DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 46 47 48 49 50 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

madalina82
post 23 Aug 2005, 13:11
Post #1411

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(sir_zven @ 23 Aug 2005, 13:03)
Exista leasing si pentru persoane fizice si daca nu ma insel "Modelease" de la Dacia este chiar asa ceva.
*

Sorry. I didn't know..... blink.gif

--------------------
DSN clima - B 39 DSX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sir_zven
post 23 Aug 2005, 15:31
Post #1412

Membru incepator

QUOTE(ironickSQUAD @ 23 Aug 2005, 13:10)
Pentru Logan leasing-ul nu are nici un avantaj pentru persoane fizice. Doar pentru juridice, iti recuperezi tva-ul.
*

Are un mic avantaj si anume valoarea reziduala de pana la 25% si avansul incepand cu 10%.
Dar eu nu am spus ca are avantaje sau dezavantaje ci doar ca exista.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-13-AMD
"You see, wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles.
Do you understand this?
And radio operates exactly the same way: you send signals here, they receive them there.
The only difference is that there is no cat." - Albert Einstein
+
simon
post 23 Aug 2005, 21:44
Post #1413

Membru autentic

QUOTE(sir_zven @ 23 Aug 2005, 13:03)
Exista leasing si pentru persoane fizice si daca nu ma insel "Modelease" de la Dacia este chiar asa ceva.
*

Corect, Modelease este si pentru persoane fizice.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
silverone_82
post 24 Aug 2005, 11:58
Post #1414

Membru

madalina82 Tiriacul nu stiu cum este la conditiile de creditare , Volksbank este foarte buna ca ,conditii de creditare ,insa ca dezavantaj iti pastreaza un set de chei ,iar la dobanda euro pt creditele facute prin dealeri sunt cei mai buni(7%) si ar fi bine sa arunci o privire si pe siteul Finansbank ai si acolo calculator,iar dobanda este de 8.75%,ca avantaj fiind ca nu ai decat un singur comision de 1,5% aplicabil anual la valoarea creditului...acum depinde si de cat o sa dai avansul

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
IRONICK
post 24 Aug 2005, 12:00
Post #1415

-

From: Romania

Pai atunci 8.75%+1.5%=10.25%

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
silverone_82
post 24 Aug 2005, 12:09
Post #1416

Membru

mda corect insa comparand cu alte banci care au sigur comisionul asta si pe langa asta si dobanda mai mare rezulta Finans mai bun si am spus la Finans e singurul comision,nu are comion de dosar(singura banca care am gasit-o fara comisionul asta),nu are comision de rambursare in avans etc.

--------------------
+
Cornel001
post 24 Aug 2005, 22:54
Post #1417

membru belit

Da, asa e , in raport si cu Raiffaisen sta mai bine, ei au 9% + 2% comisionul anual la soldul ramas.
@Silverone : esti sigur ca la Volksbank iti retine un set de chei pt credit (nu pt leasing) ?
Am sa vad si eu la Finansbank...
La mine o problema majora e obtinerea unei anumite sume. Am fost la Raiffaisen si nu vor sa ma "cupleze" decat cu mama, desi sunt si alte surse de venit, si asa imi pot acorda doar o suma mai mica decat am nevoie la creditul special pt masina. bag sama asta de la BNR se trage wacko.gif La toti e la fel sau ... se gaseste undeva mai bine ? Mamei i-au zis la BRD ca pot sa-i dea suma necesara (are card acolo, eu la Raiffaisen) dar asta a fost nu prea de curand, o sa vada maine. Dar acolo oricum am impresia ca dobanda+comision nu tocma ideale...

PS Acu vazui ce scrie la Finansbank : "Cartea de identitate a autoturismului ce va fi pastrata in original la Banca;" Asa e normal ?

This post has been edited by Cornel001: 24 Aug 2005, 22:58

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
coldplay
post 25 Aug 2005, 00:11
Post #1418

Membru incepator

From: -

Avand in vedere ca de saptamana viitoare toate bancile vor fi obligate sa instituie conditia prin care rata nu poate depasi 30% din veniturile nete, toate ofertele bancilor vor putea fi comparate dpdv al dobanzii+comisioanelor. Eu mi-am facut credit la Volksbank si singurul dezavantaj la momentul respectiv era tocmai conditia de mai sus, pe care ei s-au gandit sa o instituie inaintea tuturor... In rest, tare as fi curios sa aflu de la cineva ca exista o oferta mai buna decat a lor! 7% dobanda plus un comision aplicabil o singura data, la acordarea creditului - mai bun de atat nu am gasit si am cautat ceva!
By the way, ideea ca "am salariul in lei, imi iau credit in lei" este o varianta cam prea prudenta, ca sa zic asa... In ultimii 2 ani cel putin, oricine si-a luat credit in valuta pe termen mediu a avut de castigat, in ultimele luni mai ales s-a vazut asta. Pana cand dobanzile la lei nu vor fi de maxim 9%, as zice, nu vad de ce ar trebui sa platesc o rata mai mare doar de teama ca nu cumva leul sa se deprecieze cine-stie-cand. Din nou, Volksbank-ul se misca in directia asta, s-ar parea. Ramane un inconvenient, ca trebuie (teoretic) sa lasi o cheie si C.I. la ei. But there are work-arounds...

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-20-///
What comes around, goes around
+
simon
post 25 Aug 2005, 00:39
Post #1419

Membru autentic

QUOTE(Cornel001 @ 24 Aug 2005, 22:54)
PS Acu vazui ce scrie la Finansbank : "Cartea de identitate a autoturismului ce va fi pastrata in original la Banca;" Asa e normal ?
*

La mine CIV originala este la firma de leasing, eu am doar o copie.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
hash
post 25 Aug 2005, 10:34
Post #1420

calculatorist

Vreau si eu sa-mi iau un Loganel si va rog pe cei care au cumparat prin SICARO Brasov sa-mi spuneti ce impresie v-ati facut despre seriozitatea dealerului, ce acte ati facut (achitat cu cash),
cat ati virat in contul Dacia, cat v-a luat dealer-ul si cum l-ati platit, ce factura v-a facut (cu ce data, ati primit-o odata cu chitanta sau nu), ce confirmare da banca, cat dureaza pana confirma Pitestiul, care au fost pasii de urmat pana ati avut numerele negre pe masina, cat ati stat la coada, cat timp ati pierdut cand ati ridicat masina, timp/bani la RAR, politie, cati bani cheltuiti atunci etc. Vad ca pe site la Dacia SICARO figureaza numai ca service, nu si ca dealer.

Multam fain.

PS. Nu-mi sariti in cap ca am dat search dupa SICARO si n-am gasit mare lucru.

--------------------
- - -
+
Codrin
post 25 Aug 2005, 11:26
Post #1421

Membru autentic

daca pe site nu figureaza ca dealer, TU CE VREI SA CUMPERI DE LA EI ???

Dacia vinde masini N O I prin dealeri.

Daca vrei totusi sa primesti masina mai repede recomand cu caldura BUCIUM :
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25065 wink.gif

--------------------
Mazda . .
+
hash
post 25 Aug 2005, 11:44
Post #1422

calculatorist

QUOTE(Codrin @ 25 Aug 2005, 12:26)
daca pe site nu figureaza ca dealer, TU CE VREI SA CUMPERI DE LA EI ???

Dacia vinde masini N O I prin dealeri.

Daca vrei totusi sa primesti masina mai repede recomand cu caldura BUCIUM :
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=25065  wink.gif
*

Lasa ca Buciumul ala nu figureaza DELOC, astia apar. Nu ca nu l-as vrea mai repede, dar vreau sa nu iau vreo tzeapa - nu-ti fie frica ca nu-ti iau locul la coada.. ca n-am dat avansul.

Daca ar fi mai putina caterinca pe site ar fi mai bine. mad.gif

--------------------
- - -
+
silverone_82
post 25 Aug 2005, 11:45
Post #1423

Membru

QUOTE(Cornel001 @ 24 Aug 2005, 22:54)
@Silverone : esti sigur ca la Volksbank iti retine un set de chei pt credit (nu pt leasing) ?

*

Cornel001 asa mi sa spus de la VBR ca se pastreaza un set de chei+cartea de identitate a masinii in original.Orice banca iti va opri cartea de identitate in original,eu am mentionat si perechea de chei pt ca mi sa parut un dezavantaj insa in rest VBR este ca dabanda(7%)mai buna decat orice banca in momentul asta dupa ea situandu-se dupa verificarile mele la o distanta de 1.75% dobanda Finans(8.75% dobanda) care nu opreste setul de chei.

--------------------
+
silverone_82
post 25 Aug 2005, 11:47
Post #1424

Membru

QUOTE(hash @ 25 Aug 2005, 11:44)
Daca ar fi mai putina caterinca pe site ar fi mai bine.  mad.gif
*

Trebuie sa mai si radem nu sa stam numai incruntati tongue.gif

--------------------
+
Cornel001
post 25 Aug 2005, 11:48
Post #1425

membru belit

Stie cineva ce banca/banci au mai multa flexibilitate la cumularea veniturilor unei familii pt acordare aunui credit? Adica sa ia in calcul mai multe pers / mai multe tipuri de venituri. ceva de genu asta...

PS Mersi silverone, oricum Volksbank pica pt ca sunt ingusti si limitati la ce am spus mai sus in acest mesaj.

This post has been edited by Cornel001: 25 Aug 2005, 11:49

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
+
Codrin
post 25 Aug 2005, 11:49
Post #1426

Membru autentic

hash, e atat de greu sa faci diferenta intre DEALER si SERVICE ?

caterinca o cauti singur cand vii cu intrebari de genul asta.

daca iei masina de la ei patesti EXACT ca in cazul Bucium, pentru ca Dacia NU LE VINDE LOR MASINA

--------------------
Mazda . .
+
hash
post 25 Aug 2005, 11:53
Post #1427

calculatorist

Hm. Tu ce zici aici e bazat numai pe niste fapte si-un rationament logic. Eu voiam o parere a cuiva care a interactionat cu firma asta. Deocamdata o sa mai astept ..

This post has been edited by hash: 25 Aug 2005, 11:54

--------------------
- - -
+
silverone_82
post 25 Aug 2005, 12:16
Post #1428

Membru

Cornel001 incearca si la Daewoobank nu stiu daca se poate ce vrei insa poate ai noroc ...stiu ca si ei aveau niste conditii bunicele

--------------------
+
Garett
post 28 Aug 2005, 13:05
Post #1429

Membru autentic

From: Galati

Am si eu o intrebare, si, daca s-a raspuns deja imi cer scuze. Conform cu Informatiile de pe Dacia.Ro (Credit BRD - Moderato) avansul poate fi de la 15% in sus. Intrebarea mea este : avand in vedere ca valoarea facturii proforma este de 50 mil. cum se considera ca am dat avansul ? In speta, 15% =~ 40 mil. dar pe de alta parte factura 50 mil. Intreb ca sa stiu daca se merita sa dau 20% =~ 52 mil. Sincer nu sunt foarte lamurit, V-as fi recunoscator celor cu credit BRD daca mi-ati putea da cateva informatii in plus.

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
Kramer
post 29 Aug 2005, 07:50
Post #1430

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(hash @ 25 Aug 2005, 12:34)
Vreau si eu sa-mi iau un Loganel si va rog pe cei care au cumparat prin SICARO Brasov sa-mi spuneti ce impresie v-ati facut despre seriozitatea dealerului, ce acte ati facut (achitat cu cash),
cat ati virat in contul Dacia, cat v-a luat dealer-ul si cum l-ati platit, ce factura v-a facut (cu ce data, ati primit-o odata cu chitanta sau nu), ce confirmare da banca, cat dureaza pana confirma Pitestiul, care au fost pasii de urmat pana ati avut numerele negre pe masina, cat ati stat la coada, cat timp ati pierdut cand ati ridicat masina, timp/bani la RAR, politie, cati bani cheltuiti atunci etc. Vad ca pe site la Dacia SICARO figureaza numai ca service, nu si ca dealer.

Multam fain.

PS. Nu-mi sariti in cap ca am dat search dupa SICARO si n-am gasit mare lucru.
*

Hash, eu zic sa consideri alt dealer. De fapt UN dealer, pentru ca Sicaro nu mai e dealer Dacia din februarie 2005. Ce fac ei acum este sa cumpere masini de la un dealer din Covasna (Bogyo) si sa le aduca in Brasov. Pregatire de vanzare, in sensul de operatii de baza cum ar fi scoaterea nylon-ului, spalare, verificare presiuni nu se aplica la ei.
Pe de alta parte nu iti incarca factura cu prostii, cum am vazut la alti dealeri, iar singurul dealer autorizat in Brasov a ramas ASV, care sunt mai rau.

www.sicarobv.ro

--------------------
+
Cornel001
post 29 Aug 2005, 15:28
Post #1431

membru belit

Silverone mersi de pontu cu Daewoo Bank acolo am gasit cel mai convenabil pana acum.

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
+
silverone_82
post 29 Aug 2005, 16:28
Post #1432

Membru

QUOTE(Cornel001 @ 29 Aug 2005, 15:28)
Silverone mersi de pontu cu Daewoo Bank acolo am gasit cel mai convenabil pana acum.
*

wink.gif Cu placere...sper sa o rezolvi...BAFTA

--------------------
+
powerx
post 30 Aug 2005, 11:48
Post #1433

Membru

From: Iasi sau Vaslui

am si eu o intrebare:
contractul cu banca pt imprumut cand se face? cand vine masina sau se poate face mai devreme, ca atunci cand vine masina sa nu mai astept?
deocamdata am toate actele, am fost la verificat la banca si au zis ca e OK, dar imprumutul efectiv cand il fac?
intreb pentru ca am auzit diferite variante, si tipa de la banca era una tinerica, care nu prea cred ca stia cum stau treburile.
Eu as vrea sa fac tot ce se poate inainte, ca sa astept cat mai putin pt ridicarea masinii.
Multumesc.
PS:Banca este BRD.

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
DigitalScribe
post 30 Aug 2005, 12:36
Post #1434

Scribul Digital

From: Iasi

Imprumutul efectiv (cand incepi sa platesti si rate) se face cand vine masina.

Inainte insa de a "varsa" banii banca in contul Dacia banca trebuie sa-ti aprobe imprumutul si asta inseamna ca trebuie sa-ti faci dosarul si sa mergi cu el la ei si ei sa zica OK. Abia dupa aia platesti aconto-ul de 50 mil lei.

Cand vine masina trebuie sa platesti restul de bani si eventual sa-ti mai completezi dosarul cu CNF reactualizat (are validitate vreo 2 - 3 zile parca) si adeverinta salariat reactualizata (validitate de la 10 la 30 zile in functie de banca) pentru ca pana vine masina expira. Deci ai nevoie de 2 seturi, intai cand iti aproba imprumutul si-ti da banca unda verde si apoi cand vine masina pentru ca aceste documente au valabilitate mai mica decat de cand dai comanda pana vine masina (stiu, stupid, asta e, suntem in Romania).

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
silverone_82
post 30 Aug 2005, 12:42
Post #1435

Membru

Trebuie sa depui dosarul la banca pentru ca OK-ul final este important(pe care il primesti de obicei cam intr-o saptamana) ,cel initial este dat doar asa grosolan si in plus in momentul venirii masinii dosarul trebuie aprobat pt ca banca sa poata trimite banii in contul dacia

--------------------
+
powerx
post 30 Aug 2005, 13:03
Post #1436

Membru

From: Iasi sau Vaslui

deci, silverone, sa ma duc acum la banca cu actele actualizate, pt OK-ul final?
masina vine pe 27 sept. as vrea sa stiu mai multe detalii pt ca nu sunt in acelasi oras cu banca/dealerul, si as dori sa fac cat mai putine drumuri pe la ei.
Si ce e ala CNF?
Si am mai auzit de la cineva ca iti trebuie la banca nu stiu ce aviz, dar pe care dealerul il da in momentul cand masina iese din fabricatie?

This post has been edited by powerx: 30 Aug 2005, 13:05

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
silverone_82
post 30 Aug 2005, 13:18
Post #1437

Membru

Da trebuie sa te duci la banca sa depui dosarul pt aprobare, si probabil ca avizul care ti-l dau aia de la banca reprezinta confirmarea trimiterii banilor in contul dacia. Mie tre' sa imi vina masina pe 7 octombrie si am de gand sa ma duc la banca sa depun dosarul pe 10 septembrie..ma gandesc sa il depun cat de cat din timp sa nu am vreo surpriza....iar cu CNF sper sa ne lamureasca DigitalScribe pt ca nici eu nu stiu

--------------------
+
mariusst
post 30 Aug 2005, 13:21
Post #1438

Membru incepator

QUOTE(Cornel001 @ 29 Aug 2005, 15:28)
*

As zice sa incerci si la Unicredit. Au scos si ei de curind un credit auto si mi s-a parut convenabil mai ales ca mi-am schimbat locul de munca acum 3,5 luni si alte banci au strimbat din nas. Au un comision de 3,5%(la euro) platibil o data si dobinda de 8,5%. La acte nu cer "pe mama si pe tata". Eu am primit acceptul pe 26 Aug exact inainte sa schimbe conditiile de creditare (ei aveau avans minim 19%, acum cred ca l-au facut 25%) si am virat cei 50 mil luni ca sa prind pretul vechi.
Partea nasoala e cea cu o cheie la ei mad.gif
Am fost la sucursala lor de la Romana si dupa ce am dus actele in 2 zile mi s-a aprobat.

--------------------
Dacia Laureate 1.4-Marin - B-XX-NRV
+
silverone_82
post 30 Aug 2005, 13:30
Post #1439

Membru

Chiar daca nu cer pe mama si pe tata mie Unicredit mi se pare cam "indragostita" de comisioane si comisioane maricele..
"Comisionul de acordare - 1.5% flat (minim 100 EUR) - platibil o singura data in momentul semnarii contractului de credit, perceput asupra sumei totale a acestuia;
Comision de risc valutar - 2% flat (minim 150 EUR) - doar pentru creditele acordate in alta valuta decat RON (se percepe o singura data, la acordarea creditului);
Comisionul de rambursare anticipata - 1.5% din suma rambursata in avans."+ cel de care ai mentionat tu de 3.5%.

--------------------
+
mariusst
post 30 Aug 2005, 15:29
Post #1440

Membru incepator

QUOTE(silverone_82 @ 30 Aug 2005, 13:30)
Chiar daca nu cer pe mama si pe tata mie Unicredit mi se pare cam "indragostita" de comisioane si comisioane maricele..
"Comisionul de acordare - 1.5% flat (minim 100 EUR) - platibil o singura data in momentul semnarii contractului de credit, perceput asupra sumei totale a acestuia;
Comision de risc valutar - 2% flat (minim 150 EUR) - doar pentru creditele acordate in alta valuta decat RON (se percepe o singura data, la acordarea creditului);
Comisionul de rambursare anticipata - 1.5% din suma rambursata in avans."+ cel de care ai mentionat tu de 3.5%.
*

Cei 3,5% de care am mentionat eu sunt compusi din "Comisionul de acordare - 1.5% flat (minim 100 EUR)+Comision de risc valutar - 2% flat (minim 150 EUR)".
Eu am vazut ca la BRD era cam 4,5% comisionul si pe linga asta 3% comision de rambursare in avans.
Recunosc ca nu am cercetat Daewoo deoarece cind am vazut ca nevasta-mea care are card de credit la ei plateste comision de 4RON cind scoate bani de la ATM-urile Daewoo mi s-au parut vorba ta "indragostiti" de comisioane si mi-a scazut increderea in ei.

Quote site Daewoo:

"Dobanzi si comisioane

La creditele in care avansul este mai mic de 35%

Rata dobanzii:
- 9% p.a. pentru EURO
- 15% p.a. pentru LEI

Comision de acordare* – 2,5% (minim 100 EURO sau 2,500,000 pentru creditele acordate in LEI)

Comision de gestiune** – 2% p.a.

* Comisionul de acordare este aplicabil la valoarea creditului si platibil o singura data la semnarea contractului de credit.
** Comisionul de gestiune este aplicabil la valorea initiala a creditului si platibil odata cu ratele de credit pentru a usura posibilitatea de rambursare. "

Eu am avans mai mic de 35% asa ca ies mai ieftin la Unicredit.
Sa nu mai zic de comisionul de gestiune de la Daewoo care se plateste in fiecare an dupa cum o spun cu gura lor si la valoarea initiala.
Asta inseamna
Daewoo: comision de plata de 4,5% la acordarea creditului si inca 2% in fiecare an (Intradevar inclus in dobinda biggrin.gif )
Unicredit: comision de plata de 3,5% la acordarea creditului si atit.

Daca descoperi de ce ar fi mai avantajos la Daewoo spune-mi si mie ca daca mi-am luat teapa ca as vrea sa stiu.

--------------------
Dacia Laureate 1.4-Marin - B-XX-NRV
+
108 Pages « < 46 47 48 49 50 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 13:36
Forum Renault