calorifer electric vs. radiator cu halogen, unde e costul cu energia mai mic?
![]() ![]() ![]() |
calorifer electric vs. radiator cu halogen, unde e costul cu energia mai mic?
os |
![]()
|
||
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|||
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
os, eu am convector care sta pe podea.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Corect, sunt convectoare "de podea" (in esenta o "cutie" care are rolul de a dirija fluxul de aer, cutie ce are la baza o rezistenta sanatoasa ce se incinge). Ce nu mi-e clar (chiar am sa studiez maine, au parintii mei asa ceva, chiar o varianta "turbo"
![]() Avantaje convector: dimensiuni mici, destul de ieftin, incalzeste repede. Dezavantaje: nu stiu daca e sanatos de pus pe covor (rezistenta aia e destul de sus si aerul cald urca, da' totusi...), plus faza cu termostatul pe care o voi mai studia. PS: cea mai economica solutie e buiota (parca asa se numeste) umpluta cu apa cald, pe care s-o strangi la piept pana adormi. Dar poate ai ceva mai bun in locul buiotei ![]() This post has been edited by GoGu: 25 Sep 2007, 22:07 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Eu l-am tinut pe covor si nu au fost probleme, chiar daca a cedat ventilatorul dupa 2 saptamani.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu convector,si termostatul chiar are legatura cu ambianta,nu cu supraincalzirea.
LE.--Tot pe covor il tin si eu.Aerul cald urca,nu "deranjeaza"covorul cu nimic. This post has been edited by PaulT: 25 Sep 2007, 22:09 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@Sony:
Te cred - nu vad de ce nu. Ale mele erau de perete, de fabricatie franceza - dar fiindca povestea se intimpla in 1995 o sa intelegeti ca nu mai tin minte cum le spunea. De atunci nu m-au mai interesat asa ca nu stiu ce mai e acum pe piata. Dim motivele aratate eu personal cred in continuare ca radiatorul cu ulei e de preferat. Dar in fond e alegerea omului, nu pot sa-i impun eu pe ce sa dea banii. Pot insa sa-mi spun parerea. ----- edit: nu am explicat de ce e preferabila temperatura mai joasa: ca sa nu arda/incalzeasca prea tare praful, degajind astfel in atmosfera substante/mirosuri. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Intr-adevar radiatorul cu ulei da o impresie mai de siguranta, asa (cu toate ca era s-o pateasca ai mei cu unul, se stricase termostatul si s-a ambalat destul de periculos). Problema e ca omul vrea ceva de folosinta temporara iar caloriferele alea cu ulei sunt destul de mari si ocupa locu' prin casa...
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
M-am hotărât. Cred că voi cumpăra un calorifer electric. Din ce am căutat eu, cea mai bună ofertă ar fi la Altex, la 1.300.000, caloriferul CATA Focus 2000, cu 9 elemenți și are și ventilator.
Mai era un calorifer mai scump care are termostat și termoregulator. Unul e butonul ăla de setezi cât de mult să se încălzească, dar cealaltă opțiune ce face? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
marculescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating DaciaClub Posts: 3.202 Joined: 19 September 11 ![]() |
Radiatorul cu halogen este mai eficient, incalzeste mai rapid , este mai estetic, mai economic, eficient 99,999%.
Poate fi folosit si 20 de ani, eficienta ramane aceeasi. Caloriferul electric cu ulei isi pierde randamentul dupa doar 2 ani. Uleiul isi pierde calitatile, in unele cazuri este pericol de explozie, sunt cazuri. |
--------------------
dacia
solenza
2004
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pe cuvintul tau! Randament de 99.999% la rezistentele electrice! Deci, daca pui un ampermetru mai la vale de halogenul ala, iti arata 0.00si ceva amperi?
![]() Si eu, care am folosit 12 ani un calorifer electric, fara sa stiu ca stau cu bomba in casa! Ce calitati isi pierde uleiul? De ungere? ![]() In plus: pe caloriferul electric mai pui un scutec la uscat, nu te temi ca rastoarna pisica ceva pe el si iei foc. This post has been edited by corbex: 9 Feb 2012, 16:56 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Nene, de unde apar aștia?
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sint noii absolventi de ceva.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pericol de explozie la caloriferul cu ulei...
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
nu ma,uleiul ...la un an sau 15.000
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Da' anu ala cum il calculam? 01.01 - 31.12? Sau Iarna - primavara - vara - toamna?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Markos |
![]()
|
Pe de altă parte, dacă uleiu-i vechi, mai există pericol de explozie?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
sintetic sau semisintetic??? Sau a bagat din ala de la bunica....
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Da distributia cum e, pe curea su pe lant?Si firtlu Man sau renou?
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
corbex |
![]()
|
Uleiul mineral fierbe pe la 230 de grade. Si cu termostatul blocat pe inchis, rezistenta nu-l va aduce in veci la temperatura asta, la ce suprafata radianta are caloriferul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:33 |