DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Viteză de Formula 1 pe șoselele din România

j.d
post 4 Oct 2007, 14:11
Post #61

...internationally known

Group: Members
From: Bucuresti

Deci tu faci parte din cei care nu merg pe prima banda chiar daca e libera...rolleyes.gif

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nh1980ro
post 4 Oct 2007, 14:15
Post #62

Membru

From: Togo-Togo.

Nu vad de unde ai tras tu concluzia asta. Stai pe BII daca cei de pe prima banda merg mai incet ca tine si intri pe BI in omentul in care ai un spatiu suficient de mare ca sa nu fie nevoie dupa 500m sa reintri pe BII, pentru ca e periculos si pentru tine si pentru ceilalti sa pendulezi de pe o banda pe alta des. (mai precis, nu esti previzibil daca te tot freci de pe o banda pe alta).

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Tudor
post 2 Nov 2007, 23:33
Post #63

Moderator

QUOTE(Tudor @ 2 Oct 2007, 20:00)
O mica schimbare legislativa poate reglementa situatia. In Elvetia la viteze extreme, mai mari cu 70 sau 80 km/h (nu stiu sigur) peste limita pentru acel sector de drum, se aplica suspendare carnet + amenda progresiva: se plateste o amenda pentru depasire viteza legala + o suma crescatoare pentru fiecare km/h in plus. Se poate ajunge relativ usor la amenzi de peste 10.000 franci elvetieni, iar ca sa fie siguri ca platesti amenda, masina ramane sechestrata drept garantie. Daca nu platesti amenda intr-un termen dat, se scoate masina la licitatie, iar daca mai ramai dator si esti elvetian sau rezident, te cauta ei.
Mai calca si ei si sar peste viteza limita, dar cu bun simt, nu exagereaza, ca ustura rau.

...nu era frumos sa-i fi spus politistii: ce frumos a fost, dar acum lasati masina la noi ca sa acopere din amenda... vrei formula 1, ok, conduci, bagi maxim, dupa care te opresti, predai cheile si gata...

O alta chestie frumoasa din Elvetia: carnetul suspendat se rascumpara de la judecator: te intreaba ala ce lucrezi, unde stai, unde lucrezi (ca sa vada ca ai nevoie de masina ca sa te descurci), cat castigi (nu's fraieri, se uita la ce masina ai, intreaba in ce fel de casa stai, cat platesti chirie sau daca e a ta) si iti stabileste "pretul" pentru carnet in functie de cat castigi real (amicu meu lucreza la posta si i-a luat cam 4% din venitul anual net ca sa ii dea carnetul, ca la prins afumat pe scuter fara sa faca vreun accident).
*

Ma autocitez pentru a adauga un link de actualitate: Milan Baros prins de radar cu 271 km/h. A avut un Ferrari F430 si acum nu-l mai are... daca primea o amenda de 1000-2000 euro nu simtea, dar asa garantat ca l-a usturat.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
A l e x
post 3 Nov 2007, 00:15
Post #64

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Inainte de a se baga legi si pedepse usturatoare, ar trebui reglementata situatia cu nepotismele si spaga, si cum asa ceva nu vad sa prindem (adica sa devenim o tara ceva mai normala), mai bine o lasam balta cu pretentiile si continuam asa...

Voi comparati Romania cu alte tari, dar poate ati uitat cati pilosi sunt la noi ? Pile si spagi sunt peste tot, dar nu la asa un nivel... Precum am mai spus, poti sa pui ca pedeapsa si scaunul electric pentru contraventii/infractiuni din trafic, jmekerii cu masini de peste 100.000 euro nu vor pati nimic, si singurii arsi vor fi oamenii mai "normali" care poate au facut si eu un leasing imens la o masina mai sport si au vrut sa vada ce poate.

Nu zic, nimic nu te scuza sa mergi cu 250 km/h, nici masina, nici situatia financiara, nimic.. Dar ideea e, cei ce fac asta des tot vor scapa fara pedepse, si nu se vor calma decat foarte putini care nu se pot scoate...

Stiu un caz foarte concret cu un copil cu un tata destul de influent a fost prins de politie beat, fara permis si mergand cu peste 100 in oras si a fost trimis acasa... Singura pedeapsa ? L-au tras putin de urechi, verbal... E genul de caz care nu apare la stiri...

Asa ca visati voi la anulari de permise, sechestrari de masini, amenzi exorbitante, puscarie, etc... Pana nu respecta toti legea, degeaba.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
adi_ar
post 3 Nov 2007, 09:45
Post #65

Membru autentic si conservator

From: Arad

QUOTE(A l e x @ 3 Nov 2007, 01:15)
...
Asa ca visati voi la anulari de permise, sechestrari de masini, amenzi exorbitante, puscarie, etc... Pana nu respecta toti legea, degeaba.
*

Eu inca mai sper !!! rugaciune.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
nh1980ro
post 3 Nov 2007, 13:55
Post #66

Membru

Eu sper sa nu taie astia toti copacii de pe marginea soselelor, ca sa aiba in ce se opri bizonii de genul asta. In felul asta scapam si de masina respectiva si de bizon. E simplu.. ph34r.gif

--------------------
+
AdrianMC
post 3 Nov 2007, 14:03
Post #67

Membru

QUOTE(nh1980ro @ 4 Oct 2007, 14:15)
Nu vad de unde ai tras tu concluzia asta. Stai pe BII daca cei de pe prima banda merg mai incet ca tine si intri pe BI in omentul in care ai un spatiu suficient de mare ca sa nu fie nevoie dupa 500m sa reintri pe BII, pentru ca e periculos si pentru tine si pentru ceilalti sa pendulezi de pe o banda pe alta des. (mai precis, nu esti previzibil daca te tot freci de pe o banda pe alta).
*

Tocmai ca in tarile cu apa calda asa se circula. Neamtu merge pe prima banda si foloseste banda a II-a doar pentru depasire ... si dupa depasire revine pe prima banda.
Si revine repede ... nu il uita Dumnezeu pe banda a II-a. Am fost in Franta anul trecut si am remarcat un indicator frumos in Germania: "Fairplay on the Autobahn". O imagine care "spune" multe.

fairplay_autobahn.jpg ( Size: 26.69k ) Number of downloads: 124

--------------------
- - -- - -
+
nh1980ro
post 3 Nov 2007, 14:21
Post #68

Membru

Eu am fost in Germania acum 2 luni si pe autostrada Taxiul cu care eram mergea cu 110km/h pe Banda II (erau 2 benzi pe sens) si nu dadea nimeni flashuri sau alte chestii.
Cand a fost suficient de mult loc pe Banda I (adica nu fix 7-8m intre 2 masini), s-a bagat pe banda I si au trecut rachetele (desi limita maxima era 130km/h).

Autostrada e pentru toata lumea si cine nu intelege asta ar trebui sa stea sa se gandeasca la problemele sale interioare smile.gif
Chiar daca unul incalca legea (nemergand pe banda I cand drumul o permite) cel din spate nu are dreptul sa incalce legea la randul sau prin folosirea incorecta a luminilor (flashuri) sau a claxonului sau si mai rau prin nepastrarea distantei de siguranta fata de masina din fata.

O astfel de situatie se rezolva fie stand in spatele respectivului pana se gandeste sa se dea la o parte, fie dand telefon la politia rutiera si semnalarea contravenientului. Daca vreti sa-l atentionati folositi luminile sau semnal stanga, dar fara a exagera si fara a-l forta.

Civilizat inseamna sa fii si tu, nu numai sa le ceri altora sa fie!! Asta se pare ca nu inteleg multi. Ei sar imediat la beregata daca li se incalca un drept, dar cand incalca ei niste reguli nu li se pare nimic anormal.(cum ar fi depasirea vitezei legale sau folosirea excesiva al luminilor gen proiectoare flashuri etc.).

This post has been edited by nh1980ro: 3 Nov 2007, 14:24

--------------------
+
AdrianMC
post 3 Nov 2007, 14:54
Post #69

Membru

Cred ca nu m-am exprimat prea bine ... Eu ziceam ca prin alte tari exista mult mai mult bun simt. Si doar atat. Eu nu vorbesc de flash-uri sau de altceva.
Dar acest bun simt la altii a venit pe fondul unor amenzi usturatoare ... prin urmare ei au fost educati putin (constransi sa fie civilizati). Astept si eu ziua in care o sa pot sa sun la politie pentru a semnala un contravenient "dotat cu flash-uri" ori un aiurit ce doarme pe a II-a banda a autostrazii cu 80km/h.

--------------------
- - -- - -
+
raduboy
post 3 Nov 2007, 18:14
Post #70

Membru

From: Cluj-Napoca

QUOTE(AdrianMC @ 3 Nov 2007, 14:54)
Cred ca nu m-am exprimat prea bine ... Eu ziceam ca prin alte tari exista mult mai mult bun simt. Si doar atat. Eu nu vorbesc de flash-uri sau de altceva.
Dar acest bun simt la altii a venit pe fondul unor amenzi usturatoare ... prin urmare ei au fost educati putin (constransi sa fie civilizati). Astept si eu ziua in care o sa pot sa sun la politie pentru a semnala un contravenient "dotat cu flash-uri" ori un aiurit ce doarme pe a II-a banda a autostrazii cu 80km/h.
*

Nu cred ca au fost constransi sa fie civilizati.Daca erau constransi,in momentul in care nu ar fi politie in preajma s-ar da in spectacol,ceea ce nu e cazul.Asta e educatia lor.Daca si pana in oras au amabilitate,iti cedeaza automat locul daca ai gresit banda,nu claxoneaza,nu dau flash-uri,nu parceaza pe locurile unde parcarea e interzisa,chiar daca trebuie sa opreasca la cateva sute de metri distanta.Asta e civilizatia,asta e vestul,un loc fara snobi unde toti sunt in primul rand oameni.

--------------------
Fiat Stilo - 1.8 16V Dynamic - CJ07APZ,
+
adi_ar
post 3 Nov 2007, 18:32
Post #71

Membru autentic si conservator

From: Arad

S-o crezi tu!
Disciplina devine reflex si se transmite prin educatie dupa generatii de aplicare stricta a legii!
Daca la noi n-ar functiona "spaga" si "relatia" s-ar reduce imediat la jumatate numarul incidentelor !!!
Imi doresc si eu ziua in care exchibitionistii frustrati sa fie trasi macar pe dreapta pentru verificari 1/2 ore si inca 1/2 ore pentru calmare ... 04.gif !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
adip
post 3 Nov 2007, 20:36
Post #72

Banned

From: Melbourne, Victoria

Nici eu nu cred ca aia din vest sunt nativ mai educati. Educatia si respectul se dobandesc prin aplicarea legii. La noi problema mare e ca legea nu se aplica, suntem scapati dupa zeci de ani de frustrari in perioada comunista direct la masa cu bunatati a bogatilor. E normal sa ne repezim si sa mancam cum apucam, e foame mare de libertate individuala.
Atat ca libertatea asta ne-a iesit multora dintre noi pe nas, legea nu se respecta fiindca nu se aplica sanctiuni, sau se aplica doar pentru unii.
De-aia suntem mai necivilizati decat ceilalti, fiindca nu am fost constransi in ultimii ani sa respectam legea.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
bulan
post 3 Nov 2007, 21:32
Post #73

Membru autentic

QUOTE(Merced @ 2 Oct 2007, 19:20)
Si povestea e reala. Patru insi in masina mergeau pe A2 cu 260km/h. Cica mai mult de 270km/h nu i-a dat, masina n-ar fi limitata dar mi se pare ca se duce la un 280. Oricum la 260 se trezesc cu flashuri in spate.  radmasa.gif Se da omu' la o parte mirat si cica trec niste pipite intr-un SLK tot tunat pe langa ei. 
*

Nu are importanta varsta mea!Nu are importanta cati ani de soferie am eu!Nu are importanta cati kilometrii am facut eu in viata mea!Important este ca eu toata viata am condus niste camioane cu o viteza specifica camioanelor.Cum as putea eu sa ma urc la volanul unei bestii si sa ma pun la mintea bestiei fara nici-o pregatire prealabila.
Auzi niste pipite vroiau sa depaseasca niste inconstienti care rulau cu 260km/H
QUOTE(adip @ 2 Oct 2007, 20:54)
Tudor: ideea cu schimbarea legislativa ar fi excelenta, se aplica prin alte parti cu succes.
*

Nimeni,niciodata nu a luat masuri sa evite ceva pana cand nu s-a intamplat ceva.
Dar cand acel CEVA devine cotidian si nu se iau masuri atunci societatea in ansamblu da dovada de PROSTIE!

--------------------
a b c
+
Zoot
post 4 Nov 2007, 00:26
Post #74

Membru

From: Cluj

Inconstienta din partea soferilor dar si profesorul de fizica o cam da in diverse, corpul omenesc rezista la maxim 4G, buna treaba domnule castor.

--------------------
Renault Megane II 2003 hatch 1.9 dci - SJ-82-ZOT
Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
+
Arhimede
post 4 Nov 2007, 14:55
Post #75

Membru inferior, lung si tare

&eurl=http://carscoop.blogspot.com/

In f1 sunt curbe in care piloti suporta 7g, dar in accidente suporta zeci si zeci de G-uri fara sa sufere prea mult.

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
yO_
post 4 Nov 2007, 16:02
Post #76

Membru Dacia Felix

From: Târgoviște & Besançon

In caz de impact corpul poate rezista teoretic pana la circa 80G, dincolo de care doar prin mare miracol mai poate scapa cineva.

Referitor la viteza, rulam ieri noaptea cu 100 km/h pe A2 cand mi-a aparut o pisica in fata si abia am putut evita "accidentul". Sa imi explice mie unu din asta care vrea sa decoleze cum ar negocia la viteza aia un "rendez-vous" cu un specimen din asta "comunitar".

--------------------
DACIA LOGAN 2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. - DB-05-SLE
Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
+
nh1980ro
post 4 Nov 2007, 17:12
Post #77

Membru

Zbang!

--------------------
+
han_1.6 mpi
post 4 Nov 2007, 18:07
Post #78

Membru autentic

From: bucuresti

yO: lasa-i frate ca aia cu avioane au parbrizul plin de cruci crosetate si bordul plin de iconite. noi sa fim sanatosi ; si sa ne fereasca dumnezeu....de avioane care zboara pe asfalt.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
Tiberiu-Andrei
post 4 Nov 2007, 19:07
Post #79

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

Nu cred ca niste amenzi usturatoare i-ar potoli pe berbecii astia carora le-a luat taticu o masinuta si incearca a demonstra ce soferi de viata sunt ei.Inconstienta de care dau dovada UNII soferii in Romania e de neimaginat.Dupa mine n-ar mai vedea cum arata un carnet in veci.......si mai tipa unii si alti pe la stiri cum ca destinul ar fii de vina radmasa.gif ........ca mare dreptate avea Einstein cu prostia omeneasca.

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
manucu
post 12 Nov 2007, 20:00
Post #80

Membru autentic

From: Iasi

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16V 2006 - IS-07-MAN
Ea - foarte multumita de Meganescu :)
El - Kia cee'd 1,4 GSL LX BEST 109 CP BLACk
+
vijelie
post 12 Nov 2007, 20:03
Post #81

membru violet

Un fraier mai putin in Politie...
Bai nene astia nici sa faca o spaga cinstita nu mai sunt in stare?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
adip
post 12 Nov 2007, 22:03
Post #82

Banned

Eu cred ca proasta si-a pastrat pentru ea toata spaga si nu le-a impartit si fomistilor alorlalti smile.gif

--------------------
* * *
+
Liviu-Razvan
post 13 Nov 2007, 23:47
Post #83

Membru incepator

Traim in romania.... si asta ne ocupa tot timpul...

Uni zic ca lucrul necesar sa nu mai mearga lumea ca nebunii este sa se bage pedepse mai aspre (pt ca la noi "rotitele" se pun in miscare numai de frica). Dar degeaba ii dai lu unu 500 de miliarde amenda.... cand ala baga o spaga de 1 ron, si a scapat....

Parerea mea e ca nu s-ar rezolva mai nimic cu inasprirea amenzilor... si pedepselor, etc....

Totul ar trebui sa plece de la politia rutiera.... Daca vezi la stiri ceva de genu "in ultima sapamana s-au ridicat 500 de permise + amenda numai pe autostrada A2", cred ca ar avea cam acelasi impact psihologic cum ar fi "in ultima saptamana, la 4 soferi li s-a retinut masina, si au de plata o amenda de 1000000 ron".

Intai asta trebuie facut.... trebuie lucrat la mentalitatea celor de la rutiera... si abia apoi inasprirea amenzilor...

Poate gresesc.. poate nu....

--------------------
Volkswagen Passat Variant 1995 / 1,6
+
Cypher4laguna
post 14 Nov 2007, 10:34
Post #84

Honda Driver

QUOTE(Liviu-Razvan @ 13 Nov 2007, 23:47)

Dar degeaba ii dai lu unu 500 de miliarde amenda.... cand ala baga o spaga de 1 ron, si a scapat....

Putin off-topic, dar eu stiu ca amenda maxima penala e de 1 miliard.

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
Liviu-Razvan
post 14 Nov 2007, 18:15
Post #85

Membru incepator

QUOTE(Cypher4laguna @ 14 Nov 2007, 10:34)
Putin off-topic, dar eu stiu ca amenda maxima penala e de 1 miliard.
*

Dadeam doar un exemplu.... voiam sa spun ca oricat de mari s-ar baga amenzile, daca nu se schimba mentalitatea politistilor, tot nu se va face nimic.

Desigur, daca s-ar schimba mentalitatea vitezomanilor.... ar fi si mai bine biggrin.gif

--------------------
Volkswagen Passat Variant 1995 / 1,6
+
adip
post 14 Nov 2007, 19:51
Post #86

Banned

Mentalitatea, prea mult spus. Sa zic mai degraba ca atitudinea cuiva fata de un aspect o schimbi doar aplicand legea strict, la sange, fara discriminare. Unde-i lege nu-i tocmeala.
In romanica s-a demonstrat ca e imposibil sa aplici legea.

--------------------
* * *
+
ovidiusoft
post 14 Nov 2007, 23:43
Post #87

Membru de sub patura

De Bancorex n-ai auzit? wink.gif

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
mircea_aq
post 14 Nov 2007, 23:57
Post #88

Membru autentic

In caz de impact corpul poate rezista teoretic pana la circa 80G

radmasa.gif radmasa.gif vreau si eu un corp din asta tongue.gif

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 10:15
Forum Renault