iaurtul danone loveste din nou, de data asta prin danonino, mezinul familiei
![]() ![]() ![]() |
iaurtul danone loveste din nou, de data asta prin danonino, mezinul familiei
adip |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
|
||
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Trebuie să fii conștient că orice produs de genul ăsta e al naibii de predispus la alterare dacă nu-i depozitat cum trebuie. Indiferent cine l-a produs.
Întâmplător eu cunosc bine ce-i în Danone, de când intră laptele în fabrică și până iese pe poartă sub formă de produs finit. Sunt extrem de mici șansele să plece ceva care este în neregulă. Dar nu e exclus, evident. Însă același lucru se aplică cred în egală măsură oricărui producător cât de cât de mărimea, complexitatea și modul de organizare al Danone. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu sunt de acord cu Dragos... am avut treaba anul trecut la Danone si am vazut instalatiile si cum se fabrica. Arata super. Problema e dupa ce produsul paraseste poarta fabricii... si mai ales unde e depozitat.
De fapt nu numai la Danone e problema asta, cam la toti. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(DragosP @ 19 Oct 2007, 06:08) Trebuie să fii conștient că orice produs de genul ăsta e al naibii de predispus la alterare dacă nu-i depozitat cum trebuie. Indiferent cine l-a produs. Sunt constient si de asta.QUOTE(DragosP @ 19 Oct 2007, 06:08) Întâmplător eu cunosc bine ce-i în Danone, de când intră laptele în fabrică și până iese pe poartă sub formă de produs finit. Mai intra lapte in fabrica danone? Eu parca auzisem ca danone e full sintetic, ca mobil 1 ![]() P.S. Sa-mi fie iertata agresivitatea un pic exagerata dar dau vina pe starea de spirit. |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(adip @ 19 Oct 2007, 06:45) Mai intra lapte in fabrica danone? Eu parca auzisem ca danone e full sintetic, ca mobil 1 ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Produsul poa' sa fie de la ce firma vrei tu nu musai danone... Daca tembelul care il revinde il pastreaza la 10 grade celsius in loc de 7 cat trebuie,perioada de garantie a produsului se injumatateste... Fabricantul oricum da o perioada de garantie mai mica fata de cat ar rezista produsul , si asta pentru siguranta...
De obicei evit supermarketurile sau cand nu am de ales ma uit ca produsul sa fie fabricat cu maxim 2-3 zle inainte...Pana acum nu am avut surprize. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
adip, copilul a mancat doar 2 iaurturi intr-o zi? sau de unde ai certitudinea ca e fix de la ele? Presupun ca nu a baut o bere intre ele, dar totusi poate a mancat altceva ce nu s-a impacat cu iaurtul, sau poate nu are nici o legatura.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
o pizza o saorma din astea traditionale
![]() Ca sa acuzi un preparat trebuie ca la analizele de laborator sa fie gasit acelasi microb si la bolnav si in aliment. Restul sunt speculatii ![]() Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
De la iaurt cu rosii sau combinatii de-astea minunate te strici la stomac, dar nu faci enterocolita. Aia se face doar de la un produs alterat - been there, done that.
Adi, daca esti convins ca e de la iaurt trimite-le la aia Sanepidul sau cine se ocupa de astea pe cap. Au aia o placere nebuna sa dea amenzi, probabil ca-i prind cu ceva chiar daca nu exact cu iaurtul ala. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Iaurturile de pe piata, majoritatea, sunt niste mizerii (nu se obtin prin actiunea bacteriilor alea), se pune ceva lapte, mult lapte praf (si eventual amidon) sa iasa consistenta, se scutura si ceva bacterii, fermenti (sa dea bine la ingrediente) si hop, la raft. Asta e, industrializare, mult, (nu tocmai) ieftin si prost.
Ca sa nu mai zic de campania gretoasa de spalare pe creier a copiilor (vezi reclamele de pe canalele dedicate lor), de te bocesc la cap sa le cumperi toate ca*caturile de snacksuri si iaurturi obtinute prin cracare... |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Ai uitat de conservanti aromatizanti si coloranti.
![]() ![]() Solutia:devii fermier si incerci sa-ti produci haleala din resurse proprii nechimizate dupa retete de`acu 200 de ani. Dar asta presupune sa ai bani ![]() Referitor la produsele industriale rar se intampla sa fie infectate caci astia se tem de antireclama creeata de o toxinfectie cu mii de bolnavi asa ca bacteriologic sunt 99% ok. Ingredientele chimice insa omoara lent si mai incet asa ca CHEMISTRY RULES ![]() Cu stima bion This post has been edited by bion: 20 Oct 2007, 12:02 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Cine-si aminteste gustul laptelui Sana care se gasea in sticlele alea cu gatul mai larg?
![]() In momentul de fata cred ca e mai sanatos sa mananci iarba decat 95% din produsele alimentare de orice fel care se gasesc in comert. Trist dar adevarat. |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Eu sunt un mare fan al lactatelor, si pot sa zic ca se mai gasesc si produse relativ OK (pt. iaurturi mai cumpar produse ale unei firme locale, prima chestie care mi-a atras atentia la aceste produse e consistenta, nici un sortiment nu e tare ca piftia si omogen, semn ca se respecta oarecum procesul firesc, sper eu
![]() Din fericire laptele a cam scapat, in afara faptului ca e degresat la sange (ceea ce nu cred ca e rau in esenta) nu are chimicale & stuff. Da' se poate rezolva si asta daca se consuma impreuna cu "cerealele" lu' fratii Micula -aka Chemical Brothers - (European Foods, European drinks) ![]() Cat despre conditiile de igiena, sunt ferm convins ca majoritatea firmelor sunt OK din acest punct de vedere, problemele sunt la ingrediente si metode de fabricatie. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
DragosP |
![]()
|
Eu pot să spun că iaurturile Danone (cel puțin cele din RO) sunt făcute așa cum se face iaurtul, nu cu nu știu ce chimicale sau alte prostii care ne pot trece prin cap.
Nu vreți să știți câte tone de lapte sau iaurt iau calea canalizării (mă rog, după ce-s trecute prin stația locală de epurare) în caz de depistare a unei buleli în procesul de fabricație. Din 2000 de când bat fabrica aia, am văzut destule, dar nimic din ce-am văzut nu m-a făcut să-mi pierd încrederea în produsele care ies pe poarta lor. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Da' ce ai, bre, cu ei de ii bati?
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
De 7 ani o tot bate si inca nu a terminat
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Sony @ 24 Oct 2007, 15:19) ...de ii bati? ![]() Îs băieți de băieți, d'aia! Lasă asta, ia zi: îmi mai poți da o chestie la fel cu cel mult aceeași bani? ![]() ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Se rezolva.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu îi dau dreptate lui adip ... o sursă de încredere mi-a recomandat să nu cumva să îi mai dau bebeului meu danonino gigantino sau alte feluri de iaurturi cu fructe de la Danone. Acum că am auzit și de povestea ta o să încerc să descos mai mult persoana respectivă să văd despre ce e vorba ... când mi-a zis nu am luat în considerare foarte tare această recomandare.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
DragosP |
![]()
|
Cine ți-a zis bre? Ăla de-ți făcu tiuningu'?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
adip |
![]()
|
Din categoria "din gura in gura pana-n fund la taxatoare":
Adrian78: am zis sa o "las asa" ca sa nu dau impresia ca am ceva cu sus numita firma de lactate. Dar fina mea, o persoana de altfel de incredere, mi-a spus ca o prietena care lucreaza (sau a lucrat la danone) nu ii dadea copilului danone, vazand cum e facuta procesarea. Ceva-ceva adevar tot este. Poate aflam mai multe in timp. Oricum, pentru mine lactatele danone sunt capitol inchis, vedea-i-as in faliment. Problema destul de mare e ca, totusi, la magazinasele de cartier, in care am mai multa incredere decat in e.g. metro, se intra foarte greu cu alte lactate in afara de danone. This post has been edited by adip: 24 Oct 2007, 22:25 |
--------------------
*
*
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
DragosP
Te-ai gândit mult? Acu' ... pe bune ... de ce mă ataci? nu te-ai săturat? m-ai f***t la cap cu chestia asta de m-am săturat ... dacă vroiam să spun, o spuneam de la început ... dacă nu vrei să crezi ... treaba ta ... This post has been edited by Adrian78: 24 Oct 2007, 22:26 |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Mie iaurtul Danone Natural (sau cum ii mai zice acum) mi se pare cel mai bun, nu ma intereseaza ce contine, cum se fabrica, voi manca cat timp imi va placea. In rest de la Danone mai mananc Danette si Orez cu Lapte
![]() Iaurturile cu fructe de orice fel nu le suport This post has been edited by Shush: 24 Oct 2007, 22:32 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Doar nu credeti sincer ca restul firmelor de lactate au un proces tehnologic impecabil... Sanlacta sau altele asemenea... Parmalat ce mai erau de bagat in seama, pana au dat-o in inginerii financiare...
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
adip |
![]()
|
QUOTE(Shush @ 24 Oct 2007, 23:29) Mie iaurtul Danone Natural (sau cum ii mai zice acum) mi se pare cel mai bun, nu ma intereseaza ce contine, cum se fabrica, voi manca cat timp imi va placea. Pai si junk-urile de la mcdonalds sau kfc au un gust bestial ![]() |
--------------------
*
*
|
bion |
![]()
|
Din surse demne de incredere am aflat ca poti face holera deca ai Megane ca e facut la turci acolo holera e ca guturaiu` pe la noi si cica ramane in condensul de la clima si .....
![]() MANCATI SANATOS CA SA MURITI SANATOSI! bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Ma cam durea burta ce-i drept...
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
bion |
![]()
|
Vigyaz doktor bacsi sursele spun si ceva de bacilu lu unu` Hansen ramas prin mocheta asa ca sa nu te miri cand ramane un dest` lipit de tastatura:mrgreen:
Doamne fereste! bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:38 |