DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> probleme cu parcarile din orasul vostru, ... fiecare cu ce-l doare ...

DigitalScribe
post 17 Oct 2007, 12:41
Post #1

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

[IASI]
La mine e simplu si complicat:

http://digitaverna.blogspot.com/2007/10/pl...ro-de-acum.html

Pe scurt, problema parcarilor si a garajelor abuziv plantate in scop de depozit de muraturi...

Mi-a raspuns primarul pe domnuleprimar.ro dar atat... a trecut un an si nimic.

Azi dimineata mi-am gasit pe geam la masina scris cu marker permanent "NU MAI PARCA AICI" pentru ca era singurul loc seara unde puteam inghesui masina pe o raza de 100 metri de blocul unde locuiesc. Evident ca pana dimineata se mai eliberasera locuri de parcare dar seara nu erau.

Rau tare cu fenomenul asta... cred ca se va ajunge la sabii si cutite in curand daca nu fac primarii astia ceva.

: nota :
sper ca nu mai era vreun topic... ca n-am gasit nimic pe tema asta

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 17 Oct 2007, 12:43
Post #2

Mesaj semiautomat

Cel mai nasol: dimineata trebuie sa vin la lucru inainte de 7.30 ca sa gasesc loc in parcarea firmei. In rest nici o problema.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vladan34
post 17 Oct 2007, 13:01
Post #3

Membru incepator

Stau la casa asa ca eu am unde parca , am chiar si garaj ! biggrin.gif Problema e alta , strada fiind in panta , si ingusta , abia trec 2 masini , ma trezesc des cu iesirea blocata de alte masini , intre 5 minute - 3 ore , si nu gasesc soferii mad.gif mad.gif

--------------------
Logan Laureate 1,4 Mpi - BH-07-NzL
+
Muttley
post 17 Oct 2007, 13:02
Post #4

From: -

Recunosc pitorescul cartierului Dacia in imaginile din film wub.gif

Locuiesc in zona, mai exact la blocul din intersectia Zimbru. Masina o parchez in mijlocul intersectiei, pe ramura care vine dinspre fabrica de tigarete. Este un petec de asfalt pe care se ingramadesc 10-20 de masini. Situatia s-a inrautatit grav in ultima vreme din cauza noului ANL.
Si toate astea in timp ce-n spatele blocului zac garajele din tabla ticsite de mobila veche, materiale de constructii si muraturi.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
DigitalScribe
post 17 Oct 2007, 13:16
Post #5

Scribul Digital

Eu mi-am propus sa fac o adevarata campanie pentru parcari.
Nu pot zilele urmatoare ca-s in afara localitatii, dar cum ajung inapoi merg direct in audienta la primar cu niste propuneri concrete de parcari pe care sa le dea primaria in utilziare doar pe criteriu de licitatie.
Daca nici la o propunere concreta eventual si cu finantare din exterior (surse proprii sau proiect) nu se misca treaba fac scandal si merg pana la ziare si tembeliziuni ca nu se mai poate. E bataie de joc. Ne calcam ca vitele in picioare in orasul asta...
Daca mai vrea sa se alieze cineva cu mine este binevenit sa o faca !

Eu probabil in vreo 1 - 2 ani o sa am si eu casa (e in proiect si finantarea si cladirea) dar ca si principiu, problema asta trebuie rezolvata de cineva si daca nu ia nimeni atitudine n-o sa se rezolve niciodata.

This post has been edited by DigitalScribe: 17 Oct 2007, 13:18

--------------------
+
BlaueCorsa
post 17 Oct 2007, 13:28
Post #6

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Ah, da, primarele nost' cel tembel.

Cand locuiam in Galata i-am semnalat, tot pe DomnulePrimar.ro, faptul ca niste marleti ocupasera abuziv spatiul public si parcau masinile pe el. Raspunsul a fost total aiurea, legat de niste garaje. Rezultat: de cand am plecat, inca vreo 4 gospodari au pus gard la gradinile din fata blocului si le-au facut parcari personale.

Scribe, iti sprijin initiativa. Daca te pot ajuta cumva, te rog sa-mi spui.

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
DigitalScribe
post 17 Oct 2007, 15:46
Post #7

Scribul Digital

Sa misc eu intai ceva si apoi vedem...
Si ca sa misc sa am intai ceva timp ca deocamdata am 100 de chestii pe cap.
Next week I hope.

--------------------
+
Kunt
post 17 Oct 2007, 16:04
Post #8

Membru lenes

QUOTE(argon @ 17 Oct 2007, 13:43)
Cel mai nasol: dimineata trebuie sa vin la lucru inainte de 7.30 ca sa gasesc loc in parcarea firmei. In rest nici o problema.
*

Asa pateam si eu pana au marit parcarea... smile.gif

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
disaster
post 17 Oct 2007, 17:01
Post #9

Membru cu detector de radar

From: UE - Bucharest

QUOTE(DigitalScribe @ 17 Oct 2007, 13:41)
[IASI]
La mine e simplu si complicat:

[url=http://digitaverna.blogspot.com/2007/10/Azi dimineata mi-am gasit pe geam la masina scris cu marker permanent "NU MAI PARCA AICI" : nota :
sper ca nu mai era vreun topic... ca n-am gasit nimic pe tema asta
*

La faza asta trebuia sa-l pandesti pe "proprietarul" locului si sa-i lasi un mesaj scris cu carioca permanenta pe parbriz: "am inteles, nu se va mai repeta, promit", eventual si o poezie ca doar e ditamai parbrizu. radmasa.gif

--------------------
Renault Latitude 2011
Life sucks. Enjoy
Viteza nu ucide, oprirea brusca da.
+
TheFastOne
post 17 Oct 2007, 21:44
Post #10

Membru cu TDI

From: Brasov

Am primit si eu un biletel in parbriz, lipit cu scuipat, fix a doua zi dupa ce-am adus masina laugh.gif
Din fericire stiam cine este si m-am dus direct sa-i spun ca-i masina mea si are "dreptul" sa stea acolo wink.gif
Pe biletel era un mesaj romantic de genu' : Data viitoare se lasa cu rotile desumflate biggrin.gif

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
GoGu
post 17 Oct 2007, 21:54
Post #11

Prea de la tara

Group: Moderatori

Recunosc si eu zona, la un bloc de alaturi de cel filmat locuieste si prietena mea, si, de sus de la balcon se vad absolut oribil garajele alea (parca-i in Rwanda). Noroc de faptul ca au mutat tomberoanele de gunoi si nu le mai vede de la geam (s-a facut un mic loc de joaca acolo).

De cate ori am parcat acolo am gasit loc fie pe langa scoala, spre actuala locatie a tomberoanelor, fie pe langa gradinita. Oricum, e una din acele zone unde procentul de neanderthalieni e super-crescut... In cele cateva nopti pe care le-a petrecut masina mea acolo mi s-au intamplat mai multe furtisaguri decat in toata perioada cat am avut eu masina (din 1995...): mi-au zgariat o portiera -cu cheia-, mi-au furat 2 antene, emblema din botul masinii, un capac de roata si au incercat sa fure si emblema din spate dar au renuntat, a ramas doar un semn. Dar hai ca am divagat...

Se mai poate parca si la bulevard in zona aceea, daca nu ma insel...
Oricum, si unde stau eu, in centru, nu e prea vesela situatia, eu in ultima vreme o las intr-o parcare cu plata de langa casa (ca intre blocuri rar mai gasesc loc), dar nu platesc nimic pt. ca ajung seara si plec dimineata inainte de a veni ala de rupe bilete la treaba... Se mai intampla sa o las sambata sau duminica, si deoarece nu plec dimineata, stau si-l pandesc pe ala cand pleaca sa-si faca rondul prin celelalte locuri de parcare pe care le pastoreste si atunci plec si eu, repede blush.gif

La firma, la fel, dupa 7.45 mai greu cu locurile in parcare, trebuie s-o las in alta parte, unde trec camioane si cisterne de ridica un praf de iau masina cu culoarea schimbata la sfarsitul programului...

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Alydor
post 17 Oct 2007, 22:02
Post #12

Pressar

La mine e simplu.... Acasa am garaj, iar la firma ajung primul. Programul incepe la 8.30 eu ajung cateodata si la 7.45 deci nu e problema...Problema e cand trebuie sa plec in timpul zilei... de fapt nu cand plec ci cand ma intorc la munca... atunci e jale, fiindca cu greu gasesti un loc....

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
TheFastOne
post 17 Oct 2007, 22:08
Post #13

Membru cu TDI

From: Brasov

Sa ia si primarul iesean, exemplul lu' scripcaru si sa faca locuri de parcare cu plata wink.gif
120-180 de ron/an da' stii ca vii acasa, si locul tau e liber.

--------------------
VolksWagen Golf Mk4 Variant Highline 2004 1.9 TDI 131 CP - BV 11 WUW
STOP ACCIDENTELOR ! Viata noastra are prioritate ! Nu mai eliberati permisele de conducere ca pe buletine !
+
GoGu
post 17 Oct 2007, 22:16
Post #14

Prea de la tara

Daca imi plateam loc de parcare la domiciliu eram cel mai mare prost... nu as avea nici o sansa (iar la pus tevi si T-uri si alte ca*aturi nu ma bag).
Ca sa nu mai zic de faptul ca tocmai a fost mega-mizeria numita pompos "Sarbatorile Iasului", si dat fiind faptul ca imbecilii de la primarie au considerat ca centrul e cel mai bun loc de organizat targ de haine de piele, vin si mici/ gratare and shit, tot la ~1 km de casa as fi parcat (cum am facut aproape o saptamana). Ca nici nu puteam sa ajung macar langa bloc, iar locul parcarii cu plata de care vorbeam fusese luat de o mare de colibe de folie de polietilena in care se vindeau tot soiul de mizerii...

--------------------
+
argon
post 18 Oct 2007, 06:51
Post #15

Mesaj semiautomat

QUOTE(TheFastOne @ 17 Oct 2007, 22:08)
Sa ia si primarul iesean, exemplul lu' scripcaru si sa faca locuri de parcare cu plata wink.gif
120-180 de ron/an da' stii ca vii acasa, si locul tau e liber.
*

Vrei sa zici ca iesenii sunt mai educati decat bucurestenii din acest punct de vedere, adica respectul reciproc? m-as mira.

--------------------
+
Merced
post 18 Oct 2007, 07:39
Post #16

No fear. No limit. No equal.

Dar daca nu-l gasesti liber ai dreptul sa faci scandal... sleep.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
argon
post 18 Oct 2007, 07:40
Post #17

Mesaj semiautomat

Daaa... wub.gif scandalul face parte integranta din viata romanilor.

--------------------
+
adip
post 18 Oct 2007, 07:43
Post #18

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(argon @ 18 Oct 2007, 07:51)
Vrei sa zici ca iesenii sunt mai educati decat bucurestenii din acest punct de vedere, adica respectul reciproc? m-as mira.
Din categ. "bucurestiul e plin de moldoveni dar iasul nu-i plin de bucuresteni", inclin sa cred ca totusi in iasi e un pic mai mult bun simt decat in capitala. bucurestiul cred ca e campion absolut la procentul de nesimtiti la nivel planetar.

This post has been edited by adip: 18 Oct 2007, 07:44

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
argon
post 18 Oct 2007, 07:48
Post #19

Mesaj semiautomat

Stai linistit, ca si in Timisoara, si in Cluj e tot aceasi nesimtire, nu sugeram nimic de ieseni sau bucuresteni in mod special.

--------------------
+
adip
post 18 Oct 2007, 08:02
Post #20

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(argon @ 18 Oct 2007, 08:48)
si in Timisoara, si in Cluj e tot aceasi nesimtire
N-are cum, bucurestiul e campion

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
GoGu
post 18 Oct 2007, 08:09
Post #21

Prea de la tara

Din pacate odata cu cresterea nr. de masini si odata cu aglomerarea traficului creste si nesimtirea, pt. ca sunt foarte multi care considera (mai mult sau mai putin constient) ca un comportament "nesimtit" ii ajuta sa ajunga mai repede la destinatie sau sa gaseasca un loc de parcare (chiar si acolo unde nu sunt locuri de parcare). Daca mai adaugam si fondul genetic oricum nu prea rasarit...

Intr-o tara normala oamenii nu parcheaza pe (deja) al treilea rand de la bordura wink.gif

--------------------
+
LC_TM
post 18 Oct 2007, 08:57
Post #22

Membru autentic

QUOTE(argon @ 18 Oct 2007, 05:48)
Stai linistit, ca si in Timisoara, si in Cluj e tot aceasi nesimtire, nu sugeram nimic de ieseni sau bucuresteni in mod special.
*

Bagi tu mana-n foc ca avem oameni cu T-uri si lanturi? Sau oameni care te sacaie ca e locul lor?
Cat timp am stat in Timisoara(20 de ani) am intalnit un singur tolomac care sa imi faca probleme ptr locurile de parcare de langa firma la care lucram,deci in 20 de ani unu singur si ala rezolvat prin intermediul politiei. Masinile detinute au avut piese furate de pe ele un set de capace de roti(una din ele) si capacul de la carligul de remorcare(alta),nu le-am gasit zgariate. Nu a venit nici un vecin de la blocurile din apropiere sa imi comenteze ca ma parchez la "blocul" lor.
Au fost unele tentative din blocul in care locuim si comentarii cum ca detinem 3 masini si ocupam prea multe locuri de parcare,imi pare rau ca nu am fost la sedinta respectiva sa le explic cum stau lucrurile cu spatiul public,dar altceva nu am patit,eu zic ca stam inca lejer fata de Bucuresti.
Eu zic sa nu vorbesti din auzite! tongue.gif

@Gogu: Intr-o tara civilizata nu ai voie sa parchezi pe bordura doar daca indicatorul de parcare iti permite asta sau tre sa respecti vreo lege de genul 2m de la axul drumului,altfel iti iei frumusel o amenda. Acum 2 sapt am vazut o masina parcata pe coltul strazii,ceea ce mi-a sarit in ochi a fost amenda prinsa in stergatorul de parbriz,nu mi-a venit sa cred,dar asta nu se intampla in Romania sad.gif .

This post has been edited by LC_TM: 18 Oct 2007, 09:02

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
argon
post 18 Oct 2007, 09:12
Post #23

Mesaj semiautomat

Inchipuie-ti ca nu vorbesc din auzite, saptamanal sunt in Timisoara, si in plus cat am stat la Bucuresti nu am vazut nici un T wink.gif Mai e si aspectul cu numarul locatarilor /km patrat foarte mare in bucuresti, asa multe blocuri turn cu asa putin spatiu intre ele nu am vazut nicaieri.

E vorba in general, nu cum e la blocul tau.

--------------------
+
LC_TM
post 18 Oct 2007, 09:26
Post #24

Membru autentic

Eu nu vb de blocul meu si doar de el,ci in general,doar nu iti imaginezi ca folosesc masina doar sa merg la servici si inapoi acasa.
Dar hai povesteste cam ce ti s-a furat de pe masina?Zgarieturi? Sa vedem si noi aici,ca eu unul nu am patit decat ce am scris acolo,de parcat ma parcam pe unde apucam si nimeni nu a comentat nimic,fie ca eram in zona in care locuiesc sau in alte zone. Eu am fost o singura data in Bucuresti si am vazut faimoasele T-uri si lanturi,parcarea pe trotuar pe 2-3 randuri,etc.

Enlighten us!

P.S.Blocul in care locuiesc e mentionat o singura data blink.gif ,de unde ai tras concluzia ca vb doar de el? blink.gif blink.gif blink.gif

P.P.S. Raspunsul de mai sus e evaziv si fara vreun argument,inca sunt de parere ca vorbesti din auzite.

This post has been edited by LC_TM: 18 Oct 2007, 09:28

--------------------
+
Braveheart
post 18 Oct 2007, 09:27
Post #25

Membru autentic

From: BT

Ma roade si pe mine chestia cu parcarile.. in Bt

Acu cateva zile si-a gasit unul sa imi ridice stergatoarele de la masina parcata pe spatiul public, probabil ca era "locul lui". As da bucuros o taxa anuala de 1-2 milioane numai sa stiu ca nu ma mai doare capul cu parcarea, macar atunci cand vin acasa. Si locuri de inchiriat chiar ar fi destule. Imi sugera cineva zilele trecute ca ar fi posibila inchirierea la un pret undeva la un bulion pe an. Daca mai aflu ceva revin cu info.. oricum in ultimii 3-4 ani in zona nr. masinilor s-a marit cu 3-400% asa incat sa puteti imagina ce grozavie e sa iti gasesti un loc seara.

In privinta vecinilor nesimtiti care iti lasa biletele pe masina sau mai rau, iti trag o cheie, te blocheaza etc.. cred ca toti am trecut prin din astea si parerile raman impartite. Oricum, eu daca voi reusi sa inchiriez locul de parcare pe care mi-l doresc, voi avea si supraveghere video deci cat de cat voi fi acoperit. Bafta si voua !

This post has been edited by Braveheart: 18 Oct 2007, 09:31

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
bion
post 18 Oct 2007, 09:37
Post #26

Membru autentic

From: TM

QUOTE(argon @ 18 Oct 2007, 09:12)
Inchipuie-ti ca nu vorbesc din auzite, saptamanal sunt in Timisoara....

*

Interesant. rolleyes.gif Cam in ce zona parchezi in TM poate trec sa-ti las o floare pe masina 243.gif

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
Serje
post 18 Oct 2007, 09:38
Post #27

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Nici in Cluj nu sunt nesimtiti radmasa.gif , aici lumea ii foarte civilizata , se parcheaza cate 3 masini in paralel , ar mai parca si al patrulea da nu mai are unde . Nici politaii comunitari nu is nesimtiti , daca vad ca ai parcat neregulamentar nu vin sa te deranjeze sa-ti zica sa nu blochezi drumu sau trotuarul, asteapta sa pleci si dupaia vin si fac poze sau filmemaza masina si iti pun amenda. Soferii is experti in parcari , daca este parcare laterala ei isi baga botu de la masina oleak in parcare si curu masini in mijlocu drumului, ii mai sexy sa ai curu in mijlocu drumului. Si cel mai mult imi plac soferii care daca is doua locuri deparcare le ocupa pe amandoua. Si cel mai mult si mai mult imi plac soferii care merg pe drum si trebuie sa opreasca sa ia ceva de la vreun magazin, opresc direct pe banda de mers, la vreo 2 metri de bordura , se dau jos , da pun avariile. radmasa.gif
Nu demult s-a construit in centru o parcare supraterana cu vreo 300 de locuri din care peste 200 is aproape tot timpul goale, deh ii greu sa mergi 50-100 de metri dupaia pe jos, mai bine parchez pe marginea drumului.
Deci Domnul argon unde vezi tu nesimtire in Cluj ca eu nu-mi dau seama.
Clujul ii plin de oameni simtiti, da cred ca stau cam ascunsi.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
argon
post 18 Oct 2007, 09:42
Post #28

Mesaj semiautomat

Imi place cum isi apara fiecare orasul, oricum suntem in aceasi oala.

QUOTE(bion @ 18 Oct 2007, 09:37)
Interesant. rolleyes.gif  Cam in ce zona parchezi in TM poate trec sa-ti las o floare pe masina  243.gif
*

Pe Lorena, si pe Pestalozzi. Degeaba te uiti dupa estait ca nu-l gasesti rolleyes.gif

--------------------
+
LC_TM
post 18 Oct 2007, 09:49
Post #29

Membru autentic

QUOTE(argon @ 18 Oct 2007, 05:48)
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Da,am aparat de nu am putut,am recunoscut ca se fura si ca mai vine cate un bolovan sa te f..ta la icre ca e locul lui de parcare(vin mai rar,dar asta e).
Nene tu sustii sus si tare ca in Timisoara si Cluj e la fel ca in Bucuresti,pana acuma nu vad de la tine argumente ci vad doar vorbe aruncate'n vant si glume de prost gust(vezi aparatul orasului).
M-ai lamurit,apoi te miri ca te iau unii si iti dedica topic(vezi topicul de la cafenea wink.gif ).

Am incheiat,nu mai am nimic de zis,sunt lamurit.

Toata stima!

P.S. Sper ca nu am comis vreo infractiune(atac la persoana sau eu stiu ce).

This post has been edited by LC_TM: 18 Oct 2007, 09:51

--------------------
+
bion
post 18 Oct 2007, 10:06
Post #30

Membru autentic

From: TM

@LC_TM Eu zic sa facem un DC Moderatori Fan club in TM smile.gif .cand ii intalnim le pirogravam mesaje de wub.gif pe limouri

PS Nesimtire in parcarea de auto exista in toata lumea sad.gif

Cu stima bion

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 00:49
Forum Renault