D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
![]() ![]() ![]() |
D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
leinad |
![]()
|
||
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|||
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Leinad, ce legatura are anul cu designul?
Ce VW broasca n-arata mai bine decat Jetta? (de exemplu) |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Spatele e singurul element dubios la Logan. Fața, în schimb e OK. La Solenza e cam invers. Am vrut să cumpăr Solenza și nu regret că am luat Logan. Deci, Logan! Ia uitați cît e de mișto văzut de sus.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(daciafan @ 9 Jun 2005, 20:07) Termenul de design nu se referă cumva și la interior? Eu așa înțeleg să apreciem o mașină. Iar la capitolul ăsta Solenza e cam departe de Logan. Vezi și păreri de specialiști, aici: http://www.autoexpert.ro/revista/articol.php?id_material=857 Citez din alt articol: " Dacia Logan a fost prima masina din cele sapte cu care am calatorit. Este de remarcat spatiul interior deosebit. Nu stiu cum este sa fii sofer pe Logan, dar atat in dreapta, cat si pe bancheta din spate te poti relaxa fara sa stai cu genunchii la piept. Scaunul din dreapta, chiar mai mult, se poate impinge si chiar lasa spre spate in asa fel incat sa poti „trage un pui de somn“. Un alt atu este faptul ca torpedoul modelului Logan este capabil sa „inghita“ chiar si poseta unei doamne, si mai ramane spatiu si pentru „jucaria lu‘ ala micu“. Dacia Solenza este automobilul cel mai „rece“. Senzatia care mi-a ramas dupa ce am mers cu Solenza a fost urmatoarea: mai bine sofer de Solenza, decat pasager. Ca pasager ma declar nemultumit, scaunele sunt neconfortabile, tari si inguste, spatiul la picioare este mic, soferul schimba viteza a 5-a in „picioarele“ pasagerului din dreapta, buzunarele de pe usi sunt mult prea incomode si mici. Are un avantaj, minor, pasagerul din dreapta se poate ancora bine in manerul de pe usa in cazul unor viraje." În atach încă o poză cu Loganu' și cu Ciuhuleasca mea mică... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Bai da mare noroc cu "expertii" astia, nu-mi dadeam seama ca Loganul e mai mare! A, multumeste-i "expertului" pt faptul ca ti-a spus ca scaunul din dreapta e reglabil, poate, tu nefiind expert nu stiai! Cat despre „jucaria lu‘ ala micu“ ....
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(boiolu @ 10 Jun 2005, 06:48) ... nu-mi dadeam seama ca Loganul e mai mare! A, multumeste-i "expertului" pt faptul ca ti-a spus ca scaunul din dreapta e reglabil, poate, tu nefiind expert nu stiai! . Pînă și chestiile alea țin tot de design. Care e mai evoluat decît la Solenza. ![]() Ce remarc eu la românii de noi e că obiectivitatea e un deziderat greu de atins. "Tot copilu' meu e cel mai deștept, frumos și bun!" Idem, la mașini. Analizați toate topicurile cu poll-uri și dacă vreunul a votat contra mașinii proprii eu îl mănînc... Numa' bine! |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Uite ca eu am votat. Dar nu in comparatia LGN vs SLZ ci in comparatia DSN vs restul am ales DSN care mi se pare cea mai reusita masina facuta de Dacia din punct de vedere mecanic. Nu vorbesc de ax volan si radiator care se stie ca sunt cum sunt, pe mine ma intereseaza mai mult ansamblul motor-cv. Dar in fine.
Pana la urma toate Daciile intra in aceeasi oala. Fiecare model a fost la timpul lui laudat si anuntat cu surle si trambite si bag mana in foc ca daca ar scoate Dacia un model nou cei cu LGN acum ar spune ca LGN e cea mai buna, ca nu si-ar da ei masinile pe noul model samd. Deci ce rost isi mai are discutia. Ca sa reiau ideea cu toate Daciile care sunt cam aceeasi mancare de peste. Masini ieftine si asta cred ca spune tot. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(bogdan_o @ 12 Jun 2005, 11:23) Uite ca eu am votat. Dar nu in comparatia LGN vs SLZ ci in comparatia DSN vs restul am ales DSN care mi se pare cea mai reusita masina facuta de Dacia din punct de vedere mecanic. Nu vorbesc de ax volan si radiator care se stie ca sunt cum sunt, pe mine ma intereseaza mai mult ansamblul motor-cv. Dar in fine. Dacă mi s-ar permite aș mai vota și eu în spiritul tău cu Dacia berlină, pentru faptul că mergea pînă și cu cromozomi uscați iar ungerea motorului se putea face și cu ulei de șofrănel. Hai să fim serioși cu DSN! Așa și berlina avea un demaraj, mamă-mamă, de te dădea în perne! Dar parcă se vorbea de design, confort, ergonomie etc. ![]() This post has been edited by ursamajor: 12 Jun 2005, 21:57 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
RABADU |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 June 05 ![]() |
Nu ca nu as fi putut vota impotriva propriei masini dar Logan chiar chiar este o evolutie din punct de vedere al designului in comparatie cu Solenza.
|
--------------------
DACIA
LOGAN PREFERANCE 1.4
- MM05XXX ,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Evolutie, dar tot e mai urat
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai stai frate asa ca daca e vorba sa fim subiectivi sa fim subiectivi pana la capat.
TU de ce pui elemente de interior la design?Ca aici era vorba clar despre cum arata masina, adica despre design exterior.Sau te simti cumva complexat cu Loganul tau care arata ca o furgoneta de trasportat castraveti si ne vrajesti cu spatiu interior.Pai normal, ai spatiu in interior cat vrei si nu a spus nici un posesor de slz ca nu domne, masina mea e mai confortabila ca un logan.Dar aici vorbim de exterior unde loganul pierde clar.Pentru ca s-a vrut mult spatiu in interior si s-a facut un compromis cu exteriorul.Degeaba te umfli tu in pene ca lgn tau e mai frumos.. ca nu e.Solenza asa cu designul ei din anii 80 arata mult mai bine si arata mult mai bine pt ca nu s-a mers pe compromisuri.Au desenat-o pur si simplu, ce daca ala din spate n-are loc?Mi se rupe.E o masina din clasa mica.Nu stiu de ce de fiecare data cand se face o comparatie intre slz si lgn posesorul de lgn o sa zica pai da tata..dar ai spatiu.Pai normal ca ai spatiu, masina e imensa exterior si e normal sa fie imensa si in interior.. QUOTE Ce remarc eu la românii de noi e că obiectivitatea e un deziderat greu de atins. "Tot copilu' meu e cel mai deștept, frumos și bun!" Idem, la mașini. Analizați toate topicurile cu poll-uri și dacă vreunul a votat contra mașinii proprii eu îl mănînc... Pai in categoria asta intri si tu.Adica recunosti in strafundul sufletului ca de fapt slz arata mai bine dar votezi lgn pt ca tu ai logan.Pai da. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(Zippy @ 13 Jun 2005, 23:04) TU de ce pui elemente de interior la design?Ca aici era vorba clar despre cum arata masina, adica despre design exterior.Sau te simti cumva complexat cu Loganul tau care arata ca o furgoneta de trasportat castraveti si ne vrajesti cu spatiu interior.Dar aici vorbim de exterior unde loganul pierde clar.Pentru ca s-a vrut mult spatiu in interior si s-a facut un compromis cu exteriorul.Degeaba te umfli tu in pene ca lgn tau e mai frumos.. ca nu e.Solenza asa cu designul ei din anii 80 arata mult mai bine si arata mult mai bine pt ca nu s-a mers pe compromisuri.Au desenat-o pur si simplu, ce daca ala din spate n-are loc?Mi se rupe.E o masina din clasa mica.Nu stiu de ce de fiecare data cand se face o comparatie intre slz si lgn posesorul de lgn o sa zica pai da tata..dar ai spatiu. Pai in categoria asta intri si tu. Designul se referă și la interior și nu la spațiul oferit, ci la aspect, ergonomie etc. Nu mă simt complexat cu Loganul deloc. Dimpotrivă, sînt foarte mîndru și mă felicit că nu am luat Solenza (fiindcă asta am intenționat anul trecut). Cît despre părerea mea, dacă citeai vedeai că am scris că Solenza are spatele ceva mai atractiv decît Loganul, dar fața e de cacao. La Logan e invers. Însă per total, dacă pui la socoteală și elementele de design interior (nu de spațiu!) Loganul e cîștigător detașat. Eu zic că am fost destul de obiectiv și nu pot intra în acea categorie a celor care-și laudă doar propriul "copil". Dar o doză de subiectivism are fiecare. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
RABADU |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 June 05 ![]() |
|
--------------------
DACIA
LOGAN PREFERANCE 1.4
- MM05XXX ,,Oamenii invata din greseli . Oamenii destepti invata din greselile altora. "
|
|
Ghost |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 10 March 05 ![]() |
Loganul. Pur si simplu imi place
|
--------------------
Dacia
Logan Preference 1.6
- - "Vae Victus!"
"You should take help when offered. But I found that help offered when not needed is usually no help at all..." Kain |
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
SOLENZA e cea mai reusita si in aceeiasi masura si
LOGAN e cea mai reusita. Depinde doar de gusturi. Nu se poate aprecia in mod obiectiv. Propun ca ultimul sa stinga lumina. |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
bogdan336 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 9 July 05 From: coolentina ![]() |
solenza e mai de pusti, e mai sport ca loganu', care e clar o masin de familie, plus ca solenza se cosmetizeaza mai frumos, e mai furioasa
![]() |
--------------------
dacia
solenza
- B-32-TKL e reala si e a mea!!! - solenza face diferenta!! lol
|
|
ursamajor |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa spunem altfel: cu o solenza mi-ar fi rusine sa trec granita, ca ma arata lumea cu degetul. Cu Loganul nu mai am acea strangere de spate
|
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Parca ai avut o strangere se spate de la un Matiz!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Ca bine zici
![]() |
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(boiolu @ 11 Jul 2005, 14:31) QUOTE(ursamajor) Analizați toate topicurile cu poll-uri și dacă vreunul a votat contra mașinii proprii eu îl mănînc... Poti incepe cu Ake (#12). Pofta buna! Mersi! L-am mîncat deja. Nu vezi că n-a mai postat! ![]() ![]() (Oricum, tipul le are pe amîndouă mașinile și acum regretă votul dat. Între timp a-nceput să-i placă Loganul. Mi-a spus asta din stomac) ![]() This post has been edited by ursamajor: 11 Jul 2005, 19:36 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Sa nu te ineci, si eu am votat contra #84.
![]() |
--------------------
x
x
- x
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 11 Jul 2005, 22:36) Oricum ai fi votat, tot contra uneia dintre mașini ai fi făcut-o. ![]() ...poate erai înfierbîntat atunci cînd ai votat, dar între timp nu ți-a venit mintea la cap? ![]() ![]() ![]() ![]() Lăsînd gluma la o parte, diferența dintre Solenza și Logan e cam ca între Tico și Matiz. Unii spun că e mai frumos Matiz, alții că Tico a fost mai reușit (amestecînd și alte caracteristici în afară de design). Mie personal mai mult îmi place Matizul.Deci, e logic să-mi placă și Loganul mai mult. This post has been edited by ursamajor: 12 Jul 2005, 06:27 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
daca nu era asa inalt...era chiar reusit...portbagajul e si ala cam sus...elemente care nu dau prea bine...solnitza e mai sedan...
N-am nici solnitza nici golan...deci ma consider foarte obiectiv This post has been edited by andu911: 12 Jul 2005, 06:46 |
--------------------
-
-
-
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
QUOTE(ursamajor) Lăsînd gluma la o parte, diferența dintre Solenza și Logan e cam ca între Tico și Matiz. Alo, domnu' vezi ca Matizu' e facut, design-ul, de-un nea-nimenea din Italia pe nume Giugiaro pe cand THE CAR' e facut de ditamai nea Gheorghe! Pai se poate? P.S. Solenza e facuta de concurenta (nea Vasile). ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
Daewoo Matiz |
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(ursamajor @ 12 Jul 2005, 07:20) Sau nu prea pupi Loganul și de-aia te răzbuni pe el? ![]() ![]() ![]() Asa de gluma, de obicei pup femei....nu masini ![]() Si nu ma razbun deloc, pentru ca nevasta-mea nu are permis si fii-mea e prea mica pentru a conduce. ![]() ![]() |
--------------------
x
x
- x
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Eu nu am nici Logan nici Solenza, deci , cred eu, pot fii obiectiv !
Solenza arata a mai masina decat Loganul , parerea mea ! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 17:50 |