trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
![]() ![]() ![]() |
trebuie schimbata ditributia ?, neaparat la 60 mii km ???
YR-ZBG |
![]()
|
||
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|||
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
QUOTE(beginer_driver @ 29 Feb 2008, 01:40) Deci distributia se schimba la 60000km sau 4 ani, nu? Deci daca are 4 ani.....nu conteaza ca are doar 38000km? Se schimba la 60000 sau 4 ani,adica la primul termen atins din cele doua,cu toate ca in Carnetul de intretinere si garantie al Solenzei se specifica doar numarul de kilometri. Pentru tarile mai civilizate,Renault specifica niste intervale de 5 ani sau 120000 km pentru modelele sale,dar nu stiu exact daca este inclus si Clio. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
QUOTE(YR-ZBG @ 29 Feb 2008, 13:30) Partea proasta e ca merge masina atat de bine...ca nu imi vine sa o duc in service sa mi-o strice aia. Poate cineva sa imi recomande un service bun in Ploiesti ? (exclus Poliserv sau IPSO) Tot asa gandesc si eu: o duc buna si o iau cu cine stie ce huruit pe acolo, pentru ca asa se manifesta solenzele cand au alergie la maimute.. O mai lungesc, are doar 4 ani si 5 luni si 51 mii de km. |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Problema e ca daca se rupe cureaua, o sa "huruie" de tot..
![]() La schimbarea curelei de distributie sa verificati si pompa de apa sa nu curga. De asemenea, pentru cei care au A/C si D/A trebuie schimbat obligatoriu surubul care tine fulia pentru accesorii de pe arborele cotit. (surubul e 5-7RON nou) si curelele de alternator si cea de accesorii. In principiu cei din service daca au aparatul de masurat tensiunea din curele, ar trebui sa se descurce si sa fie atenti la montarea curelei sa nu greseasca alinierea punctelor (trage mai greu masina sau se bulesc capetele supapelor). |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Cureaua de alternator E cureaua de accesorii!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
La Solnita sunt separate..
![]() La Logan poate e aceeasi. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
mubongo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 261 Joined: 18 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Si Solenza mea se apropie de venerabila varsta de 5 ani, si 49.000 km...Sunt cam in dilema: sa aleg un service autorizat Dacia (probabil AMG Pantelimon, ca e langa mine), sau un service de cartier, sa ies mai ieftin...Astept recomandari...
|
--------------------
Renault
Laguna 1.9
2002
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
eu zic sa mergi pe service autorizat. in orice caz nu la AMG. vezi link:
http://www.romanialibera.ro/a119442/servic...ini-stangi.html |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
Iti recomand sa alegi un service care te lasa sa ai acces la masina in orice moment...
Daca alegi service autorizat ai avantajul garantiei. |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
bogdanmardare |
![]()
|
Un membru Group: Members Posts: 706 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Incearca la Motor Service de pe Nicolae Grigorescu nr. 6-8, e destul de aproape de Marcu's , si se comporta bine cu masina. Eu am avut nevoie de ei sambata trecuta, si am plecat multumit de acolo. Am fost chiar intrebat daca nu vreau sa stau langa masina, sa vad ce-i face (!!!). Normal ca voiam, dupa ce citisem pe forum despre schimbat placute fara curatare etrieri, fara montare sigurante, etc. S-a ocupat un singur mecanic de masina, dar a facut treaba buna (etrirele galbene din negru-noroioase, schimbat pistonase si garnituri, curatat la sange canalele din corpul etrierelor, gresat). A folosit un spray pentru curatat franele, si pot spune ca nu s-a zgarcit cu el. Am dat si o tura dupa aceea sa vedem cum se comporta masina, totul a fost in regula, si desi placutele sunt "de origine" nu scartaie, cum am citit ca se tot intampla... Este a treia experienta cu ei, iar la a doua mi-am cumparat eu amortizoarele, si ei le-au montat fara sa zica nimic, mi-au completat si certificatul de garantie. Mai multe opinii despre ei aici. |
--------------------
Dacia
Sandero
2016 0.9 TCe
- B 63 ***
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Incepe sezonul distributiilor...la masini ...si eu o sa o schimb in 26 martie ... am tot amanat dar am 53k si 4 ani si 10 luni ... Dumnezeu cu mila ... ca de la terminarea garantiei masina nu a mai mers in service Dacia. Acum merg ce drac sa fac ...
|
--------------------
------
------
------
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Tot la Motor Service am schimbat si eu distributia, si amortizoarele, dupa ce am cules referinte de aici de pe forum, si nu mi-a parut rau.
Minny, le schimbi la Paris? ![]() |
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
nh1980ro |
![]()
|
QUOTE(cristi.r @ 12 Mar 2008, 16:15) Adica solenza are in total 3 curele ? Intreb si eu, pentru ca am fost ignorant la capitolul asta. 2: una pentru alternator si una pt A/C si D/A |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
pai daca mai adaugi si cureaua de distributie... ai chiar 3.
Toate modelele au curea de distributie, evident. Modelul Confort ce nu avea nici A/C si nici servodirectie are doar cureaua ce merge la alternator. Evident iarasi toate modelele au aceasta curea. - ca nu se poate fara alternator. Modelele Clima si Scala au inca o curea ce merge la Pompa de servodirectie si la compresorul de A/C. A mai fost si Rapsodie care avea doar servodirectie, fara A/C si deci are si acest model o curea acolo - insa mai scurta decat la Scala. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Bine punctat i96nds..
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
solenzoi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 11 November 07 ![]() |
Neata! Acuma ma bag si eu , in discutie , mai ales pentru cei care sunt ingrijorati de pretul pentru schimbarea distributiei. Eu am schimbat-o in februarie 2007 , la service Dacia. Pe factura scrie exact:
1. Inlocuire curea alternator oe 2.Inlocuire curea de distributie 1j1 3. Inlocuire curea 8v. Ca si piese s-a folosit: 1. Curea striata 2.Curea alternator Col antrenare distributie. Piesele de schimb au costat 204,04 RON fara tva, manopera 125,48 RON fara TVA , rezultand un total de 392,13 lei cu TVA .Astea pentru solenza Scala. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003, Scala
- Cj-75 LAR
|
|
wind |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 630 Joined: 19 January 07 From: bucuresti ![]() |
o mica povestioara: anul trecut la inceputul lui nov am schimbat distributia +pompa de apa. la acea data antigelul a fost recuperat si pus inapoi. nivelul era ok intre min si max. nu stiu daca s-a mai facut aerisirea. pe la sfarsitul lui decembrie verificand mai atent am observat ca nivelul e de fapt sub minim. de fapt avem depuneri pe interiorul borcanului si imi crea un nivel fals. bun, am completat, am dat un semn cu un creion si de atunci nici o modificare in nivel. lucrarea e in garantie, masina merge perfect. alte scurgeri nu am vazut. sa ma duc la o verificare ?
nh1980ro contez pe raspunsul tau ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai daca antigelul pus de tine inapoi era de cand s-a fabricat masina e bine sa-l schimbi.
Pe langa functia de racire, antigelul are si o functie de ungere apompei de apa si (posibil) a termostatului. Pe masura ce se invecheste antigelul se fac depuneri care fac sa nu mai functioneze corect termostatul si/sau pompa de apa. Asa ca mai bine cumperi 3l de Glaceol si 3l de apa demineralizata/distilata si schimbi tot. Nivelul e normal sa mai scada, dar nu exagerat de repede. Si cand verifici nivelul misca putin masina sa vezi ca nivelul pe care il vezi e de antigel (adica se misca lichidul acolo unde vezi tu nivelul) |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
wind |
![]()
|
antigelul recuperat dupa schimbarea pompei de apa era "proaspat schimbat" cu putin timp inainte de revizie.
pai mai scade el, dar totusi am completat fix 500 ml. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Pai s-a aerisit mai bine probabil.
De acum n-ar trebui sa-ti mai scada. Mai urmareste oricum nivelul cam o data pe luna si daca scade vezi pe unde curge. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
wind |
![]()
|
ok .mersi de rasp. am spus mai sus ca nu a mai scazut deloc. intre timp am curatat si borcanul pe interior asa ca va fi mai usor de urmarit.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004 Scala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 15:31 |