Noul Nissan Maxima, sau cum sa facem loc pentru Laguna3
![]() ![]() ![]() |
Noul Nissan Maxima, sau cum sa facem loc pentru Laguna3
LemonDemon |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Attached thumbnail(s) 16_2007_Maxima.jpg ( Size: 56.72k ) Number of downloads: 112 19_2007_Maxima.jpg ( Size: 45.97k ) Number of downloads: 140 maxima_02_800.jpg ( Size: 68.41k ) Number of downloads: 135 maxima_03_800.jpg ( Size: 121.64k ) Number of downloads: 118 maxima_04_800.jpg ( Size: 66.91k ) Number of downloads: 128 maxima_05_800.jpg ( Size: 79.21k ) Number of downloads: 120 |
||
--------------------
None
None
N/A
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 15 Oct 2007, 19:27) noul Nissan Maxima surclasand-o la toate capitolele. Pai si ia zi-mi si mie, fiu de mama omida, cum ti-ai dat seama de chestia asta? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Engine
VQ35DE —3.5-liter DOHC 24-valve V6 engine1 255 hp @ 6,000 rpm 252 lb-ft of torque @ 4,400 rpm Emissions - ULEV/LEV2 Continuously Variable Valve Timing Control System (CVTCS) Nissan Direct Ignition System Platinum-tipped spark plugs Electronic drive-by-wire Variable Intake System DriveTrain Front engine/front-wheel drive Xtronic CVT™ (Continuously Variable Transmission) with manual mode Brakes 12.60" vented front discs/11.50" rear disc brakes 4-wheel Anti-lock Braking System (ABS) Electronic Brake force Distribution (EBD) Brake Assist Suspension and Steering Front: Independent subframe-mounted strut-type Rear: Independent multi-link Front (22.2 mm diameter) and rear (26.5 mm diameter) stabilizer bars Engine-speed-sensitive power-assisted rack-and-pinion steering Nissan Navigation System with GPS DVD-ROM atlas and 7.0" color LCD monitor 4 4 Information Center Bluetooth® Hands-Free Phone System [2P] [2P] Dual Zone Automatic Temperature Control (ATC) with in-cabin microfilter and rear vents Fine Vision electroluminescent gauges Remote keyless entry Remote keyless front window up/down and trunk release Key-operated front windows up/down Power windows with front windows auto up/down Power door locks HomeLink® Universal Transceiver Tilt and telescoping steering column Power-tilt and telescoping steering column [1P] [1P] Cruise control Illuminated steering wheel-mounted audio and cruise controls Variable intermittent speed-sensitive windshield wipers Auto-dimming rearview mirror Digital compass in rearview mirror (deleted with Nissan Navigation System) [S] Overhead sunglasses storage Front map lights Rear reading lights Front sliding armrest and rear center armrest Height-adjustable front seat belts Center console with removable tray in armrest and dual cup holders Dual illuminated visor vanity mirrors Dual two-way sun visor with extenders Two 12-volt DC power outlets Retained accessory power and battery saver Side cargo nets Seating and Appointments 8-way power driver's seat with manual lumbar support 4-way power front-passenger's seat [S] Memory system — driver's seat, steering wheel and outside mirrors (two settings, remote control-activated) [1P] [1P] Driver's seat entry/exit system [1P] [1P] Driver's seat power lumbar support [1P] [1P] Heated front seats (two settings) [S] Heated steering wheel [2P] [2P] Driver and front-passenger seatback pockets 60/40-split fold-down rear seatbacks with lock Perforated leather-appointed seats with door inserts [S] Gathered leather-appointed seats with door inserts Leather-wrapped steering wheel Leather-wrapped shifter Leather-wrapped parking brake lever Gated Xtronic CVT™ shifter Brushed aluminum trim accents Wood-tone trim accents Aluminum door sill plates Digital Bose® audio system with AM/FM/in-dash 6-CD changer XM® Satellite Radio — includes activation and 3 months of service Nissan Advanced Air Bag System with dual-stage supplemental front air bags with seat belt and occupant-classification sensors Driver and front-passenger side-impact supplemental air bags Roof-mounted curtain side-impact supplemental air bags for front and rear-seat outboard occupant head protection Traction Control System (TCS) Vehicle Dynamic Control (VDC) with TCS2 [V] [V] 3-point ALR/ELR passenger seat belt system (ELR for driver) Front seat belts with pretensioners and load limiters Front-seat Active Head Restraints LATCH System (Lower Anchors and Tether for CHildren) Zone Body construction with front and rear crumple zones Energy-absorbing steering column High-strength side-door guard beams Hood buckling creases and safety stops SSilviu Nissan nu e Renault. This post has been edited by LemonDemon: 15 Oct 2007, 19:29 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Nice Copiii/Pasta. Mi-am invatat pana si pisica sa faca asa ceva.
Altceva? ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Altceva? lui Renault ii este frica de Maxima ,eu personal prefer pe acesta din urma: are un design mai reusit , ofera solutii tehnice superioare , motorizare care deocamdata nu este disponibila pe Renault , sisteme multimedia mai avansate , etc? Altceva ce sa zic?
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Aaah... motor de 3.5l, la vreo 2$ galonul e ok, la 1 euro/litru nu prea!
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Pai nu fac parte din acelasi concern? Cum sa le fie frica de Maxima? Ma gandesc ca fiecare are targetul ei de market bine stabilit, doar nu-s tembeli sa scoata un model in cadrul aceluiasi concern si dupa aia sa le fie frica... de ce? Ca-si fac singuri concurenta? Cate Renaulturi se vand in State?
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Daca se fabrica si o versiune europeana, mai mult ca sigur ar fi avut si disel Renault , in speta 2.0 dCI 175CP .
Ma refer la piata europena, si sunt curios de ce au introdus Tiida in loc de Primera 2 a.k.a Maxima. This post has been edited by LemonDemon: 15 Oct 2007, 19:43 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
xcss |
![]()
|
Probabil din acelasi motiv de target.
|
--------------------
-
-
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Parere mea este ca exista target de Maxima si in Romania , avand in vedere ca Primera inca se cauta , chiar daca nu mai exista in showroom.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Acu zi sincer: cate din astea ai in fata blocului?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
xcss |
![]()
|
Nu am zis ca n-ar fi, in mod sigur exista. Dar s-a mai zis de Renault ca isi da singura un picior in dos cu Logan, relativ la Clio, si uite ca nu s-a intamplat.
|
--------------------
-
-
|
|
LemonDemon |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 15 Oct 2007, 19:48) Pentru tine vijelie iti fac un discount baban ![]() Observatie:Daca se lansa si in Europe Maxima as fi fost mai mult decat tentat sa cumpar unul in locul Primerei , asa insa ma cam tenteaza un Outlander. This post has been edited by LemonDemon: 15 Oct 2007, 19:53 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
xcss |
![]()
|
Pai vezi? Lanseaza Maxima peste balta, si Laguna 3 aici. N-au nici o treaba una cu alta. Dupa specificatii, clar Maxima nu e facuta sa fie vanduta in Europa, iar de lansat Laguna 3 in State... mai va...
|
--------------------
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu am auzit ca Volkswagen intentioneaza sa intrerupa productia de Seat Leon, Skoda Octavia si Audi A3 pentru ca au ajuns la concluzia ca le reduc vanzarile golfului.
Revenind la lucruri serioase trebuie sa ii explic lui Lãmâiþã ca un manager bun stie ca decat sa vanda un singur produs mai bine vinde doua. Exemplu clar: Daca ar exista doar L3 pe piata ar avea sa zicem 1 milion de clienti. Daca pe langa L3 ar exista si Maxima, s-ar vinde doar 800.000 de Laguna 3. Si 400.000 de Maxima. Valorile in sine nu au importanta, ideea care trebuie retinuta e ca in acest caz Grupul Reno Nissan ar vinde 1,2 mil de masini. Deci mai bine decat in primul caz. Mai putin decat in primul caz nu au cum sa vanda. Numai ca in acest al doilea caz intervine o problema de logistica. Chiar daca vor avea vanzari cu 200.000 de exemplare mai mari, nu inseamna automat ca vor castiga mai mult. Deoarece vor avea cheltuieli cu instruirea service-ului, stocurile de masini, publicitate si inca o groaza de chestii. Si se poate foarte bine ca acele cheltuieli aferente Maximei sa fie mai mari decat profitul adus in urma vanzarii in plus a 200.000 de masini. Si de aceea prefera sa vanda un singur model. Grupul Renault-Nissan nu e agaricul din spatele blocului caruia ii e frica de alti agarici ca vin si ii fura lui gagicile agatate pe chat. Ci vrea sa faca bani. Si daca el considera ca facea bani vanzand doar Laguna inseamna ca asa o sa faca. Dar na, cine stie, amaratul ala de Ghosn ar trebui sa intre pe forum. Cred ca s-ar ingrozi ... S-a aflat secretul ala ... Nu aduc Maxima ca le e frica.. Cine ar fi crezut? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
LemonDemon |
![]()
|
Nu zic ca nu ai dreptate , insa dupa cata reclama s-a facut Lagunei 3 ar fi fost hilar ca sa lanseze si Maxima in acelasi timp.Eu zic ca este o decizie de marketing si speram sa nu interpretezi "frica" ad-literam.Boo!?
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
driverx |
![]()
|
Ce strategii crezi tu ca inventezi.....
Compari mere cu pere si dupa aia pui in carca Renoului toate tampeniile tale. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Mere cu Pere? Eu zic ca e aceasi clasa de masini , insa Maxima este mai bine lucrat ca Laguna3.
Tampenia mea este ca vreau o masina mult mai dotata decat Laguna3 insa ego-ul lui Renault nu poate sa faca asta? Sa le fie de bine , pana la urma Laguna 3 nu este ceea ce am sperat cu totii ca va fi , iar noul Maxima este exact opusul. Probabil ca au avut motive sa scoata Tiida ca seama a Logan cu fata de Clio 3 , doar finisajele sunt ale lui Nissan. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
xcss |
![]()
|
Lemon, cred ca Ghosn s-ar bucura sa te aiba de strateg mondial de-a dreapta lui...
|
--------------------
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Si noi
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
LemonDemon |
![]()
|
QUOTE(xcss @ 15 Oct 2007, 20:30) QUOTE(vijelie @ 15 Oct 2007, 20:32) Va trimit cate un calendar si o "poza cu iscalitura" ![]() Sincer ceea ce ii lipseste Lagune 3 este tocmai apartenenta la Renault , in afara de romb nu prea recunosc mare lucru.Un design mai agresiv insa organic si-ar fi facut datoria mult mai bine. Nici Maxima nu este culmea designul , dar cel putin pot sa zic ca e Nissan fara sa ma uit la logo-ul de pe grila. |
--------------------
None
None
N/A
|
|
xcss |
![]()
|
Aici cu L3 un pic ai nimerit-o la design... E cam prea PSA, ce sa zic...
|
--------------------
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
paul_s |
![]()
|
. Group: Members Posts: 305 Joined: 2 July 04 From: . ![]() |
QUOTE(LemonDemon @ 15 Oct 2007, 20:29) Pai si care-i cuvantu cheie in fraza ta :"EU" ala, adica tu , laguna era aceiasi clasa cu primera, ori primera nu-i tot una cu maxima, si dupa cum sugereaza si numele maxima e cu o clasa mai sus, daia si arata mai bine, maxima ar fi concurenta vel satis-ului This post has been edited by paul_s: 15 Oct 2007, 20:40 |
--------------------
.
.
.
- .
|
|
LemonDemon |
![]()
|
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
grosse inkultur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 1 October 07 From: Cluj Napoca ![]() |
Si eu cred ca Maxima e in alta clasa decat Laguna. In plus, nu ar fi avut nici o noima sa scoata 2 modele noi la aceeasi clasa. Le intercaleaza din 2 in 2 ani (or something). Asa ca avem Tiida si Laguna 3, se pregateste noul Megane si Primera. Probabil insa ca noua Primera va semana mult cu Maxima, ca solutii tehnice, nu neaparat de design (vezi, de exemplu ca la americani nu le baga pe gat displayul acela central care s-a dovedit un esec, asta spune ca renunta la el incet-incet, vezi si cazul X-Trail).
|
--------------------
Mini
Cooper
2008
- nb-10-grf
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Frumusica Maxima aia.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
tiida asta e pt piata americana (nord, centrala si de sud) pe aceeasi piata exista chiar si yaris sedan (parerea mea e ca arata si mai rau decat asta) ca si acolo ca sin in europa de est masina cu portbagaj e la mare cautare......ps in canada si state e f f ieftina.....nu prea inteleg io preturili de la noi....
maxima s-a fabricat si in europa ca masina in clasa superioara primerei, dar fara prea mare succes, de aceea au renuntat la comercializarea modelului. asa ca fiecare cu strategia...lui...... si mai e ceva cand renault a cumparat nissan...acesta era in cacao....in sensul ca aveau vreo 20 de platforme.....pierdeau bani cu fiecare masina fabricata. de la "parteneriat" prima grija a fost reducerea numarului de platforme.....asa ca majoritatea masinilor nissan-renault de dupa sunt pe platforme comune........... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Dau si eu cu mucii in fasole: n-am condus Laguna (nici 2 si nici 3), dar am condus Maxima QX modelul vechi (european). Dotarile sunt, ce-i drept, luxoase. Dar partea de masina este, prin comparatie cu masinile europene de aceeasi generatie, la pamint: directie laxa si imprecisa, suspensie aiuristica (mult prea moale), diametrul de bracaj catastrofal (chiar si pentru marimea masinii), frine ezitante, motorizare lenesa (desi motorul era un V6, cred ca de 2.4 l cu 24 supape). Ca sa ne intelegem: masina de care vorbim era inchiriata, avea vreo 5000 km la bord. Adica era noua.
Pe scurt: Maxima sa fie acolo la ei. Sunt destul de convins (repet: desi n-am condus) ca Laguna e mai bun la partea de masina, desi are poate ceva mai putine beculete. Si cup-holders. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th June 2025 - 00:35 |