DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 45 46 47 48 49 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

pgpdesign
post 17 Aug 2005, 16:37
Post #1381

Membru

Group: Members
From: Șimleu Silvaniei

ca se platesc cele zise mai sus + suport numere + numere rosii. De ultimele 2 nu am mai intrebat pentru ca mi se parea normal sa le platesti.

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
florin1
post 17 Aug 2005, 17:17
Post #1382

Membru incepator

si eu am platit suport si numere rosii

--------------------
VW Passat B6 2009 2.0 CRTDI 110CP+
+
Codrin
post 17 Aug 2005, 21:09
Post #1383

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(blaci @ 15 Aug 2005, 16:05)
Sunt persoana fizica autorizata si as vrea sa cumpar un Logan Laureate 1.4 cu banii jos.
As vrea sa va intreb daca trebuie sa platesc si TVA-ul; daca da atunci pot sa scriu jos din profit pretul masinei?
*

Daca ai SRL platesti TVA si-l deduci apoi. Daca ai AF nu stiu cum sta treaba, dar oricum de anul viitor se transforma in SRL.

--------------------
Mazda . .
+
Loghy
post 18 Aug 2005, 00:47
Post #1384

Membru autentic

Nu e normal!!!
Vocea Clientului sau OPC!

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2004 - Ambition - B XX RRJ
Good things come to those who wait...
+
simon
post 18 Aug 2005, 02:00
Post #1385

Membru autentic

Doar suporti numere (incl.manopera biggrin.gif ) si numere provizorii. Nu vrea sa-ti bage pe git si vreo alarma super? blink.gif

This post has been edited by simon: 18 Aug 2005, 02:01

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
sir_zven
post 18 Aug 2005, 03:04
Post #1386

Membru incepator

e complet pe dos.
la ipso de ex. de unde am luat-o eu mi-au spalat-o...aranjat-o (chestii normale care trebuie sa le faca dealerul) era pe aici si o lista cu atributiile dealerului "pregatirea de vanzare".... chestii care nu se platesc
in plus am prins promotie suporti numere, un plin de rezervor si o geanta frigorifica GRATUIT.

This post has been edited by sir_zven: 18 Aug 2005, 03:04

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-13-AMD
"You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles.
Do you understand this?
And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there.
The only difference is that there is no cat." - Albert Einstein
+
G.R.
post 18 Aug 2005, 07:47
Post #1387

Membru autentic

QUOTE(pgpdesign @ 17 Aug 2005, 16:37)
ca se platesc cele zise mai sus + suport numere + numere rosii. De ultimele 2 nu am mai intrebat pentru ca mi se parea normal sa le platesti.
*

Nu este normal să plătești pentru suporții de numere 160-180 de mii când în comerț se găsesc cu 70 de mii. Dacă vrea ca mașina ta să circule cu reclama lui pe suporți, să ți-i dea gratuit sau cel puțin la preț normal. Pe de altă parte este vorba și de vânzare condiționată (acceptată de Dacia-Renault), fiindcă nu-ți dă mașina decât cu suporții lor. Cel puțin așa a fost la COMERȚ BOGYO SRL Sf. Gheorghe.
Ce mă enervează însă cel mai mult, că dealerii nu justifică suma cerută, ei spun că este contravaloarea serviciilor de pregătire a mașinii. Ei i-am pus să justifice suma cerută și nu au știut. Știam eu (ei nu!) că numerele roșii costă 520 de mii, dar de acolo până 910 mii pauză. La început îmi spuneau că suporții sunt 100, după care 140, mai târziu 160. Am reclamat la VC unde încercau să mă consoleze cu faptul că a murit și capra vecinului, că în București se plătesc 1,5 mil.
În mod normal prețul unui produs nou trebuie să conțină toate taxele și serviciile. Este o porcărie faptul că în momentul când te duci să ridici mașina ți se spune că mai trebuie să plătești aia și aialaltă.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
klaus
post 18 Aug 2005, 09:21
Post #1388

步步

Group: Moderatori

Deci:
1. NU trebuie sa platesti ulei motor si nici lichid de frana. Daca vin cu faza asta se presteaza una bucata telefon la VC cu mentiunea ca in conformitate cu ordonanta privind comercializarea produselor si serviciilor (OG 99/2000) vanzarea conditionata este INTERZISA, si ca te vezi nevoit sa te adresezi ANPC in vederea luarii masurilor legale si respectarea dispozitiilor din textul de lege:
QUOTE( OG 99/2000)
Art. 58. - Este interzisă condiționarea vânzării către consumator a unui produs de cumpărarea unei cantități impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiționată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs

Eu zic sa incepi de pe acum sa scrii o scrisorica scrisa la VC in care sa intrebi ce trebuie platit la ridicarea masinii si daca trebuie platit, asa cum ai auzit tu, uleiul si lichidul de frana. Adica ei livreaza masinile fara ulei si fara lichid de frana? Adica le livreaza nefunctionale?
Consumatorul trebuie sa poata folosi produsul achizitionat din momentul in care il cumpara din magazin. NU trebuie sa mai dea nici un ban pe produs aditional.
Produsul livrat trebuie sa functioneze si trebuie facuta proba. Punct. Scrie pe bonul de comanda ca se platesc astea separat? NU. Deci...

Dar eu traiesc cu impresia ca la mijloc este ori o informare partiala, ori o dezinformare

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
G.R.
post 18 Aug 2005, 10:03
Post #1389

Membru autentic

Klaus, fiecare dealer încasează o anumită sumă, doar justificarea diferă. În cazul de față ei spun că uleiul motor se plătește. Totuși nu înțeleg de ce Dacia, după atâtea reclamații de ce nu face nimic. Practic pregătirea mașinii pt. vânzare se încasează dublu, o dată de la Dacia, o dată de la client.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
pgpdesign
post 18 Aug 2005, 10:10
Post #1390

Membru

From: Șimleu Silvaniei

Ca ceva este in neregula e clar. Unii platesc si nu spun nimic. Altii fac scandal si nu mai platesc nimic. Parerea mea este ca daca plata ar fi justificata nu ar renunta la ea chiar daca se face scandal.

klaus: nu cred ca respectivii taximetristi aveau de ce sa ma abureasca. Sa platesti in plus nu e un motiv de lauda.

PS: acelasi service iti baga pe gat un spalat de masina obligatoriu de cate ori mergi la ei sa-ti repare masina. Totul incepe de la 150.000 spalat + 50.000 "diagnosticare".

--------------------
Dacia Duster 1.5 4WD 2012 - B 102 DOT
+
klaus
post 18 Aug 2005, 10:34
Post #1391

步步

Group: Moderatori

Pai... du-te cu masina spalata data viitoare.
Oricum, si spalatul ala se incadreaza la art. 58 mentionat mai sus...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
powerx
post 20 Aug 2005, 11:22
Post #1392

Membru

From: Iasi sau Vaslui

am primit ieri un plic de la Dacia cum ca "ati facut alegerea corecta, bla bla bla"...
Sunt curios cam in cat timp vine masina dupa ce ai primit acest plic? sau nu prea are importanta?
Multumesc, trebuie sa ma intelegeti si pe mine, sunt nerabdator smile.gif

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
kurupt
post 20 Aug 2005, 16:26
Post #1393

Membru autentic

Eu nici macar plicul nu am primit mad.gif sa nu mai vorbesc de masina sad.gif
Am platit avansul in 18 iulie, masina au promis pe mijlocul lui lunii septembrie.
Sunt curios oare la ce serie de sasiu se afla acum productia?

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
powerx
post 20 Aug 2005, 17:03
Post #1394

Membru

eu pe 8 iulie am dat comanda, vc zice ca pe 7 octombrie o primesc, si dealeru zice ca pe 27 sept..probabil vei primi si tu, dar mai tarziu..greu e cu asteptarea asta..

--------------------
+
silverone_82
post 21 Aug 2005, 21:41
Post #1395

Membru

QUOTE(powerx @ 20 Aug 2005, 17:03)
eu pe 8 iulie am dat comanda, vc zice ca pe 7 octombrie o primesc, si dealeru zice ca pe 27 sept..probabil vei primi si tu, dar mai tarziu..greu e cu asteptarea asta..
*

blink.gif MOAAA pai daca tu ai facut comanda pe 8 iulie si ti-a spus ca iti vine pe 7 oct. atunci eu care am facut comanda pe 30 iulie,dealerul mi-a spus ca vine pe 7 octombrie,daca sun la VC dc e cum spui cred ca imi spune ca vine in noiembrie sad.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
powerx
post 22 Aug 2005, 07:01
Post #1396

Membru

ideea e ca Dacia e in remont(reparatii, vacanta, sau mai stiu eu ce e asta) in luna august, asa ca toate comenzile din iulie vin prin septembrie-octombrie. oricum, cei de la Dacia dau un termen mai mare pentru a preveni diferite probleme ce pot aparea. De obicei, masina vine in preajma datei zise de dealer.
La mine datele sunt ceva de genu: dealer - 27 sept, VC - 7 oct, termen limita pe factura - 14 oct. Eu sper sa vina mai devreme de 27 sept..m-am plictisit de atat asteptat, nu mai am rabdare sad.gif
PS: nu e nevoie neaparat sa suni la ei, vezi ca era pe pagina de la dacia un formular prin care puteai trimite mail la VC, si iti trimit ei raspuns sau te suna in legatura cu presupusa data a venirii masinii.

--------------------
+
silverone_82
post 22 Aug 2005, 11:17
Post #1397

Membru

de pe 15 sau de pe 20 august,nu mai stiu sigur,au iesit din remont deci cred ca se pregatesc GOLANII sa intre pe banda daca nu au intrat deja tongue.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
Rommel
post 22 Aug 2005, 11:58
Post #1398

Membru incepator

Eu am facut comanda pe 5 aug. si dealer-ul (ADRAS Dr. Taberei) mi-a zis ca pe 10 oct. vine masina. Cei care si-au luat masina prin acest dealer, puteti sa-mi spuneti daca este serios?

--------------------
Logan Laureate 1.6 - B-xx-xxx
+
IRONICK
post 22 Aug 2005, 12:37
Post #1399

-

From: Romania

Eu am facut comanda pe 8 Aug si astept in a doua jumatatea a lui sept. Sper sa fie asa.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
florin79
post 23 Aug 2005, 08:05
Post #1400

Membru incepator

Am facut comanda pe 03.06.2005. si a venit msina pe 27.07.2005 si pe 29 am luat-o.pe factura era 8.08.2005 deci a venit mai repede!!!

--------------------
dacia Logan - SB 79 FLR
+
madalina82
post 23 Aug 2005, 10:21
Post #1401

Membru

Salutare tuturor!

As avea si eu nevoie de sfatul vostru caci nu prea stiu ce credit e mai avantajos.
Vreau sa-mi iau un Logan Preference 1,4, GE, nemetalizat si sa dau un avans de 4400 euro. Nu mai am nici un alt credit, venitul meu total este de 400 euro, iar creditul vreau sa il fac pe o perioada de 3 ani. Ceea ce ma intereseaza este o rata lunara cat mai mica si niste comisioane/ dobanzi acceptabile.

Ce ma sfatuiti?
Stiu ca s-a discutat mult pe aceasta tema...dar va rog.....HELP ME!!!!!!

--------------------
DSN clima - B 39 DSX
+
IRONICK
post 23 Aug 2005, 10:32
Post #1402

-

Poti sa faci o simulare pe site-ul Dacia ca sa iti faci o parere. http://www.dacia.ro/CalculeazaPretul_Logan.html

--------------------
+
madalina82
post 23 Aug 2005, 10:44
Post #1403

Membru

QUOTE(ironickSQUAD @ 23 Aug 2005, 10:32)
Poti sa faci o simulare pe site-ul Dacia ca sa iti faci o parere. http://www.dacia.ro/CalculeazaPretul_Logan.html
*

Multam, insa este creditul propus de Dacia este cel prin BRD care este cel mai dezavantajos (dobanda mare la euro, costuri substantiale).
Eu ma gandisem la Volskbank sau Tiriac. sad.gif

--------------------
DSN clima - B 39 DSX
+
IRONICK
post 23 Aug 2005, 10:51
Post #1404

-

Eu am pus ca idee . . . link-ul.

Eu mi-am luat credit in lei cu dobanda fixa de la BRD.

Daca cauti pe net gasesti simulatoare la fiecare banca.

http://www.vbr.ro/vb_application/default.asp?pgnr=100

--------------------
+
madalina82
post 23 Aug 2005, 11:13
Post #1405

Membru

De ce ai ales un credit in lei si nu in euro? Multam pt info!

--------------------
DSN clima - B 39 DSX
+
IRONICK
post 23 Aug 2005, 11:16
Post #1406

-

Am scris aici de ce.

--------------------
+
simon
post 23 Aug 2005, 11:22
Post #1407

Membru autentic

QUOTE(madalina82 @ 23 Aug 2005, 10:44)
Multam, insa este creditul propus de Dacia este cel prin BRD care este cel mai dezavantajos (dobanda mare la euro, costuri substantiale).
*

Pe site-ul Dacia este prezentata si varianta Modelease care este foarte interesanta pentru ca permite un avans de 10% si o valoare reziduala de 20%.
Nu ai treaba cu banca ci doar cu RCI Leasing prin intermediul dealer-ului. Este atractiva pentru ca iti iei masina printr-un avans mic (cca 42 milioane, 22 avans pentru retinere autoturism si 20 cind iti vine masina peste cca 1 luna), lucru important pentru cei care nu au economii substantiale. In plus 20% din pretul masinii il platesti peste 5 ani ca valoare reziduala. Daca nu vei vrea sa platesti aceasta suma, este prevazut in contractul de leasing, RCI poate prelua masina deci ai platit doar 80%. Desigur poti alege sa achiti si cei 20% si sa incerci sa vinzi masina daca vrei sa-ti iei alta noua.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
madalina82
post 23 Aug 2005, 12:47
Post #1408

Membru

QUOTE(simon @ 23 Aug 2005, 11:22)
Pe site-ul Dacia este prezentata si varianta Modelease care este foarte interesanta pentru ca permite un avans de 10% si o valoare reziduala de 20%.
Nu ai treaba cu banca ci doar cu RCI Leasing prin intermediul dealer-ului. Este atractiva pentru ca iti iei masina printr-un avans mic (cca 42 milioane, 22 avans pentru retinere autoturism si 20 cind iti vine masina peste cca 1 luna), lucru important pentru cei care nu au economii substantiale. In plus 20% din pretul masinii il platesti peste 5 ani ca valoare reziduala. Daca nu vei vrea sa platesti aceasta suma, este prevazut in contractul de leasing, RCI poate prelua masina deci ai platit doar 80%. Desigur poti alege sa achiti si cei 20% si sa incerci sa vinzi masina daca vrei sa-ti iei alta noua.
*

Simon, tu vorbesti de Leasing aici. Eu nu am cum sa-mi iau pe leasing caci sunt persoana fizica.
Ironik, ai niste argumente solide. Si eu sunt in dificultatea de a alege CREDIT EURO VS CREDIT LEI. wacko.gif

--------------------
DSN clima - B 39 DSX
+
sir_zven
post 23 Aug 2005, 13:03
Post #1409

Membru incepator

Exista leasing si pentru persoane fizice si daca nu ma insel "Modelease" de la Dacia este chiar asa ceva.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-13-AMD
"You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles.
Do you understand this?
And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there.
The only difference is that there is no cat." - Albert Einstein
+
IRONICK
post 23 Aug 2005, 13:10
Post #1410

-

Pentru Logan leasing-ul nu are nici un avantaj pentru persoane fizice. Doar pentru juridice, iti recuperezi tva-ul.

--------------------
+
108 Pages « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 08:51
Forum Renault