DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 42 43 44 45 46 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

DigitalScribe
post 25 Jul 2005, 12:08
Post #1291

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

Problemele de preluare comenzi si chiar de predare automobile au fost cred in perioada care tocmai a trecut cauzate de procedura de denominare. Stiu pe cineva care a primit cu 3 saptamani intarziere masina (desi era la dealer sosita) din aceasta cauza (e vorba de IASI).

Eu saptamana asta dau comanda de masina si imi ajunge prin finele lui Septembrie din cauza ca uzina in august nu produce.

Date technice finantare:
1. avans 55% (Ambition Alb)
2. credit prin Finansbank in Euro:
-- perioada 7 ani;
-- dobanda 8.75%;
-- comision rambursare anticipata 0%;
-- comision dosar 0%;
-- comision anual administrare credit 1.5% la sold (scade in timp adica, primul an e ~ 57 Euro);
-- rata aproximativa: 212 lei noi / luna.
3. Casco pe 1 an anticipat ~250 euro.

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
login
post 25 Jul 2005, 12:21
Post #1292

Membru incepator

Am primit acum telefon de la dealer ca a lansat comanda si sa merg sa platesc avansul. L-am intrebat data de livrare si mi-a spus 27.09.2005 si ca nu se poate modifica daca platesc cu banii jos, fiindca fabrica isi primeste toti banii indiferent de modalitatea de plata.

Plec. Va informez ce-am mai facut.

--------------------
Dacia 1310 Li
+
klaus
post 25 Jul 2005, 12:28
Post #1293

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Eu nu inteleg asta cu banul jos si sa primesti produsul peste x luni. de ce sa-si faca altii afacerile cu banii mei?
Le dai avans si atat. Cand iti vine masina le dai restul. Oricum eu as recomanda depunerea de eforturi pentru obtinerea de "bonificatii": covorase, truse medicale, triunghiuri etc

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
CristiM30
post 25 Jul 2005, 13:16
Post #1294

Membru incepator

Salutare,

Urmaresc cu interes de foarte multa vreme acest forum insa de abia azi m-am inregistrat smile.gif Ma intereseaza sa achizitionez prin credit Moderato/BRD, cand va fi disponibil, un Logan Ambition 1.5dci. Am citit cum ca se vor modifica conditiile de acordare a creditelor de catre banci si am vazut ca gradul maxim de indatorare va fi de 40%. Voi ce ati auzit in acet sens?

Multam anticipat.

--------------------
Peugeot 405 - B-12-UTZ
+
AL
post 25 Jul 2005, 13:22
Post #1295

Member

http://www.bnro.ro/Ro/Press/R20050708CA.htm

Attached File(s)
Attached File  NLRCPF.pdf ( 110.5k ) Number of downloads: 70

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
CristiM30
post 25 Jul 2005, 13:28
Post #1296

Membru incepator

QUOTE(AL @ 25 Jul 2005, 14:22)

Salut AL,

Deci sa inteleg ca totalul ratelor poate fi de 40% dar o rata nu poate depasi 30%?

--------------------
Peugeot 405 - B-12-UTZ
+
ovidiusoft
post 25 Jul 2005, 13:29
Post #1297

Membru de sub patura

CristiM30, in plus fata de conditiile "publice" despre creditul Moderato, iti mai pot spune urmatoarele:

- daca nu ai 500 Euro salariu net nu poti sa dai avansul minim (15%), trebuie minim 20%.
- daca dai sub 25% avans, iti trebuie un girant. Salariul lui net trebuie sa fie dublul ratei, si desigur acesti bani sa nu fie alocati pentru alte credite.

Iti recomand sa nu iei in lei, dobanda este bateie de joc. Daca poti sa faci rost de 25% sa dai avans este cel mai bine, pentru 10-20 milioane nu merita sa incurci un om timp de 7 ani + alergatura cu toate actele.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
AL
post 25 Jul 2005, 13:46
Post #1298

Member

Nu stiu mai mult...si nici nu am avut curiozitatea sa incerc sa aflu... am dat doar o sursa de informare credibila... wink.gif

Mai dau un hint... www.monitoruloficial.ro ... au pe site sumarul numerelor aparute... restul cred ca trebuie intrebat la banca....

--------------------
+
CristiM30
post 25 Jul 2005, 13:59
Post #1299

Membru incepator

QUOTE(ovidiusoft @ 25 Jul 2005, 14:29)
CristiM30, in plus fata de conditiile "publice" despre creditul Moderato, iti mai pot spune urmatoarele:

- daca nu ai 500 Euro salariu net nu poti sa dai avansul minim (15%), trebuie minim 20%.
- daca dai sub 25% avans, iti trebuie un girant. Salariul lui net trebuie sa fie dublul ratei, si desigur acesti bani sa nu fie alocati pentru alte credite.

Iti recomand sa nu iei in lei, dobanda este bateie de joc. Daca poti sa faci rost de 25% sa dai avans este cel mai bine, pentru 10-20 milioane nu merita sa incurci un om timp de 7 ani + alergatura cu toate actele.
*

ovidiusoft, merci pentru informatii. In nici un caz nu voi lua credit in lei, dobanda chiar ca este bataie de joc. Girant iarasi este cam greu de facut rost, salariul meu este mai mic de 500 euro, deci va trebui sa strang un avans de 25%. La un pret estimativ de 9300-9500 euro pentru un Logan Ambition 1.5dci asta inseamna aproape 2400 euro + taxe dosar, casco, alarma etc. vreo 3000 euro ... sper sa ii am pana la primavara smile.gif

--------------------
Peugeot 405 - B-12-UTZ
+
login
post 25 Jul 2005, 15:28
Post #1300

Membru incepator

Am platit avansul. Data livrarii: 27.09.2005; Data limita a livrarii: 17.10.2005. Cand credeti ca o primesc?

Alte intrebari:
- Ce inseamana Pneu BA;
- Ce este serviciul VC ??

Multumesc

--------------------
Dacia 1310 Li
+
klaus
post 25 Jul 2005, 16:16
Post #1301

步步

1. barum
2. Wocea Clientului....

Si intrebare: scrie pe avizul de plata negru pe alb data limita a livrarii?

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
login
post 25 Jul 2005, 19:01
Post #1302

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 25 Jul 2005, 16:16)
Si intrebare: scrie pe avizul de plata negru pe alb data limita a livrarii?
*

Multumesc pentru raspuns.

Da, scrie:" Data livrarii limita: 17.10.2005".

Barum - cred ca sunt cehe - Nu?

This post has been edited by login: 25 Jul 2005, 19:02

--------------------
Dacia 1310 Li
+
carman
post 26 Jul 2005, 00:32
Post #1303

Membru

klaus,

daca la asta te referi, in cazul meu a existat, si eu am ridicat masina de mai mult de o luna... nu ma prind care ar fi obiectul conflictului tau cu dacia in privinta asta...

imaginea este un crop din avizul de plata initial (avans).

This post has been edited by carman: 26 Jul 2005, 00:34

Attached thumbnail(s)
Data_livrare_limita.jpg ( Size: 32.52k ) Number of downloads: 127

--------------------
◊ ◊ - ◊
+
klaus
post 26 Jul 2005, 06:00
Post #1304

步步

Uite asta e problema.

Oricum, intre timp treaba e rezolvata, ca s-au miscat cei de la dacia suficient de turbo, si maisna a si fost ridicata.

Ia sa vedem, cine si unde-mi arata termenul limita de livrare...

PS: e din avizul de plata, ca a fost platita cu banii jos.

Attached thumbnail(s)
Untitled_1.jpg ( Size: 133.82k ) Number of downloads: 136

--------------------
+
Guerra
post 26 Jul 2005, 15:03
Post #1305

Membru incepator

Salut!
Va urmaresc cu interes de la sfasitul anului trecut si vreau in primul rand sa-i felicit pe cei ce au grija de acest forum.
Am platit avansul pe 28 iunie 2005 la Caremil Impex Iasi.Data de livrare limita de pe avizul de plata este 29 septembrie 2005.
Intrebarea mea pentru cei care au primit masina este:
1.Unde as putea suna pentru a afla o data mai exacta de livrare a masinii?
2.Intr-adevar vine masina mai devreme cum a zis dealerul si daca da cam cu cat?

--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi - IS...
+
AL
post 26 Jul 2005, 15:10
Post #1306

Member

dealerul stie cel mai bine cand e programata masina sa iasa din fabricatie... citeste mesajele anterioare...wink.gif...toate daca poti... deci
1. la deler
2. dealerul iti zice data prezumata..alta nu exista.. aia maxima e maximul contractual, acoperitor... deci vei primi masina cel mai devreme cand a zis dealerul si cel mai tarziu ladata maxima de pe bonul de comanda sau avizul de plata.

--------------------
+
klaus
post 27 Jul 2005, 21:24
Post #1307

步步

Astept cu interes raspunsul lui ASW, prin care sa-mi explice si mie, asa frumos cum numai el stie sa o faca (si documentat, asa cum s-a dovedit intotdeauna) care este mojicia, mitocania si escrocheria dealerilor ca nu se scrie pe avizul de plata catre banca termenul limita de livrare in conformitate cu prevederile bonului de comanda VN - in cazurile in care acest lucru se intampla...
Si cum Dacia nu are nici un amestec in aceasta treaba.
Hai mai ASW, nu ma lasa asa cu ochii in soare...

--------------------
+
DigitalScribe
post 30 Jul 2005, 07:14
Post #1308

Scribul Digital

Am observat un detaliu.
La dealer cand am optat si pentru garantia extinsa s-a modificat valoarea masinii in sensul ca s-a adaugat garantia extinsa la valoarea masinii. Aparent e ceva inofensiv insa ma gandesc la CASCO. Voi plati oare CASCO si pe garantia extinsa ? Adica daca mi se strica garantia extinsa mi-o schimba CASCO sau cum smile.gif ?

--------------------
+
bmjean
post 31 Jul 2005, 06:41
Post #1309

Membru incepator

From: Oradea

DigitalScribe: Ai dreptate. In factura apare si garantia extinsa la care ni s-a calculat asig. CASCO. Abia astept sa mi se strice Garantia extinsa si sa merg dupa despagubiri.
Cred ca am fost "aburit" cu GE, eu nu cred ca o sa fac mai mult de 100.000 km in trei ani (poate e mai bine asa, voi vedea), dar sa si platesc CASCO pe asa ceva, mi se pare destul de mult. De ce nu m-a pus sa platesc GE direct la banca, separat? Oricum am optat pentru CASCO lunar 19.31 E - 231.79 E/an (apropo nu stiu sa pun simbolul euro de pe tastatura) si credit 88.24 E pe luna (la 5.332 E) ptr. Pref 1.4MPI cu 1800 Euro avans (25%)

Recapitulez:Logan Pref. 1.4MPI Albastru Egee
Val masinii + GE + metalizat = 7.132 E (6680 + 195 + 255 + 2dif.?)
Avans 1.800 E (50 mil lei + 15 mil lei + 4 mil.dif.de curs)
Credit 5.332 E ( dobanda 9.9%?) - 88.24E/luna
CASCO 231.79 E/an - 19.31E/luna calculat la 7312E
Comision dosar 4% din credit = 213.28E
Val. masinii in lei achitati la Dacia = 25,531.41 RON

Astept masina. Dealerul Verbita SRL Arad mi-a spus sa astept s-o incarce in trailer si apoi sa merg s-o ridic. Toate masinile fabricate vor fi transportate la Dealerii din tara inainte de a intra fabrica in remont. (se goleste tot parcul auto). Chiar ieri am vazut 6 trailere pline cu Loganuri care "mergeau in draci" prin Oradea.

Multumesc tuturor pentru postarile de pe acest site. Mi-au fost de mare ajutor, mergand cu lectia deja invatata peste tot si nu am mai pierdut timpul cu explicatii si pierdere de timp. Am stiut ce si cum vreau sa cumpar.

--------------------
Renault Scenic 1 ph2 2001 1.9dCi RXE - BH-XX-XXX
+
DigitalScribe
post 31 Jul 2005, 07:01
Post #1310

Scribul Digital

Hmm... 3% si ceva e parga asigurarea nu ? Un calcul simplu:

195 * 3% ~ 6 Euro / an platiti aiurea ~ 210 mii lei de-aiurea care nu folosesc la absolut nimic. Faza ciudata e ca totusi nu s-a marit pretul la garantia extinsa cand s-a pus acciza ci doar pe vopseaua metalizata (care intra in pretul masinii) si pe masini. Iar acum CASCO se calculeaza la MASINA (inludem in masina vopseaua) + Garantie Extinsa ?! Nu mor eu de 6 Euro pe an ... da' cam suna a furt. Nu te fura statul si te fura CASCO ? Ciudat smile.gif

Oricum, inca n-am dat banii de avans (luni dau aia 50 mil si prin septembrie restul pana la vreo 4900 la care se adauga CASCO si celelalte marunte ~ 5400 euro) si urmeaza sa vad daca e chiar asa insa cand am fost prima data am intrebat daca pot opta pentru garantie cand vine masina si sa-mi faca factura separata si mi s-a zis DA. Acum insa cand am mentionat garantia extinsa si dosarul creditului era facut ... gata... tzambal... ca trebuie refacute ca s-a schimbat valoarea masinii. Le-am refacut ce sa fac... si am vaga impresie ca o sa platesc CASCO si pe GE.

O sa dau un e-mail la vocea clientului sa vad ce imi spun ei. Macar sa stiu ceva oficial.

--------------------
+
bmjean
post 31 Jul 2005, 07:49
Post #1311

Membru incepator

From: Oradea

Asigurarea prin ASIBAN 3.25%
La CASCO pe GE nu valoarea e importanta ci..."principiul".
Mi se pare aberant de mare dif.de curs. peste 4 mil.lei. Si ce-mi fac, i-mi da euro si i-mi schimba la cursul de licitatie si apoi platesc masina in lei cf. facturii proforma.
Acum ca le-am platit, conteaza mai putin, dar aviz celor care-si fac calculele.

--------------------
Renault Scenic 1 ph2 2001 1.9dCi RXE - BH-XX-XXX
+
DigitalScribe
post 31 Jul 2005, 08:18
Post #1312

Scribul Digital

Despre diferenta de curs pot relata cele discutate cu mine cu dealer-ul auto (dupa ce l-am intrebat de 10 ori ca sa fiu sigur ca-i asa) si cu omul de la Finansbank.

Pe dealer l-am intrebat verde in fata ce se intampla daca se schimba cursul ca se poate schimba in 2 directii: in jos si in sus. Si dealer-ul mi-a spus ca ori pierd ori castig la diferenta de curs. L-am intrebat apoi daca scade cursul pierd sau castig si mi-a zis clar: castig (asta avand in vedere flotabilitatea euro care scade si scade smile.gif ).

Ok, apoi l-am intrebat pe omul de la Finansbank si mi-a recomandat sa tin banii in lei mai intai (scade cursul euro) si ca masina e platita catre Dacia in Euro dar la cursul Dacia. Asta inseamna ca imprumutul meu in Euro sufera 2 transformari. Mai intai in lei la cursul intern al bancii si apoi in euro la cursul Dacia. De aici rezulta o pierdere de diferenta de curs pe care va trebui sa o platesc.

Despre diferenta de curs de la zi la zi... din fericire pentru mine avansul e relativ egal (mai mare oleaca) cu suma imprumutata asa ca ce pierd intr-o parte castig in partea cealalta si invers prin urmare diferenta de curs pe care o voi plati (sigur va fi o diferenta ca nu garanteaza nimeni curs fix) va fi redusa.

--------------------
+
silverone_82
post 31 Jul 2005, 23:33
Post #1313

Membru

Salut!
Poate ma ajutati si pe mine cu un sfat...
Vreau sa imi cumpar un Logan Laureate 1.6 si nu prea stiu la cine sa fac credit.
Pana acum am in vedere Reiffeisen,Volksbak,Finansbank si chiar Daewoobank.Din cate m-am informat pana acum de pe siteurile lor un plus ar avea Volksbank si Daewoobank.
Pana acum pe forum am vazut ca lumea a fost destul de multzumita de Volksbank si de Reiffesen.
Va rog poate ma puteti sfatui si pe mine

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
AND
post 31 Jul 2005, 23:50
Post #1314

Membru autentic

Ce te intereseaza mai mult : Dobanda mai mica sau perioada de creditare mai mare (rata mai mica) ?

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
MAKRON
post 1 Aug 2005, 07:04
Post #1315

simply clever

From: silistea gumesti

Reiffesen sunt nesinceri. Nu iti prezinta toate costurile creditului decit dupa ce ai semnat contractul. Eu m-as feri de ei....

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
silverone_82
post 1 Aug 2005, 10:25
Post #1316

Membru

QUOTE(AND @ 31 Jul 2005, 23:50)
Ce te intereseaza mai mult : Dobanda mai mica sau perioada de creditare mai mare (rata mai mica) ?
*

P)erioda de creditare e clara la mine vreau sa fac pe 4 ani(orice banca face pe 4 ani) treaba e de dobanda si comisioane, care banca credeti ca ar fi mai avantajoasa????

QUOTE(dweep @ 1 Aug 2005, 07:04)
Reiffesen sunt nesinceri. Nu iti prezinta toate costurile creditului decit dupa ce ai semnat contractul. Eu m-as feri de ei....
*

Dweep mai am un credit la reiffeisen(in desfasurare) facut pt o SLZ acu 2 ani si pot sa iti spun ca sunt multumit
Insa acum ma interesez si la alte banci poate gasesc una mai avantajoasa

--------------------
+
YipMan
post 1 Aug 2005, 18:50
Post #1317

Membru incepator

Am dat avansul pe 17 iunie si am sunat la dealer azi si mia zis ca masina este la ei dar ca nau numere provizorii. Asta dupa ceam sunat acum 2 saptamani si mia zis ca masina este gata iesita dfin uzina : cam mult le ia la astia so aduca de la pitesti la bucuresti, ( iti dai seama pana la succeava cat trebuie)
Masina este luata prin leasing HVB
Dealerul este MERIDIAN - Turnu magurele

Si tin sa cred ca daca nu sunam la ei nici nu ma anuntau

This post has been edited by YipMan: 1 Aug 2005, 18:52

--------------------
Logan Laureat 1.4 Egee - provizoriu
+
silverone_82
post 1 Aug 2005, 21:58
Post #1318

Membru

tocmai am aflat o veste nu prea placuta ...se maresc dobanzile in valuta la toate bancile sad.gif dar totusi imi putetzi spune care din bancile Volksbank,Reiffeisen,Finansbank sau Daewoo ar fi mai indicata(mai avantajoasa) ????????ma poate sfatui cineva???creditul vreau sa il fac pe 4 ani cu un avans de 4000 de euroi pt un LOGAN LAUREATE 1.6 NEMETALIZAT

--------------------
+
madhorsefuzzy
post 2 Aug 2005, 08:26
Post #1319

Membru

Eu iti recomand Volksbank pentru dobanda mica (7% pentru dealerii acceptati si 8,5% pentru ceilalti) si o perioada relativ mare de 6 ani maxim. Am vazut ca tu vrei credit pe 4 ani. In schimb ei au o conditie destul de paguboasa pentru unii : suma ratelor tuturor creditelor tale nu trebuie sa depaseasca 30% din venitul net si asta inca de cand norma BNR era de 50%. Cred ca o sa o mentina si acum cand BNR a micsorat cuantumul la 40%.

Am auzit si eu ca s-ar putea sa creasca dobanzile in euro dar nu cred ca o sa se apropie foarte mult de cele in lei.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
Enzy
post 2 Aug 2005, 08:31
Post #1320

Membru incepator

From: Brasov

QUOTE(silverone_82 @ 1 Aug 2005, 21:58)
...care din bancile Volksbank,Reiffeisen,Finansbank sau Daewoo ar fi mai indicata(mai avantajoasa) ...
*

Domnul meu,
Fiecare banca are propria politica legata de credite.... asta la nivelul tau, ca si client, se traduce intr-o serie de avantaje si/sau dezavantaje. Depinde ce vrei de la credit... ce intelegi tu prin indicata?... da-mi voie sa-ti sugerez cateva raspunsuri posibile :

- Costuri totale mai mici;
- Rata lunara mai mica;
- Costuri initiale mai mici;
- Lipsa conditii idioate aferente gajului (asta in cazul in care faci un credit auto si nu unul de nevoi personale);
- Rapiditate in acordarea creditului;
- Flexibilitatea contractului CASCO;
- Personal amabil (nu rade... e foarte important pentru confortul tau psihic)

si ar mai fi ...

P.S: Pentru mine cea mai "buna" alegere a fost Tiriac... deci niciuna din lista ta..

Succese

This post has been edited by Enzy: 2 Aug 2005, 08:42

--------------------
Logan Preference 1.4MPI - BV-nn-XXX
Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
+
108 Pages « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 04:45
Forum Renault