TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
cripkd |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 4 July 05 ![]() |
|
||
--------------------
peugeot
305
- ???
|
|||
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
In mod evident nu ai nici o vina, si nu este treaba ta ca si client sa stii despre perioada de vacanta de la Mioveni. Daca tot sint superconectati cu totii, fabrica si dealer-ii astfel incit stiu cind iese masina din fabricatie, este corect sa nu se dea termen de livrare in perioada de remont. Banuiesc ca nu dealerul este de vina ci fabrica. Acea perioada in care nu se fac livrari trebuia prevazuta in aplicatia software, mai ales ca se intimpla acest lucru in fiecare an. Sint situatii cum este la tine acum cind 1luna inseamna mult. Asa ca tie iti spunem 'casa de piatra'!
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Si care mai exact este perioada de remont? Si cum aflu daca masina mea vine inainte de aceasta perioada sau ..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
nu-i ironic... era un sfat...cred ca singurul care se poate da in aceasta situatie... ideea era ca modificarea de data sa o cereti in scris... ca sa puteti actiona din timp... in caz ca doriti sa reclamati ceva... dar ma indoiesc ca masina va veni mai repede... vor lua amenda de la ANPC, vor promite marea cu sarea, poate ceva in plus din partea casei "ca gest comercial" dar nu vor putea da productia peste cap sa va dea masina mai repede... doar despagubiri...
remont e toata luna august (de regula)... problema e insa ca masinile fabricate la final de iulie se livreaza inca pana la epuizarea livrarilor... deci poate ajunge masina la dealer in x august si poate fi vanduta la client... cu o singura exceptie... daca nu cumva se va lucra la modificari in sistemul informatic... in acest caz nu cred ca se vor face livrari chiar daca masina e produsa deja... date mai exacte NU PUTETI AFLA de pe forum... nu e nimeni oracol pe aici!!!! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost azi la dealer-ul ipso pentru a comanda un laureate 1.4.
![]() De la el am aflat ca fabrica intra in "remont" (sau cum se cheama) pe 20 iulie. Nu stiu cat de exacta este data. Termenul aproximativ pentru mine este de 15-20 septembrie dat de dealer. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
Duke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 December 04 ![]() |
[quote=cripkd,4 Jul 2005, 12:50]
Stai linistit, si mie mi s-a intamplat cam acelasi lucru. Pe 10 iunie am depus avansul ptr un ambition, dealerul mi-a spus ca o sa am masina pe 7 iulie, ca sa aflu azi de la vc ca de fapt data livrarii va fi pe 27 iulie. Fratilor, astia nu mai fac fata cu productia si incep sa ne amageasca aiurea! ![]() ![]() |
--------------------
Logan
1,6 MPI Ambition
- OT-04-DUk
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@Duke : Eu am depus avansul cu 4 zile dupa tine , am sunat azi la dealer si mi-au zis ca masina va venii atunci cand au zis ei ca va venii ..adica 19-21 iulie.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
Duke |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 20 December 04 ![]() |
QUOTE(AND @ 4 Jul 2005, 16:38) @Duke : Eu am depus avansul cu 4 zile dupa tine , am sunat azi la dealer si mi-au zis ca masina va venii atunci cand au zis ei ca va venii ..adica 19-21 iulie. Mersi, m-ai mai linistit putin! ![]() |
--------------------
Logan
1,6 MPI Ambition
- OT-04-DUk
|
|
marius_lepra |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 22 May 05 From: Constanta ![]() |
Vad ca am topicul sters?De ce oare?Eu cred ca merit niste explicatii,nu?Singurul motiv ar fi ca deranjeaza adevarul!Eu credeam ca fiecare are dreptul la opinie,atata timp cat nu este folosit un limbaj obscen,dar...!Sa inteleg ca traim in "Romania"!
Sa revin: Am luat legatura cu dacia asistenta si m-i s-a comunicat ca dacia practica un curs de schimb de B.N.R.+0.5% din fiecare marti a lunii!Deci la un mic calcul se vede ca in saptamana asta se plateste in plus doar 179lei vechi la fiecare euro!mie m-i se pare acceptabil.Asa ca cei care spuneau ca se plateste in plus 1000-2000lei......no comment |
--------------------
Dacia Renault
Logan ambition
2005 iulie , ambition
- CT-81-MTD [COLOR=blue]Niciodata sa nu spui "niciodata"![/COLOR]
|
|
edv_ro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 7 May 05 From: Hamburg ![]() |
Pentru cei care au cumparat un Logan prin credit BRD in euro:
In momentul in care ati semnat contractul de credit cu banca, pe langa comisionul de administrare, CASCO, ati mai platit si o diferenta de curs valutar? Tipa de la credite mi-a spus ca banii (euro) se iau de pe piata interbancara si trebuie platita o diferenta de curs. La 5535 euro am de platit in jur de 5 milioane..... Mult!!! Imi miroase a hotie pe fata....... M-am interesat si pe la alte banci: BCR-ul nu practica asa ceva, iar Tiriacul are un comision de risc valutar (pe langa celelalte comisioane) de 1% (ar veni can 55 euro - acceptabil). Astept un raspuns de la voi.... |
--------------------
Skoda / Renault
Octavia 3 FL Combi / Twingo 3
1.4TSI 150CP 2017 / 1.0 SCe 70CP 2017
- HH / HH
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Nu stiu ce ti-a spus tie la BCR sau la Tiriac, dar nici o banca din tara asta nu-ti va schimba euro sau alta valuta la cursul BNR.
Pentru astfel de operatiuni cursul este intre cel al BNR si cel de cumparare la casa de schimb a bancii respective. This post has been edited by bomicabomic: 6 Jul 2005, 10:41 |
--------------------
x
x
- x
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(edv_ro @ 6 Jul 2005, 12:20) Pentru cei care au cumparat un Logan prin credit BRD in euro: In momentul in care ati semnat contractul de credit cu banca, pe langa comisionul de administrare, CASCO, ati mai platit si o diferenta de curs valutar? Tipa de la credite mi-a spus ca banii (euro) se iau de pe piata interbancara si trebuie platita o diferenta de curs. La 5535 euro am de platit in jur de 5 milioane..... Mult!!! Imi miroase a hotie pe fata....... M-am interesat si pe la alte banci: BCR-ul nu practica asa ceva, iar Tiriacul are un comision de risc valutar (pe langa celelalte comisioane) de 1% (ar veni can 55 euro - acceptabil). Astept un raspuns de la voi.... eu in aprilie nu am platit nimic de genul asta. sa nu fie cumva vorba de comisionul bancii (parca 4% din suma imprumutata) ca ala l-am platit. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu tot in aprilie am platit ~9 mil. diferenta de curs valutar tot pentru ~5300 de euro credit. Se plateste din cauza ca BRD foloseste cursul de pe piata valutara pentru a transforma la cursul Dacia (=cursul BNR din ultima zi de luni parca). Si eu am injurat, dar asta e...
This post has been edited by thecagero: 6 Jul 2005, 13:39 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
florin79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 22 June 05 ![]() |
sa inteleg ca cei care au facut comanda in iunie nu le mai vie masina
![]() |
--------------------
dacia
Logan
- SB 79 FLR
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(thecagero @ 6 Jul 2005, 15:13) Eu tot in aprilie am platit ~9 mil. diferenta de curs valutar tot pentru ~5300 de euro credit. Se plateste din cauza ca BRD foloseste cursul de pe piata valutara pentru a transforma la cursul Dacia (=cursul BNR din ultima zi de luni parca). Si eu am injurat, dar asta e... sa inteleg ca ai platit comisionul bancii + alti bani ca diferenta de curs valutar?????? |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
alexadvert |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 20 May 05 ![]() |
QUOTE(tarzy @ 6 Jul 2005, 14:28) Da mai ce este atat de absurd ... atat timp cat cursul care il platesti la avans este diferit de cursul cu care platesti factura proforma ... Exemplul e simplu daca avansul este de 3000euro la valoare euro de n euro, factura proforma de 5000euro, daca valoarea masinii este de 8000euro, o platesti la valoarea de curs n+1%, astfel la sf tragandu-se linie si valoarea masinii fiind in lei o sa vezi ca mai trebuie sa platesti o diferenta de curs. Nu este de neglijat nici cursul pe care il aplica Turma Dacia ft Renault. |
--------------------
Daewoo
Espero 1.5 16V
- ct-27-bav
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Da, am platit nu mai putin de 29 milioane pentru CASCO (325 Euro) + comision + diferenta curs valutar. Din pacate platisem si avansul de 3380 Euro cand am facut comanda, si am pierdut si aici ca l-au convertit de cateva ori in Euro. (Am fost putin bulversat, dar persoana de la banca era o cunostinta si n-am mai stat sa-l pun la explicatii)
This post has been edited by thecagero: 6 Jul 2005, 14:50 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
AND |
![]()
|
Ce vorbesti ma? "Cei care au facut comanda in iunie nu le mai vine masina" Ca ce chestie?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni, mai cititi in pusca mea topicul asta, o fi avand 40 de pagini dar nu-ti iei masina in fiecare zi.
Problema cu diferenta de curs valutar s-a discutat si paradiscutat pe aici ... pe acest topic. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=8927&st=750# http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=8927&st=780# Sunt cel putin vreo 50 de posturi care explica problema in detaliu . Voi chiar nu cititi nimic ??!?!?!?! |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ie greu cu cititu'. presupune sa stii sa citesti... cred ca unii se uita mai mult la poze...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Enzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 7 July 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(AND @ 6 Jul 2005, 15:06) Sanse mari..... Pe spatele bonului de comanda (sectiunea 4 - Livrare) scrie ca Data finalizarii poate depasi Data Limita in cazul in care fabrica isi inceteaza productia pentru o anumita perioada. Deci nu prea avem ce face daca in august nu se mai produc Logane. @Duke : Ai vorbit cu dealerul ? |
--------------------
Logan
Preference 1.4MPI
- BV-nn-XXX Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
|
|
florin79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 22 June 05 ![]() |
In mod normal ar trebui sa onoreze comenzile pana in august si sa anunte clientii care vor sa-si ia masina ca in august nu se lucreaza si masina vine la vara cailor,ca doar vorbim de dacia"masina visurilor"
![]() |
--------------------
dacia
Logan
- SB 79 FLR
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
pt cei care asteapta masina si le este frica sa se intarzaie cu inca o luna:
Eu cand am facut comanda mi-a spus dealer-ul data cand masina intra in productie (sau cand iesea, nu mai stiu ce reprezenta), oricum ceva diferit fata de data de livrare. Banuiesc ca asa va puteti da seama daca intra in perioada de stop productie sau nu. Asta in care se chiar respecta ceea ce spun ei. La mine a fost chiar mai rapid decat spusesera. |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
erica |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 5 July 05 ![]() |
Pe data de 30 mai am platit avansul pentru un Logan Preferance.Termenul de livrare este 23 iulie.As dori sa trec la Laureate.O fi posibil?
|
--------------------
Ex-Dacia Logan
Preferance
2005
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Ne întrebi pe noi? Întreabă dealerul. Ca o părere personală, nu văd de ce nu s-ar putea.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
JonnyB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 10 July 05 ![]() |
Inainte de toate multumesc moderatorilor - pe care la un moment dat i-am catalogat ca domni - ca mi-au sters topicul! Ciudata logica: in loc sa se simplifice cautarea trebuie sa rasfoiesti zeci de topicuri ca sa gasesti ce te intereseaza...no comment!
Se pare ca avem o problema cu termenul de livrare in aceasta vara! Nu sunt singurul care urmeaza sa astepte vreo 3 luni (avans platit pe 17 iulie - termen previzionar: 5 septembrie)! Macar daca spuneau cinstit cei de la firma (termenul comunicat verbal a fost de 27 iulie)! |
--------------------
Dacia
Logan Ambiance
- B-12-xxx
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Aveti grija cu dealerii neseriosi! Eu am achitat avansul vineri (08 iulie 2005) si mi s-a dat oficial, scris pe foaia care a venit de la Dacia, termenul de 10 octombrie 2005. Dealer-ul mi-a spus ca asta este termenul maxim, si ca Dacia si-a luat o perioada de siguranta, plus ca nu se lucreaza in august. Tot dealer-ul mi-a spus ca masinile vin in general cu 2-3 saptamani mai repede decat acel termen si o sa fiu anuntat cu cel putin o saptamana inainte ca o sa-mi vina masina. In afara de perioada destul de mare de asteptare, in rest nu am ce sa reprosez, au fost profesionisti.
PS: Dealerul este Cobalcescu, daca se considera reclama rog un moderator sa stearga linia asta. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
ucatalin |
![]()
|
ucatalin Group: Members Posts: 31 Joined: 9 October 04 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(JonnyB @ 10 Jul 2005, 19:44) Inainte de toate multumesc moderatorilor - pe care la un moment dat i-am catalogat ca domni - ca mi-au sters topicul! Ciudata logica: in loc sa se simplifice cautarea trebuie sa rasfoiesti zeci de topicuri ca sa gasesti ce te intereseaza...no comment! Se pare ca avem o problema cu termenul de livrare in aceasta vara! Nu sunt singurul care urmeaza sa astepte vreo 3 luni (avans platit pe 17 iulie - termen previzionar: 5 septembrie)! Macar daca spuneau cinstit cei de la firma (termenul comunicat verbal a fost de 27 iulie)! Ce model de Logan astepti? Eu am platit avansul pe 20 iunie si termenul de livrare comunicat verbal a fost 21 iulie pentru Logan Ambition. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureat 1,5Dci 110 4x4
- NT xx XXX
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Ba se poate. O vinzi pe asta si iei o versiune superioara. Sau orice altceva ce vrei...
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
AND |
![]()
|
Ma "bucur" teribil sa aud ca masina imi poate veni prin septembrie , cu toate ca am facut comanda la jumatatea lunii trecute , si dupa spusele dealer-ului ar trebuii s-o am cam intr-o saptamana
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 12:07 |