PROBLEME DIRECTIE, PROBLEME DIRECTIE
![]() ![]() ![]() |
PROBLEME DIRECTIE, PROBLEME DIRECTIE
ssilviu |
![]()
|
||
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|||
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt putin sceptic in privinta primirii unui raspuns detaliat de la dacia, sau a luarii unei masuri mai radicale (rechemare). In cel mai bun caz va spune ceva de genul, "Ne pare rau Dl.Ghe. de la directii, si-a scapat sanvisu' in caseta. S-au luat masuri si D-lui.Ghe. i s-a taiat leafa pe saptamana respectiva".Sau oricum o alta aberatie in care sa dea vina pe cineva neimportant, sau /si pe hazard, pe destinul implacabil, sau chiar pe D-nul.Virgil ca e ghinionst de felul lui si a sucit volanul intr-un moment total nepotrivit, si intr-un mod total necorespunzator
|
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
Dsign |
![]()
|
![]() Led Tuning Man Group: Members Posts: 3.498 Joined: 24 November 03 From: Bucuresti ![]() |
da mai silviule nu am zis sa ma cheme pe mine in service, dar sa se poarte frumos. tu nu iti inchipui pe ce ton mi-a vorbit mucea ala inca de cind a inceput conversatia. eu am trimis aseara mail cu fragmente din topicul asta si i-am rugat in mod expres sa-mi trimita raspuns in scris si verbal... m-au sunat si mi-au vorbit de parca ei ar fi fost imparatii si eu sclavul. domnule silviu, sa nu uitam din ce bani isi cumpara ei seara piine
This post has been edited by Dsign: 11 Nov 2004, 23:34 |
--------------------
D
Logan
2004 Preference 1.6MPI Egee
- B 48 CUP http://youtu.be/OQ-ukXOBfI4
|
|
Cristi electro-auto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 June 04 From: Piatra Neamt ![]() |
Am semnat si eu ,sunt al 115-lea.
|
--------------------
Oltcit numai 37000 km(masina mea din '88)
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 12 Nov 2004, 01:04) Io nu vad ce putea sa faca mai mult decat sa trimita caseta la paris? Sa-l tina in lapte si miere, sa-i dea un velsatis la schimb? Tu nu intelegi ca si asta, era el in sine un raspuns acceptabil. Ca au trimis caseta pentru expertiza si clientul va fi informat despre rezultat. Eventual cu niste scuze. Cam cat dureaza sa transporti 20-30kg din Mioveni in Paris? Ca toata intarzierea raspunsului se pare ca se pune pe seama acestei durate... |
-------------------- |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Multi sunteti prea patimasi in aceasta discutie. Deocamdata, cum s-a zis si mai inainte, este o problema singulara, iar pana ce nu se primesc rezultatele analizelor de catre Dacia, nu se poate da un raspuns oficial. Iar unele chestii nu se pot face cat ai bate din palme.
Cred ca o atitudine calma si pragmatica era mai indicata in acest caz. Cat despre discutia cu VC, personal am retineri pana ce nu aud inregistrarea convorbirii. Orice om are o tendinta (mai mica sau mai mare) de a "potrivi" cuvintele in favoarea sa. |
--------------------
.
.
.
|
|
goos |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 18 October 04 ![]() |
QUOTE(Dsign @ 11 Nov 2004, 22:53) inteleg ca se poate intimpla si la case mai mari, dar astia marii isi cheama clientii cu masinile in service la verificari, ii despagubesc fara numar pe cei care au avut de suferit (virgil al nostru a avut de suferit) Asta e mentalitatea oricarui producator si comerciant pe piata "bosimanilor" din Romania. Clientii sunt tratati de parca ar fi niste milogi care vor si ei niste firimituri care le scapa marinimosilor comercianti. Am avut ocazia sa traiesc o perioada in SUA si am vazut cum sunt tratati clientii de furnizorii de bunuri si servicii, cu cat respect, grija si chiar "frica" de eventuale reclamatii sau procese care au un efect devastator, putand sa-i scoata imediat de pe piata. Daca s-ar fi intamplat ceva acolo, clientul care a avaut viata lui si a familiei in pericol din cauza unei asemenea defectiuni ar fi dat imediat in judecata producatorul (s-ar fi oferit sute de avocati gratuit, platiti doar din banii castigati la proces) si firma producatoare ar fi fost "rasa" urgent de cateva milioane de dolari. La noi te trateaza cu sictir, zic "ce-o mai vrea si papagalul asta, sa zica mersi ca nu-i mai cerem bani ca sa-i schimbam piesa defecta, mare paguba daca murea in accident". Mentalitatea asta nu se va schimba prea curand in Romania, desi era de asteptat ca venirea unor producatori seriosi, cum credeam ca e Renault, va face ceva in acest sens, dar de fapt au hotarat sa se adapteze si sa profite de ea, in loc s-o schimbe. |
-------------------- |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Pe voi v-a sunat VC? Eu le-am dat mail acu 2 zile, fara nr de telefon si nu am primit nici un raspuns.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Este o problema singulara, si nu prea.
Cunosc pe cineva caruia i s-a deschis capota la Solenza pe sosea, la 100 km/h. Asa, din senin. Mai mult, au refuzat sa-i repare capota in garantie, si nici asigurarea nu acoperea asa ceva (aveti grija cand va faceti asigurare - exista doua casute ascunse prin contract: accidente din cauza deschiderii capotei in mers si din cauza exploziei pneurilor). Asa ca nu ma mira... Asta e Dacia noastra: fac economie la suruburi, nu ung cu ulei toate piesele etc. Doar ca sa iasa ieftina. Citeam prin primavara intr-o revista ca ii costa 3500 EUR sa produca o masina, care ajunge la 5-6000 EUR la vanzare cu toate taxele si castigul lui Renault. Voua nu va da fiori chestia asta? |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
ssilviu |
![]()
|
so?
si un passat de 20.000 de euro, il costa pe vw doar 12.000. nu-ti da fiori si asta? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 11 Nov 2004, 16:17) Probabilitatea sa mi se intampple mie acelasi lucru = probabilitatea sa fie un cutremur peste 6 grade in cele 10 secunde cat scriu acest reply desi, mai stii, conduc un renault totusi ![]() D-le ssilviu, am o intrebare pentru dumneavoastra. Din cand in cand jucati la loto ? Si daca da, de ce jucati ? Daca jucati la loto cu speranta de a castiga vreodata ceva, va rog sa nu-mi luati nici mie dreptul de a fi speriat ca mi se va intampla mie sau familiei un accident din cauza problemei pe care o discutam. P.S. Apropos, calculati cam cate Logan-uri credeti ca s-au vandut in Romania pana in momentul in care dl. Virgil a patit-o cu directia? Acum faceti raportul. Paraca rezulta o probabilitate de aparitie mai mare decat a unui cutremur, nu-i asa ? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
luxxxian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 6 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu stiu de ce se tot spune ca este un caz singular.
Se poate spune ca este doar singurul de care stim noi. Later Edit: Foarte multi oameni nu au acces la internet sau nu frecventeaza acest forum. Parca un membru al acestui forum care lucreaza in asigurari chiar zicea ca a mai vazut Logan-uri cu probleme la caseta de directie (rupta parca?) si la airbag-uri care nu s-au declansat. This post has been edited by luxxxian: 12 Nov 2004, 10:43 |
--------------------
Dacia Logan
|
|
ssilviu |
![]()
|
nu joc la loto. Tocmai pentru ca e o posibilitate prea mica.
![]() pana acum s-au produs peste 15.000 de loganuri. Deci probabilitatea de a se produce un astfel de accident este 0,00006 la unu! Si este in scadere! |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 12 Nov 2004, 10:21) nu joc la loto. Tocmai pentru ca e o posibilitate prea mica. ![]() pana acum s-au produs peste 15.000 de loganuri. Deci probabilitatea de a se produce un astfel de accident este 0,00006 la unu! Si este in scadere! Ma bucur sincer ca e in scadere ! La ce valoare de probabilitate trebuie sa se ajunga ca sa pot si eu sa-mi cumpar un Logan ? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
ssilviu |
![]()
|
cand doresti. Zero nu va fii nicodata. La nici o masina nu e
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Domnule ssilviu,
pentru a nu mai duce discutia aiurea, va rog, in cazul in care lucrati intr-un fel sau altul la uzina de la Mioveni, sa-i convingeti pe colegii dumneavoastra sa intre pe acest topic si sa faca putina lumina in acest incident. Este nerelevant faptul ca si la alte marci de masini apar tot soiul de probleme, insa este relevant totodata faptul ca intr-o astfel de situatie consumatorului ii trebuie aratata intelegere si indusa parerea ca "producatorului ii pasa iar situatia nu se va mai repeta". Va multumesc. Rog pe ceilalti coforumisti sa nu mai avanseze cu intamplari de la alte marci de masini si sa ne limitam aici la incidentul casetei de Logan. |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
bendix |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 12 Nov 2004, 10:31) Acum, vorbind la modul serios. Doresc in continuare sa-mi achizitionez un Logan in 2005. Per ansamblu mi se pare o masina reusita. Dar inainte de a face acest pas, adica sa ma inham la rate de 5 ani pentru o masinuta, doresc sa vad cum vor trece cei de la Uzinele Dacia peste aceasta mica criza. Voi spune si la ce ma astept eu: - Sa se poarte cu domnul Virgil dupa dictonul "clientul nostru, stapanul nostru" - Sa nu treaca toata intamplarea la "arhiva secreta", adica sa ne dea un raspuns si noua celor care am semnat petitia, despre ce s-a intamplat cu adevarat. - Sa treaca prin service toate Logan-urile de pana acum, daca e posibil sa aiba aceasta defectiune. - Sa ne dea asigurari ferme ca aceasta defectiune nu va mai apare la urmatoarele masini produse, eventual sa ne prezinte si modul cum vor evita acest lucru. Cu stima ! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
ssilviu |
![]()
|
am mai zis. nu am nici in clin nici in maneca cu dacia . Nu am nici dacie, si nici nu cunosc pe nimeni de la dacia. Doar ca incerc sa fiu putin mai optimist ca voi;)
1.Se vor comporta 2.Nu se va trece, iar virgil va primi explicatia la accident. 3.Daca se va gasi ca e o problema generalizata, sunt sigur ca asa se va intampla 4.Asta nu se poate. Asa cum am zis, se poate sa fie un defect de material, poate vor imbunatatii tehnica de realizare, insa reducerea la 0 a rebuturilor este imposibila This post has been edited by ssilviu: 12 Nov 2004, 10:46 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
luxxxian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 6 September 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
|
|
ssilviu |
![]()
|
dovedeste-mi ca nu e singurul!
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
algor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 4 December 03 From: iassy ![]() |
Virgil..din ce lot e masina ta? septembrie? octombrie? noiembrie?
nu de alta ..dar am inteles ca problemele astea este posibil sa fie pe loturi!! |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- Tico SL Sa traiti - bine!
|
|
luxxxian |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 12 Nov 2004, 11:50) Nu eu am calculat cu 5 zecimale probabilitatea ![]() Nici nu am afirmat ca este / nu este singurul. Spun doar ca nu trebuie sa repeti ca este caz singular cat timp nu esti sigur de lucrul aceasta. In plus, cum am mai spus inainte, un membru a vazut (Later Edit : "are cunostinta de") un Logan cu caseta de directie rupta, si un altul la care airbag-urile nu au sarit. Later Edit: Gandeste-te si ca multa lume nu dispune de conexiune la internet, sau nu are cunostinta de forumul acesta. This post has been edited by luxxxian: 12 Nov 2004, 11:32 |
--------------------
Dacia Logan
|
|
sstanescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru conformitate:
"si un alt caz al unui prieten de-al unui coleg caruia pur si simplu i s-a rupt coloana de directie(aici nu stiu prea multe eu banuiesc ca era vorba de cuplaj) " E o diferenta intre coloana de directie si caseta de directie! |
--------------------
Dacia
SupeRNova Clima
- B-92-SLC All warfare is based on deception. If your opponent is of choleric temper, seek to irritate him. Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
- Sun Tzu on the Art of War |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(see @ 12 Nov 2004, 12:20) Virgil..din ce lot e masina ta? septembrie? octombrie? noiembrie? nu de alta ..dar am inteles ca problemele astea este posibil sa fie pe loturi!! Pai in 4 noiembrie a postat problema. Pana atunci facuse ~700km daca tin eu bine minte, deci probabil ca e sau din sfarsitul lui septembrie sau din inceputul lui octombrie (trecuse deja o saptamana cand a postat el). In other news: Dacia inca nu a trimis nici un raspuns la "petitie", dar mai asteptam. Sa inteleg ca nu a raspuns in scris nimanui pe tema asta nu-i asa? (ca am vasut ca pe dsign l-au sunat). Stie cineva o 'adresa de contact' pentru Renault Franta? Sa le trimitem si lor problema intai daca nu primim nici un raspuns de la Dacia S.A. - e foarte posibil ca aia sa nu stie de fapt ce fac desteptii astia de la Dacia din RO. |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
se pare ca e alerta generala in toata tara vis a vis de problema asta. se stie si la Iasi si se pare ca e scandal mare in Dacia pentru asta. Eu propun sa le dam o sansa sa vedem ce se intampla. Am semnat si eu petitia sunt nr 91. Cat despre VC ideea e buna, dar oamenii care lucreaza acolo sunt idioti(cel putin unii) asa cum in fiecare departament exista lichele. Trebuie sa fie constienti ca daca nu eficientizeaza acest segment, adica relatia cu clientul final o sa piarda f multa credibilitate si inclusiv piata. Eu zic sa se ceara un termen de raspuns, iar petitia sa o trimitem si la cateva ziare si Prot consumatorului. Daca Dacia este o firma europeana atunci prin raspunsurile date nu numai noua ci la toata lumea va putea demonstra daca se ridica la nivelul cerintelor de piata si a celorlalti concurent de pe piata. Parerea mea:)
|
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
- B-43-ZGO, SV-02-SST Solenza... O masina buna! Pacat ca e facuta de romani.
nu ma cert cu nimeni, doar contrazic oamenii care spun tampenii |
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(luxxxian @ 12 Nov 2004, 13:23) In plus, cum am mai spus inainte, un membru a vazut (Later Edit : "are cunostinta de") un Logan cu caseta de directie rupta, si un altul la care airbag-urile nu au sarit. sincer sa fiu sunt saturat pana peste cap de replici: "stiu un prieten care stie de la un priten al mamei prietenei sale" |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Cib |
![]()
|
![]() fost posesor de Solenza Group: Members Posts: 493 Joined: 27 July 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 12 Nov 2004, 12:45) sincer sa fiu sunt saturat pana peste cap de replici: "stiu un prieten care stie de la un priten al mamei prietenei sale" silviu acel post exista mai sus. Aici discutam de o problema grava nu de zdranganit sau altceva. Cred ca deja devii obositor iar moderatorii ar trebui sa faca ceva. E o problema care nu tine de costuri sau de politica de firma ci de siguranta cetateanului. Inteleg ca se face rabat la calitatea unor componente care nu sunt vitale, dar atuci cand vorbim de directie (inclusiv cauciucuri) si frane, airbag abs, etc aici sunt lucruri pentru care nu e voie sa se faca rabat. Primul pe lista ar fi directie si frane. Din asta se moare si nu cred ca ai voie sa faci o eroare ca sa iei viata cuiva pe chestia asta si sa te scuzi ca e o problema de fabricatie. si aici nu conteaza daca este 1 caz sau 100.000. pericolul este la fel de mare si greseala este nu grava ci extrem de grava. Cred ca cel care a patit acest lucru a fost cel mai mare norocos ca nu avea viteza mare, iar probabilitatea de a se intampla la o viteza intre 50km/h si 150km/h este de 100 de ori mai mare sau poate mai mult... Tu prin posturile tale sustii o greseala facuta de un producator care pute sa-l coste viata pe un coleg de forum. daca tu crezi ca cineva pe acest pamant are dreptul sa dispuna de viata unui om pe scuza unei erori te inseli. asa ca putina decenta te rog... nu mai posta ca si cum ar fi un banal scaun care nu are un surub prins. sau gandeste-te ca ai fi putut sa fi tu cel ghinionist si tare as vrea sa vad cum reactionezi atunci cand ai avea o astfel de problema... scuze pentru offtopic This post has been edited by Cib: 12 Nov 2004, 12:07 |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
luxxxian |
![]()
|
Eu nu am primit inca raspuns la email-ul pe care l-am trimis la VC acum 2 zile.
Personal as fi multumit cu un raspuns din care sa rezulte ca investigheaza serios problema si ne vor anunta exact care a fost cauza defectiunii. Bineinteles, cu asigurari ca nu se va mai repeta. Nu cred ca santem absurzi sa avem astfel de pretentii.. |
--------------------
Dacia Logan
|
|
Cib |
![]()
|
QUOTE(luxxxian @ 12 Nov 2004, 13:06) absurzi??? deloc. as vrea sa stiu si eu cat posesori de Logan se stiu 100% in siguranta data fiind intamplarea. acest lucru ne afecteaza pe toti chiar daca nu avem de gand sa cumparam vre-o masina sau sa circulam cu una pentru ca o astfel de defectiune poate provoca un accident extrem de grav de la o ciocnire frontala sau iesire in decor pana la a intra in oameni pe strada... ce simplu e sa ne scuzam ca se intampla, dar as vrea ca cei care spun acest lucru sa se gandeasca putin intr-un astfel de caz ce vor spune ei (cei vinovati) familiilor celor implicati.... |
--------------------
Nissan Almera Tekna
Oltcit 12TRS
2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 00:47 |