Izolare fonică, sfaturi + soluții practice
![]() ![]() ![]() |
Izolare fonică, sfaturi + soluții practice
nova |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 6 February 04 From: CT ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova Clima 2001
- CT
|
|||
Nicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 10 July 03 From: Bucuresti ![]() |
nu lipesti nica. ceea ce lipesti acu' tre sa dezlipesti mai incolo
![]() pe "podeaua" portbagajului sta fara sa o lipesti. ridici "mocheta" si o folosesti ca model pt a taia folia si pui intii folia (1 sau mai multe) si peste ea mocheta. daca vrei sa-ti pui si pe lateral e mai complicat ca tre sa crosetezi si nu stiu sa fi pus cineva acolo. |
-------------------- :) Cool messing the settings!:)
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe lateral merge lipita folia pe spatele capitonajelor interioare. La dati jos si asa aveti si modelul dupa care trebuie sa decupati. Oricum, alea nu sunt ca fetele de usi sa le demontezi mai des. Se scot doar in caz de Doamne-fereste pentru indreptatul tablei si atat.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
spidmann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 19 April 04 ![]() |
[color=green][/color]
hm...in legatura cu folia de parket...e f. buna pt. masina,dar sa stii ca eu mi-am pus direct parket ![]() ![]() |
-------------------- |
|
SGN_1310 |
![]()
|
![]() sgn_1310 Group: Banned Posts: 484 Joined: 9 June 03 From: Buftea, judetul CALIFORNIA ![]() |
Atunci shi cu parchetu ai sfeclit'o ca vine apa peste el shi se umfla.
|
--------------------
Dacia
1310
- B-xx-XSK Inaction it's a weapon of mass destruction.....
Agitatorul sef! |
|
spidmann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 19 April 04 ![]() |
cum sa izolezi pe sub bord!?...sa n-auzi frumusetze de bondar la 6k rpm ?!
eu merg si cu geamul deschis ... parketul sa se umfle !? am uitat sa mentionez...am inceput cu spuma poliuretanica...combaterea accesului ploilor in interior ![]() |
-------------------- |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cum se combate scirtiitul garniturii de cauciuc de pe pplansa de deasupra portbagajului?se freaca de hayon si face urit
am izolat usile cu PEE si e bine , mai ales pt muzica |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
roberth |
![]()
|
![]() Membru tamponat Group: Members Posts: 60 Joined: 1 March 04 From: spatele tau ![]() |
Ieri am terminat si eu operatiunea de "foliere"...
Liviu, cred ca ar trebui sa itzi brevetezi inventia ! ![]() @Dacia Pitesti : Alo, alo, alooooo...ramaneti la locurili voastre- Se pare ca ascultati si acum indemnul lu Ceasca, in afara de forma si ceva piese frantzuzeshti tabla e aceeasi ! ... shi mentalitatea ! ![]() |
--------------------
Dacia
Nova T
1998
- B 66 COJ
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Dsign, draga, avand in vedere mesajul tau se pare ca ai DSN (ca la SLZ nu freaca de hayon ci de cheder).
Drept urmare iti propun cateva variante: 1. Lipesti o bucata de mocheta pe hayon, astfel incat garnitura de cauciuc sa frece pe mocheta, nu direct poe tabla 2. Iti muti niste "impingareti" pe marginea hayonului (cum facusem si eu la un moment dat ( http://www.cklaus.go.ro/placa.htm ) 3. Iti montezi polita de SLZ Daca ai SLZ, iti propun sa-i lipesti pe capatul "impingaretilor" de cauciuc ai plansei portbagaj niste suporti de pasla care se gasesc de vanzare sub forma picioare de mobila cu o parte autoadeziva |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alexandrudragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 131 Joined: 15 April 03 From: Constanta ![]() |
LA mine nu scratie asta, la mine scratzia bancheta din spate, cand era bine prinsa in sistemul ala de rahat de prindere. Platicul se freca de metal si facea acel zgomot, enervant cand luai mici denivelari. Se auzea numai pe partea dreapta. Acum nu am mai bancheta din spate prinsa in sistemul ei de prinderee, ci e lasata libera. Si nici nu mai scartie+ la franari, bancheta nu vine deloc in fata.
|
--------------------
DACIA
SuperNova
- CT-02-DSA Km facuti: 101.000
Data: 08.06.2007 SuperNOVA Campus 2003, 1.4L, 75CP |
|
k_gula |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 January 06 ![]() |
pentru izolare fonica nu folositi materiale care absorb umezeala. pt izolare fonica cel mai recomandat este DYNAMAT . este o folie adeziva de mai multe dimensiuni folosita pentru concursurile de car audio. Modele existenta pt fetele de usi, podea, capota motor, plafon... ese cel mai bun izolator fonic. puteti gasii pt cei interesati la www.tuningshop.ro, ei aduc astfel de folii desi nu apar pe site.
|
--------------------
Opel
rekord coupe 68
- b55rek
|
|
melomanuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 600 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
A incercat cineva sa-si izoleze porbagajul fonic cu burete care se foloseste la asaceva?? Eu cam asta as avea de gand sa fac dar mai intai sa fac sa nu mai ploua in porbagaj si dupaia. Daca a facut cineva sa puna niste poze. Merci
|
--------------------
dacia
super nova
2001 clima
- TM86SRG
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
am antifonat cu dinamat toate interioarele fetelor de usa, apoi am dat, cu pensula, trei straturi de antifon cauciucat peste acest dinamat. gaurile tehnologice ale fetei de usa leam obturat cu aluband si in locul foliei de plastc am aplicat o musama cat mai groasa pe care am lipit-o cu power tape.
capota motor-am scos-o am intors-o cu fata in jos si am turmat in toate rosturile antifon cauciucat diluat cu benzina. s-a format astfel un strat de cca 5 mm de antifon care a preluat toate vibratiile capotei. inchiderea capotei se face acum prin caderea ei libera de la cca 10 cm cu un zgomot infundat, ca la o capota de masina cu pretentii. in portbagaj-scos mocheta, turnat antifon cauciucat diluat cu benzina. dupa uscare s-a format un start de cca 5 mm de antifon.remontat mocheta. efectul este mununat. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
de ce ai diluat cu benzina antifonul ? din cauza frigului ? pentru ca antifonul este moale ca o miere. poate ce ai dat tu era intarit de la temperatura de acum. sau ai vrut sa intre prin toare locurile mai bine ? oricum daca ai reusit sa dai 5 mm grosime esti tare . ai avut ceva rabdare .
legat de materiale care absorb umezeala daca in masina intra apa atunci e dezastru dar daca nu intra aceste materiale(pasla de ex.) sunt foarte indicate pentru reducerea zgomotului-sunt fonoabsorbante. dinamatul are mai mult proprietatea de a reduce vibratiile care se amplifica pe suprafetele de tabla ale habitaclului, este unmaterial bun dar de obicei se mai pun si materiale care contin aer, materiale poroase. unii producatori auto folosesc pasla altii burete. la supernova este un burete foarte eficient la tablier. This post has been edited by han_1.6 mpi: 28 Mar 2007, 13:55 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
han: l-am dilut cu benzina (nu foarte mult) pentru a-l face mai fluid, astfel timpul de imprastiere in toate rosturile fiind mai mic creind si posibilittaea patrunderii perfecte in aceste rosturi. benzina este foarte volatila si antifonul se usuca repede. daca il diluam cu motorina..........
da, am avut si rabdare si service-al unui prieten de familie. operatiunea a durat patru zile cu tot cu uscare si remontare. si iti trebuie si ajutor pentru ca nu poti face de unul singur acest lucru. tot in ceste patru zile cat am stat cu capota desfacuta am facut operatiunea similara la portbagaj. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
eurro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 205 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
vreau acum de Pasti, ca tot plec in provincie sa incerc sa ii fac o insonorizare mini BMW-ului meu, am cateva intrebari pentru cei care deja au facut asta:
1. Daca se foloseste folie PEE, nu se creeaza condens? si riscul de ruginire nu este mai mare? 2. Daca folosesc antifon cauciucat, cum e mai indicat sa fac: sa pun intai antifonul? sau folia? ma gandesc ca la un caz de revopsire, etc, e mult mai greu de dat antifonul jos, cel pus direct pe tabla! Eu m-am gandit la varianta sa pun antifon in portbagaj si podea spate si folie in fetele de usi, la plafon nu vreau sa ma bag deocamdata. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort
|
|
uscatu83 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 20 November 07 From: Turnu Magurele - Bucuresti ![]() |
Si pana la urma ce este mai bun pentru izolare :PEE sau MINET?
|
--------------------
Dacia
Super Nova cu Ac.
2001 Detinator de Super Nova cu Ac si rugina.
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pentru izolarea capitonajelor de usi cel mai eficient este buretele de 2 cm grosime. Necesita 2 oameni pentru remontare. Usa suna a plin la inchidere, iarna tine de cald. Dezavantajul este montarea dificila.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Eu pe fatele de usa (cea de plastic) am lipit 2 straturi de folie pee de 2 mm, si inca un strat de folie pee am pus peste acea folie alba de plastic (care vine lipita pe partea metalica a usii). Se realizeaza astfel si izolatie fonica dar si termica...De asemena am dat cu antifon in usi, cu rol de izolatie fonica...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pentru compartimentul motor ma abtin sa mai pierd vremea, dupa experienta avuta cu celelalte 2 dacii. Pur si simplu nu merita efortul si timpul. La viteze mari zgomotul predominant este cel aerodinamic, de care din pacate nu avem cum sa scapam
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
La compartimentul motor am facut ca izolatii urmatoarele: dat cu antifon ep capota, apoi pus peste "blana", dar inainte am lipit sub blana un strat de folie pee...Pe peretele dintre motor si habitaclu am lipit izopren cu folie de aliminiu, dar scopul principal a fost ca sa izolez termic compartimentul climatizarii, mai exact izolarea evaporatorului aerului conditionat.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Treaba cu aerul conditionat face sens. Folia de aluminiu pentru gatit face treaba buna adaugat peste izopren. La Dacia 1310 Li facusem antifonare serioasa. Demontat bacterie, servofrana, toate furtunele si cablurile, pus vata minerala apoi decupat cu grija un "perete" din izopren pe care l-am imbracat intr-un strat dublu de folie de aluminiu. Zgomotul motorului a scazut in intensitate semnificativ, dar la viteze mari a ramas zgomotul la vant . . .
|
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
SYL |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 12 Jan 2008, 21:55) Folia de aluminiu pentru gatit face treaba buna adaugat peste izopren. Pai am precizat ca am folosit izopren cu folie de aliminiu incorporata, ce rost mai avea sa pun alta folie peste ? |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
dr_mKe |
![]()
|
Protectie suplimentara la zgarieturi, exfolieri, etc
![]() |
--------------------
RENAULT
2010 / 2022
|
|
bobomaster |
![]()
|
![]() Membru Daciot Group: Members Posts: 182 Joined: 12 March 08 From: Bacau / Bucuresti ![]() |
Ca o concluzie care din materialele mai sus mentionate au cel mai bun raport munca rezultat antisonorizant?(asta excluzand dynamat-ul care e cam scump sau antifonul cauciucat turnat, care din experienta am observat ca dupa ceva timp se decojeste singur cu tot cu vopseaua pe care a fost aplicat)
|
--------------------
RENAULT
Megane
2008 1.6
|
|
ilovedinamo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 14 March 08 ![]() |
salut ....week'endu' asta.....citind p forum .....am ales sa izolez si eu masina fonic ....cu folie pentru parchet.......am pus'o in 3 straturi ......a durat in jur d 4 ore ...la toate 4 usile.....foliile intre ele ..le'am lipit cu scoci ...cu 2 fete......si am lipit folia de partea d plastic a ushii .......este excelenta ideea....se simte o diferentza....usa este mai plina ....suna altfel si cand dai cu pumnul in ea.....nu se mai aude orice d afara......pana la urma urmei nu potzi sa o faci bmw ...dar este f buna ideea...... folia am luato din Practiker........deci ....succes mult ....si astept intrebari sa raspund .....totul este sa avetzi rabdare....este o munca migaloasa .....!
![]() This post has been edited by ilovedinamo: 17 Mar 2008, 00:49 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002 Clima
|
|
cosmin_ms |
![]()
|
![]() membru explorator Group: Members Posts: 249 Joined: 6 August 07 From: TG MURES ![]() |
azi mi-am cumparat folie de 0,5.maine sper sa fac macar doua usi..
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE 2
2003 Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu
|
|
SYL |
![]()
|
Te referi la peretele desprtitor de tabla dintre compartimentul motor si blocul de climatizare/habitaclu ? Daca da, eu am lipit izoprenul acolo cu prenadez si power-tape.
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
cosmin_ms |
![]()
|
![]() membru explorator Group: Members Posts: 249 Joined: 6 August 07 From: TG MURES ![]() |
salut.am facut si io azi chestia cu izoprenul...am cumparat direct cu aluminiul pe el.....nu are nici un efect
![]() am pus si pe interior... 22 Mar 2008, 18:43: usile le-am facut de vreo saptamana cu : 2 randuri PEE de 0,5.ceva-ceva se simte...ma refer la insonorizare..suna altfel usa cand o inchid.toate 4 le-am facut la fel This post has been edited by cosmin_ms: 22 Mar 2008, 18:43 Attached thumbnail(s) 032208132255.jpg ( Size: 278.6k ) Number of downloads: 2701 |
--------------------
Renault
MEGANE 2
2003 Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu
|
|
turturel |
![]()
|
![]() membrisor Group: Members Posts: 1.385 Joined: 2 May 08 From: Braila ![]() |
parca era un topic mai recent despre antifonare dar nul mai gasesc asa ca postez aci. in cele din urma am ajuns la etapa cu antifonatul pe care am trecuto cu succes, zic eu. In locul foliei PEE am folosit pasla...de pe un pat mai vechi. era in stare buna si statea degeaba asa ca la treaba cu ea. prima data am dat totul jos...mia venit rau...mia luat vreo 3 ore. sper ca merg pozele..cam asa arata operatiunea:
DSC00237.JPG ( Size: 475.26k ) Number of downloads: 2985 DSC00238.JPG ( Size: 436.04k ) Number of downloads: 2827 DSC00239.JPG ( Size: 424.16k ) Number of downloads: 2708 DSC00240.JPG ( Size: 368.18k ) Number of downloads: 2591 DSC00241.JPG ( Size: 448.76k ) Number of downloads: 743 DSC00242.JPG ( Size: 440.62k ) Number of downloads: 706 DSC00243.JPG ( Size: 385.94k ) Number of downloads: 719 DSC00244.JPG ( Size: 348.72k ) Number of downloads: 667 DSC00245.JPG ( Size: 363.99k ) Number of downloads: 602 DSC00246.JPG ( Size: 373.53k ) Number of downloads: 621 DSC00247.JPG ( Size: 522.31k ) Number of downloads: 741 DSC00248.JPG ( Size: 538.96k ) Number of downloads: 859 DSC00249.JPG ( Size: 473.16k ) Number of downloads: 901 DSC00250.JPG ( Size: 392.99k ) Number of downloads: 821 DSC00251.JPG ( Size: 552.73k ) Number of downloads: 747 DSC00252.JPG ( Size: 461.73k ) Number of downloads: 796 DSC00253.JPG ( Size: 486.83k ) Number of downloads: 823 DSC00254.JPG ( Size: 467.4k ) Number of downloads: 887 . nu prea ma pricep la asezatul pozelor asa ca rog un moderator sal editeze cum crede de cuviinta. ma mandresc cu oalele mele dupa spate...de...nu sunt ruginite sau crapate. am uitat sa fac poze cand am antifonato....ma refer la datu cu pensula si lipit dar arata ca in pozele de la sfarsit. vreau sa recomand aceasta operatiune celor care nu au facuto pt ca merita foarte mult. aveti nevoie de 12 ore max + una bucata parinte sau prieten rabdator ca o sa aveti nevoie in cateva locuri. pe interiorul satozelor am folosit folie PEE pusa in trei pe care am capsato cu un capsator. mai aveti o fotografie cu un clestisor cu vf indoit...este foarte bun la scoaterea bradutilor de plastic. nu va chinuiti la partea din fata cu scoaterea mochetei ci pur si simplu introduceti materialulu ales pt antifonare sub mocheta...e un pic mai incomod dar se merita. sper sa nu se supere moderatorii pe mine pt acest post pe care lam editat de cateva ori pt ca tot uitam cate ceva de spus |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 confort
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:55 |