Articulatiile, planetare si altele, Piese mai "delicate" la bani
![]() ![]() ![]() |
Articulatiile, planetare si altele, Piese mai "delicate" la bani
doru82 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 17 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|||
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
depinde de unde esti...eu in timisoara am gasit pe la 350 RON
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
doru82 |
![]()
|
Bucuresti, 350 mi se pare super tare, mi-a zis cineva de 800 bucata si ma cam luase ameteala...pai ma gandeam ca tot am oprit 1000lei sa fac o fapta buna si ca tot bate una din ele sa folosesc banii cu cap sa le schimb si pe astea daca e cazul le reconditionez...dar cand am auzit surpriza m-am cam socat...deci completez din Bucuresti stie cineva cam la ce pret as gasi?
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Preturile pe care le-am gasit eu pentru planetara dreapta (care la mine a inceput sa bata -numai in viraje- de aprox. 25.000 km) sunt :
-in Vitan, intre 330 si 370 lei (dar daca te mai te interesezi, s-ar putea sa gasesti preturi mai bune); - magazin pe Turnu Magurele la 360 lei. Sfatul meu este sa nu te grabesti sa le schimbi daca bat doar in viraje (cand vor bate in linie dreapta, atunci este obligatoriu sa le schimbi); iar treaba cu reconditionatul, din ceea ce am citit pe forum, este loterie curata, asa ca mai bine mergi pe unele noi. La mine a inceput sa bata planetara dreapta inainte de revizia de 60k iar acum ma apropii de revizia de 80k si merge inca bine (in viraje a inceput sa bata mai tare, dar incerc sa nu trag de ea prea tare), asa ca inca nu o schimb... Sper sa iti fie de folos informatiile postate. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
doru82 |
![]()
|
Salut!
Merci frumos! asta a fost sfatul care l-am primit si eu de la un prieten care e si mecanic foarte bun, el mi-a zis sa nu schimb acuma sa o mai las si imi zice el cand sa schimb bate in viraje insa nu te gandi ca bate prea tare...pur si simplu se simte un pic de tot....si cum eu am masina de curant iti dai seama ca m-am cam speriat si am zis sa schimb ca sa nu am probleme...Merci de pont cu preturile azi am gasit cu 330 planetare "de fabrica" ca sa citez expresia unuia din magazin adica ma gandesc ca-s de renault facute...reconditionarea ma gandeam sa o fac la alea care le am acuma daca e cazul ca sa le tin de back up... Merci frumos! Si m-au socat preturile la proiectoare ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
![]() La proiectoare este o MARE HOTIE. Am descoperit asta pe pielea mea cand am fost nevoit sa le cumpar intrucat cele cu care a venit masina mi-au fost "ciordite" (abia aparuse Loganul si erau la mare cautare). De ce ? Simplu, proiectoarele care aveau codul de Solenza (care sunt identice cu cele de Logan) erau in jur de 500.000 lei, iar cele cu codul de Logan, 2.000.000 lei, asa incat toti negustorii din targ de la Vitan au sters codul de Solenza si l-a inlocuit cu cel de Logan (si uite asa au devenit foarte cautate inclusiv "furaciunile" ![]() Dupa indelungate cautari (intrucat toti vanzatorii din Vitan le ofereau la peste 2 mil. lei), am gasit la doua magazine ultimele proiectoare pe care le aveau cu cod de Solenza (unul a fost 500.000 si celalalt parca 650.000 lei)... ![]() Daca imi permiti sa-ti mai dau un sfat : incearca sa le prinzi de bara de protectie !!!; se fura extrem de usor, intrucat nu au o prindere fixa, ci sunt fixate pe un suport si "impinse" in fantele din bara, astfel incat nu este nevoie de mai mult de 5 secunde pt. a ramane fara ele (se imping spre inapoi, iar cum Solenza, spre deosebire de Logan, nu are "inchisa" si zona de sub bara de protectie, cad jos si sunt "culese" de "cunoscatori" ![]() Eu am prins suportul lor de bara de protectie cu ajutorul unor "chiplinguri", astfel incat pentru a le da jos este necesar sa desfaci suruburile care prind proiectorul de suport. P.S. incearca sa mai cauti, poate gasesti proiectoare cu codul "corect" |
--------------------
Dacia
Solenza
|
doru82 |
![]()
|
Merci mult de tot pentru pont..eu abia mi-am luat masina...de curand e prima masina si singura care mi-a placut de la Dacia si nu imi iau masina la mana "a 2-a" de afara ca am rude si prieteni care aduc si stiu cum sunt si ce se intampla cu ele pana ajung.
Merci de pontul cu proiectoarele... ![]() Merci. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(GabyT @ 20 Sep 2007, 08:59) ![]() Daca imi permiti sa-ti mai dau un sfat : incearca sa le prinzi de bara de protectie !!!; se fura extrem de usor, intrucat nu au o prindere fixa, ci sunt fixate pe un suport si "impinse" in fantele din bara, astfel incat nu este nevoie de mai mult de 5 secunde pt. a ramane fara ele (se imping spre inapoi, iar cum Solenza, spre deosebire de Logan, nu are "inchisa" si zona de sub bara de protectie, cad jos si sunt "culese" de "cunoscatori" ![]() Eu am prins suportul lor de bara de protectie cu ajutorul unor "chiplinguri", astfel incat pentru a le da jos este necesar sa desfaci suruburile care prind proiectorul de suport. P.S. incearca sa mai cauti, poate gasesti proiectoare cu codul "corect" ![]() On-topic:Mie mi s-a rupt burduful planetara stanga dinspre roata si nu stiu cand s-a rupt, dar janta e plina de vaselina. Cam cum imi dau seama ca s-a dus si planetara, ca mi-a zis nenea mecanicul ca s-ar putea sa fie nevoie sa o schimb, dar inca nu bate planetara? O sa-l schimb cat de repde pot, dar as vrea sa stiu daca mai are rost sa las planetara veche sau sa iau una noua. This post has been edited by nh1980ro: 21 Sep 2007, 11:52 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
virtualu |
![]()
|
![]() om_serios Group: Members Posts: 198 Joined: 6 June 06 ![]() |
pai daca nu-ti bate pui alt burduf+vaselina si ai rezolvat ( nu are rost sa o schimbi!
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 - clima
|
|
GabyT |
![]()
|
QUOTE(nh1980ro @ 21 Sep 2007, 12:43) ![]() On-topic:Mie mi s-a rupt burduful planetara stanga dinspre roata si nu stiu cand s-a rupt, dar janta e plina de vaselina. Cam cum imi dau seama ca s-a dus si planetara, ca mi-a zis nenea mecanicul ca s-ar putea sa fie nevoie sa o schimb, dar inca nu bate planetara? O sa-l schimb cat de repde pot, dar as vrea sa stiu daca mai are rost sa las planetara veche sau sa iau una noua. offtopic: Suportul l-am prins foarte bine; pt. a scoate proiectorul, fie il desface din cele doua suruburi care-l fixeaza de suport (insa nu cred ca sta nici un hot sa faca asta ![]() ontopic: nu are nimeni cum sa-si dea seama de cand ti s-a rupt burduful si cata mizerie a intrat in planetara; ai doua variante : una ieftina dar nesigura (inlocuiera burdufului) si una scumpa dar sigura (schimbarea intregii planetare). Eu unu as merge pe prima varianta (mai ales ca planetara nu bate) si vad daca timpul imi va comfirma alegerea facuta (asa am si facut cu ambele planetare si inca tin bine merci). This post has been edited by GabyT: 21 Sep 2007, 16:09 |
--------------------
Dacia
Solenza
|
doru82 |
![]()
|
Daca nu bate nu schimba...asa mi-a zis si mie mecanicul..nu schimba nimic decat daca e cazul...planetara oricum ar fi nu e asa scumpa..dar cand vine vorba de manopera asta nu mai stiu ce si cum, problema e ca la mine de exemplu bate un pic si vreau sa o schimb dar mecanicul mi-a zis sa astept un pic si sa le schimb pe amandoua ca sa fac totul ca la carte.. cu capete de bara noi si totul...cred ca e mai bine in cazul meu...
Dar daca la tine nu bate...nu schimba planetara... |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
raducu_cl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 17 October 07 ![]() |
Exista posibilitatea ca planetarele de pe solenta sa se potriveasca cu cele de pe clio?
|
--------------------
Renault
Megane
2007
- CL-96-RMC
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Am schimbat ambele burdufuri de la planetara, pentru ca si cel de langa CV incepuse sa 'transpire'. Total 220RON cu tot cu piese. (burduful de sus 90RON si cel de jos cam 35RON). Planetara merge foarte bine.
This post has been edited by nh1980ro: 18 Oct 2007, 11:15 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:52 |