DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Schimb difuzoare, ...

sebastianu
post 29 Jul 2007, 11:05
Post #1

feel good on weels

Group: Members

Vreau sami pun difuzoare ovale mari pe polita ... am playeru' original scala... si-a mai pus careva ? cum se aude... tot am cautat si nu am gasit nimica despre puterea cd-playerului ... un lucru stiu nu are la iesire 50w.merita puse ovalele daca nu ii puterea mare ? multumesc.P.S cu ocazia asta daca cuiva ii trebuie ovalele originale 6/9?

--------------------
dacia solenza 2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sonycu
post 30 Jul 2007, 11:16
Post #2

Alpinist de weekend !!

From: Bucuresti

QUOTE(sebastianu @ 29 Jul 2007, 11:05)
Vreau sami pun difuzoare ovale mari pe polita ...  am playeru' original scala... si-a mai pus careva ? cum se aude... tot am cautat si nu am gasit nimica despre puterea cd-playerului ... un lucru stiu nu are la iesire 50w.merita puse ovalele daca nu ii puterea mare ? multumesc.P.S cu ocazia asta daca cuiva ii trebuie ovalele originale 6/9?
*

salutare

cel mai bine ar fi daca tot schimbi boxele spate sa schimbi si casetofonul.. pt ca altfel nu vei putea sa scoti maximul de sunet din boxele noi.. eu unul asa am facut si sunt foarte multumit..

bafta

--------------------
Ex Dacia Solenza, Echiparea Scala, An 2004
Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
+
BoomPunk
post 31 Jul 2007, 23:45
Post #3

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

As putea să-ti spun multe despre asta,dar sunt convins ca si alții de pe-aici.
Sa începem cu începutul...
Dacă esti un ``client`` exigent,atunci nu ai ce să vrei de la cass-ul original.E....cum se zice praf altfel,ca nu-mi găsesc cuvintele...
Sa trecem peste.Gaseste-ti un player Mp3,cu putere 4x50 W minim(ai de unde alege,magazinele gem de asa ceva,ca o remarca personala,fereste-te de Sony si Blaupunkt,orienteaza-te spre marci dedicate sound-ului de masina),intrari RCA macar2(nu stii cand vei vrea sa adaugi altceva),iesiri RCA tot 2 macar,sa aiba eventual si control direct din player pentru subwoofwer.Daca in timp nu vei mai fi multumit si vei vrea si subwoofer,iti vei multumi tie insuti ca ti-ai luat asa.
Boxele mari ptr. polita spate,sa aiba macar vreo 70W RMS,altfel nu vei scoate din ele ceva bun...
Iti recomand sa-ti pui si boxe fata,macar de 50W RMS(cele de 13 cm se potrivesc perfect in gaurile fetelor de usi,acolo unde sunt si boxele originale,dar e de preferat sa-ti iei de 16 cm),adaptate cu inele MDF,ca sa bata spre tine,adica oblic in sus,ptr. o auditie cat mai buna.Pentru fata iti recomand boxe simple,bass si medii,iar ptr. inalte,sa aiba tweetere,montate de preferat undeva la imbinarea de jos a parbrizului cu bordul,in colturi.
Trebuie sa-ti spun acum ca ceea ce am scris eu aici costa ceva bani,dar daca esti exigent,merita fiecare leu...
Tu hotarasti acum ce vrei! smile.gif

This post has been edited by BoomPunk: 31 Jul 2007, 23:47

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
brandy_tdi
post 2 Aug 2007, 21:41
Post #4

Aerial Member

Depinde ce vrei:

Gen performante bunicele la bani mai putini e simplU: baga un sony cdx s22 ca e ieftin si bun bun, si pe spate nu e regula sa pui boxe eliptice merg si alea rotunde. Saftul meu e ca daca vrei basi recomand boxele rotunde asta e parerea mea.

SI niste boxe bunicele le iei cu 200 ron perechea.

Daca vrei performante mari...bagat-i niste JBL:D

--------------------
Renault Megane 2
+
marius80_eugen
post 27 Aug 2007, 11:31
Post #5

Membru autentic

QUOTE(sebastianu @ 29 Jul 2007, 11:05)
Vreau sami pun difuzoare ovale mari pe polita ...  am playeru' original scala... si-a mai pus careva ? cum se aude... tot am cautat si nu am gasit nimica despre puterea cd-playerului ... un lucru stiu nu are la iesire 50w.merita puse ovalele daca nu ii puterea mare ? multumesc.P.S cu ocazia asta daca cuiva ii trebuie ovalele originale 6/9?
*

Cd-player-ul stock are cam 4 x 15 w rms . Se aude bine , dar inainte de toate da anunt si vinde-l pe cel stoc si ia-ti ceva de la Pioneer sau Clarion . Nici unul nu are 4 x 50 rms , ci undeva la 5 x 20-25 rms ! ( ma refer la cele sub 10 mil )
Merita pune difuzoare ovale daca sensibilitatea lor este peste 93 dB si sunt un minim de calitate , altfel nu are rost sa dai banii degeaba .
Ovalele sunt 4 x 6 , nu 6 x 9 ! Iar cele pe care vrei sa le pui trebuie sa le instalezi pe polita , iar in locul celor vechi nu uita sa astupi acel loc !!!
Vino la o intalnre daca poti si vb mai lejer !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
sharkky
post 27 Aug 2007, 12:26
Post #6

Membru autentic

QUOTE(marius80_eugen @ 27 Aug 2007, 11:31)
ci undeva la 5 x 20-25 rms !
*

Cred ca voiai sa zici 4 x 20-25 W RMS.

Pacat ca nu sunt sigur daca reusesc sa termin incinta subwooferului pana vineri ...

--------------------
Dacia / Ford Solenza / Mondeo 2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci - B XX XXX
+
Yakoo
post 28 Aug 2007, 14:55
Post #7

Proud Owner of O Solnitza

Vezi ca polita de la haion din cauza greutatii boxelor se lasa cu timpul, producand foarte mult zgomot chiar si la gropi mai mici..Incearca sa gasesti pe cineva sa-ti taie o placa de lemn pe forma politei si sa incerci sa gasesti un mod s-o prinzi de plasticul ala unde sunt boxele din fabrica(la mine asa am facut si se aude superb, schimba toata acustica boxelor)

PS: prinde bine panourile usilor din fata, zbarnaie din toate alea tongue.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003
+
marius80_eugen
post 28 Aug 2007, 15:04
Post #8

Membru autentic

Am de peste 3 ani boxele ovale pe polita si nu are nimic ! Nu am vazut NICI o polita facuta de cineva care sa arate si sa se comporte la fel ca cea de fabrica , ci numai taranisme prea groase sau fixate , de nu mai poti pune nimic in portbagaj daca trebuie putin ridicata . Daca e nevoie o rigidizezi cu o bara de plastic sau chiar fier , dar parerea mea este ca rezista f bine , daca boxele au fost corect instalate .

P.S. Da , era vb de 4 canale si nu 5 ... oboseala isi spunea cuvantul . happy.gif

This post has been edited by marius80_eugen: 28 Aug 2007, 15:05

--------------------
+
sebastianu
post 28 Aug 2007, 15:07
Post #9

feel good on weels

re to all. am rezolvat boxele ... miam luat ceva LG-uri de 50 reali ... deocamdata is multumit ... player u inca nu am bani sal schimb ... normal ca merita schimbat ... ... zicea careva de polita... imi pare nespus de rau ca nu am avut rabdare sami tai din PAL forma aia ... o puteam taia pana in spate sa nu ramana locul acela liber ... asa cu polita ... deocamdata merge ... se cam ,,balangane" da nu din cauza bassului ... gropile astea ... gaurile sa le astup ??? de la ex dufuri??? pai nu am scos difurile ... daca stiuti cuiva daca i trebe is aici biggrin.gif ... ms . a da si nu stiu care zicea sa prind panourile fata ... mda... am observat ca troncane ceva pe acol ... da cum sa le prin ??? ms astept ...

--------------------
dacia solenza 2003
+
Yakoo
post 29 Aug 2007, 08:26
Post #10

Proud Owner of O Solnitza

marius80 la tine polita sta prinsa de hayon in chestiile alea de cuciuc? la mine de la greutatea boxelor s-au rupt si a ramas o gaura intre polita si hayon, o gaura prin care treceau toate sunetele dubioasa din portbagaj.
Oricum recomand montarea acelestei placi nu neparat ca s-ar lasa polita dar mai mult pentru calitatea sunetului, in special bass-ul care se simte mult mai adanc, plus izolarea fonica a portbagajului

@sebastianu Vezi ca sunt 2 suruburi in partea din fata a usii, daca nu sunt stranse bine paraie toata usa.Iti trebuie o surubelnita speciala dar
io am reusit sa le strang cu un imbus, si mai sunt in partea din spate un gen capse d-alea braduleti, uita-te sa fie bine prinsi si eventual schimba-i, la mine s-au rupt de 2 ori si incerc sa gasesc o madalitate alternativa de prins panou in partea aia...daca gasesti sa-mi zici si mie tongue.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003
+
marius80_eugen
post 29 Aug 2007, 14:51
Post #11

Membru autentic

Eu ... eh eu am mai facut cateva imbunatatiri icon_mrgreen.gif si sta f bine , adica la mine portbagajul este facut incinta .
NU recomand LG-urile in masina nici macar la LCD !
Poti sa scoti difurile si sa astupi gaura cu Powertape sau ceva care sa sigileze complet , astfel incat se va izola portbagajul cat mai mult , castigi la greutate si la spatiu util . Polita nu se va balangani din cauza basului niciodata ! ( cel mult sa vibreze )
Panouri fata ??? Pai usile fata trebuie "lucrate daca vrei sa se auda bine , sa nu mai zdrangane usile fata si sa ai macar medii bune , nu vb de bass .
Yakoo , eu nu ridic acea polita decat daca am de bagat ceva voluminos in portbagaj , in rest nu umblu la ea . Nu inteleg ce s-a rupt la tine ...
Eu NU recomand schimbarea politei !

--------------------
+
gagalin
post 18 Sep 2007, 21:17
Post #12

Membru incepator

salut baieti , sunt nou pe forum , am pus si eu pe polita din spate niste LG ovale le-am prins mai mult spre laterale cat am putut si eu dar le-am prins bine , am un sony cdx-gt200 4x50 , si se aude foarte bine , boxele vibreaza dar polita nu se misca decat un pic , eu sunt multumit , am mai adaugat niste difuzoare de bass pe fata de 16 cm , si imi troncane fetele de usi de ma zapaceste , nu prea stiu ce sa le fac ( dar nici nu prea am timp ) poate weekendul asta

poate ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi cum sa le prind mai bine fetele de usi in afara de clipsurile acelea de plastic sau surubelele cele mici , si cum as mai putea sa izolez difurile de pe fata pentru un bass mai profund

va multumesc , si as fi foarte incantat sa particip la o intalnire de membri SLZ unde as putea sa invat mai multe de la voi

--------------------
dacia solenza 2003 rapsodie - B - 74 - BMO
nu stiu ce sa pun la semnatura :(
+
TBonu
post 18 Sep 2007, 21:27
Post #13

membru modificat

From: Pitesti sau Bucuresti ?

Pentru problema cu difuzoarele de pe fata citeste topicul cu insonorizare la solenza sau uite cam ce ar trebui sa cumperi (daca nu ai timp sa te uiti pe topic) http://www.car-sound.ro/insonorizare citeste acolo si te prinzi.
Pentru intalniri citeste topicul de intalniri in Bucuresti (vinerea ora 22 parcul Carol)

--------------------
dacia solenza 2004/custom
Turism la cele mai mici preturi: [URL=http://www.sejurtravelghid.ro]SejurTravelGhid[/URL]
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:49
Forum Renault