DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Certificat de munca de la ultimul angajator, Work certificate from last employer

Marty
post 30 Sep 2007, 12:13
Post #1

Membru cu privire de ansamblu

Group: Members
From: Corbu

Un amic si-a gasit ceva de munca pe afara, dar are o mica problema. Pe linga o o mare gramada de acte, mai are de adus si... un certificat de munca de la ultimul angajator.
Omu' s-a apucat de intrebat si sapat si singura informatie la care a avut acces a fost obtinuta de mine de la o cucoana care are legaturi cu camera de munca si asa mai departe. Cica sa ia cartea de munca si sa se duca cu ea la OEDA, aia urmind sa-i dea un certificat d emunca. Ok, nicio problema, doar ca ne-am uitat pe net si am ajuns la concluzia ca cucoana aia ori nu stie ce vorbeste, ori statu' roman a baut tot gazul lampant pe care l-a gasit pe piata (d-aia nu mai are loganlover cu ce sa-si dea-n cap), OEDA insemnind nici mai mult nici mai putin decit Organizatia Europeana a...Drepturilor de Autor.
Voi ati mai auzit de asa ceva, stiti de unde se procura, stiti cu ce se maninca?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
l@u
post 30 Sep 2007, 14:10
Post #2

Membru autentic

Sigur este certificat de munca si nu ii cere referinte de la ultimul loc de munca ?Eu cand am plecat de la un angajator grec acesta mi-a dat si un plic (pe care eu nu il cerusem )si in care erau referintele lui despre perioada cat am prestat la el cu mentiunea ca am sa am nevoie de el ptr. urmatoarea angajare.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
adip
post 30 Sep 2007, 15:00
Post #3

Banned

From: Melbourne, Victoria

Marty: cine-i cere "certificatul" ala? Cum arata textul original, in engleza / turca / letona / whatever?
Sa incerce cu referinte, cam asa: sa incerce la ultima firma unde a fost angajat sa primeasca pe una, max. 2 pagini A4 cu antetul firmei referinte care sa contina, printre altele: perioada in care a lucrat acolo, responsabilitati principale, proiecte in care a fost implicat, eventual consideratii ale angajatorului asupra angajatului (lucreaza bine in echipa, rezistent la stres, ckturi d-astea). Sunt garla de template-uri pe net, principalul e ca omul sa stie ce vrea sa obtina.
Bafta si tine-ne la curent

L.E. Uitai sa mentionez (desi nu stiu daca e chiar nevoie): referintele trebuie SA POATA FI VERIFICATE! Asta inseamna ca e bine sa aiba cel putin o persoana de contact (de preferat 2) care sa poata fi usor de gasit in cazul verificarilor. De multe ori se pierde un interviu de angajare deoarece candidatul nu si-a redactat bine referintele

This post has been edited by adip: 30 Sep 2007, 15:05

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
radian
post 30 Sep 2007, 17:08
Post #4

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

As incerca la AJOFM, am impresia ca tine loc de copie dupa Carte de munca. In orice caz, nu cred sa aiba vreo treaba cu referintele de la ultimul angajator.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
Marty
post 30 Sep 2007, 17:47
Post #5

Ma, chestia asta o cere Min. Muncii din tara respectiva, pentru a-i acorda dreptul de munca in tara respectiva. Tara respectiva e una exotica, nefiind vorba de Europa sau America de Nord.

Ar fi doua variante:

1. Work certificate sa fie de fapt certificatul de calificare, care sa dovedeasca c-ai absolvit un curs pentru o anumita meserie
2. Cautind dupa work certificate am gasit un tipizat de la americani si ma gindesc la faptul ca asta chiar exista si nu stim noi.

Ar mai exista si varianta 3, ca vitele alea sa ceara intr-adevar o simpla recomandare de la ultimul loc de munca si nimic mai mult.

L@u, stiu ma, si eu am o gramada de hartii date de aia cind am lucrat afara.

--------------------
+
l@u
post 30 Sep 2007, 18:23
Post #6

Membru autentic

Dupa cum spui toate trei variante sunt plauzibile nedumerire.gif

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
vijelie
post 30 Sep 2007, 19:15
Post #7

membru violet

From: Bucuresti

E vorba de o simpla hartie scrisa frumos cu antet si cu toate cele prin care un fost angajator (de regula ultimul, dar sunt cazuri in care se cer de unde este mai interesant) prin care se confirma informatiile prezentate in CV-ul aplicantului. Nu are omolog legal in Romania, face parte din birocratia capitalista.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Marty
post 30 Sep 2007, 22:33
Post #8

vijelie, sa dea Dumnezeu sa fie asa cum zici tu!!!!

--------------------
+
semit
post 30 Sep 2007, 22:35
Post #9

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

mebe in gabon? icon_mrgreen.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 15:39
Forum Renault