cloncanit la schimbarea treptelor de viteza
![]() ![]() ![]() |
cloncanit la schimbarea treptelor de viteza
2dor |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|||
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Fratilor, nu va lasati amagiti! Eu am avut problema asta la solenza mea din 2003 si am fost de n ori la service si pana la urma mi-a crapat placa de presiune la 30k! Faceti urmatoarea proba: Cand sunteti in viteza a doua sau a treia, cei care aveti asemenea cloncanit, incercati sa impingeti sau sa trageti putin de schimbatorul de viteza(in functie de treapta in care sunteti - a doua-impingeti putin, a treia-trageti putin) si obtineti in felul acesta o pozitie fixa a schimbatorului, blocandu-l astfel in treapta de viteza inspre punctul mort. ATENTIE - nu fortati schimbatorul, doar impingeti-l sau trageti-l 1-2 mm catre punctul mort, scurtand astfel jocul destul de mare pe care il are schimbatorul de viteza in oricare treapta! Veti observa ca acel cloncanit dispare! Puteti incerca treaba asta mergand in treapta a doua, accelerati putin apoi luati piciorul de pe acceleratie, intrati in frana de motor si , daca se aud cloncanituri, incercati ceea ce am descris mai sus , impimgand schimbatorul de viteze, accelerand si intrand din nou in frana de motor. Cloncanitul va disparea si in aceste conditii TREBUIE sa mergeti la service sa expuneti problema! Poate e din timonerie, poate din ambreiaj strans poate cine stie... Oricum, cred ca nu trebuie sa neglijati acest aspect fiindca se stie, ambreiajul este unul din punctele sensibile ale oricarei masini si nu trebuie trecut cu vederea niciun zgomot anormal, indiferent daca asa facea de la inceput sau a aparut pe parcurs !
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
seba3621 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 11 October 05 From: Timisoara ![]() |
La mine ma indoiesc ca e de la ambreaj pt. ca l-am schimbat luna trecuta
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4mpi
Clima 2004
- TM 36 xxx
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci planetarele la mine nu au nimic la 23000 km. A verificat mecanicul meu tot ce trebuia si singurul lucru care provoaca cloncanitul e toba.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
arabu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 November 06 ![]() |
Salutare
Si eu am aceeasi problema cu cloncanitul la schimbarea treptelor de viteza. A aparut dupa 35K. O sa merg sambata la mecanic sa se uite. |
--------------------
dacia
solenza
2004
- 07phypw
|
|
tiesto |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 27 November 06 ![]() |
am si eu o problema mai grava cu cloncanitul asta de la cutie, am vrut sa schim din masalier in treapta intai si brusc am ramas cu cutia blocata, a sarit o tija de la cuplare si a trb sa merg numai cu treapta a 4 a, de la cloncanit trb sa fie pt ca il am de ceva timp!! ce trb sa fac am fost la servis si nu se gaseste piesa de la cutie care trb schimbata!!!! HELP pls repede
This post has been edited by tiesto: 27 Nov 2006, 16:17 |
--------------------
solentza
berlina
2004/confort
- AG xx SUN
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca mai mult decat ce fac cei din service nu poti face. Eventual cauta tu alt service sau cauta tu piesa pe la magazine. Nasol, oricum. Nu prea am auzit de cutiile astea sa se blocheze.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
iancu_florin_2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 28 November 06 ![]() |
QUOTE(2dor @ 13 Nov 2006, 11:15) Unii spun ca ar fi tampoanele de la motor. Ori sunt slabite suruburile ori sunt terminate tampoanele. am aceiasi problema. cred ca sunt tampoanele . cand accelerez sau decelerez mai brusc se aude cloncanitul asta care este foarte suparator.mai ales in trafic aglomerat cand stai numai cu treapta 1(eu am ceva probleme si cu relantiul daca dau drumul la acceleratie in loc sa ramana la 9000 coboara si brusc urca si atunci apare si sunetul asta aiurea) .cred ca la mine sunt niste tampoane nu stiu daca are si cutia asa ceva |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 berlina
- B 46 MJE
|
|
2dor |
![]()
|
Pai mergi la service si se observa imediat daca sunt tampoanele. Pe mine m-a pus sa trag frana de mana si sa bag in prima viteza ca sa plec de pe loc. Daca ai tampoanele duse motorul trebuie sa aiba un joc serios.
Off topic: Si cred ca ai vrut sa spui 900 nu 9000 ca atunci sunt invidios pe motorul tau. |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
iancu_florin_2003 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 28 November 06 ![]() |
da asta planuiesc sa fac sa merg la service sa vad care este problema
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 berlina
- B 46 MJE
|
|
black_sweet_crush |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 15 August 07 ![]() |
si eu am aceeasi problema cu "cloncanitul" la trecerea din 2 in 3...si se si simte ceva ca se misca sub piciorul meu cand schim a 3-a..am logan ...help...
![]() |
--------------------
dacia
logan
2006/berlina
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
la fel si la mine. a vazut-o mecanicul si cam doua ore a incercat sa-si dea seama ce e cu ea dar degeaba (urcata pe elevator si tras de toate fiarele, verificat tampoane motor, scut, frane si bruscari cat cuprinde si tot asa).
concluzia: posibil planetarele dar mai mergem o data sa o luam iar de la capat. |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Voi ati mai completat ulei la cutie ? Ati mai reglat cursa schimbatorului ?
|
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu raman la parerea ca ar fi din diferential,mai exact,jocul putin cam mare al acestuia.Si la mine apare cloncanitul acela,dar numai daca schimb vitezele mai devreme decat ar trebui si merg subturat,dar asta se intampla foarte rar.In general,schimb vitezele incepand de la 2500 rotatii in sus si nu se aude nici un cloncanit.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Faceti urmatorul test: cu masina in treapta 1 si capota ridicata, miscati masina in fata-spate, dar fara a da motorul peste cap (adica o cursa f.scurta). Trageti cu urechea la zgomotul ce se aude din zona cutiei. Seamana cu cloncanitul vostru? Eu as zice ca la mine tot asta este.
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Readuc topicul in atentie pt ca si eu am aceeasi problema si poate imi spune cineva mai cu experienta ce poate fi? Am schimbat planetara dreapta si s-a mai atenuat din cloncanit, daca o schimb si pe cea din stanga oare scap de tot? Acum nici una nu face urat cand virez maxim stanga sau dreapta!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
si la mine se aude de la planetara dr.cand plec cu virand stg.,se aude foarte putin,si o vibratie a scutului cand schimb pe la 2500-3000,dar astea sunt remediabile cu mai multa vaselina si o verificare a suruburilor.Daca aveti zgomote mai puternice nu ezitati si mergeti la service.
|
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
ghermann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 4 October 07 ![]() |
pina la urma a gasit cineva problema
ca pe mine ma dispera tacanitul ala |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- OT 22 TLD
|
|
daniel8810 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 4 June 07 ![]() |
marius_eugen...explica-mi te rog si mie cum se poate regla cursa schimbatorului....k din cate stiu eu nu s-a umblat deloc pe acolo de cand am masina....multumesc
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 august
- IS 88 DDI
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
a completat cineva cu ulei la cutie,ca daca nu e pierdere prin zona nu cred ca are rost,eventual daca ai multi km, a mea are 85000 dar e una la mine la servici cu 280.000kmsi merge 180km/h fara probleme.
|
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
mikemaniack |
![]()
|
![]() Membru Maniac Group: Members Posts: 357 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
si eu am avut cloncanitul asta daca faceam frana de motor sau o bruscam putin.ridicat mai brusc picioru de pe ambreiaj(nu cu scartz).
Am schimbat bieleta antirsaturnare sau cum dreaq io zice aia care prinde cutia de viteza. si tot nu a disparut,dar am revenit inapoi ca nu mau lasat baieti sa plec asa cu ea,si sub baterie sunt niste suruburi care strang corpul motor. alea chiar erau slabite. acum am scapat. |
--------------------
BMW
320D
TOURING EX SOLENZA CLIMA 2004
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Voi incerca si eu cu suruburile de sub baterie. Dar am totusi o banuiala ca nu se va rezolva decat la schimbarea planetarei.....
15 Apr 2008, 20:42: Voi incerca si eu cu suruburile de sub baterie. Dar am totusi o banuiala ca nu se va rezolva decat la schimbarea planetarei..... This post has been edited by i96nds: 15 Apr 2008, 20:42 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 23:25 |