DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

108 Pages « < 48 49 50 51 52 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> TOTUL despre achizitionarea unui Logan, la ce curs, cind, creditare, Casco etc.

SUPERCAR
post 16 Sep 2005, 10:31
Post #1471

Membru autentic

Group: Members
From: Constanta

Pot sa imi cumpar un Logan in Leasing daca am un salariu de 5 milioane/luna si muncesc doar de 4 luni de zile?...Banuiesc ca daca vreau sa o iau in Leasing se pune venitul pe famillie si al meu si al parintilor si se face un total.
Sau cum credeti ca e mai bine sa o iau prin credit la Finans Bank sau BRD...sau Leasing cum e mai bine la salariul meu...ca daca se face venitul pe familie total se ajunge cam la 20 milioane/luna.
Remarc ca am bani de avans de 60 milioane!

This post has been edited by SUPERCAR: 16 Sep 2005, 10:46

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiusoft
post 16 Sep 2005, 10:47
Post #1472

Membru de sub patura

From: Bucuresti

SUPERCAR, am impresia sa prin familie se intelege doar sotul/sotia. Incearca una din urmatoarele 3 variante:

- iei masina pe numele alor tai, daca ajunge salariul
- iei masina pe numele tau si pentru avans (cat mai mult) faci un imprumut pe numele alor tai
- invers

Poti incerca sa mergi la o banca si sa-i pui sa-ti calculeze toate variantele. E intelesul lor sa faca credite, deci o sa incerce sa te ajute.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
SUPERCAR
post 16 Sep 2005, 12:21
Post #1473

Membru autentic

ovidiusoft da mah ai ghicit familia mea se rezuma la mine si la cei doi parinti,faza e ca ai au un Logan cumparat cash deci numai au rate si vreau si eu unul sa fie numai al meu dar cum bani nu imi ajung il iau in Leasing sau rate de la o banca.

--------------------
+
Cornel001
post 16 Sep 2005, 14:12
Post #1474

membru belit

SUPERCAR, pt credite, cele mai mari sume le-am obtinut, in euro la DaewooBank (accepta 2 codebitori de la aceeasi adresa, incluciv babacii, desi la mine s-a socotit cu doar unul din alte motive) , iar in lei la Banca Transilvania (actualmente au o dobanda ceva mai mica la lei decat in general daca nu ma insel) tot cu unul din babaci ca, co-debitor.

This post has been edited by Cornel001: 16 Sep 2005, 14:13

--------------------
Lodgy 6.0 MPI 2035
It's now safe to turn off Romania
+
SUPERCAR
post 16 Sep 2005, 20:24
Post #1475

Membru autentic

Merci cornele,intr-un fel mi-ar place mai mult sa fie credit decat sa iau prin leasing...practic prin leasing masina e a lor pana te achiti de bani si nici nu pot sa o inmatriculez cu ce nr vreau eu.

--------------------
+
DigitalScribe
post 19 Sep 2005, 11:15
Post #1476

Scribul Digital

From: Iasi

Zi fericita pentru mine, masina este la dealer deja si m-au programat maine dupa pranz sa mi-o livreze. Mai am de platit 900k placuta cu numarul rosu, RCA-ul si daca vreau 550k RAR-ul sa-l faca ei pentru mine. Va mai fi probabil numarul definitiv si cam atat.

Tin sa mentionez ca baietii din Iasi s-au miscat foarte repede. Marti 13 Sept. saptamana trecuta m-au anuntat ca masina a fost fabricata (cu fix o saptamana inainte de data oferita initial 20 Sept.), joi si vineri am rezolvat cu avansul, casco si banca (Omniasig si Finansbank) in cateva miscari fara prea mult efort iar azi cand am dat telefon la dealer mi-au spus ca masina este venita si m-au si programat pentru livrare. Toata lumea s-a purtat foarte frumos si civilizat n-am intalnit nici o problema la nimic. S-ar parea ca mai exista si romani fericiti smile.gif

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
liviuiulian
post 19 Sep 2005, 12:20
Post #1477

Membru incepator

salut.m-am uitat.am citit.si dau un raspuns.greu de spus ce banca e avantajoasa.toti striga care pe care unde e mai avantajos.fara sa precizeze cat are salar,ce avans da.nu pe vorbe fratilor aflati asta,ci pe pielea d-stra.duceti-va la banci si aflati .asa e cel mai bine.eu personal am credit la brd.am laureate 1.4 am dat avans 3500 de euro,si 4080 euro credit pe 7 ani rata fiind de 260 lei noi /luna.valoarea masinii fiind de 7570 eurocu tot cu garantie extinsa.la banca am platit separat casco extins si ala3,8%din 7570. adica vreo in jur la 10,6mil.si am mai platit comisionul bancii de 6 mil lei.si atentie la un salar net de 650 lei noiu cat am eu sper ca v-am fost de folos.si o intrebare la sfarsit.casco ala de 3,8 %trebuia platit din 7380 sau din 7570???????

--------------------
Mini 7edition 2006 - xxxxxxxx
+
mircea1999
post 19 Sep 2005, 12:42
Post #1478

Membru incepator

From: arges

Si o intrebare la sfarsit.casco ala de 3,8 %trebuia platit din 7380 sau din 7570???????

sper sa fie la 7380 ca mie trbuie sa i-mi vina masina pe data de 30.sept dar nu am bani sa platesc toate prostiile alea asa ca eu ma rog sa fie la 7380 cool.gif

--------------------
laureat 1,4mpi xxx - ag59kny
+
klaus
post 19 Sep 2005, 12:51
Post #1479

步步

Group: Moderatori

E la valoarea FARA garantia extinsa.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
liviuiulian
post 19 Sep 2005, 14:44
Post #1480

Membru incepator

merci klaus.dar eu am platit la toata valoare cu tot cu garantie extinsa.asta e .sa ne mearga loganelul nostru si sanatate multa la toata lumea.si la masini

--------------------
Mini 7edition 2006 - xxxxxxxx
+
DigitalScribe
post 20 Sep 2005, 14:59
Post #1481

Scribul Digital

QUOTE(klaus @ 19 Sep 2005, 12:51)
E la valoarea FARA garantia extinsa.
*

Pai nu chiar, eu am platit la valoarea facturii si pe factura era trecut 8647 (8450 + 195 + 2).

Tocmai mi-am ridicat masina. Ambition Rosu. M-au trecut toate emotiile pana acum... mi-a condus-o un amic pana acasa in parcare si din parcare am reusit cu greu sa o aduc in parcare la serviciu smile.gif Am mers cu a 2-a si maxim 30 la ora biggrin.gif La naiba cu emotiile astea ! Am oprit si de vreo 2 ori motorul in parcarea de la bloc... a trebuit sa ma bag inapoi ca se bagase si unul... eh... de acum incep aventurile smile.gif Ambreiajul parca-i prea prea sus. Apesi pana la fund o gramada si ridici... nimic... ridici inca oleaca... nimic... intre timp daca ai piscat pedala de gaz sare motorul prin capota ... pana ma obisnuiesc or sa ma treaca putin sudorile.

Nu scartaie nimic... tipul care mi-a predat masina mi-a zis ca (citez) "nu trebuie nici un rodaj" si ca "daca vrei sa ai consumul declarat de Dacia trebuie sa mergi sub 3000 rpm si sub 120Km/H in primii 1000 Km" si ca motorul e "rodat din fabrica". Mi-a zis ca prima revizie e la 15000 Km dar ca uleiul sa-l schimb la 8000 prima data. Probabil, cred eu, rodajul in sine e al cutiei de viteze. Mentionez ca inca n-am citit manualul smile.gif deci relatez doar ce mi-a zis omul.

Sonorizarea este ok, nu zbarnaie nimic, masina noua in toata regula... Totul e ok. Nu tremura la relanti, aproape nici nu auzi motorul.

Sunt multumit si fericit ! Multi km fericiti la toata lumea !

This post has been edited by DigitalScribe: 20 Sep 2005, 15:24

--------------------
+
kurupt
post 20 Sep 2005, 15:41
Post #1482

Membru autentic

Citeste manualul, motorul nu este rodat, are un prerodaj din fabrica, dar trebuie sa ai grija in prima 1000 km sa nu forjezi.

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
charly
post 20 Sep 2005, 16:02
Post #1483

Membru incepator

From: CJ

Re all. Sunt pe punctul de a plati avansul ptr un Logan si as dori sa aflu de la cei care au achitat masina cash si au avut banii(euro) in contul unei banci, cum au procedat in momentul in care le-a venit masina? Ma refer la cum iesi mai avantajos in cea ce privesc diferentele de curs si celelalte.
Multumesc anticipat

--------------------
Ford Focus 2008
+
Codrin
post 20 Sep 2005, 16:22
Post #1484

Membru autentic

Nu-s decat 49 de pagini de citit, dar pana la urma odata in viata isi ia omul Logan. Spor la citit!

--------------------
Mazda . .
+
charly
post 20 Sep 2005, 19:04
Post #1485

Membru incepator

De citit am citit mult pe acest forum. Vroiam sa aflu daca ati fost careva in situatia mea si cum ati procedat. Anume, vreau sa iau un Ambiance cu banii jos si toti banii imi sunt in euro, din care 4000 sunt intr-un cont la Raiffeisen. Oare cum se pierde mai putin din diferentele de curs?! Daca scot banii din cont, ii schim in euro la o casa de schimb si apoi ii depun in lei in contul Dacia sau daca transfer banii dintr-un cont in altul?

--------------------
Ford Focus 2008
+
kurupt
post 20 Sep 2005, 21:40
Post #1486

Membru autentic

Ce pot sa spun este, ca la dacia platesti pretul masinii [care este in euro] la cursul lor [care se schimba in fiecare saptamana] echivalent in lei. Nu cred ca accepta sa transferi euro in contul lor, cel putin eu am luat masina pe credit de la banca, creditul este in euro, pretul masinii este tot in euro, dar banca a fost nevoit sa vireze in contul daciei in lei, la cursul lor valutar care era mai mare cu 200 si ceva de lei fata de BNR, iar rata la credit s-a recalculat din nou pt suma de lei ce a fost virat la dacia care a fost calculat inapoi in euro. mad.gif
Tampenii de genul asta ma enerveaza zi de zi, pretul este in euro dar tu nu poti plati in euro!? wacko.gif
Nu am calculat inca cat am pirdut cu chestia asta de schimbare, dar cred ca peste 100 euro sad.gif

This post has been edited by kurupt: 20 Sep 2005, 21:41

--------------------
Logan Ambiance - #####
--=-- The KING Of The Hill --=--
+
DigitalScribe
post 20 Sep 2005, 22:26
Post #1487

Scribul Digital

QUOTE(kurupt @ 20 Sep 2005, 21:40)
Ce pot sa spun este, ca la dacia platesti pretul masinii [care este in euro] la cursul lor [care se schimba in fiecare saptamana] echivalent in lei. Nu cred ca accepta sa transferi euro in contul lor, cel putin eu am luat masina pe credit de la banca, creditul este in euro, pretul masinii este tot in euro, dar banca a fost nevoit sa vireze in contul daciei in lei, la cursul lor valutar care era mai mare cu 200 si ceva de lei fata de BNR, iar rata la credit s-a recalculat din nou pt suma de lei ce a fost virat la dacia care a fost calculat inapoi in euro. mad.gif
Tampenii de genul asta ma enerveaza zi de zi, pretul este in euro dar tu nu poti plati in euro!?  wacko.gif 
Nu am calculat inca cat am pirdut cu chestia asta de schimbare, dar cred ca peste 100 euro  sad.gif
*

Cam 100 euro m-a taxat si pe mine diferenta de curs...

--------------------
+
sosofix
post 20 Sep 2005, 22:34
Post #1488

Membru incepator

Certificatul de neurmarire fiscala: de unde il iau, fratilor?!?!? ca mie la banca nu mi-a zis nimeni nimic de asa ceva. trebuie si pt mine isi pt nevasta, nu, daca am veniturile cumulate? Mutlumesc !

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI - 13SHO
Life sucks... and then u die !
+
ghc
post 21 Sep 2005, 08:22
Post #1489

..:::Cautatorul:::..

From: Cluj-Napoca

@charly: In Romania platile se fac doar in lei! Banii care ii ai la Raiffeisen poti sa-i schimbi in lei daca ai cont in lei la ei. Cursul va fi mai mic decat cel BNR. Dupa aia ii transferi in contul Dacia pe baza avizului de plata, normal ca iti vor lua comision de transfer.
Alta optiune este sa retragi banii, fie in euro, fie in lei dupa schimb valutar. Din nou exista comisionul de retragere.
Cum s-a mai spus, plata la Dacia o faci la cursul lor valabil in saptamana respectiva: curs BNR de marti + 0.5%.
Daca platesti in 2 transe, restul de plata va fi la cursul Dacia valabil la data platii, care poate fi mai mic sau mai mare decat in prezent. Este un risc pe care ni l-am asumat toti (de nevoie, nu din masochism).

Am boldat chestiile care iti genereaza pierderi... Si nu uita, informatiile astea exista deja in subiectul asta.

--------------------
ZKR (Logan by Dacia) BaLaureate 3.14 1907 toamna - CJ-01-GHC
+
IRONICK
post 21 Sep 2005, 08:41
Post #1490

-

From: Romania

QUOTE(ghc @ 21 Sep 2005, 09:22)
Cum s-a mai spus, plata la Dacia o faci la cursul lor valabil in saptamana respectiva: curs BNR de marti + 0.5%.
*

Eu zic sa faci un calcul de mana si pe urma sa iti dai cu parerea din nou.

ESTE DE 1% pentru cursul de marti (Cel anuntat luni la ora 14:00 de BNR)

Ex:

Curs BNR 19 Sept 2005 > 34 797 LEI
Curs Dacia anuntat > 34 971 LEI

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
charly
post 21 Sep 2005, 08:59
Post #1491

Membru incepator

In primul rand, multumesc ptr raspunsuri. Imi facusem eu o idee din ce am citit pana acum pe aici cam unde pierd bani. Mai trebuie sa fac un calcul si apoi sa decid daca sa scot banii si sa-i convertesc in lei la o casa de schimb sau sa-i converteasca ei(banca). Ce stiu e ca banca imi ia 0.5% din suma la retragere. Nu stiu cat e taxa de transfer; am sa-i intreb. Probabil ca cel mai bine ar fi sa-i scot si sa-i schimb eu. O data pierd la cursul intern al banci, a doua oara pierd la cursul Dacia si a treia oara la taxa de transfer (probabil). Mai exista si un comision la depunerea banilor in contul Dacia? Daca plateam azi masina, pierdeam aproximativ 3,6 milioane. Nu e mult. Imi cer scuze daca s-au dat pana acum raspunsuri la intrebarile mele.

--------------------
Ford Focus 2008
+
ghc
post 21 Sep 2005, 09:18
Post #1492

@IRONICK: n-am facut calcul de mana, am Windows cu calculator biggrin.gif :
34797 + 0.5% * 34797 = 34797 * (1 + 0.005) = 34797 * 1.005 = 34970.985
ohmy.gif Ooops, mi-a dat cu virgula. Nu era o parere, era realitatea.

@charly: eu am depus numerar la BRD, nici un comision, timp efectiv 5 minute.

--------------------
+
IRONICK
post 21 Sep 2005, 09:27
Post #1493

-

From: Romania

$%^& BIP &#$^ BIP % BIP BIP EXCEL
Mda . . . eu calculasem in excel dar nu foloseam "decimale"si imi rotunjea la 1%.
Initial stiam si eu de 0,5%, dar am crezut ca am modifcat astia intre timp.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
Kramer
post 21 Sep 2005, 11:50
Post #1494

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(ghc @ 21 Sep 2005, 10:22)
@charly: In Romania platile se fac doar in lei!
...
*

Cu exceptia celor care se fac in alte valute! smile.gif

Firmele de asigurari, de exemplu, folosesc plati si in Euro. Cam toate.
Practica de a afisa preturi intr-o moneda si de a nu accepta apoi la plata moneda respectiva intra din pacate in normalul mioritic.

--------------------
+
ghc
post 21 Sep 2005, 12:08
Post #1495

Ai dreptate referitor la firmele de asigurari. Si eu depun suma in euro in contul meu de unde banca o transfera firmei.
Totusi, uite ce scrie pe site-ul BNR (http://www.bnro.ro/Ro/Legi/R_val/#rezumat):
IV. Încasări și plăți între rezidenți

Încasările și plățile între rezidenți se pot efectua:

- în monedă națională (leu) și în valută - pentru operațiunile care nu fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii;
- în monedă națională (leu) - pentru operațiunile care fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii;
- în valută, pentru operațiunile care fac obiectul comerțului cu bunuri și servicii, autorizate prin regulamentul privind regimul valutar:
> Persoanele juridice - pentru operațiuni decurgând din contracte de comerț și prestări de servicii externe efectuate în comision, contracte de subantrepriză în acțiuni de cooperare economică internațională sau din contracte de export a unor obiective complexe și a unor produse cu ciclu lung de fabricație;
> Persoanele fizice - pentru operațiuni valutare între acestea, cu caracter ocazional;
> Persoanele fizice și juridice și alte entități - pentru operațiuni stipulate de prevederi legale exprese; pentru operațiuni decurgând din organizarea și/sau prestarea de servicii externe (transport, turism); pentru operațiuni decurgând din contracte externe de prelucrare în regim "lohn"; pentru operațiuni care decurg din acte de comerț derulate în porturi, în "zonele libere" din aeroporturi și punctele de trecere a frontierei de stat, în trenuri internaționale, aeronave și nave - pe parcurs extern; pentru operațiuni efectuate în străinătate.

Eu as zice ca si asigurarea e un serviciu, dar poate se incadreaza si la altele...

--------------------
+
charly
post 21 Sep 2005, 15:08
Post #1496

Membru incepator

Intrebare ptr clujeni: se confirma teapa cu plata uleiului de motor si a celor 5L de benzina in momentul ridicarii masinii?

--------------------
Ford Focus 2008
+
ghc
post 21 Sep 2005, 15:35
Post #1497

Am trimis un mail la VC si am intrebat.
QUOTE(VC)
Va multumim pentru interesul dumneavoastra pentru produsele si serviciile Dacia si va felicitam pentru decizia de a va achizitiona un autoturism Dacia Logan.

Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra va atasam operatiile incluse in pregatirea de vanzare a autovehiculului, operatii care sunt gratuite.

Cred ca sunt doar zvonuri. Oricum, eu o sa merg cu mail-ul si pdf-ul listate si cu numarul de la VC la indemana in agenda telefonului.

This post has been edited by ghc: 21 Sep 2005, 15:37

Attached File(s)
Attached File  OPERATII_OBLIGATORII_LA_PREGATIREA_DE_VANZARE_DACIA_LOGAN.pdf ( 121.65k ) Number of downloads: 133

--------------------
+
charly
post 21 Sep 2005, 20:36
Post #1498

Membru incepator

In cluj sunt 2 dealeri dacia: Service Feleac si Dacia Automobile 2. Din experientele voastre, are vreo importanta unde comanzi masina? Eventual, niste raspunsuri de la concitadini.

--------------------
Ford Focus 2008
+
testike
post 22 Sep 2005, 07:45
Post #1499

Membru autentic

From: Cluj

Nu are importanta.. Amandoi folosesc acelasi sistem, si in ambele locuri se vand o gramada de masini - nu trebuie sa astepti mai mult pentru livrare, din cauza de transport sau altceva.
Eu am cumparat de pe Dorobantilor (au fost destul de politicosi).Masina a venit seara pe la 6-7, am primit telefon dimineata, iar la ora 2 pm ziua urmatoare am ridicat masina - spalata, cu alarma pusa, si toate actele terminate.
Pentru service merg de fiecare data pe Feleac - cei de pe Dorobantilor nu prea fac decat interventii mici.

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
AL
post 22 Sep 2005, 07:47
Post #1500

Member

Inainte de a ridica masina, pe langa fisierul de la VC (#1475), ar fi util sa cititi si aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=7238

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
108 Pages « < 48 49 50 51 52 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th July 2025 - 17:11
Forum Renault