Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
![]() ![]() ![]() |
Vreau sa-mi cumpar bicicleta.
Altis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|||
JORJ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 19 Apr 2009, 14:55) http://www.amazon.com/Ravx-Gello-Max-Bicyc...0258696&sr=1-49 http://www.bikeequipmentonline.com/Gello-M...9.app3-delorean http://www.ravx.com/assets/pdf/RAVX_comfor...es_scale_09.pdf Am gasit si modelul cel mai comod pentru mine ![]() http://day6bicycles.com/dream21.html This post has been edited by JORJ: 20 Apr 2009, 22:43 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Pentru cei interesati, am gasit in kaufland niste genti de bicicleta foarte misto. Alea pentru spate sunt 400 de mii si-s compuse din 3 bucati (2 laterale + un deasupra). Cele de fata sunt 300 de mii.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Ce zici tu acolo?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Azi au mici? M-as baga la o duzina.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Vis, ete cam asa ceva.
police-pannier-s.jpg |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
mk2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 5 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Dupa tot ce am citit pe aici mai mult am intrat in ceata asa ca va rog ajutati-ma si pe mine sa aleg o bicicleta, nu de alta dar sunt cu totul si totul afon in aceasta privinta. Ultima bicicleta pe care am avut-o a fost un pegas, acum ceva ani
![]() As dori o bicicleta pentru plimbat la nivel de hobby, atat pe asfalt cat si pamant sau macadam (nu munte sau altceva extrem). Problema se pune in felul urmator: - buget 500-600 RON, 1,75 m inaltime, 93 kg. - in primul rand ma intereseaza sa fie solida, tot ce am vazut pana acum mi s-au parut cam firave, si la greutatea mea... - greutatea bicicletei nu ma intereseaza, cel mai mult ma intereseaza fiabilitatea. - suspensii: in aceasta privinta habar n-am. N-am mers niciodata cu una cu suspensie si nu stiu daca mi-ar trebui sau nu. Ma gandesc ca daca pana acum nu le-am simtit nevoia, pot sa traiesc si de acum inainte fara ele. - nu stiu ce tip sa iau: mountain bike sau tip city. Pe pamant si asfalt ma gandesc ca e suficient tip city dar pe macadam (se pregatesc sa aduca asfalt si in coltisorul meu de planeta) nu stiu daca face fata. - as dori ceva cu frana in butuc ca cele de acum douazeci de ani, dar n-am vazut asa ceva pe nicaieri. Personal niciodata nu mi-a placut ideea de a frana cu mana. - deasemenea va rog sa-mi dati si niste adrese de astfel de magazine de biciclete unde as putea gasi ceea ce caut la un pret cat mai acceptabil. ps. Am vazut la Auchan (nu radeti) una tip city la 700 de lei. Cadrul pare mai mult decat solid, cu o sa din-aia mare ca in poza de mai de sus si schimbatoare si frane in v shimano (cat or fi de bune nu stiu). |
--------------------
Dacia Logan
1.5 dci
2006 Laureate
- BxxXXX Our enemies are never as evil as we imagine them to be. And maybe we're never quite as good.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
O intrebare: vechea serie Shimano Exage (LX300, parca, nu am retinut exact) pe unde se situa calitativ in ierarhia Shimano?
@mk2: Vezi sfaturile primite de mine, la care mai reduci inaltimea si (un pic ![]() Iti recomand city (trekking), fara suspensii. Daca vrei fara viteze e mai nasol la dealuri. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) As dori o bicicleta pentru plimbat la nivel de hobby, atat pe asfalt cat si pamant sau macadam (nu munte sau altceva extrem). QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) - nu stiu ce tip sa iau: mountain bike sau tip city. Pe pamant si asfalt ma gandesc ca e suficient tip city dar pe macadam (se pregatesc sa aduca asfalt si in coltisorul meu de planeta) nu stiu daca face fata. Pai tie ti-ar trebui un mountain bike fara suspensii, eventual o furca usoara cu amortizare, dar la nivelul asta de pret, n-ai nicio sansa. Ti-ai putea lua o furca bunicica de toti banii astia, ca sa zic asa ![]() QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) - in primul rand ma intereseaza sa fie solida, tot ce am vazut pana acum mi s-au parut cam firave, si la greutatea mea... Pai multe par solide, ca au bagat fier la greu, sa reziste cat de cat. Alea care par mai firave s-ar putea sa fie mai rezistente, diferenta e la materiale.- greutatea bicicletei nu ma intereseaza, cel mai mult ma intereseaza fiabilitatea. Cu un ciclocros (asta e o bicicleta cu cadru si furca rigide) poti merge rapid pe sosea si rezista al dracu' de bine si la hartoape. Dar si pretul e pe masura... una bunicica sare de 2500 de roni. cx_nat_intro_03.jpg QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) - as dori ceva cu frana in butuc ca cele de acum douazeci de ani, dar n-am vazut asa ceva pe nicaieri. Personal niciodata nu mi-a placut ideea de a frana cu mana. Ai ramas in urma cu tehnologia ![]() Pai daca te vei baza pe frana spate, nu te vad bine. Pe spate cel mult incetinesti, nu franezi. Daca insisti mai tare, se va bloca roata si intri intr-un frumos derapaj, pe care nu stiu cat de bine o sa-l controlezi la un 20-25 la ora. QUOTE(mk2 @ 24 Apr 2009, 13:36) Te asigur ca sunt cea mai buna alegere daca sunt reglate corespunzator.Eu cand am trecut de la frane tip cleste, de pe pegas, la V-brake, am sarit la propriu in sant doar la o mica strangere. Am si martori! This post has been edited by vis-a-vis: 24 Apr 2009, 18:59 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Marty |
![]()
|
Ma scuzati, care-i diferenta intre frinele tip cleste si cele v-brake?
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asta-i clestesidepull.gif ( Size: 3.14k )
Number of downloads: 575
, are o singura prindere, eficienta mica si se slabeste foarte usor, v-brake-ul cred ca stii cum arata. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Marty |
![]()
|
Aaaaaa...... dap, merci! Am crezut ca era vorba de partea dinspre ghidon, nu de "etrieri".
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
am achzitionat ieri butuci pentru cross-ul meu: shimano deore LX paralax. 15 lei butuc fata+spate. Sunt buni?
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, LX e gama medie spre superioara de la Shimano.
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
M-am scos. In magazin am vazut undeva la 80 de lai un butuc spate
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am crezut ca sunt SH
![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
Eu am luat una din asta, e drept la peste 1400ron:
Rockmachinehurricane50.jpg ( Size: 58.33k ) Number of downloads: 564 veloteca.ro -au si biciclete mai ieftine This post has been edited by zanzie: 26 Apr 2009, 12:56 |
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
cristu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 22 August 05 ![]() |
Buna ziua !
As dori sa-mi achizitionez o bicicleta si as dori sa va intreb ce parere aveti despre Decathlon Rockrider 5.2. Am vazut cateva modele la Decathlon Militari si vroiam sa stiu daca ar fi o alegere potrivita. Vreau s-o folosesc si la munte si in oras. As dori impresii de la cei care poseda un Rockrider Va multumesc, asset_13487003.jpg |
--------------------
Dacia 1300
Berlina '81
- B-17-BPC
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 24 Apr 2009, 18:31) Te asigur ca sunt cea mai buna alegere daca sunt reglate corespunzator. Eu cand am trecut de la frane tip cleste, de pe pegas, la V-brake, am sarit la propriu in sant doar la o mica strangere. Am si martori! La franele tip cleste, daca ai forta poti sa rupi cablul ,da' frane tot din parti.. ![]() Erau bune daca le aplicai impreuna cu frana din butuc si nu se rupea cablul, sau nu-ti crapau tamburii aia din butuc. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
E mai usor sa zici ca nu sunt bune. Oare la Tour de France de ca vad predominant frane tip cleste ?
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Sa lasam deoparte franele cleste care erau puse odata la Pegas si care te franau fara sa atingi maneta iar cand aveai nevoie de ele ciuciu. Si altele asemenea, prost proiectate, executate si reglate. Eu va asigur ca o frana cleste, chiar veche, blocheaza rotile, inclusiv pe cea pe fata. Una noua, cu 3 brate, nu mai spun. Si fara sa rupi vreun cablu. Merge absolut la fel ca un v-brake.
Daca nu merg asa, atunci: -verificati compatibilitatea dintre manete si clesti; -camasile si cablurile, lungimile lor, ce 'curbe' fac, cat de usor aluneca prin camasi cablurile, cat de mult se comprima camasile; -calitatea, uzura si pozitionarea sabotilor; -centrarea clestilor, taria arcurilor, gresarea bratelor pe pivoti, jocurile existente; -centrarea jantelor; -curatati jantele si sabotii. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Una e sa ai un cleste d-asta ca la pegas cu saboti din cauciuc de 2 lei th_Picture184.jpg
si alta e sa ai cleste d-asta smecher cu parghia mare si saboti meseriasi th_lbrake160.jpg |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Pai si manetele la cele doua modele pot fi diferite si compenseaza diferentele intre brate.
Iar saboti de doi lei poti pune si pe alea de jos si ajungi tot acolo (fara frane). Oricum cele de jos sunt principial diferite. Amplifica mai mult forta, dar tolereaza mai putin descentrarile. Dupa mine, cele mai multe din probleme vin de la cabluri gripate, de la arcurile prea tari ale clestilor si de la neungerea bratelor pivotante pe ax, tot la clesti. Cu manete potrivite, saboti normali, totul montat si reglat corect, ar trebui ca si alea de sus sa tina ca un v-brake. La Pegas, bratele alea aveau joc, piesa ce tinea arcul nu statea fixa si bratele mergeau care cum i se scula, sabotii erau din radiera, camasile spiralate se comprimau pe jumatate din cursa manetei,... sunt si v-brake din astea, chinezesti, cred ca tot la nivel de cleste Pegas ajungi cu franarea. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Primele Pegasuri aveau frane Weinmann care erau indestructibile dupa parerea mea, dupa aia au aparut cele copiate dupa acestea fara inscriptii. Reglarea franelor nu se poate invata din "manual" , trebuie experienta.
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Exact ca alea Shimano din prima poza pusa de vis-a-vis.
Ele seamana dar nu rasare... |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Daca voi reglati o frana de pegas sa opreasca cele 120 de kile ale mele precum V-brake-urile, va dau bicicleta mea si o lada de bere.
Pur si simplu conceptia e proasta, eu am schimbat doar frana, cu 200 de mii si restul de cabluri a ramas acelasi, rezultatul e spectaculos, adica am sarit in sant si am apasat doar putin. Pe clestii de la pegas imi rupeam degetele si chiar am forta-n ele. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
lm |
![]()
|
![]() |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 00:11 |