DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 47 48 49 50 51 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

mariusst
post 30 Aug 2005, 15:41
Post #1441

Membru incepator

Group: Members

Am vrut sa intreb de a treia cheie dar am gasit! blush.gif

This post has been edited by mariusst: 30 Aug 2005, 16:12

--------------------
Dacia Laureate 1.4-Marin - B-XX-NRV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Cornel001
post 30 Aug 2005, 18:15
Post #1442

membru belit

From: Bucuresti

Am sa reiau aici ce am scris pe alt subiect, cred ca aici e ceva mai on-topic:

Pana la urma e mai bine in euro sau in lei (la credite) ? Si nu e vorba doar de evolutia cursului, dar si a dobanzilor la cele doua valute. Se aude ca in euro dobanzile vor scadea si in lei se vor mai reduce ? Deja pt credit auto Banca Transilvania (nu vreau sa fac reclama , doar in scop informativ) are 12% in lei! Dar nu mai ofera in euro.
Pareri ?

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
ovidiusoft
post 30 Aug 2005, 18:32
Post #1443

Membru de sub patura

Pai intentia BNR este ca creasca dobanzile la creditele in valuta si sa le micsoreze la cele in lei - scopul declarat fiind sa incurajeze creditele in lei. Dar cum diferenta dintre cele 2 tipuri de dobanzi este destul de mare, ma indoiesc ca o sa ajunga egale... Ce-o sa fie peste 6 luni nu stiu, dar deocamdata, chiar si cu masurile astea, tinand cont de tendinta de depreciere a euro si de diferenta dintre valoarea dobanzilor, e mai avantajos in euro.

Date suplimentare: Azi dimineata am fost la BRD si am intrebat de dobanzi, mi-au zis ca la creditul moderato in euro (acum dobanda este 9.9%) o sa creasca cu maxim 1 procent. In lei este 19% parca (BRRRRR!!!)

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
Cornel001
post 30 Aug 2005, 21:30
Post #1444

membru belit

Marius, se pare ca conditiile de pe site-ul Daewoo Bank nu mai sunt de actualitate:
"Daca intereseaza pe cineva, a aparut un credit auto nou pe piata la DAEWOO BANK.
Avans minim 10%, dobnda 9% EURO, comision administrare 2%, comision acordare 125 EURO, asigurare obligatorie prin banca la OMNIASIG.
Daca avansul depaseste 35%, atunci dobnda este 8,5% EURO, comision de administrare 1,5%, comision acordare 75 EURO, asigurare prin orice societate doreste clientul. "
Am citat pe cineva de pe forumul masini.ro . Desi eu negociam zilele astea cu Daewoo Bank, si stiam ca au niste conditii bune, nu-mi mai aminteam exact cifrele, pentru ca eram ocupat sa rezolv o alta buturuga mica ce aparuse, si se pare ca o sa ratez si Daewoo Bank la mustata...

Ovidiu la BRD daca nu iau moderato (sa zicem ca nu iau Logan ci altceva), rata este mare, de cca 10-11%, in euro, fiind cred cea mai mare de pe piata. Iar comisionu este si el nesimtit. Iar la Transilvania in lei e 12% deci nu e mare diferenta daca iau cazurile astea particulare.

This post has been edited by Cornel001: 30 Aug 2005, 21:34

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
silverone_82
post 2 Sep 2005, 10:19
Post #1445

Membru

Va intreb si eu ceva:daca am dat 50 de milioane pentru comanda masinii la un curs de 35700/euro...cand voi plati restul de bani la ce curs al euro voi fi facturat???cel de 35700 initial sau cel din saptamana respectiva????

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
klaus
post 2 Sep 2005, 10:36
Post #1446

步步

Group: Moderatori

la cel din saptaman respectiva (ar trebui...)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
ghc
post 2 Sep 2005, 10:38
Post #1447

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

Vezi 2.g) din Conditiile Generale de bla-bla (verso Bon de Comanda). Adica orice platesti, platesti la cursul din saptamana respectiva.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
silverone_82
post 2 Sep 2005, 10:49
Post #1448

Membru

Multumesc mult ghc...am cautat ,am gasit ,m-am lamurit. Multumesc wink.gif

This post has been edited by silverone_82: 2 Sep 2005, 10:50

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6MPI - B-xx-XXX
De te bate-o grija grea , nu te plange , taci si bea!!!
+
rollandsov
post 3 Sep 2005, 14:29
Post #1449

Membru incepator

Buna tuturor!

Eu vreau sa-mi comand un Logan Laureat (7300EU) in luna aceasta. Avand in vedere ca s-au schimbat conditiile de creditare (...faza cu 35%), eu ma orientez spre leasing. Banca va fi VolksBank Leasing. Imi place de ei ca de exemplu la 50% avans :3100EU, rata lunara vine 86EU pe 4 ani. Aceea rata de 86 contine si asigurarea si TVA-ul. Deci daca vai vreau sa imi mai iau alte credite....doar vreo 50-60EU mi se vor scadea din acei 35%. Voi ce parere aveti?

--------------------
Dacia Logan 2009
+
Immortal
post 6 Sep 2005, 04:00
Post #1450

Membru incepator

Pai parerea mea e ca 3100EU din 7300EU nu prea reprezinta 50% wink.gif
86Eu/luna * 48luni = 4128Eu

Chiar contine toate taxele? Erw...
Deja nu mai renteaza sa'ti iei nici LGN cu banii jos.

--------------------
Chevrolet Kalos 2006, 5dr 1.4
+
G.R.
post 6 Sep 2005, 07:42
Post #1451

Membru autentic

La leasing valoarea reziduală este de 20% din acest motiv 50% = 3100 EUR.

--------------------
Dacia Logan 1.6 Preferance - CV 03 XXJ
+
Crisplant
post 6 Sep 2005, 07:52
Post #1452

Membru cu vechime

Salut
intentionez ca in saptamanile ce urmeaza sa dau avansul pentru logan.
intrebarea mea este:
plata se face in euro sau echivalentul in lei la cursul zilei?
Si inca ceva: am auzit la cineva ca incepand de astazi, toate versiunile de logan se vor scumpi cu vreo 300 euro.
Ce parere aveti de asta?

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 MPI noiembrie 2005 - B.028877
+
IRONICK
post 6 Sep 2005, 07:54
Post #1453

-

From: Romania

Plata se face in LEI la cursul EURO ( cel de la DACIA ).

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Crisplant
post 6 Sep 2005, 07:55
Post #1454

Membru cu vechime

AAAAAA, si inca ceva!!!
Daca vreau sa cumpar cu banii jos, care e procedura?
Trebuie platita toata valoarea masinii la inceput sau se cere 50% din aceasta valoare in momentul incheierii contractului si jumatate la livrarea masinii?
Thanx

--------------------
+
IRONICK
post 6 Sep 2005, 07:58
Post #1455

-

Platesti cat vrei tu. Minim 5000 RON.

--------------------
+
AL
post 6 Sep 2005, 08:01
Post #1456

Member

mai Crisplant, tu chiar nu vrei sa citesti ce s-a scris mai sus in acest topic?... asta e rostul acestui forum... adunam informatii, citim si apoi intrebam...ok?... am senzatia ca tu intrebi fara macar sa fi trecut inainte pe la un dealer?... sau doar iti faci de lucru pe acest forum?... deci conditiile de vanzare le vei afla de la dealer sau citind ce s-a scris mai sus... Iar pareri despre scumpire gasesti in topicul dedicat... daca mai scrii la misto, o sa primesti avertisment apoi.... citeste Regulamentul!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
Crisplant
post 6 Sep 2005, 08:02
Post #1457

Membru cu vechime

Adika, tre sa dau neaparat 5000 euro, sau cat vreau eu?
Eu de exemplu ma gandeam pe undeva pe 3000, 3000 si ceva.

--------------------
+
IRONICK
post 6 Sep 2005, 08:03
Post #1458

-

QUOTE(Crisplant @ 6 Sep 2005, 09:02)
Adika, tre sa dau neaparat 5000 euro, sau cat vreau eu?
Eu de exemplu ma gandeam pe undeva pe 3000, 3000 si ceva.
*

5000RON

--------------------
+
Crisplant
post 6 Sep 2005, 08:05
Post #1459

Membru cu vechime

QUOTE(AL @ 6 Sep 2005, 08:01)
mai Crisplant, tu chiar nu vrei sa citesti ce s-a scris mai sus in acest topic?... asta e rostul acestui forum... adunam informatii, citim si apoi intrebam...ok?... am senzatia ca tu intrebi fara macar sa fi trecut inainte pe la un dealer?... sau doar iti faci de lucru pe acest forum?... deci conditiile de vanzare le vei afla de la dealer sau citind ce s-a scris mai sus... Iar pareri despre scumpire gasesti in topicul dedicat... daca mai scrii la misto, o sa primesti avertisment apoi.... citeste Regulamentul!
*

Eu am tot citit pe aici.
Am fost chiar si pe la dealer.
Insa atunci ma gandeam sa o achizitionez in rate prin BRD.
Abia dupa aia mi-a venit mie ideea ca e mai bine cash.
De aceea intrebam.
Daca am fost pe langa cu ce am scris, sorry, nu o sa se mai intample.
Multumesc pentru intelegere.

--------------------
+
AL
post 6 Sep 2005, 08:06
Post #1460

Member

tu chiar iti bati joc?.... cine a zis 5000 euro... erau RON.... chiar asa superficial esti?... la urmatorul mesaj de acest fel voi incepe sa sterg...

pe fond: obligatia ta la comanda e sa dai 50 milioane lei vechi sau 5 mii lei noi... atat!... chiar daca poti da mai mult, e abernat sa-ti dai banii la dealer sa se foloseasca de ei 1 luna sau mai mult pana iti vine masina... banii dati la deler nu-ti aduc nici un castig tie... daca ii tii la banca macar iei ceva pe ei... oricum diferenta o platesti cand ridici masina, chiar daca banii aia provin din credit sau ii aveai tu in cont... adica chiar daca banca ti i-a dat sau i-ai avut tu... te rog citeste ce s-a scris inainte!!!!

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
BAB
post 11 Sep 2005, 19:08
Post #1461

GUERRIER MARIN DE VAILLANT

From: CONSTANTA

Din proprie experienta: nu dati ca avans mai mult de 5000RON! Veti astepta nu una ci aproximativ trei luni si mai bine! Iar daca solicitati sa vedeti masina la dealer, inainte de achitarea diferentei, aceasta se va intampla la data limita de livrare, inscrisa pe avizul de plata pe care il primiti la efectuarea comenzii. In conditiile generale se specifica faptul ca data finalizarii (data la care luati masina de la dealer), poate fi si dupa data limita de livrare, care poate fi si ea intarziata, din diferite motive obiective. Concluzia: platiti minimul necesar pentru avans si inarmati-va cu rabdare, daca doriti sa vedeti pe ce dati banii (diferenta)

--------------------
Dacia Logan 1,6MPI Laureate - CT 06 BAB
"NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre."
+
DigitalScribe
post 13 Sep 2005, 16:31
Post #1462

Scribul Digital

From: Iasi

Ok, m-au anuntat ca masina e "fabricata" si ca in 2-3 zile imi ajunge in Iasi la dealer deci saptamana viitoare o am sigur, eventual si in weekend daca se misca repede.

Am platit pe 1 August cei 50 mil si mi-au zis ca pe 20 Sept. iese din fabrica iar Vocea Clientului mi-au zis 30 Sept. maxim. Se pare ca s-au miscat cu 1 saptamana mai rapid. Avand in vedere ca in august uzina n-a functionat concluzionez ca asteptatul la un Ambition e mai mic de 1 luna (13 - 15 zile).

Maine platesc restul de avans (pana la 60%), fac Casco (~350 euro Omniasig), alerg dupa actele care au expirat (CNF si Adeverinta Salariat) si semnez contractul cu banca pentru creditare. Finans Bank, 8.75% dobanda parca (nu mai tin minte exact, am scris si mai sus), comision dosar zero dar exista comision anual la sold (mic de tot) si n-am comision la rambursare anticipata deci pot plati accelerat si prin urmare am facut creditul pe 7 ani ca sa am flexibilitate maxima (ma pot obliga cel mult sa platesc cele 2 mil si oleaca pe luna si pot da mai mult eu daca am de unde ca sa scap mai repede).
Singura ciudatenie pana acum e ca platesc CASCO pe suma de pe factura care include: Masina, Garantie Extinsa si Cartea de Identitate. Deci platesc Casco si pe garantia extinsa si pe cartea de identitate smile.gif. Sunt curios in ce conditii mi se poate strica garantia extinsa smile.gif eh... traim in Romania asa ca tac. Sa vina odata masina !

Mentionez ca pana acum dealerul si banca s-au purtat exemplar, sa vad dupa ziua de maine cand sunt calare pe cai si cand vine masina si o ridic ce se mai intampla si va pun la curent cu mai multe detalii.

This post has been edited by DigitalScribe: 13 Sep 2005, 16:34

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
powerx
post 13 Sep 2005, 22:05
Post #1463

Membru

From: Iasi sau Vaslui

ce e ala CNF? ca ai mai zis odata, dar nu ai explicat
Si, ce nasol e cand vezi ca celorlalti le vine masina, si tu tot astepti..
desi eu am platit pe 8 iulie, data de la dealer e 27 sept sad.gif
ce greu e sa mai astept..dar asta este, daca am vrut ambition verde cameleon. daca ma multumeam cu altceva, poate aveam acum masina.

--------------------
Logan Ambition Verde cameleon 2005 - VS-23-XYZ
Mic si rau, mai mult mic decat rau.
+
DigitalScribe
post 13 Sep 2005, 23:50
Post #1464

Scribul Digital

QUOTE(powerx @ 13 Sep 2005, 22:05)
ce e ala CNF? ca ai mai zis odata, dar nu ai explicat
[...]

Certificat Neurmarire Fiscala

--------------------
+
LucVer
post 14 Sep 2005, 09:05
Post #1465

Membru foarte autentic! ;-)

From: Brasov

Fratilor, ZKR-ului meu ii tai moțul azi bday.gif drunksinging.gif (adica a implinit 1 anisor) asa ca ieri am platit prima de asigurare CASCO pentru inca 1 an.

Cei care au luat masina ca si mine (rate 7 ani BRD lei, CASCO ASIBAN) vor trebui sa plateasca si asigurarea (pe un an - daca asa stipuleaza polita), impreuna cu rata lunara, la BRD (atentie, nu la ASIBAN). Suma a fost de 775 RON (nu exista nici o reducere fata de anul trecut, chiar daca nu am avut nici un eveniment)

--------------------
Renault Fluence Expression Plus 1.6 16v 2011 - BV xx XXX
ex-Logan Laureate 1.4

Fortza fie cu tine! - Star Wars
+
DigitalScribe
post 14 Sep 2005, 11:00
Post #1466

Scribul Digital

Azi am platit si eu polita de asigurare la Omniasig. 353 euro / 1 an = Avarie + Furt + Risc (5 persoane) la o valoare de 8647 euro factura. Maine inchei contractul cu banca (atentie la CNF ca se elibereaza a 2-a zi si e valabil doar 48 sau 72 ore, eu azi l-am solicitat si maine il primesc) cand duc si ultimele 2 hartii la banca (CNF + Adev. Salariat) si platesc si restul de avans de 60% (dau faliment maine).

RCA-ul il pot face tot la Omniasig se pare, 2 mil si ceva / an sau 1 mil si oleaca pe 6 luni. RCA-ul se face inainte de a merge la politie pentru a lua numarul definitiv.

Deci vreo 1235 RON Casco + 200 RON RCA ~ aproape 1500 RON / an asigurarile doar wacko.gif

--------------------
+
pibogdan
post 15 Sep 2005, 13:52
Post #1467

Membru incepator

Asta este primul meu post pe acest forum asa ca sper ca sunt on topic. Deci asa... Pe la inceputul lunii mai ma hotarasc eu sa-mi iau un Logan 1.4 Laureat in leasing. Merg la dealer strang caruta de acte necesare (leasing-ul l-am facut pe firma), si mi se raspunde ca trebuie sa vin cu o firma girant (firma mea e nou infiintata). Fac lucrul asta si aici ma lovesc de lipsa de pregatire a personalului de la dealerul din orasul meu (Tg-Jiu). Baietilor le-a luat aproape o luna sa se prinda cum trebuie facut un astfel de contract de leasing si ce acte sunt necesare. In sfarsit... Se rezolva treaba cu leasing-ul , este acceptat de RCI, fericire totala...dar e deja 19 iulie. Dealer-ul isi cere scuze pentru intarziere si pentru faptul ca Dacia nu lucreaza luna august si-mi inainteaza un termen de livrare de MAXIM 5 septembrie. Mie mi s-a parut OK am plecat multumit. Dar aici incepe partea frumoasa. Sun pe 2 septembrie si mi se spune, cu scuzele de rigoare ca termenul este acum20 septembrie, dar sa mai revin cu un telefon. Sun din nou pe 14 septembrie si mi se spune ca am un nou termen de livrare si anume 28 septembrie. Este normal ce se intampla? Pot sa fac ceva pentru a afla daca este asa cum spune dealer-ul?

--------------------
Dacia Logan - B-46-RBA
+
IRONICK
post 15 Sep 2005, 13:55
Post #1468

-

Nu prea este normal ce se intampla. Suna la VC si afla.

--------------------
+
simon
post 15 Sep 2005, 20:51
Post #1469

Membru autentic

Bineinteles ca nu este normal. Suna la RCI si vezi in primul rind daca ti s-a aprobat finantarea. Uneori sint cam inceti. Daca ti s-a aprobat finantarea suna la VC si vezi pentru ce data are cota de masini dealerul tau. Este mult mai greu cind ai de-a face cu un dealer mincinos sau ostil.

--------------------
Renault Megane III 2009 Dinamique 1.6 16V
+
Guerra
post 15 Sep 2005, 20:58
Post #1470

Membru incepator

QUOTE(pibogdan @ 15 Sep 2005, 13:52)
Asta este primul meu post pe acest forum asa ca sper ca sunt on topic. Deci asa... Pe la inceputul lunii mai ma hotarasc eu sa-mi iau un Logan 1.4 Laureat in leasing. Merg la dealer strang caruta de acte necesare (leasing-ul l-am facut pe firma), si mi se raspunde ca trebuie sa vin cu o firma girant (firma mea e nou infiintata). Fac lucrul asta si aici ma lovesc de lipsa de pregatire a personalului de la dealerul din orasul meu (Tg-Jiu). Baietilor le-a luat aproape o luna sa se prinda cum trebuie facut un astfel de contract de leasing si ce acte sunt necesare. In sfarsit... Se rezolva treaba cu leasing-ul , este acceptat de RCI, fericire totala...dar e deja 19 iulie. Dealer-ul isi cere scuze pentru intarziere si pentru faptul ca Dacia nu lucreaza luna august si-mi inainteaza un termen de livrare de MAXIM 5 septembrie. Mie mi s-a parut OK am plecat multumit. Dar aici incepe partea frumoasa. Sun pe 2 septembrie si mi se spune, cu scuzele de rigoare ca termenul este acum20 septembrie, dar sa mai revin cu un telefon. Sun din nou pe 14 septembrie si mi se spune ca am un nou termen de livrare si anume 28 septembrie. Este normal ce se intampla? Pot sa fac ceva pentru a afla daca este asa cum spune dealer-ul?
*

Uita-te pe avizul de plata.Acolo este specificata data de livrare limita care nu trebuie depasita.Daca a trecut de acea data fa scandal.Dealerul iti spune o data aproximativa de livrare a masinii care de obicei e cu vreo 2 saptamani mai mica.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Mpi - IS...
+
108 Pages « < 47 48 49 50 51 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 13:55
Forum Renault