine se repara prin inlocuire, sau eventual curatire a infasurarii rezistive.

--------------------
dacia logan , duster 2005, 2017 - xx-xx-xxx
+
droopy
post 13 Jan 2006, 10:13
Post #12

Membru incepator

From: alba-iulia

bine..bine,dar cum ajung eu la plutitor???pe unde?...si daca ajung la el il pot schimba in fata blocului sau trebuie sa merg in service?-nu de alta dar daca e de mers in service mai astept vreo 1500 Km ca tre sa fac revizia la 40.000?

--------------------
dacia super nova - gsx
if it runs i like it,...if it runs fast i love it
+
nik1965
post 13 Jan 2006, 11:55
Post #13

Membru autentic

Plutitorul este in ...rezervor.
Ca sa ajungi la el dai la o parte mocheta din portbagaj si o sa vezi niste fire care intra in rezervor, prin ceva care seamana cu un capac rotund. Acela este capacul de acces in rezervor. Deci spor la treaba sau daca nu ai abilitati cauta si tu pe cineva care a mai desfacut (nu neaparat numai la DSN).

--------------------
+
razvan n.
post 13 Jan 2006, 11:57
Post #14

Membru incepator

Apropo de nivelul stabilit cu plutitorul: Hai, domne, ca si un WC merge mai bine!!!
De ce moasa-sa vrea tipu' de la service sa dea jos benzina ca sa repare daca are posibilitatea de acces pe sus? Mentionez ca doar i-am expus problema si a si bagat-o p'asta cu dat jos benzina.

This post has been edited by razvan n.: 13 Jan 2006, 12:00

--------------------
+
Altis
post 13 Jan 2006, 12:21
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti

Ca intr-adevar arunca benzina....la el in rezervor !

This post has been edited by altisone: 13 Jan 2006, 12:22

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
razvan n.
post 13 Jan 2006, 13:12
Post #16

Membru incepator

Tipu' a zis sa o duc cu cit mai putina benzina in rezervor. Ce naiba dom'le, te faci cu citiva litri de benzina!? Ce mare bussines e asta!?

--------------------
+
nik1965
post 13 Jan 2006, 14:18
Post #17

Membru autentic

QUOTE(razvan n. @ 13 Jan 2006, 11:57)
Apropo de nivelul stabilit cu plutitorul: Hai, domne, ca si un WC merge mai bine!!!
De ce moasa-sa vrea tipu' de la service sa dea jos benzina ca sa repare daca are posibilitatea de acces pe sus? Mentionez ca doar i-am expus problema si a si bagat-o p'asta cu dat jos benzina.
*

Cauta altul. Astuia ori ii e lene ori nu stie.

--------------------
+
nephis
post 16 Jan 2006, 13:51
Post #18

Membru incepator

am avut ai am aceeasi problema, deschisesem si un topic cu ceva timp in urma pe baza asta .
am descafacut capacul rezervorului de benzina din masina. concluziile sunt urmatoarele:
cu contactul pus daca misc putin papucii plutitorului acul revine la nivelul benzinei din rezervor.
daca nu e de la papuci e de la tija plutitorului care poate fi putin mai lunga decat trebuie si atinge in peretele rezervorului care are acolo o fanta in care se opreste tija, astfel incat daca ai benzina multa nivelul acului ramane jos pentru ca nu poate urca iar daca ai putina benzina nu poate cobora.
credeti-ma ca am tras de el in toate chipurile (tija plutitorului e de otel si nu se indoaie usor), am mers si la service si am schimbat plutitorul si tot degeaba, acolo mergea dupa ce plecat si dupa un timp scadea nivelul incepea "petrecerea".
acum sincer m-am saturat sa umblu acolo, miroase a benzina dupa in masina, spatiu e mic, se pot rupe clemele cu piulite, etc.
ce stiu sigur este ca daca pun mai multa benzina si nivelul acului nu reactioneaza dupa mers pe un drum mai denivelat sare tija din fanta rezervorului si devine indicatia corecta. asta pana cand scade nivelul de benzina din rezervor .....................
eu am renuntat sa-mi mai bat capul cand a cazut pe rosu fac tot posibilul sa pun ceva benzina si raman pe sistemuyl de la dacia 1310: cata benzina am bagat cam cat pot merge. la drumuri lungi pun mai multa benzina sa nu am bucurii.

oricum la service am dat banii degeaba si daca nu ai pe cineva care se pricepe la asta nu recomand la nimeni sa se duca la service.
parerea mea..................!!

--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 - B 52 G
**Renault Symbol Fidji 1.4 // B 52 ???**
+
klaus
post 16 Jan 2006, 14:06
Post #19

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

te referi la acest topic ?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
nephis
post 16 Jan 2006, 17:28
Post #20

Membru incepator

exact!!!!

aviz amatorilor de dureri de cap autoprovocate......

cine vine cu o solutie viabila are de la mine o lada de bere!!! alcoholic.gif drunksinging.gif drunksinging.gif

multumesc klaus pentru ajutor!!!

This post has been edited by nephis: 16 Jan 2006, 17:30

--------------------
Renault Symbol Fidji 2007 - B 52 G
**Renault Symbol Fidji 1.4 // B 52 ???**
+
SuntZmeu
post 19 Sep 2007, 15:57
Post #21

Membru incepator

daca acul cade jos este de la plutitor(butoiasul acela)...cel putin la mine asa era...se fisurase si intrase benzina in el.s-a rezolvat prin schimbare.problema cu hipurile o aveam si eu inainte sa s defecteze cel nou...benzina nu a intrat dintr-o data in el ci progresiv si d aici apareau erorile.dupa schimbare functioneaza perfect biggrin.gif

--------------------
dacia DSN 2001 clima 1,4MPI - B 69 K T A
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th June 2025 - 20:38
Forum Renault