DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Drepturi de autor, Se plateste impozit?

Alydor
post 3 Oct 2007, 09:45
Post #1

Pressar

Group: Members

Pe langa serviciul pe care il am mai activez si ca si colaborator la un post de radio local.Cu respectivul post de radio am incheiat un contract de drepturi de autor,pentru a putea fi platit pentru serviciile pe care le prestez in calitate de producator. In respectivul contract este stipulat ca firma plateste la stat un impozit de 10%.Intrebarea este daca eu mai trebuie , conform noului cod fiscal, sa platesc diferenta de impozit.

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Sudsemnatu
post 3 Oct 2007, 11:52
Post #2

Membru Huligan

From: Bucuresti

Da.16% .
vine odata pe an parca.iti da angajatorul ..te duci cu foaia aia la circa financiara...si vezi acolo.
daca chiar vrei mai multe detalii....da-mi pm.
nasol e ca la un eventual credit....banca nu iti ia in considerare intreaga suma de pe contract...ci doar 80% parca

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
+
lucian_v
post 3 Oct 2007, 12:26
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

Pe drepturile de autor se plateste 16% impozit din care angajatorul 10% iar tu restul, cel putin asa este la mine.
Cand duci declaratia de venit, odata pe an e un camp acolo cum ca ti-ai realizat operele prin mijloace proprii sau ceva de genu nu stiu exact dar nu mai platesti nici aia 6% ci mult mai putin.....
Despre banci sunt destule care iau 100% in considerare, cel putin acum 2 luni cand am luat apartamentul nu am avut pb cu creditul.
Singura chestie e ca trebuie sa iti faci o pensie privata ca din drepturi nu ai sanatate si pensie dar oricum eu consider ca daca vrei cu adevarat pensie iti faci una privata indiferent de cum esti angajat iar despre sanatate oricum platesti de cate ori ai nevoie asa ca...

--------------------
--- --- --- - ---
+
george_slz
post 3 Oct 2007, 14:11
Post #4

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Clenciul cu impozitele pe drepturi de autor, este ca ai de plata 16%(10%deja platiti) din totalul veniturilor, din care scazi cheltuieli: asigurari sociale si medicale, deduceri de 40% din total, necesare infaptuirii operei(aici unele "circi" financiare, stramba din nas pe motiv ca, codul de procedura fiscala acorda deducerile numai daca demonstrezi ca ai folosit baza ta materiala ca sa infaptuiesti opera). In felul asta, ajungi sa faci statul sa iti returneze o felie din cei 10% platiti de angajati.
Ai grija la completarea fisesi fiscale 202 parca.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:30
Forum Renault