D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
![]() ![]() ![]() |
D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
DANYZAKILLER |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 28 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|||
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Si solenza ca ce a fost conceputa? Ca o masina lux de mare clasa, si a avut parte de mult mai multe fonduri? Hai sa fim seriosi
|
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Pana una alta Loganul se vinde bine cu design-ul pe care il are. Daca nu ma insel, a fost proiectat in mod special pentru a reduce costurile de productie pentru reperele de caroserie.
Cui nu-i place, isi ia altceva. Nu inteleg ce legatura are design-ul masinii cu traitul in Romania . Si nu inteleg de ce simt unii nevoia sa-si justifice alegerea. Design-ul e o chestie de gust. Iti place sau nu, nu ai nici cum sa ai dreptate nici cum sa gresesti. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 12 Jul 2005, 16:55) Pana una alta Loganul se vinde bine cu design-ul pe care il are. Daca nu ma insel, a fost proiectat in mod special pentru a reduce costurile de productie pentru reperele de caroserie. Cui nu-i place, isi ia altceva. Nu inteleg ce legatura are design-ul masinii cu traitul in Romania . Si nu inteleg de ce simt unii nevoia sa-si justifice alegerea. Design-ul e o chestie de gust. Iti place sau nu, nu ai nici cum sa ai dreptate nici cum sa gresesti. Da ce repede v-ati aprins.Incercati sa raspundeti cat mai obiectiv.Cred ca daca Solenza se mai fabrica cu siguranta Loganul nu ar mai fi avut asa de multe vanzari.Asa ca loganul se vinde asa de bine pentru ca romanul nu are de unde alege.Mergem inainte. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
v-ati gasit unde sa faceti statistica....intre niste proprietari de solenza si unii de logan...
![]() Pai cred ca daca punem la vot Logan - CLK , sau Solenza - CLK , CLK pierde...evident, pe forumu daciaclub ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Fac un apel ferm catre toti loganisti si catre toate fortele responsabile sa vina aici si sa voteze pentru a inclina raportul de forte in acord cu evidenta si pentr a opri ascensiunea rebeliunii.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
@ursamajor, am votat Solenza! Deci teoria ta nu sta in picioare! Dar te rog nu ma manca.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DANYZAKILLER @ 12 Jul 2005, 15:16) Da ce repede v-ati aprins.Incercati sa raspundeti cat mai obiectiv.Cred ca daca Solenza se mai fabrica cu siguranta Loganul nu ar mai fi avut asa de multe vanzari.Asa ca loganul se vinde asa de bine pentru ca romanul nu are de unde alege.Mergem inainte. Romanul, daca nu ii place design-ul de logan, isi cumpara matiz, cielo, clio, albeea, si n-spe mii de masini SH, inclusiv Solenta. Cine te obliga sa-ti iei Logan ? Arata-mi-l si il pocnesc. Nu inteleg ce vrei sa spui, pe bune ! Cand nu-ti place ceva nu-l iei si gata, ce atatea discutii. Sunt banii tai . Ai de unde alege, asta e mai important. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 12 Jul 2005, 19:39) Romanul, daca nu ii place design-ul de logan, isi cumpara matiz, cielo, clio, albeea, si n-spe mii de masini SH, inclusiv Solenta. Cine te obliga sa-ti iei Logan ? Arata-mi-l si il pocnesc. Comparatiile facute de tine sunt cam nasoale.Nu poti compara Loganul cu Matizul ca sunt din clase diferite, Loganul cu clio pt ca Clio e destul de scump fata de logan. Celelalte doua modele sunt niste variante bune dar majoritatea cumparatorilor de Logan sunt posesori sau fosti posesori de Dacia si doresc tot o Dacia.Iar piesele si intretinerea la Cielo si Fiat Albea sunt considerabil mai mari decat la Dacia asa ca singura optiune e Loganul.de masini sh nu discut e o adevarata loterie cumpararea unei masini sh.Hai ca incepem sa deviem de la subiect.Numai bine. Nu inteleg ce vrei sa spui, pe bune ! Cand nu-ti place ceva nu-l iei si gata, ce atatea discutii. Sunt banii tai . Ai de unde alege, asta e mai important. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(Sony @ 12 Jul 2005, 15:50) Nu știi că trebuie să fie și o excepție care confirmă regula? Tu ai și nick-ul potrivit pentru asta. ![]() ![]() ![]() Propun închiderea acestui topic la un scor de egalitate... treacă de la noi Loganiștii, deși Loganul bate la fund lejer Solenza. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Danizachiler,
Cine le-a comparat ? Eu le-am enumerat. Vorbim despre design, nu costul intretinerii sau fiabilitate ca deviem de la titlul topicului. Ideea era ca daca nu-ti place Loganul, ai de unde alege, nu-ti suceste nimeni mana la spate, si din punctul asta de vedere, traim intr-o tara normala ! Aaaa, ca trebe sa mai lasi din pretentii, ca nu va mai fi masina noua, sau ca nu o sa mai ai A/C pe ea, aia e alta discutie, ce nu-si are locul aici. Cand iti iei masina, faci compromisuri, nu, ca altfel discutam pe la maibahclub sau ferariclub. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
DANYZAKILLER |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 12 Jul 2005, 22:29) Danizachiler, Cine le-a comparat ? Eu le-am enumerat. Vorbim despre design, nu costul intretinerii sau fiabilitate ca deviem de la titlul topicului. Ideea era ca daca nu-ti place Loganul, ai de unde alege, nu-ti suceste nimeni mana la spate, si din punctul asta de vedere, traim intr-o tara normala ! Aaaa, ca trebe sa mai lasi din pretentii, ca nu va mai fi masina noua, sau ca nu o sa mai ai A/C pe ea, aia e alta discutie, ce nu-si are locul aici. Cand iti iei masina, faci compromisuri, nu, ca altfel discutam pe la maibahclub sau ferariclub. Sunt de acord cu tine.oricat am incerca noi sa comparam designul intre slz si logan tot dacii raman dar totusi ne folosim de ele cu mare succes . |
--------------------
DACIA
SOLENZA
- GL-85-DNY
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
DANYZAKILLER, nu mai cita postul anterior! Nu faci decat sa incarci serverul.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 119 Joined: 12 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca era asa frumoasa solenza apai pt ce a mai fost nevoie de Logan? Puteau sa-i puna piese mai bune si sa o numeasca altfel, eventual un facelift. Dar e o masina rasuflata. Si am vazut si mai sus o remarca si anume ca amandoua sunt dacii. Or fi, dar nu se compara una cu alta. Clar
|
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
mephistone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
De departe Logan.
Daca ar fi avut plafonul mai ingust in latime ar fi fost perfecta. |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
- cameleon don't worry,be happy,feel good
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Halal comparatie - Solenza - un design depasit, Logan - un design hidos.
This post has been edited by AIX: 13 Jul 2005, 14:36 |
--------------------
.
.
.
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Auzi, AIX, despre moda se zice ca se intoarce pe cand .... pfffuuii sa scuip in san!
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
cica orice masina mai noua ar trebui sa fie mai frumoasa...la Dacia, nu e obligatoriu
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Logan = dulap.
![]() Fara suparare. |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Hai ca am echilibrat eu axa cu talere......solenta arata mai bine...dar designul inseamna mai mult decat look.....la calitatea fabricatiei/tehnica Logan rulez.....capisci.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
bmjean |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 11 July 05 From: Oradea ![]() |
Logan. Mie imi plac masinile mai "butucanoase" (cu spatele mai inalt).
|
--------------------
Renault
Scenic 1 ph2
2001 1.9dCi RXE
- BH-XX-XXX
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 18 Jul 2005, 06:45) Extrapolînd logica ta imbatabilă, s-ar putea să ne pară rău că n-am rămas la "Maybach"-ul tău. ![]() Ar fi fost interesant de aflat cum ar fi evoluat poll-ul ăsta dacă Loganul s-ar fi fabricat în Polonia, Cehia sau Ungaria. Mai mult ca sigur Solenza ar fi fost făcută harcea-parcea. QUOTE(DANYZAKILLER @ 12 Jul 2005, 13:58) Tinand cont ca se face comaparatia intre Solenza si Logan in privinta designului consider ca Solenza arata mult mai bine. Argumente, te rugăm, că pînă acum nimeni n-a prea adus. Ce spui tu de prețuri, mașini de familie etc. e apă de ploaie. Se pare că singurul punct nevralgic al Loganului (punct ce poate fi pus în discuție de către contestatari) este partea din spate. Adică, voi sînteți ca damele alea care vor pantofi mari pe dinăuntru și mici și drăgălași pe afară. ![]() ![]() This post has been edited by ursamajor: 23 Jul 2005, 15:57 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
De ce trebuie considerata axioma ideea ca daca nu ai LGN dar spui ca e urat inseamna ca esti invidios. E cumva S Klasse la pret de Dacie? Si chiar si asa? Nu are voie sa fie urat? La fel. Trebuie sa fie axioma ideea ca daca ti-ai luat SLZ e clar ca ce vine dupa ea e varza? Da-o-n colo, ar trebui sa ne bucram ca lucrurile avanseaza. Acum, ca LGN e urat/dulap etc e una. Dar poate asa si SLZ poate fi considerata urata?
E un topic prea subiectiv. Majoritatea celor cu LGN nici picati cu ceara nu vor sa admnita ca nu e nici pedeparte o masina frumoasa la fel cum majoritatea celor cu SLZ nu vor sa adminta ca vremea ei a trecut si cauta nod in papura LGN-ului. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(bogdan_o @ 23 Jul 2005, 15:56) E un topic prea subiectiv. Majoritatea celor cu LGN nici picati cu ceara nu vor sa admnita ca nu e nici pedeparte o masina frumoasa la fel cum majoritatea celor cu SLZ nu vor sa adminta ca vremea ei a trecut si cauta nod in papura LGN-ului. De ce trebuie considerata axioma ideea ca daca nu ai LGN dar spui ca e urat inseamna ca esti invidios. De acord cu tine, e foarte subiectiv, am spus-o și eu anterior. Dar te înșeli, design nu se referă numai la frumusețe. Design=plan, proiect, desen etc.(tradus mot-a-mot). Adică intervine și ceva ergonomie, calitate a materialelor, finisaje etc. Și, să fim obiectivi, Solenza e depășită la toate capitolele. Ca să fac și un pleonasm, eu, unul, recunosc că m-a îndîrjit îndîrjirea susținătorilor Solenzeii, care pot deveni oricînd posesori de Logan (le și doresc). Nu neapărat invidios, ci, mai degrabă, răuvoitor. This post has been edited by ursamajor: 23 Jul 2005, 16:09 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
n.vasiliu |
![]()
|
Tu vrei sa zici ca vremea ei a trecut, dar e frumoasa nu?
![]() |
--------------------
DACIA/Renault
LOGAN Ambition 1.6
- -
|
|
ursamajor |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai si care e ideea? Da, vremea ei a trecut, corect. dar nu are voie sa fie, hai, nu frumoasa, dar placuta? Asa ce, masinile clasice nu au voie sa fie frumoase? Chit ca vremea lor a trecut. Trebuie ca neaparat tot ce-i vechi sa fie urat? Mie spre exemplu imi place foarte mult cum arata Dacia 1300 frantuzeasca. bare, calandru, oglinzi cromate, ceasuri placute ochiului, etc. E o masina frumoasa dar vremea ei a apus. Categoric SLZ nu e masina de epoca, dar totusi e mai placuta ochiului decat LGN. Din punctul meu de vedere.
Asta nu inseamna ca LGN daca nu e reusit ca si design sau din alte puncte de vedere nu e mai bun ca SLZ. Categoric e mai slab ca performante/rezistenta decat o masina vestica. Dar aici vorbim de comparatia LGN vs SLZ si e mai bun decat SLZ. Desi si aici e discutabil. ca de fiecare data cand au introdus ceva nou cei de la dacia au facut un rabat in alta parte. Au bagat faruri cu geam clar dar au renuntat la recircularea electrica alegand solutia de pe vremea lui Pazvante Chiorul cu maneta de care tragi. La fel pentru SLZ. Au facut in interior mai placut dar au renuntat la ambreiajul hidraulic in favoarea unui care crapa des. Deci ce sa zic. Un pas inainte unul inapoi. Toate o apa si-un pamant. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(bogdan_o @ 23 Jul 2005, 17:36) Categoric SLZ nu e masina de epoca, dar totusi e mai placuta ochiului decat LGN. Din punctul meu de vedere. Asta nu inseamna ca LGN daca nu e reusit ca si design sau din alte puncte de vedere nu e mai bun ca SLZ. Categoric e mai slab ca performante/rezistenta decat o masina vestica. Da, e punctul tău de vedere. Și, continuînd ceea ce am scris mai sus, chiar și la frumusețe Loganul bate Solenza. Comparația cu anumite mașini din vest e din start deplasată. Renault a DECLARAT că va face un automobil de 5000 de euro. Era nevoie să mai spună că, pentru asta, va face rabat la anumite alte chestii? Eu cred că se subînțelege. N-o să compari Loganul cu Mercedes S-Klasse, cu Ford Focus C-Max etc. pentru că nu poate fi nici o comparația între ele. Loganul nu are încorporate tehnologiile ce le au aceste mașini. Unii vesticii l-au comparat, însă, cu diverse mașini mult mai scumpe decît el și au fost plăcut surprinși. Dar, noi, sîntem români și, vorba unuia, asta ne ocupă tot timpul (în a critica fără o bază reală ceva românesc)! Asta nu înseamnă că la cei 5000 de euro (de fapt, minimum 6000 euro) nu oferă o calitate satisfăcătoare, chiar destul de bună. Dovada: vesticii o cumpără și ei ca pîinea caldă. Oare Solenza ar cumpăra-o? Nu prea cred, deși și aceasta avea un preț promoțional și tentant. Eu, spre deosebire de solenzarii care au postat, am adus niște argumente pentru a-mi susține preferința. Eu, unul, am vrut să-mi iau Solenza. Nu apăruse Loganul. Însă după apariția acestuia, pentru mine n-a mai existat Solenza. Și-acum, cinstit, la ce capitole e mai bună Solenza, că tot veni vorba. Or fi fost așa fraieri francezii de au scos din fabricație o mașină așa de bună? Tare eram curios ce s-ar fi vîndut mai mult dacă ambele erau în fabricație. Sigur, adepții teoriei conspirației ar spune că s-a scos Solenza că nu se mai vindea Loganul... Îmi vine să rîd. Probabil s-ar fi vîndut, atunci, și în străinătățuri. ![]() ![]() This post has been edited by ursamajor: 23 Jul 2005, 19:09 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 17:40 |