TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
![]() ![]() ![]() |
TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.
Enzy |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 7 July 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Preference 1.4MPI
- BV-nn-XXX Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
|
|||
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
Enzy a vrut sa ne demonstreze ca este actionar la banca Tiriac....
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
Enzy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 7 July 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(dweep @ 2 Aug 2005, 08:36) ... pe care nu o recomand deoarece te trezesti in momentul in care semnezi contractul ca trebuie sa predai o dublura a cheii si cartea de identitate in original. Se poate observa ca am intrebat asta mai sus in post dar... niciun raspuns asa incat am aflat-o pe pielea mea. Am editat postul anterior sa fie mai expresiv. Succese. This post has been edited by Enzy: 2 Aug 2005, 08:45 |
--------------------
Logan
Preference 1.4MPI
- BV-nn-XXX Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm.
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(Enzy @ 2 Aug 2005, 09:41) ... pe care nu o recomand deoarece te trezesti in momentul in care semnezi contractul ca trebuie sa predai o dublura a cheii si cartea de identitate in original. Se poate observa ca am intrebat asta mai sus in post dar... niciun raspuns asa incat am aflat-o pe pielea mea. Am editat postul anterior sa fie mai expresiv. Succese. Si care e inconvenientul aici ? La ce iti foloseste cartea de identitate si dublura ? Sau mai bine zis te incalzeste cu ceva daca stii ca le ai acasa ? |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
Enzy |
![]()
|
QUOTE(dRg @ 2 Aug 2005, 10:38) Si care e inconvenientul aici ? La ce iti foloseste cartea de identitate si dublura ? Sau mai bine zis te incalzeste cu ceva daca stii ca le ai acasa ? Cartea de identitate nu ma intereseaza. Intr-un fel mi se pare normal sa stea la ei ca sa nu poti vinde mashina. Cu cheia de rezerva e alta poveste in momentul in care si sotia are permis. Plus... mai e si aspectul legat de confortul psihic. Mie unul mi se pare aiurea si nu vad motivul pentru care trebuie predata dublura la banca (daca sti tu unul plauzibil...). Daca asi fi luat un credit imobiliar ar fi trebuit sa le las dublura cheilor de la casa ? Call me crazy : daca se trezeshte unul din angajatii bancii ca are chef de o plimbare sambata dimineata ? (deja e paranoia aici dar traim in Romania) Succese |
--------------------
Logan
Preference 1.4MPI
|
|
silverone_82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 27 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Tiriacul nu mi se pare prea avantajos,iar din pct de vedere al amabiltatii Reiffeisen conduce detasat,insa d.p.d.v. al ratelor si dobanzii cea mai tare este Volksbank,dobanda 7 %,comision de administrare in functie de dealer, dar maxim 3%,problema la Volksbank este ca la ei ai nevoie de ceva mai multe acte si in plus pe langa cartea de identitate tre' sa lasi si o pereche de chei cea ce e cam naspa(totusi cred ca dc e nevoie pot sa imi fac si eu o a 3-a cheie la masina-deci no problem).Alte banci care mi s-au parut bune ca, conditii sunt: Finansbak dobanda 8,75% si un comision de administrare 1,5% si bana Daewoo 8,5% dobanda si comision de administrare 1,5 aplicabil o singura data la valoarea creditului.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
- B-xx-XXX De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Ati vazut noile dobanzi la BRD ?
De pe pagina Dacia 12.9% Fixa LEI 61 luni > 84 luni 10.4% Variabila EURO 6 luni > 60 luni De pe pagina BRD 12.9% Fixa LEI 61 luni > 84 luni 10.9% Variabila EURO 6 luni > 60 luni EDIT Adaugat diferente intre pagina Dacia si BRD la dobanda in EURO This post has been edited by ironickSQUAD: 2 Aug 2005, 14:33 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
silverone_82 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 27 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(ironickSQUAD @ 2 Aug 2005, 15:08) Ati vazut noile dobanzi la BRD ? 12.9% Fixa LEI 61 luni > 84 luni 10.4% Variabila EURO 6 luni > 60 luni Stai linistit ca aia e dobanda de aruncat in ochii lumii ("echivalentul creditului doar cu buletinul de la Altex"). In realitate ai surpriza cand semnezi contractul sa constati ca DAE sare mai sus. PRAF PRAF si iar PRAF |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
silverone_82 |
![]()
|
oricum de creditul BRD nu mai tre' discutat, are cea mai mare dobanda intre toate bancile
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
silverone_82 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
QUOTE cred ca dc e nevoie pot sa imi fac si eu o a 3-a cheie la masina-deci no problem). http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=3950&hl= |
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
silverone_82 |
![]()
|
dap...merci dweep ..este destul de greu sa faci cea de-a 3-a cheie la masina
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
|
|
YipMan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 6 July 05 ![]() |
QUOTE(Enzy @ 2 Aug 2005, 09:36) Acelasi lucru s-a intamplat si la mine... a trebuit sa dau cinci telefoane ca se se indure sa-mi dea mashina dupa 10 zile de stat in curtea dealerului. Sugestia mea ar fi sa suni in continuare (in fiecare zi ... daca nu mai des); Din cate shtiu eu angajatii dealerului sunt platiti la fel si daca stau degeaba si daca iti pregatesc/livreaza tie masina. Tu ce ai face in locul lor ? Mai ales ca sunt 40 de grade afara... ![]() Insista si vei grabi lucrurile. Cei drept am insistat siam fost si pe 2 august si o scuza super tare a gasit dealerul la inceput "au emis aia de la leasing RCA pt Hyundai nu pt logan" si dupa ce ma pus sastept 1 ora ,timp in care am platit numerele provizorii ( 1450 000 pt firma ) vine si spune una si mai tare "ca so lasam pe maine ca nau platit cei de la leasing banii pe casco si alte chestii de genu asta, si ca nare cum sa le elibereze, chestie care lanceput nici na pomenit de ea" . Eu tin sa cred ca naveau numere provizorii si le era jena sa zica. Super aberant mi sa parut scuza cu care a venit, dar asta e, traim in romania. |
--------------------
Logan
Laureat 1.4 Egee
- provizoriu
|
|
laji |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 30 June 05 ![]() |
A cumparat cineva Logan in Leasing?
Eu vreau sa cumpar unul (Logan Laureate 1.6), si am cateva intrebari: Avans 40% Leasing 3 ani, rata lunara 150eu/luna (cu tot cu TVA) o fi mult ?! Ce parere aveti de BCR Leasing ? Ce societate de asigurari recomandati ? Cei de la BCR Leasing mi-au recomandat BCR Asigurari, dar parca as merge pe Tiriac... Chestie interesanta, CASCO se plateste in momentul in care se plateste prima rata, nu in momentul in care platesti ce a ramas din prima rata (adica cand a venit masina?) Aprox. 100 eu taxa de inscriere.. iarasi se plateste inainte de a veni masina ? Ce ar trebui sa reprezinte aceasta taxa de inscriere? Si ultima ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
- rosii :D
|
|
simon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 30 October 04 ![]() |
@laji
Pai daca este mult numai tu poti sti. Uita-te in portofel ![]() Depinde ce vrei, avans mare sau mic. Daca te uiti pe site-ul Dacia vezi produsul Modelease de la RCI Leasing cu avans 10% si valoare reziduala 20%. Asigurarea obligatoriu pe Tiriac. BCR Leasing are 15% avans si valoare reziduala 10% iar asigurarea este obligatoriu tot pe BCR (Asigurari). Societate buna de leasing este cea care iti da banii si ti-i da cum vrei tu. Asta-i toata treaba. In legatura cu asigurarea vezi ca este un topic urias in care fiecare si-a povestit pataniile. Citeste si hotaraste-te. Plata CASCO este esalonata pe toata perioada leasing-ului. In fiecare luna platesti capitalul, dobinda si CASCO plus TVA la prima si la ultima. In cele 2 'rate' ale avansului nu ai treaba cu CASCO. Nu stiu nimic despre taxa de inscriere. Inscriere la ce? Poate vorbesti despre taxa administrativa care va fi parte a avansului, adica o platesti integral cu aceasta ocazie, inclusiv TVA la ea. Succes! This post has been edited by simon: 6 Aug 2005, 21:24 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Imi pare rau, dar nu am mai gasit topicul despre asteptarea la Logan. Din momentul inscrierii, cam cat se asteapta?
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
QUOTE(gonty @ 7 Aug 2005, 07:29) Imi pare rau, dar nu am mai gasit topicul despre asteptarea la Logan. Din momentul inscrierii, cam cat se asteapta? La CJ de ex., se asteapta de la inceputul lui august pana in octombrie... caz concret, in familie... poate cu presiuni vine mai repede, ma refer la ceva cu dop ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
laji |
![]()
|
QUOTE(simon @ 6 Aug 2005, 21:23) @laji Plata CASCO este esalonata pe toata perioada leasing-ului. In fiecare luna platesti capitalul, dobinda si CASCO plus TVA la prima si la ultima. In cele 2 'rate' ale avansului nu ai treaba cu CASCO. Nu stiu nimic despre taxa de inscriere. Inscriere la ce? Poate vorbesti despre taxa administrativa care va fi parte a avansului, adica o platesti integral cu aceasta ocazie, inclusiv TVA la ea. In legatura cu casco ma refeream la faptul ca trebuie sa platesc asigurarea cand platesc prima parte a avansului, adica saptamana viitoare, insa masina vine abia prin octombrie, poate chiar noiembrie, ca traim in RO, insa cei de la banca ziceau ca intra in vigoare cand primesc masina... poate cineva ma lamureste cum e,CASCO nu se specifica si seria masini, numarul, etc ? Nu era taxa administrativa , era taxa de inmatriculare... LAji |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
|
|
simon |
![]()
|
Depinde daca prima de asigurare full CASCO este finantata de Locator sau nu.
In contractul de CASCO Allianz&Tiriac se specifica: "prima de asigurare se achita anticipat si integral pentru intreaga perioada mentionata in polita, sau in rate, din care prima rata se plateste inainte de intrarea in vigoare a politei iar urmatoarele pina la ratele scadente mentionate in aceasta." La mine Locatorul finanteaza prima de asigurare (stipulat in Contractul de Leasing). Conform politei asigurarea s-a incheiat in ziua in care eu am ridicat masina. Deci Locatorul a achitat prima de asigurare pentru primul an. Va achita aceeasi suma in fiecare an la aceeasi data. Eu insa ii platesc lunar 1/12 din aceasta prima anuala. Am uitat sa-ti raspund la o intrebare. Eu copia politei am primit-o ulterior ridicarii masinii si, evident, pe ea sint trecute seriile sasiu (cod VIN) si motor. Dar ce treaba ai tu cu banca? Relatia ta este cu societatea de leasing (direct in biroul lor sau intermediat prin dealer pentru RCI Leasing) This post has been edited by simon: 7 Aug 2005, 10:36 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
laji |
![]()
|
QUOTE(simon @ 7 Aug 2005, 10:26) La mine Locatorul finanteaza prima de asigurare (stipulat in Contractul de Leasing). Conform politei asigurarea s-a incheiat in ziua in care eu am ridicat masina. Deci Locatorul a achitat prima de asigurare pentru primul an. Va achita aceeasi suma in fiecare an la aceeasi data. Eu insa ii platesc lunar 1/12 din aceasta prima anuala. Am uitat sa-ti raspund la o intrebare. Eu copia politei am primit-o ulterior ridicarii masinii si, evident, pe ea sint trecute seriile sasiu (cod VIN) si motor. Dar ce treaba ai tu cu banca? Relatia ta este cu societatea de leasing (direct in biroul lor sau intermediat prin dealer pentru RCI Leasing) Corect, nu era banca ci societatea de leasing, mea culpa. Nu stiu daca e finantata de Locator sau nu, dar pot sa aleg din vre-o 5 societati de asigurare, printre care si BCR Leasing. Oricum de platit pot sa platesc semestrial. Ce cheltuieli mai presupune leasing-ul, din moment ce cei de la Lion (de unde iau masina) mi-au spus ca se ocupa ei de tot (inscriere masina, numere etc.) ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
|
|
simon |
![]()
|
Deocamdata mi-am platit numerele provizorii si suportii de numar. Acum am numere definitive pe care inca nu le-am platit. Astept factura sa vad ce o mai fi pe ea in afara ce este trecut in scadentar. Evident, mi-am platit taxa de drum.
Despre taxa administrativa am vazut ca stii deja. Ce masina iti iei? Vezi ca in functie de marca exista societatea de leasing ''de baza" asa cum RCI Leasing este pentru Renault/Logan. Nu te duci la ei ci la dealer care intermediaza. Dealerul iti da si/sau completeaza formularele necesare, le expediaza si te cheama cind ai primit ceva documente. |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Dinamique 1.6 16V
|
|
silverone_82 |
![]()
|
QUOTE(laji @ 6 Aug 2005, 11:20) A cumparat cineva Logan in Leasing? Eu vreau sa cumpar unul (Logan Laureate 1.6), si am cateva intrebari: Avans 40% Leasing 3 ani, rata lunara 150eu/luna (cu tot cu TVA) o fi mult ?! Ce parere aveti de BCR Leasing ? Ce societate de asigurari recomandati ? Cei de la BCR Leasing mi-au recomandat BCR Asigurari, dar parca as merge pe Tiriac... Chestie interesanta, CASCO se plateste in momentul in care se plateste prima rata, nu in momentul in care platesti ce a ramas din prima rata (adica cand a venit masina?) Aprox. 100 eu taxa de inscriere.. iarasi se plateste inainte de a veni masina ? Ce ar trebui sa reprezinte aceasta taxa de inscriere? Si ultima ![]() Eu iti recomand sa renunti la leasing,mie mi se pare mare rata la leasing,eu iti recomand un credit in euro la Volksbak sau la Finansbank,pe siteuri la ei potzi sa iti faci si un calcul cam cat ar veni rata in euroi si lasa asigurarea mai spre final ca masina iti vine in vreo 2 luni si de asigurare ai timp sa te interesezi Am comandat deja un Golan Laureate 1.6 si imi vine pe 7 octombrie in conditiile in care l-am comandat pe 1 august |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6MPI
|
|
IRONICK |
![]()
|
Stie cineva cat se asteapta la BRD pentru verificarea la Biroul de Credite (restante, etc,..) ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ironickSQUAD @ 9 Aug 2005, 12:42) Nu mai trebuie am aflat intre timp. Dupa lungi ...., luni ma duc sa fac comanda la un Laureate 1.4MPI. Am ales pana la urma credit BRD cu dobanda fixa, rata fixa, 12.9%, pe 7 ani. Multumesc pentru felicitari dar nu trebuia sa va deranjati. This post has been edited by ironickSQUAD: 11 Aug 2005, 14:47 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Mi-am contabilizat preventiv toate costurile aditionale pentru cand vine masina sa stiu cati bani trebuie sa mai dau da' vad ca am scapat din vedere: suportii de numar ! Pfiu... nu stiam ca mai trebuie si asa ceva. Astia cat mai costa ?
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(ironickSQUAD @ 11 Aug 2005, 14:25) Nu mai trebuie am aflat intre timp. Dupa lungi ...., luni ma duc sa fac comanda la un Laureate 1.4MPI. Am ales pana la urma credit BRD cu dobanda fixa, rata fixa, 12.9%, pe 7 ani. Multumesc pentru felicitari dar nu trebuia sa va deranjati. Cat te costa rata/luna in conditiile de creditare alese de tine?...si rata e in lei sau euro? This post has been edited by SUPERCAR: 12 Aug 2005, 20:38 |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(DigitalScribe @ 12 Aug 2005, 20:38) 5 Euro QUOTE(SUPERCAR @ 12 Aug 2005, 21:37) Credit BRD cu dobanda fixa LEI, rata fixa, dobanda 12.9%, pe 7 ani. Avans ~ 11500 RON iar restul banca Rata ~ 260 RON / luna |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(ironickSQUAD @ 12 Aug 2005, 20:54) Credit BRD cu dobanda fixa LEI, rata fixa, dobanda 12.9%, pe 7 ani. Avans ~ 11500 RON iar restul banca Rata ~ 260 RON / luna Autoturism Dacia Logan Ambition Rosu Passion cu garantie extinsa: 8450 EURO + 195 EURO Garantia extinsa + 2 EURO cartea de identitate = 8647 EURO Credit FinansBank cu dobanda fixa EURO, rata fixa, dobanda 8.75% pe 7 ani. Avans ~ 4900 EURO iar restul de 3747 euro banca. Rata ~ 59.ceva EURO / luna Comision rambursare anticipata 0% Comision administrare 1.5% la sold (vreo 57 euro in primul an si tot scade anual, daca platesti anticipat poti scapa si de asta, il platesti doar primul an odata cu prima rata). Nu mai bine iti iei Ambition ? Iti trebuie un avans un picut mai mare... sau eventual iti acordezi creditul sa fie si el un picut mai mare sa fie la paritate cu rata de la BRD. This post has been edited by DigitalScribe: 12 Aug 2005, 21:19 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 04:45 |