Achizitie sistem - configuratie, ce parere aveti
![]() ![]() ![]() |
Achizitie sistem - configuratie, ce parere aveti
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
Varu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 11 July 03 From: Bucuresti ![]() |
multumesc pentru rapunsuri.
@merced, o sa incerc cu overclocking-ul. nu ma pricep deloc, dar o sa incerc sa invat din forumuri. procesorul e athlon xp 2500+, nu barton (sau una nu o exclude pe cealalta? de-asta am zis de la-nceput ca nu ma pricep la numele astea de procesoare). oricum, multumesc inca o data pt sfaturi. scuzati-mi ignoranta (si lenevia, trebuie sa recunosc...). ok, intre timp m-am mai luminat de pe google: deci athlon-ul meu e tot un fel de barton, care se preteaza f.b. la overclocking. This post has been edited by Varu: 18 Oct 2007, 13:18 |
--------------------
Renault
Megane 2
2005, 1,5 dci 82 cp
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Barton ar fi numele nucleului. Poti sa afli sigur asta folosind un soft de genu' CPU-Z.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
sa fi atent la overclockare, ca daca parametri depasesc anumite limite(depin unii in functie de altii)...nu o sa reusesti nimic, dar il mai si arzi....
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Merced |
![]()
|
Hai ca nu se arde, dar n-o sa-ti booteze sau in cel mai rau caz am intalnit sa booteze dar apoi sa corupa fisierele SO-ului intr-o veselie, si chiar dupa revenirea la default era nevoie de reinstalare...
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Mai eu vb din experienta. Nu sunt singurul care a dus un Throubred 2000XP (adica fsb 133@1.6G) la 2.2Ghz cu fsb de 210MHz doar cu crestere de 0.25V al procesor. Si merge stabil, fara sa crape. Si asta de ani ...
PS. Bartonu' este intradevar mai pretentios. This post has been edited by IRONICK: 18 Oct 2007, 15:05 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Merced |
![]()
|
Pai deh, T-bred-urile aveau toate multiplicator blocat... Si eu sunt posesor de T-Bred, chiar 1700+, ala overclockabil in draci, dar placa de baza, un m-ATX Soyo de toata jena, cu chipset KM400 ma limiteaza mult. L-am dus la 1.9Ghz, mai mult imi omoara placa video, deoarece nu pot sa limitez frecventa la AGP.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eu am un Asus nForce2. La mine merge sa trec de 210 la fsb, dar nu imi mai merge controlerul sata (ide-ul este functional in continuare). Era sata la inceput si nu era integrat controlerul in chipsetul placii ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Merced |
![]()
|
Aici e un review a placii lui Varu. Chipsetul e chiar nForce2 Ultra 400, deci overclocking din belsiug. Daca procesorul ala e si Barton n-o sa fie foarte greu sa-l duca macar la nivel de 3000+. Lockul la frecventa AGP e sfant, d-aia nForce2-urile erau cumparate de entuziasti. Eu degeaba overclockez pe gunoiul de chipset VIA ca dupaia am artefacte din cauza placii video intr-o veselie.
Problema cu S-ATA nefunctional in regim de overclocking e cauzata tot de o crestere de frecventa, s-a mai manifestat si la alte chipseturi, ultimul de care-mi aduc aminte e P915 de la Intel. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
detin si eu sistemul de mai jos... Oare la cat as putea sa duc procesorul fara sa am surprize?
MB Asus P5LD2, P4 i945P, LGA775, FSB 1066, ATX, PCI-E x16/ 3 PCI-x/ 3 PCI, Dual DDR2-667, 1xATA100, 2xU-DMA 133, 4xS-ATA II Raid 5 , SB 8ch.&Lan1000 CPU Intel Pentium 4 D 945 3400 MHz Socket LGA775 4096K bus 800, DUAL-CORE, BOX, Sursa 650W RAM DIMM 4Gb DDR2 PC-6400 800MHz Kingmax DDR2 CL4 ( Kit 4 x 1GB ) dual channel, VIDEO CARD ATI RADEON X700 Pro Porturi 2 Firewire + 8 USB HDD WDIGITAL 200 GB 7200rpm 8Mb Serial-ATA II 300 8,9ms WD2000JS , HDD Samsung 320 Giga S-ATA HDD Samsung 320 Giga S-ATA HDD WDIGITAL 250 Giga S-ATA HDD Samsung 320 Giga U-ATA Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
IRONICK |
![]()
|
Pai da peste cap controlerul din cauza frecventei mari ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Merced |
![]()
|
@Alydor: Procesorul ala al tau e un Prescott la baza, ma rog ii zice Smithfield dar tot arhitectura aia. Problema cu ele este ca se incalzesc excesiv. Daca i-ai pune un cooler mai teapan. Daca asta e placa de baza nici ea n-o sa te ajute mai deloc. Probabil BIOS-ul e spartan, nu e vreo placa pentru overclocking. Memoriile-s decente, ti-ai face treaba cu ele.
Daca ai bani de bagat iti recomand o placa de baza cu chipset P35 si un Core2Duo, chiar si unul mai ieftin. Asta daca vrei performanta. Cu overclockingul la procesorul tau e deja dificil, tinand cont de placa de baza si probabil de coolerul stock. El s-ar duce peste 4Ghz ajutat de un cooler teapan care costa cam 150 de lei si o placa de baza cu valente de overclocking, adica macar asta. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Alydor |
![]()
|
unde se incalzeste excesiv?
![]() Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Merced |
![]()
|
O sa se incalzeasca excesiv la peste 4 Ghz, daca ai coolerul cu care a venit el.
![]() Cat despre faptul ca C2D-ul de la munca merge mai greu, in conditii normale n-ar trebui deloc sa fie asa. Pai daca tot l-ai dus la 3.8Ghz, incearca si mai sus, vezi pana unde duce. Cu temperatura eu nu mi-as face griji, adica sunt genul de om care considera ca temperatura e prea mare decat atunci cand nu mai merge sistemul stabil. ![]() Atata timp cat o sa ruleze stabil, poti sa stai linistit. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Alydor |
![]()
|
O sa incerc... Oricum sunt foarte multumit de viteza procesorului... Vreau sa schimb placa de baza cu ceva mai bun, care s suporte undeva pe la 8 Gb de ram. In momentul de fata am dezactivat Swap-file-ul, castigand undeva pe al 15-10% viteza.Am activat RAID dar nu am obserrvat nici o imbunatatire asa ca am revenit la normal.
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Eu nu ma prea pricep, recunosc... da' oameni buni, overclocking la configuratii ca a lui Alydor... pentru ce? Reeditati efectele din StarWars?
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Alydor |
![]()
|
Daca te apuci de randat o casa cu 30-40 de lumini, shadw-uri, mirror-uri si enspe mii de culori, preferi sa stai unu doua minute decat sa stai 5-10 minute....
Suma lu' respectu', Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
xcss |
![]()
|
Inteleg. Configuratia mea de acasa in acest caz va deveni un secret pastrat cu strasnicie, nu de alta, da' ar fi inca un motiv de facut misto... si sunt destule
![]() |
--------------------
-
-
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
QUOTE(Alydor @ 18 Oct 2007, 20:04) Daca te apuci de randat o casa cu 30-40 de lumini[pai ce e bre discoteca?], shadw-uri, mirror-uri[una mica de barbierit e deajuns] si enspe mii de culori[hippy-ot?], preferi sa stai unu doua minute decat sa stai 5-10 minute....[altii asteapta cateva luni pentru o casa] Suma lu' respectu', Alydor |
--------------------
None
None
N/A
|
|
Alydor |
![]()
|
lamai demonica contraataca....niu special fx...
Suma lu' respectu', Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
xcss |
![]()
|
Oare ce configuratie ti-ar trebui s-o poti randa?
|
--------------------
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
sunt pe cale sa devin poseorul unui Esprimo Mobile Edition 11 V 5535 de la fujitzu-zimans... tot ce am reusit sa gasesc despre el este ca procul este Core2Duo, la 2GHz, 2Gb Ram, Hard de 120, placa video Ati nush-de-care 256 memorie proprie si expandabil la ~ 800 prin hyper memory... Stie cineva mai multe despre el? M-ar interesa cat mai multe detalii....
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Alydor |
![]()
|
mda... a sosit aparatul respectiv si se pare ca luni il returnez fiindca: in loc de 4 porturi usb are 3,(asta nu ar fi problema) bluetooth nu are (asta e intr-adevar o problema), placa video este SiS
![]() Ce vreau de fapt : - un laptop cu autonomie cat mai mare ( cel putin 2,5 ore) - Wireless, - Bluetooth - procesor Intel (Core duo sau Core 2 Duo, eventual un Centrino cel putin 1.6 Ghz) - Hdd de minim 120 de gb - Ram mimim 1024 ( cu posibilitate de upgrade pana la 2 sau 4 Gb) - iesire S-video eventual ( nu e obligatoriu) -Geanta (nu e obligatoriu) Sunt dispus sa aloc 2600 de ron pentru aparat... astept sfaturi, strict cu ceea ce am cerut. Nu ma intereseaza AMD, NVidia sau alte alea... MA intrerseaza sa fie pntium, sa aiba wireless, bluetooh, si autonomie buna cu bateria proprie ( nu sunt interesat sa car alti acumulatori dupa mine)si sa nu depasesc bugetul. Suma respectelor, Alydor S |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
mikimanaiute |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 March 07 From: Bucuresti ![]() |
ia un HP alydor
|
--------------------
hyundai accent
1,5 crdi
2007
- b 39 hyu
|
|
Alydor |
![]()
|
bine ma... tu imi spui sa iau ce ti-am spus io pe yahoo ca vreau eu sa iau
![]() Suma lu' respectu',Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Varu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 11 July 03 From: Bucuresti ![]() |
ok, in urma sfaturilor voastre (multumesc mult, merced, pt ideea cu overclocking-ul, si tuturor pt sfaturi), am reusit sa fac un overclock la barton-ul meu 2500+. l-am dus la FSB 189 (de la 166), cu vcore la 1,8 v (de la 1,65). acum merge in idle la 47*C, iar in full load ajunge uneori la 53-54 *C. totusi, as vrea sa-l racesc putin mai mult. un cunoscut m-a sfatuit sa caut un cooler thermaltake volcano 10 sau 11 (care ar merge la placa mea asus a7n8x deluxe). treaba e ca nu mai gasesc asa ceva (sint modele mai vechi). n-am gasit nici macar pe forumuri, la mina a 2a. are cineva vreo idee ? mersi anticipat.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2005, 1,5 dci 82 cp
|
|
Merced |
![]()
|
Vezi Vere ce repede inveti, deunazi nu stiai cu ce se mananca overclockingul, acum umbli cu VCore si FSB. Bravo!
Cooler ar fi fost ok Volcano insa mai rar gasesti asa ceva. Parerea mea personala e ca temperaturile chiar si in full-load sunt acceptabile, deci iti recomand sa nu te mai stresezi si sa nu mai cheltuiesti bani inutil pe un cooler care nu-l vei putea folosi oricum pe alta platforma. |
--------------------
Ford
Ka
|
|
Varu |
![]()
|
da, am invatat repede, pe internetul de la birou. noroc ca am un serviciu care nu ma prea solicita (in plus e de-a dreptul odios, cih... l-as schimba, da nu gasesc nimic :-( ), asa ca am timp de altele, ale mele. e drept ca n-am luat-o chiar de la zero, mai auzisem eu cite ceva, dar nu ma bagasem pina acum.
in privinta temperaturilor, tocmai, ca e o problema, sau cel putin asa cred. cu FSB-ul 199 (nu 189, cum am scris din greseala, in postul precedent) si Vcore 1,8, cinema craft encoder se opreste singur, in timpul codarii, cind temp ajunge pe la 54*C (adica nu se intepeneste sau mai stiu eu ce, pur si simplu se inchide dintr-o data, de la sine). ca sa verific ca problema e legata de temp, am dat FSB-ul nitel inapoi (parca pe la 195) si Vcore la 1,75. acum cinema craft encoder merge bine, iar temp max e vreo 51-52*C, asa ca am tras concluzia ca problema la configuratia precedenta venea de la temperatura prea mare. intre timp am comandat un cooler thermaltake golf-nu-stiu-cum, pe care l-am mai gasit pe stoc la elsaco, pare sa fie cam la aceleasi dimensiuni cu coolerul meu stock, cu diferenta ca thermaltake-ul e din cupru si nu din aluminiu. il iau luni, il montez, apoi dau iar FSB la 199 si Vcore la 1,8 si mai vedem. daca va intereseaza, va tin la curent. mentionez ca treaba cu overclockingul o fac exclusiv ca un hobby, pentru placerea mea. nu scot bani din afacerea asta, nici cu filme, nici cu altceva, iar filmele pe care le codific sunt filmarile noastre din concediu. iar in privinta cheltuielilor, atita timp cit sumele sint (relativ) modice (vezi noul cooler), e in regula. nu pot sa cumpar un sistem nou, mai puternic si mai recent, dar imi pot permite sa mai bag un ban in asta pe care-l am, daca-mi aduce un cit de mic spor de putere. This post has been edited by Varu: 21 Nov 2007, 14:41 |
--------------------
Renault
Megane 2
2005, 1,5 dci 82 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:47 |