D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
![]() ![]() ![]() |
D.p.d.v design - Solenza sau Logan ?, Ca design ma refer :)
lookin4cash |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 2 July 04 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2004, 1.4 MPI cash rulez!!!!
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Tipule, vrei sa-ti enumar cateva masini din anii 50, nu 80, care arata mai bine decat Loganul? Hai ca intram in polemici fara rost! Eu n-am zis ca Loganul nu e mai bun ca Solenza; am zis ca Loganul arata mai naspa decat Solenza iar asta au spus-o si unii posesori de Logan. Cat despre frustrare, give me a break! Cand e spalata, masinuta mea intoarce suficiente priviri cat sa ma faca mandru de ea. O fi avand ea design invechit, dar tot nu arata ca o masina facuta de fiica-mea din cutii de chibrituri la ora de abilitati practice.
Stii ce-i funny? Cand au aparut primii posesori de DSN, nu s-au infoiat atat in pene si nici nu au incercat sa le-o traga posesorilor de CLT-uri asa cum fac unii loganisti (subliniez "unii") care considera ca l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
- VS15CMA "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
lookin4cash |
![]()
|
Manuel, nu credeam ca pot sa aud ceva asa de nostim! Auzi, intoarce lumea capul dupa masina ta cand e spalata... Fantastic! Uite de asta m-am mutat eu acum 7 ani din Vaslui... Incredibil! Nu credeam ca voi auzi o argumentatzie asa de puerila, apropos de fetitze si de ore de abilitatzi practice.
Oricum, stai linishtit! Nu consider ca l-am apucat pe D-zeu de un picior, consider doar ca am facut o alegere intzeleapta scapand de Solenza si cumparandu-mi Logan. Treaba cu design-ul e de gustibus, vorba latinului. Peste 1 an, poate 2 o sa se obisnuiasca si romanul cu Loganul si nu o sa i se mai para asa urat. Treaba cu frustrarea e destul de evidenta la multzi posesori de Solenza. Pe acest forum am auzit pe multzi atentzionand poporul ca Loganul consuma mult mai mult ca o Solenza, ca e instabil, ca nu are demaraj, ca are tot felul de probleme tehnice. Ce e si mai enervant e faptul ca acesti indivizi (majoritatea posesori de Solenza sau SuperNova) faceau aceste afirmatzii fara sa fi vazut macar mashina, daramite sa o si fi condus (de fapt aceste afirmatzii aparusera inainte sa se vanda primele exemplare de Logan). Asa e romanul, prefera o masina ce arata ca in anii '80 uneia cat de cat moderna (atat ca design, cat si ca dotari). |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
Am votat Solenza... Loganul este URAT, parca este o cabina de macara care aluneca pe strada; nu este mai urat totusi decat Fiat Multipla... Pe langa el SRN si Solnitza arata beton... Intr-adevar, "de gustibus non discutandum" dar nu cred ca a participat nici un designer la "nasterea" caroseriei golanului....Ce sa-i faci - DESIGN TO COST!
|
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Lookin', lupu-si schimba orasul da' naravul ba. Nu stiu ce ti s-a parut tie pueril, dar asta e. Ca ai facut o alegere inteleapta, sunt de acord cu tine. Insa tu nu vrei sa pricepi un lucru: in topic e vorba numai si numai de DESIGN. Tu spui: "Peste 1 an, poate 2 o sa se obisnuiasca si romanul cu Loganul si nu o sa i se mai para asa urat." Ce vrea sa insemne asta? E cumva recunoasterea faptului ca e urat?
Ca masinile testate nu aveau demarajul Solenzei asta-i clar, dar e normal atata timp cat motoarele erau noi, nelasate. In legatura cu celelalte probleme, eu unul nu m-am pronuntat asa ca lasa-ma cu frustrarea. |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
lookin4cash |
![]()
|
Manuel, ce doream eu sa spun este faptul ca romanii au o doza mare de indoiala fatza de tot ce e nou. Cand am spus ca peste ceva timp Loganul nu va mai parea asa de urat romanilor nu recunosteam ca Loganul este urat (ca nu am ce sa recunosc), ci ma referam la aceasta reticienta a romanilor fata de lucrurile noi. Suntem o societate conservatoare si este normal sa apara astfel de fenomene.
Faza cu masina spalata care suceste capetele trecatorilor a fost fantastica... Nu iti ramane decat sa te bucuri de masina ta cea frumoasa, construita la cele mai inalte standarde tehnologice... ale anului 1985. Multa bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Manuel |
![]()
|
Iar te inseli: daca romanii erau reticenti la nou, se mai inghesuiau sa comande o masina pe care abia daca o vazusera in poze?
Eu o sa ma bucur de masina mea cea frumoasa pana cand o voi schimba pe un Logan sper eu break. Inca o chestie: nu ma deranjeaza faptul ca sustii ca Loganul e mama masinilor, ci modul in care o faci. Tonul asta ironic si superior e demn de o cauza mai buna. |
--------------------
Opel
2013 / 2.0 CDTI / 165CP
|
|
lookin4cash |
![]()
|
Tu te inseli amarnic, Manuel! Romanii s-au inghesuit sa comande Logan din disperare... Erau satui de masini proaste si depasite tehnic; doreau sa poata achizitiona cu bani nu foarte multi o masina noua, performanta si la standarde europene. De asta s-au inghesuit romanii sa comande Logan.
Eu nu sustin ca Logan e mama masinilor. Eu sustin faptul ca Logan reprezinta un pas inainte urias facut de DACIA, o masina net superioara Solenzei. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(lookin4cash @ 4 Nov 2004, 23:14) Am observat ca posesorii de Solenza sunt un pic cam frustratzi atunci cand e vorba de o comparatzie cu Loganul [probabil sunt destui care spun: "mama, ce fraier sunt! mai asteptam un pic si cu cateva sute de euro in plus imi cumparam mashina... (a se citi Logan)]. Nu-i nimic, eu va intzeleg si va compatimesc. Ia citeste toate posturile de pina acum si vezi care-i cel mai frustrat de pe topicul asta!!! Dupa cum zicea si Manuel, cind a aparut SLZ niciun posesor nu s-a suparat pe DSN-isti cind au zis c-are spatele jalnic, pentru ca asa e! Pina una alta, Loganu' e cea mai jalnica creatie de design care a putut sa iasa pe portile de la Mioveni si asta e un adevar batut in cuie! Ca e mai spatioasa si are niste solutii tehnice mai noi decit SLZ, ok, jos palaria, nimic de reprosat! Iar daca tu-mi spui mie ca vorbesc astfel despre Logan pentru ca am SLZ, stai linistit ca mai am inca doua MASINI pe acasa, stiu ce vorbesc! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
lookin4cash |
![]()
|
Marty, tu chiar crezi ca eu sunt frustrat ca am scapat de Solenza si mi-am luat Logan???? (probabil ca tu chiar crezi asta... INCREDIBIL!!!)
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Nu cred asta, tu m-ai acuzat ca-s frustrat! E alegerea ta, te priveste, probabil c-ai ales optiunile in plus fata de SLZ, dar raminind strict la aspectul estetic, uita-te sus la rezultatul chestionarului!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ohhhh Goody-goody-goody!
Fratilor-cumnatilor! De abia ce cu lacrimi in ochi am sters topicul cu tambalaul de la Logan! Si vad clienti noi! Domnu cautator de parale! Sper sa nu o cauti cu lumanarea! Te poftesc sa-ti revizuiesti atitudinea! Nu de altceva, dar nu stiu eu exact de ce ai plecat tu din Vaslui, dar am o vaga banuiala din ce motive o sa pleci de pe forumul acesta! Fara atacuri la persoane ca vedeti ca nu mi-am iesit din mana! SI FARA SH TZ SI ALTE ALEA CA...OUT! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
asarban |
![]()
|
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Wolfman |
![]()
|
![]() The Fastest Group: Members Posts: 483 Joined: 9 July 04 From: Murciélagos ![]() |
QUOTE(lookin4cash @ 5 Nov 2004, 13:57) Marty, tu chiar crezi ca eu sunt frustrat ca am scapat de Solenza si mi-am luat Logan???? (probabil ca tu chiar crezi asta... INCREDIBIL!!!) Fiind pe topicul despre design, probabil te ca simti frustrat (cel putin asa reiese din posturile tale) cand ti se spune ca Loganul e urat... Despre restul - mai vedem, ca nici fiabil sau ieftin de intretinut nu putem spune ca este, deocamdata... This post has been edited by Wolf: 5 Nov 2004, 14:23 |
--------------------
Opel
MOKKA X
1.4 T 2019 "Cu stinga nici cruce nu poti sa-ti faci, daramite sa conduci o tara!" Petre Tutea
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
ieri ma uitam la o SLZ si la un LGN care s-au nimerit una langa alta si le comparam;
azi am votat fara nici o retinere SLZ. P.S. Mi-a placut Manuel cu: "Cand au aparut primii posesori de DSN, nu s-au infoiat atat in pene si nici nu au incercat sa le-o traga posesorilor de CLT-uri asa cum fac unii loganisti (subliniez "unii") care considera ca l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior" Chiar asa, o fi LGN-ul asta un El-Dorado? |
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
Wolfman |
![]()
|
Cred ca acei "unii" sunt cei ce-au trecut de la berlina (1970 pana in zilele noastre) la Logan... Pentru acestia, diferenta este asa de mare ca se cred vreun fel de mari boieri pe langa amaratii de noi, care "ne tragem" cu alte "gioarse".
|
--------------------
Opel
MOKKA X
|
|
Marty |
![]()
|
Hai sa nu-ncepem si aici un flame!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce in fordul meu interior rezultatul votului a fost de 3-1 pentru solnita, asa am votat si eu. Totusi, golanul imi place la aspectul interior. Din fata, din spate si din lateral a castigat slz.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
asarban |
![]()
|
|
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
QUOTE(lookin4cash @ 5 Nov 2004, 10:42) Treaba cu frustrarea e destul de evidenta la multzi posesori de Solenza. Hai man ca vedem noi frustrare cand or pune oamenii astia de la Mioveni un euro 4 si alte abtibilduri pe golan. Si atunci sa te aud cum e cu frustrarea. Numa' bine si sa-l stapanesti sanatos ... si fara frustrari. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
Eu am votat Solenza, dar mi se pare ciudat sa crezi ca designul la Logan nu a fost facut de profesionisti. Doar pentru ca din motive tehnologice si de costuri probabil nu s-au putut "exprima" la fel de liber ca la Laguna, de exemplu, nu inseamna ca nu sunt designeri buni.
PS Am votat Solenza, dar am platit avansul pentru Logan. |
-------------------- |
|
cstavaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 29 February 04 ![]() |
QUOTE(Kramer @ 8 Nov 2004, 15:33) Eu am votat Solenza, dar mi se pare ciudat sa crezi ca designul la Logan nu a fost facut de profesionisti. Doar pentru ca din motive tehnologice si de costuri probabil nu s-au putut "exprima" la fel de liber ca la Laguna, de exemplu, nu inseamna ca nu sunt designeri buni. PS Am votat Solenza, dar am platit avansul pentru Logan. Esti un erou, nu alta ![]() |
-------------------- Renault Megane 2.1, 1.6/115, feb. 2006, 7000km in august.
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Oameni buni, dezbateti subiectu si practic ajungeti la aceeasi concluzie, numai ca difera modul in care apreciati aspectul exterior al masinii...
Concluzie: statistic vorbind, chiar daca e mai frumoasa Solenza, credeti ca cei de la Renault dau 2 bani la faza asta? Se vinde, e bine! Asta e economia de piata!!! Ce se cumpara supravietuieste! Si slava domnului ca se vinde Golanu asta... |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu inteleg ce atatea discutii pe langa subiect in topicul acesta. Intrebarea era simpla. Care va place? Nu - care-i mai noua, mai moderna sau mai stiu eu cum.
Mie imi placea la nebunie forma pe care o avea vechea Volga. Asta nu inseamna ca acum as cumpara o Volga in loc de Logan sau ca as incepe sa spun ca numai posesorii de Volga sunt destepti si stiu ce e frumosul. Si in "lupta" dintre Solenza si Logan, asa cum reiese si din sondaj, Solenza are avantajul unor evidente preocupari ale baietilor care au desenat-o, de a scoate cat de cat ceva rezonabil. Preocuparile de ordin estetic in proiectarea exteriorului Loganului au stat undeva in coada listei de prioritati a proiectantilor de la Tehnocentre, si asta e evident, ba chiar si recunoscut de ei intr-un articol. ............................ Trebuie insa sa clarific o posibila problema de limbaj, care ar putea da sensuri complet diferite intrebarii din titlul topicului. Sunt convis ca majoritatea (aici intru si eu) a preluat inconsient intrebarea din titlu astfel " Care va place cel mai mult d.p.d.v. estetic, SLZ sau LGN?" Aici e o asociere care se face automat, mai ales in limba romana, intre design si frumos . Cei mai multi dintre noi, uita sau nu stiu toate aspectele care intra in bucata de proiectare numita "design". Trebuie sa recunoastem cu totii, ca daca privim in ansamblu proiectarea masinii si cerintele carora a trebuit sa le faca fata echipa de design, Loganul este cu zece clase peste Solenza. Ca sa dau un exemplu: S-a spus de zeci de ori pe forumul asta ca Loganul arata ca o masina de spalat. Recunosc, e perfect adevarat. Dar e o masina de spalat in care incap 500 de litri de rufe in portbagaj, care costa putin, si care nu necesita operatii sofisticate de intretinere sau montaj. Si care e suficient de neutra estetic incat sa satisfaca la minimum potentiali cumparatori de pe patru continente. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Marty |
![]()
|
Ake, vezi ca SLZ era catalogata drept masina de spalat, te rog frumos! Despre LGN s-a zis ca arata ca o masina de marfa sau ca o ...... untiera (dar nu mai retin daca asta s-a zis pe topicul asta).
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
stefanflorin77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 1 June 04 From: Bucuresti ![]() |
cand mi-am luat solenza(iunie2003) majoritatea au spus:e mai frumoasa supernova,mai fiabila,etc.acum de cand a iesit logan aud alta majoritate cum spune:e mai frumoasa solenza,mai fiabila,etc.concluzia?
are si solenza parti bune,dar loganul e totusi mai sus.. |
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA
- B.. SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
|
|
cstavaru |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 66 Joined: 29 February 04 ![]() |
QUOTE(stefanflorin77 @ 10 Nov 2004, 00:52) cand mi-am luat solenza(iunie2003) majoritatea au spus:e mai frumoasa supernova,mai fiabila,etc.acum de cand a iesit logan aud alta majoritate cum spune:e mai frumoasa solenza,mai fiabila,etc.concluzia? are si solenza parti bune,dar loganul e totusi mai sus.. Eu nu tin minte sa se fi intamplat asa ceva. In jurul meu toata lumea recunostea ca Solenza arata mai bine. Eu cand am vazut-o am vrut imediat sa dau avansul pentru una, noroc ca n-am facut rost de bani ![]() |
-------------------- Renault Megane 2.1, 1.6/115, feb. 2006, 7000km in august.
|
|
Rotaru Dragos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 22 October 04 ![]() |
Scuze pentru e- malul doar cu Buna ziua !
Eu sincer le-as vota pe amindoua . ( sunt posesor de SLZ confort) Parerea mea ca polemica asta a fost pusa pentru a vedea viitorul SLZ in paralel cu LGN Repet parerea mea este ca : SLZ va avea un viitor excelent cu motorul de 1400+ unele mici modificari de a inlatura deficientele de la DSN si SLZ aparute iar LGN este excelent cu motor de 1600 + ceva modificari aduse ( stopuri , portbagaj , masca fata care trebuie schimbate radical) Pun si eu o intrebare prosteasca ? cum poti sa scoti ( sa fie si fiabila ) o masina mai ieftina decat ai vandut ( la care te lauzi ca ai o updatare traznet)? Exemplu SLZ confort cu servo si airbag 5500 euro iar LGN 5650 euro care are si servo si airbag dar fara cass si inchidere centralizata - nu este ceva dubois ? Sa fie oare afirmatiile cocosiste a fabricii ( a la France - le coque galique )ca vom scoate masina de 5000 de euro cu orice chip( sacrificand ceva) ?Oare ce au sacrificat la primele 2 modele de LGN cu motor de 1400 ? Pun acesta intrebare ca sa lamurim cu ofticarea celor ce si-au luat SLZ si nu au mai asteptat sa cumpere cu aceiasi bani un LGN. |
--------------------
Dacia Solenza
Confort
- PH 63 TEA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th June 2025 - 12:25 |