DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Senatorii vor sa mareasca limita de viteza, in localitate

CriSTI68
post 13 Oct 2007, 11:37
Post #61

Membru Valvos

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(Adrianno @ 11 Oct 2007, 22:42)
revenind la subiect ... unde se circula in bucurestiul asta cu 60 ? cand sunt cozi de km intregi
*

am suparat pe cineva cu reply asta ? care este cam adevarat ? de ma trezii cu un -

--------------------
Dacia Logan - EDH 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GTX
post 13 Oct 2007, 11:51
Post #62

membru retras

60 mi se pare ok...

--------------------
Dacia Opel Astra 2001 1998 berlina
www.tuning-pe.net
+
CriSTI68
post 13 Oct 2007, 11:53
Post #63

Membru Valvos

ok dar sa faca ceva cu traficul asta sa nu se mai mearga bara la bara, norocul meu ca am la munca masina hidramata icon_mrgreen.gif

--------------------
Dacia Logan - EDH 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
kaspersky
post 14 Oct 2007, 19:12
Post #64

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(han_1.6 mpi @ 11 Oct 2007, 16:08)
imi cer scuze ca nu am rabdare sa citesc tot dar pun totusi o intrebare:
Cat timp se castiga daca pe o distanta de 1 km merg cu 60 de km/h in loc de 50 ? chiar merita ?

se pot da reglementari pe plan local in zonele unde drumul e sigur pentru viteza sa zicem la 70 km/h.
*

1. daca vrei poti calcula, dupa ce ai facut calculul vezi cit iti da si pt. 500 km.
2. reglementarile alea pe plan local bla bla, n-o sa le faca nimeni. De ex. pe un drum Timisoara - Bacau am vazut indicatoare de acest gen (limita 70 km/h) in Sighisoara (care e oras). Culmea e ca n-am vazut acest gen de indicatoare prin nici un sat in care mergi km. intregi fara case pe marginea drumului.

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
beginer_driver
post 14 Oct 2007, 21:04
Post #65

Membru

Am detector deci nici acum nu e nici o problema.
Dar daca mai maresc si ei limitele asa cum s-au gandit eu zic ca e bine pt ca sunt destule sate sau ma rog, asa zise sate, unde chiar e bataie de joc sa mergi cu 50 (sau ma rog, 59).
Cui i se pare mari limitele astea pot merge si in limitele de acum.
Ceilati care merg cu viteza mult peste cea legala vor merge asa intotdeauna oricare ar fi limitele.

--------------------
Dacia Solenza - B xx FIN Scala
+
Cocojambo
post 14 Oct 2007, 21:38
Post #66

Membru autentic

O tampenie mai mare nu stiu daca s-au gandit sa faca pana acuma.

Vorba aia Tara arde si baba se piaptana.
Tipic pt Romania.
atat am zis.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci - B-86-... 2006
-
+
beginer_driver
post 14 Oct 2007, 22:01
Post #67

Membru

Vb cuiva: poate a prins-o pe Norica Nicolai radarul (ca ea e initiatorul proiectului de lege). tongue.gif

--------------------
+
TheSaiLor
post 14 Oct 2007, 22:42
Post #68

Membru autentic

From: Constanta

<<Cui i se pare mari limitele astea pot merge si in limitele de acum.>>

Vezi ca imi zgarie ceva urechea muzicala. Foloseste si tu butonul edit pana nu vede lumea.

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
beginer_driver
post 14 Oct 2007, 22:47
Post #69

Membru

Am scris in celalalt topic ca e greseala de tastare ("e" e langa "r")

--------------------
+
Dead666Ghost
post 15 Oct 2007, 05:27
Post #70

Membru incepator

parerea mea e k oricum doar incepatorii si doamnele vor respecta viteza asta .. unde intradevar e pericol logic s merge incet ..dar nu-mi imaginez k seara p kisellef sau p podu grant cand e liber s va mere doar cu 60 .. si dak stau sa ma gandesc sunt unii care si cand sunt singuri p strada tot cu 35 merg ..sau cu 40 de nu pot baga a4a .. si kiar dak limita d viteza ar fi putin mai mare aceeasi cascatzi vor cauta skimbatorul cand s face verde si inainte sa apese ambreiajul calca si frana(probabil sa avertizeze p cel din spate : atentie bag in viteza !)... 50 - 60 ..praf in oki..singura diferentza va fi in preajma camerelor si a radarelor sa ma uit cu o liniutza mai sus dak e cazu.

ATENTIE: sh tz k sunt interzise prin regulament

--------------------
nu am vandut 2013
+
Meganer
post 15 Oct 2007, 07:59
Post #71

Membru autentic

Pentru cresterea limitei de viteza in mod real, nu doar pe hartie, e nevoie de infrastructura (dar s-a mai spus). La modul cum se parcheaza acum, chiar pe coltul strazii, pe trecerea de pietoni, in statie, etc, si la strazile cu 1-2 benzi pe sens, as vrea sa-l vad si eu pe "viteazul" care ruleaza cu 60km/h. Ce face cand ii iese un bot de masina de pe o laterala ca n-are vizibilitate, cand traverseaza un copil in fuga de dupa o masina parcata, etc.
In multe locuri in Bucuresti si 50 e mult, fara a mai vorbi de trafic. In altele e inutil si foarte putin (podul Grant, bulevarde largi).
A zis foarte bine cineva mai sus, reglementarea regimului de viteza poate fi facuta si in prezent de catre administratorul drumului + Politia Rutiera, nu-i opreste nimic s-o faca 70, 80 acolo unde se poate, ca indicatoare cu 20 si 30 vedem la tot pasul.
In rest, cine vrea poate sa nu respecte nici limita actuala (50), nu-i asa? Aaa, plateste mai mult daca... fereasca... radar? Dar altfel, unde ar mai fi distractia?

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
bonzai
post 15 Oct 2007, 08:08
Post #72

Membru autentic

Din cate imi aduc eu aminte, nu spune la lege ca autoritatile locale pot mari viteza in localitati pana la 70 kmh ? Atunci de ce mama naibii trebuie sa marim minimul la 60 ? Se poate pune 60,70 si acum...parlamentarii au rezolvat tot, a mai ramas doar asta ?

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
hash
post 15 Oct 2007, 08:45
Post #73

calculatorist

QUOTE(Adrianno @ 13 Oct 2007, 12:53)
ok dar sa faca ceva cu traficul asta sa nu se mai mearga bara la bara, norocul meu ca am la munca masina hidramata  icon_mrgreen.gif
*

ce-i aia ? unsure.gif

--------------------
- - -
+
Meganer
post 15 Oct 2007, 08:49
Post #74

Membru autentic

cu cutie automatica

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
beginer_driver
post 15 Oct 2007, 10:51
Post #75

Membru

QUOTE(bonzai @ 15 Oct 2007, 09:08)
Din cate imi aduc eu aminte, nu spune la lege ca autoritatile locale pot mari viteza in localitati pana la 70 kmh ?
*

Pana la 80 chiar (asa scrie la lege)

--------------------
+
k0b3
post 15 Oct 2007, 12:32
Post #76

Membru autentic

From: Iași

Daca musai vor 60, sa puna 60 dar sa scoata toleranta la radar (la 61 sa te amendeze). Si gata! In UK se merge cu 25 de mile (40 km la ora) si nu se supara nimeni, in oras.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
balanel
post 15 Oct 2007, 16:11
Post #77

Transmisie automata - confort si siguranta.

QUOTE(k0b3 @ 15 Oct 2007, 12:32)
sa puna 60 dar sa scoata toleranta la radar (la 61 sa te amendeze).
*

Mare a fost Caragiale...
Pai si acum se merge cu 59 legal. Care ar fi cresterea? 1 km/h?

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
rhunder
post 15 Oct 2007, 17:44
Post #78

Membru autentic

Apare urmatoarea problema:
Luam de exemplu Stefan cel mare: ziua se circula cam bara la bara, dar noaptea e liber. Ai putea sa mergi cu 70 km/h lejer (mai ales daca apuca sa il si termine de reparat).
Mai sunt si alte locuri (cheiul dambovitei, mosilor etc, etc strazi pe care ziua oricum nu poti sa mergi mai mult de 50 km/h, dar noaptea daca ai drum ai putea sa mergi lejer cu 70.
Spun asta pentru ca mai ies noaptea (sau ajung in Bucuresti noaptea) si mi se pare ciudat sa vad ca e strada goala si eu trebuie sa merg cu 55-59 ca sa nu iau amenda.
Alt exemplu: cheiul dambovitei de la catelu pana la vitan: limita 60 de km/h, hai sa fim seriosi. Mergem si la fiecare care merge cu 60 la ora dau o bere si la aia care merc cu peste 80km/h dati voi o bere (exceptie masinile de scoala).
Sau Strada care trece prin fata fabricii antilopa(langa cora Pantelimon) drum cu 2 benzi pe sens si esti obligat la 50 cu legislatia actuala.
Deci eu sunt de acord cu 60, sau daca nu sa o lase 50 si sa se puna limita de viteaza zi/noapte (diferite), iar primariile sa-si faca datoria si sa mareasca viteza pe tronsoanele care permit.
Sper sa intelegeti ce am vrut sa spun ca acum ca am terminat eu nu mai inteleg smile.gif

--------------------
Dacia SuperNova Clima - b25wzj 2001
Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :)
VW Golf V 1.9 tdi
+
stefanflorin77
post 15 Oct 2007, 22:04
Post #79

Membru

as fi de acord cu marirea vitezei de deplasare in localitate..daca ar disparea principala problema a accidentelor in oras:
intrastructura proasta(refugii si treceri pietoni pe care abia le observi) cat mai ales circulatia haotica care te poate implica intr-o tamponare mergand super regulamentar si chiar si cu 20km/h..sunt o gramada care merg pe sosea ca pe un camp gol si fara a respecta regulile rutiere si care ne pun in pericol viata a noastra a tuturor!

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA - B..
SOFERIA E MAI TARFA DECAT VIATA..!
+
klaus
post 15 Oct 2007, 22:19
Post #80

步步

Group: Moderatori

Eu tot nu inteleg de ce vor senatorii majorarea "la global" a limitei de viteza cand actualmente exista in OUG 195/2002:
Art. 49. - (1) Limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A și B, și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteză mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul poliției rutiere.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
beginer_driver
post 15 Oct 2007, 23:01
Post #81

Membru

Lenea-i mare sau....cum s-a mai zis: sa poata sa mearga si ei mai bine, peste tot.
Iti dai seama ca e mai usor sa bage peste tot decat sa zica: acolo, acolo si acolo baga 60.

--------------------
+
A l e x
post 15 Oct 2007, 23:04
Post #82

Showing the fangs of rage

Eu prin satele de pe DN2 merg si cu 80-90 km/h uneori dar trebuie sa recunosc ca mi se pare cam mult, ma gandesc ca daca-mi sare un copil in fata doar sa am sansa sa-l evit ca altfel n-am nicio sansa sa franez la timp... Dar asta e, recunosc ca nu sunt usa de biserica.

Si totusi, cand merg asa, sunt foarte, foarte multe masini care ma depasesc, si lejer, deci sar de suta fara probleme... Nu mi se pare normal... Deci cu limita de 50 km/h si toleranta de 10 km/h in plus, tot merg multi ca tampitii... De ce sa marim limita ? Oricum smecherii vor risca in continuare si pilosii vor scapa...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
sefu_alx
post 15 Oct 2007, 23:04
Post #83

Membru autentic

aiurea, nu sunt de acord
e prea mult
mai bine lasau asa si pe anumite strazi pe care se putea circula mai repede in siguranta puneau acolo limita la 60
la fel si in sate

--------------------
x y 2009
+
annem
post 16 Oct 2007, 02:44
Post #84

Omul Gras

Eu zic ca totul este clar. Doar traim vremurile lui Basescu: injuri pe cineva - cistigi 1 milion de voturi, bei si te urci la volan - inca un milion, "hai sa vedem daca poti sa-mi faci ceva" - inca un milion, "hai s-o facem la tine in birou" - inca un milion, "gaozarul ala" - inca un milion, "iarna nu-i ca vara" - inca un milion, "sistemul ticalosit" + "oligarhi" - inca un milion, "tiganca imputita" - inca un milion, "imi dau demisia" - inca un milion, "nu-mi dau demisia" - inca un milion, "ma intorc la popor" - inca un milion, etc. Cite voturi sint? Nici nu mai conteaza. Ceilalti oricum nu se prezinta la vot.

Asa si cu parlamentarii. Vor sa aiba si ei priza la popor, ca doar se apropie alegerile. Toata lumea este ochi si urechi cind e vorba de o initiativa legislativa atit de importanta: cresterea vitezei legale. Mama! Si care vor fi vitezele? 60km/h in localitati, 100km/h in afara, 120km/h pe drumuri europene si 300km/h pe autostrazi. Tata! Acum vine Schumacher la noi, nu ne mai ducem noi la el! Si cine a avut aceasta initiativa legislativa? Nepoata Noricai Nicolai. Dar nu mai conteaza. Senatul va vota curind, apoi imediat si Camera. E pacat sa nu realegem acesti senatori si deputati resposabili, cu aplecare spre nevoile poporului. Trebuie sa trimitem citiva si in Parlamentul European!

Serios vorbind, nici eu nu inteleg ce se vrea cu tratamentul "la global". Poate ca asta e sensul in care se merge cu legislatia rutiera. In ultimii ani s-a trecut de la o legislatie rutiera in care soferii erau considerati cei mai vinovati la una in care pietonul ("la global") este cel mai vinovat, daca este implicat intr-un accident, soferii ("la global") fiind tratati cu tot mai multa indulgenta.

Acum e foarte bine ca esti sofer. Poti parca legal pe trotuar, poti merge cu viteza mai mare, nu ti se mai ridica carnetul, punctele de penalizare (ce groaza stirneau acum citiva ani) nu mai sperie pe nimeni, etc. Ce conteaza ca treci pe rosu, sau ca nu dai prioritate, sau ca lasi masina in mijlocul drumului (cu avaria pusa sau nu), sau ca circuli pe contrasens, sau ca depasesti pe dunga dubla continua, sau etc. Practic, nu patesti nimic.
Daca esti pieton sau biciclist, atunci e vai si amar de tine. S-a ajuns ca pe 1m latime de trotuar sa circule atit biciclete in ambele sensuri (acum avem si piste), cit si pietoni in ambele sensuri. Daca cumva ai coborit de pe trotuar, ai fost lovit si n-ai murit, atunci ala esti: platesti tot.
Daca tot se revizuieste legislatia pentru a nu stiu cita oara, eu propun ca RCA-ul pentru vehicule sa nu mai existe, in schimb fiecare vietate sa fie obligata sa-si faca RCA.

Cit despre politisti, nu cred ca fac parte dintre cei vinovati sau nevinovati. Ce lege sa mai aplice saracii? Tot timpul o asteapta pe urmatoarea. Nici nu cred ca sint timorati, depasiti, putini, multi, destepti, prosti, lingai, derbedei, amabili, mafioti, etc. Eu cred ca in primul rind sint si ei "oameni". Bineinteles cind nu sint la volan (adica atunci cind sint doar niste simpli "soferi").

Eu zic ca traim un haos. Haos pe strazi, haos si in capul nostru. Haos creat de noi si imbogatit de legislatia asta timpita, fara nici un Dumnezeu.
Aveam 10 ani cind am iesit pentru prima oara cu bunica-mea la plimbare. Revenise in Bucuresti dupa foarte, foarte multi ani. Tot ceea ce stia ea despre circulatie era sa salute pe toata lumea si sa se fereasca de masini. Atunci rideam de ea. Acum cred ca Dumnezeu i-a dat foarte mult bun simt. Ma ingrozesc cind ma gindesc la mine, cel de acum.

Dar, ca intotdeauna, mai e si miine o zi. Poate miine se va schimba ceva in bine, spre surprinderea tuturor. Sau poate va fi mai rau, asa cum ne-am obisnuit. Sigur, miine va fi ultima zi pentru multi.
Iar daca exista cineva care va vroi sa circule ca bunica-mea, atunci aflati ca a trait bine merci, in putere si cu credinta in Dumnezeu pina la 94 de ani si aproape 3 luni. Apoi a murit. Deci, s-ar putea sa nu fie un exemplu bun de urmat.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor
2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
+
mirceateodorescu683
post 16 Oct 2007, 05:35
Post #85

MD

From: Tulcea

blink.gif

This post has been edited by mirceateodorescu683: 16 Oct 2007, 05:37

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
Da dom'le, am Passat cu motor TDI!
+
adi_ar
post 16 Oct 2007, 06:10
Post #86

Membru autentic si conservator

From: Arad

aplauze.gif

Felicitari pentru post annem !

coolspeak.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
cristi.r
post 23 Oct 2007, 08:41
Post #87

Membru ... din cand in cand

Gata, Senatul a votat. 60 in localitate.

Si alt amendament: nu se mai da examen pentru recuperarea permisului.

LE: mai trebuie sa treaca si de Camera Deputatilor si vruummm ...

This post has been edited by cristi.r: 23 Oct 2007, 08:44

--------------------
megane diesel 2006
+
OVIDIUS
post 23 Oct 2007, 08:53
Post #88

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Era prea frumos cu examen pentru recuperarea permisului...Acum iar n-o sa le mai pese idiotilor ca le ia carnetul...Si iar o sa fie dezastru pe strazi, de parca nu era destul...

P.S. - Toata stima, draga annem...

This post has been edited by OVIDIUS: 23 Oct 2007, 08:57

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
miki
post 23 Oct 2007, 08:54
Post #89

#Hırsızlargibigeceniniçine

KKT!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe - XX-B-XXX 2004 / 2019/2008
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
driverx
post 23 Oct 2007, 08:55
Post #90

--- Membru cu ralanti ---

Ok. Cred ca imi vand masina. Imi place sa conduc mult, dar is prea multi retardati la volan si destui retardati care fac legile, nu mai vorbesc de unii dintre cei care trebuie sa o aplice.....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 12:34
Forum Renault