1,5 dci...asa face toate?!, am pilituraaaa....
![]() ![]() ![]() |
1,5 dci...asa face toate?!, am pilituraaaa....
bloodem |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|||
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(bloodem @ 6 Jul 2011, 14:28) Eu am la firma in total vreo 10 masini (Clio + Logan) pe motorina, toate au peste 150 000 km, s-a tras de ele in fel si chip, au fost conduse de nenumarati soferi, unii le-au subturat, altii le-au supraturat ... troncane, boncane, dar inca merg. cam asta-i secretu' la diesel.... sa-l rulezi la maxim ca d-aia ai luat tractor..... nu sa stai cu zilele si sa te uiti de pe geam din casa la masina |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Daca atarn o cruce e mai bine?
Presupun ca nu sta nimeni cu frica in san. In lipsa unei statistici reale, e putin cam aiurea sa ne panicam in halul asta. E clar ca pot aparea probleme, dar asta nu e si obligatoriu. cel mai scurt drum de a avea probleme e sa te ieftinesti la combustibil, si sa bagi de la tiristi sau tepari. Acum, exista si riscuri ca unele benzinarii sa faca balarisme. Eu iau de la inceput de la Rompetrol, am o benzinarie favorita de unde alimentez ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Te asteptai sa aiba probleme cu gazele la 4 ani?
Mie nu mi se pare normal sa aiba probleme o masina nici la 10-15 ani daca e intretinuta corect. Eu nu am avut niciodata probleme, nici cu Dacia 1300 de 25 ani. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
parctic nu cu gaze ci cu fum. la diesel nu se masoara nicio noxa, doar opacitatea. Sincer ma astept la orice in tara asta. Acum 2 ani scotea fum de nu imi venea sa cred. Ia un diesel de pe strada, plimbat in special in oras si pune acceleratia in podea, pe liber. O sa ramai socat. De data asta am palnificat personal o "curatare" a esapamentului, si rezultatele au fost socant de pozitive.
![]() |
--------------------
OOOO
A3
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Sincer, majoritatea dieselurilor pe care le vad scot fum, mai mult sau mai putin, inclusiv masini scumpe.
Si la a mea cand am facut ITP la RAR (nu aveam CI) mi-au spus ca a scos "ceva fum, ca toate loganurile" dar m-am uitat tot timpul testului si nu am vazut chiar deloc - bine, furtunul ocupa cam jumate din teava de esapament. Chiar zilele astea am facut testul de care spui, a turat un prieten la 4000 rpm si nu a iesit fum. La recomandarile mai multor mecanici si electrieni incerc sa schimb mai turat, din pacate cred ca mai sar si calul, am mers si in a 3-a cu 120 la vreo 5000 rpm, si apoi am vazut ca are liniile rosii peste 4500.. Ma cam streseaza dieselul asta, la benzina nu aveam nici o treaba cu fum, turbina, injectoare, mizerie in motorina, apa, condens in rezervor, pilitura.. Si e si cam mincinos la consum, arata 4 si consuma 5.. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Andrei LGN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 278 Joined: 12 September 06 From: Ploiesti ![]() |
Eu n-am vazut pic de fum la Fiat doblo 1,9 Multijet/120CP cu filtru particule (probabil din cauza filtrului)
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji
2006 1.4 MPi
|
|
Lord Hades |
![]()
|
putin fum poate sa apara pe o acceleratie brusca, datorita turbolag-ului si a excesului de motorina ce nu apuca sa arda. Vad relativ des figura asta cand forteaza cate unul sensul giratoriu, sau intra intr-o depasire mai stransa.
cu un tratament corect si o motorina calitativa, un motor pana in 100.000 nu scoate fum. Am avut dovada la masina mea. In schimb poti sa ai foarte multe mizerii pe esapament si in catalizator, mizerii care pot fi antrenate de gazele fierbinti, sau pot fi aprinse de acestea. totusi sa iti duci limuzina in 5000 rpm si sa nu te prinzi mi se pare cam suspect. Ori ai un mega sistem audio pe masina ![]() Cat despre consum, nu motorul e mincinos, ci CB care iti face estimari mai mult sau mai putin eronate. |
--------------------
OOOO
A3
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
testike |
![]()
|
Pai stiam ca e turata la 5000 rpm, dar am mers vreo 2000 numai prin oras, si in plus era luata si second-hand, si am zis sa o turez. Dar nu stiam ca turometrul are gradatiiile rosii de la 4500, deci cred ca nu prea e indicat sa depasesti.
Mi-au tot impuiat capul mecanicul si electricianul sa merg turat, si merg mai turat decat cu benzina... Maine merg la o diagnoza sa vad cum e cu diferenta asta de 20% de consum (afiseaza 4.5 si consuma 5.5). Mi se pare cam mult, sa verific daca nu e vreo problema, tinand cont ca masina nu e cumparata de noua. This post has been edited by testike: 12 Jul 2011, 21:43 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
ca idee..
This post has been edited by Logan_Stepway: 8 Sep 2011, 11:36 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Mare meserias, ce sa zic, pe langa ca debita numa prostii a uitat afara la montaj inelele alea doua ce se vad pe masa in al doilea clip
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
filmuletele le-am postat ca sa vada toata lumea despre ce role e vorba (cele care produc pilitura)...oricum nea Doru a specificat clar ca pompa e compromisa si face acest lucru doar pentru a arata cum e construita pompa de injectie Delphi
|
--------------------
-
-
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
da nene dar daca e piesa de inalta precizie suruburile alea nu se stringe cu T ci cu o cheie dinamometrica
|
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
QUOTE(bygy007 @ 10 Sep 2011, 00:17) daca e piesa de inalta precizie suruburile alea nu se stringe cu T ci cu o cheie dinamometrica la ce valori?.... ![]() |
--------------------
-
-
|
|
b77csd |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 116 Joined: 24 November 03 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Nova GTi/Logan Laureat dci
1999/2006
- B77CSD cheers,
serban |
|
testike |
![]()
|
Nu mi-a aparut nici o eroare la diagnoza.
Am verificat si daca am injectoarele din fabrica (masina e cumparata second-hand) si erau in regula, si s-a uitat la ceva parametri sa vada daca nu cumva a fost tunata - si asta era in regula. De atunci am tot urmarit consumul si diferenta se incadreaza tot intre 15-25%. Abaterea este cam 10-15% cand merg preponderent pe afara, si 20-25% cand merg mai mult prin oras. Consumul in sine e OK, atat ca pe computer este afisat mult mai putin, si asta mi s-a parut dubios. De ex. ultimele 2 consumuri: 450 afara, 350 oras, vit medie 31 km/h consum 5.15 ultimul consum 240 afara 300 oras vit medie 28 consum 5.45 pe bord imi afiseaza 4.6 Ar fi si culmea sa consume cat afiseaza - cu viteza asta medie mai ales ![]() This post has been edited by testike: 16 Sep 2011, 15:06 |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
dl_dr25 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 571 Joined: 4 August 07 From: Bucuresti ![]() |
diferenta am si eu de 0.4-0.5 în plus fata de ce este afisat
|
--------------------
dacia
logan
2007 dci
- B
|
|
testike |
![]()
|
La mine la ultimul e 0.9 (4.6 -> 5.5) si am avut si 1.4 litri diferenta, iarna in oras drumuri scurte ( 5.5 -> 6.9).
Consumul e OK totusi, nici nu am ce face, asa ca stau linistit. |
--------------------
Mazda 3 2018
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 18:53 |