vinarom pe masina, bagati un sfat
![]() ![]() ![]() |
vinarom pe masina, bagati un sfat
horsewhisperer27 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- fan VAG!
|
|||
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
ai incercat sa o speli la o spalatorie ?
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Eu am lasat masina, acum cateva luni, parcata undeva langa un spatiu verde la servici. Am gasit-o verde pe-o parte - cineva tunsese iarba
![]() Incearca la o spalatorie cu perii rotative. |
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
hai fratilor, ar fi fost prea usor!
am spalat-o, da va dati voi seama ca nu a avut efect.de fapt dupa spalare am observat. am mai incercat pana acum 5 min cu 2 paste abrazive (un scratch out si una de polishat)....nici un rezultat.e adevarat, cu carpa. si am mai dat pe ea cu 3 feluri de diluant, grundsolv, nitrodiluant si inca unul. pace!zici ca e asa din fabrica. ba nici chiar cu unghia nu prea iese de pe vopsea. incep sa am un feeling ca nu iese nici la polish profesional. IDEI? |
|
|
cristache31 |
![]()
|
![]() membru undercover Group: Members Posts: 100 Joined: 19 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt in aceeasi situatie.
Am lasat masina la munca o saptamana si cand am fost sa o iau, am inebunit cand am vazut, era plina de pete de vopsea lavabila de exterior, pete mici si fine si pete mari cam cat unghia. Am fost la o spalatorie unde au incercat tot felul de solutii, i-au dat cu diluat, tiner, acetona, benzina, motorina, o solutie de degresat pe baza de parafina, degresant (cu care se degreseaza de regula masina), spuma activa cu care se spala motorul (cica e mai concentrata decat cea cu care se da pe exteriorul masinii), am frecat si cu un burete de vase cu partea abraziva, au dat cu apa la 80 de grade si s-a luat foarte putin, in proportie de 1%. De la apa calda am observat ca, chederul de la gemul din stanga fata era taiat si ars, iar de la buretele de vase a ramas vopseaua matuita (noroc, ca am incercat pe o suprafata mica). De pe geamuri s-a luat cat de cat, dar de pe vopsea nu s-au luat decat cativa stropi mai mari dar au ramas pete albe. Mai caut si alte solutii. Ma gandeam sa incerc sa o spal de cateva ori la o spalatorie auto la perii. This post has been edited by cristache31: 28 Sep 2007, 17:06 |
--------------------
Renault
Scenic
2001, 1.9dci
- b (doo numere) vmx
|
|
blackout |
![]()
|
hmmm...daca e asa, nu cred ca se duce la perii, sunt destul de moi...
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
cristache31 |
![]()
|
![]() membru undercover Group: Members Posts: 100 Joined: 19 May 06 From: Bucuresti ![]() |
In cazul asta voi cauta o spalatorie care are periile tocite.
|
--------------------
Renault
Scenic
2001, 1.9dci
- b (doo numere) vmx
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
4_20Row_20Budget_20Wire_20Brush_20Wooden_20Handle.jpg ( Size: 20.44k )
Number of downloads: 139
Fara suparare ![]() bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Din ce naiba este facut vinarom-ul asta? poate asa va puteti da seama cu ce se dizolva!
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am avut si eu pete de "lavabila" pe masina,dar am reusit sa scap de ele.Nu cu pasta abraziva ptr polishat,ci cu ceara de protectie(deci nu polish abraziv),pentru vopseluri noi.Nu a fost f usor,dar macar nu am matuit nimic.Succes.
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
eu am mai intrebat la magazine pt cand am zugravit prin casa....
nu exista diluant pt vinarom, tocurile de usi, etc se sterg cu apa.de fapt se si dilueaza cu apa, iar daca bagi mana in vas, sub apa se duce fara probleme. daca dai cu vinarom pe calorifere si dupa uscare stergi cu o carpa uda, culoarea se ia pe carpa. da pe masina s-a lipit a naibii de nu iti vine sa crezi. ma duc sa dau cu ceara de la ma fra si cu spary de curatat carburatoare. si vin sa va spun, da nu am mari sperante. am dat si la parnz cu o ceara, nici o treaba nu are! L.E. : sufletu lu avram iancu:( ![]() ![]() nici vorba sa se ia.dat cu supercera polish, pare a se estompa ceva, dar cred ca e mai mult efectul de "soft" pe care il lasa ceara. si nu ma amagesc cu ideea ca se va lua intimp, ca nu are de ce! imi vine sa ![]() ![]() ![]() atasez o poza cu telefonul,ca sa va puteti da seama despre ce este vorba! este facuta la lumina lanternei, de aia se vede fascicolul acela luminos. punctisoarele totusi se pot observa in deplinatatea frmusetii lor! This post has been edited by horsewhisperer27: 29 Sep 2007, 00:44 Attached thumbnail(s) 29_09_07_0006.jpg ( Size: 17.95k ) Number of downloads: 226 |
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nasol..zici ca-i Calea Lactee
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Din cate stiu eu in vinarom este aracet.
|
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
blackout |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
|
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Daca are aracet in ea, se dilueaza cu apa. Apa calda e mai eficienta.
LE: Google zice: QUOTE Ingrijirea peretilor Peretii dati cu vinarom se curata cu apa sapunita (clabuc de sapun), apoi se clatesc cu amestec de apa calda si otet alb, in proportie de 1/2 cana de otet la o jumatate de caldare de apa. This post has been edited by valentin.dumitran: 30 Sep 2007, 11:14 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Da, da, inclin sa-i dau dreptate lui valentin. Am avut si eu niste pete, ce-i drept nu stiu de la ce substanta, iar la spalatorie, contra unei mici "atentii", m-au ajutat cu niste otet. Lux a iesit. Fara zgarieturi sau alte chestii ...
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
ceva ma face sa cred ca au prins mai bine pe vopseaua originala a masinii decat ar prinde pe perete.
incerc mai incolo cu otet, da nu am mari asteptari, am incercat un polish usurel si nu a dat rezultate. scratch remover parca am ais, ceara velcrem de la ma-fra sa faca otetul minuni?da doamne! va zic diseara! |
|
|
Virusake |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 26 September 06 ![]() |
Ziceai mai sus ca unii de la spalatorie au incercat cu acetona. Incearca si tu punand putina acetona pe o bucatica de vata dar ai grija sa nu iti ia vopseaua. Unui prieten i-a cazut spuma poliuretanica (de termopane) si dupa ce a incercat toate solutiile posibile, a dat cu acetona si s-a luat perfect.
|
--------------------
Dacia
Nova
1997 1.6
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
da, astea o sa le incerc pe seara, acetona si otet.
|
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Renunta la acetona, nu se dizolva. Incearca cu otet, de preferinta de ala incolor nu de fermentatie. Il incalzesti, cat sa tii mana in el. Asa au procedat meseriasii dupa renovarea exterioara a casei. De pe geamuri (termopan) s-a dus imediat, dar era relativ proaspat (o zi). De pe masina insa... ?!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Acetona ataca vopseaua, ai grija cat timp o lasi pe vopsea!
Eu ma tem de urmatoarea chestie: Daca prostia aia de vinarom contine vreun solvent care ataca vopseaua de pe masina? In cazul asta nu prea vad cum ai putea sa mai scoti punctele... ![]() |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
m-am pricopsit cu 3 pete de vopsea alba pe capota, mari cam cat o moneda de 5 bani. vreo idee cum le pot scoate fara sa stric vopseaua?
|
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
deconectat |
![]()
|
Stii ce fel de vopsea e? Daca e inca proaspata ai sanse cu o carpa cu putin solvent pentru vopseaua respectiva. Incearca intai in portbagaj (sau in alt loc in care nu se vede) sa vezi in cat timp ataca solventul vopseaua masinii.
Daca stratul de vopsea nu e prea gros, s-ar putea sa iasa la polish. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
habar n-am ce vopsea este. am gasit-o asa in parcare, acum 2 zile. am incercat sa frec cu o carpa cu benzina fara rezultat
![]() |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
deconectat |
![]()
|
Incearca cu acetona, terpinol sau ce gasesti prin casa. Va afecta si vopseaua masinii; ca sa vezi cat de mult, incearca undeva unde nu se vede (in portbagaj de exemplu).
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
alo, era topicu meu
![]() ![]() ![]() acetona vad ca nu ataca vopseaua, e vopseaua originala, dar nici petele nu le scoate! cred ca incep sa ma resemnez! |
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
cu 300 lei scapi de pete.. un detailling exterior si e ca noua
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
TWK |
![]()
|
si unde se poate face acest detailing si ce este mai exact?
btw am incercat pana acum cu benzina si cu acetona fara efect. This post has been edited by TWK: 2 Oct 2007, 19:20 |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
sunt mai mult decat sigur ca acest detailing exterior include un polish profesional, si inca nu as vrea sa subtiez vopseaua originala a masinii, a carei calitate(germana) s-a facut simtita pana acum!
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 12:47 |