fluierat ciudat - schimbat distributie
![]() ![]() ![]() |
fluierat ciudat - schimbat distributie
adicl |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 10 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|||
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi cu ac-ul inchis si tot se aud fluieraturi e clar ca e de la distributie.Si daca e asa, mergi in service-ul care a pus-o (doar ai garantie nu?) si fa-le scandal, daca sa rupe/sare cureaua dai in alte belele mai grave.
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
kmi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 57 Joined: 16 June 06 ![]() |
exact asa am patit eu cand am schimbat distributia da la mine era gripat rulmentul de la rola intinzatoare, si era nou si ala, noroc ca am fost inspirat sa ma intorc in service imediat dupa acea , vreau sa zic ca in nici 40 de km era jumatate di grosimea curelei de distributie era pe rola intinzatoare
|
--------------------
dacia
solenza
2003 rapsodie
- CJ-82-KMI
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vedeti d'aia cind se schimba distributia e bine sa inlocuiti si rola intinzatoare (de fapt asta parca face parte din kitul de distributie).
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
adicl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 10 May 07 ![]() |
am fost la service!
problema nu era din distributie, alternatorul facea asa. ceva cu campu magnetic blablabla,.... mi-au explicat ei. am schimbat si rulmentii de la alternator si tot fluiera, dar in rest totul e normal, incarca bateria. am mai fost dupa aceea si la alti electricieni adica la 2 au zis ca nu au ce sa-i faca decat alt alternator sau sa merg cu el asa ca nu e nici o problema atata timp cat incarca. cam atat! daca mai vreti amanunte intrebati. |
--------------------
dacia
solenza
2003
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da cu niste spray de curatat curele pe fulia alternatorului (si pe celelalte fulii si intinzatoare) si ai mari sanse sa scapi de fluierat. Cimpul magnetic NU fluiera NICIODATA.
![]() |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
A mai avut cineva vreun chitait la rola distributiei? Am distributia originala la 52mii km, nitelus ulei cu praf in zona si de cateva zile am un scartait suav. Mi-au suspectat initial rola presoare de la cureaua de accesorii, dar cu ea demontata -deci fara AC si servodirectie cuplate, face la fel. Mai ramane eventual alternatorul, desi nu se aude dinspre el sau pompa de apa, dar iar nu prea cred.
Maine sunt la service! |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea : pompa de apa ! Si la mine face si am schimbat degeaba rola intinzatoare de la accesorii . Ma rog si aia avea joc , dar era pompa de apa si acum ... nu ma mai bag sa o schimb si pe aia nici de nebun .
Ca idee : ce poate sa se intample la acea pompa daca face un fel de chitait / zumzait , vibrat ? |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
Mama ei de masina cu pompa ei cu tot
![]() Declar solemn: urmatoarea mea masina va avea lant de distributie. Marius, ai trecut de schimbarea distributiei fara sa inlocuiesti pompa de apa? Daca da, la cati km "peste" ai sesizat zgomotul? Din acest motiv ne sfatuiesti sa schimbam si pompa daca nu rezista pana la 120kk? |
--------------------
SLZ
SCALA
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
De regula mecanicosii recomanda schimbarea pompei odata cu distributia, pentru a nu avea surprize.
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CIPTUNING @ 25 Apr 2008, 20:12) Mama ei de masina cu pompa ei cu tot ![]() Declar solemn: urmatoarea mea masina va avea lant de distributie. Marius, ai trecut de schimbarea distributiei fara sa inlocuiesti pompa de apa? Daca da, la cati km "peste" ai sesizat zgomotul? Din acest motiv ne sfatuiesti sa schimbam si pompa daca nu rezista pana la 120kk? Eu am schimbat distributia + curele de la accesorii si alternator si kitul de ambreiaj . Pompa de apa nu m-am gandit sa o schimb , nestiind de fapt de unde face si crezand ca e de la rola intinzatoare de la accesorii , doar ca , dupa ce am schimbat acea rola , a disparut un zgomot mult mai mic si a ramas asta , care se aude mai enervant la 2000 ture . Nu am trecut peste , ci la 58.000 am schimbat totul , stiind ca eu merg mai INSANE . ![]() Am sa ma interesez si de pompa de apa acum ... dar mi s-a luat de atatia bani dati si speramc a urmatorii vor fi in cateva imbunatatiri si nu tot in piese . ![]() Cu ce te ajuta ca are LANT ??? ![]() |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
|
--------------------
SLZ
SCALA
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu, pompa de Logan e foarte asemanatoare dar nu se potriveste ca are nu stiu ce gaura putin altfel. Cred ca s-a mai discutat asta pe forum. Cauta totusi de SLZ ca sa fii sigur.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
chriss80 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 25 March 07 ![]() |
Cred ca lenea face ca nenea din service sa nu mai schimbe si rola intinzatoare...se mai face si la noi...stati cu ochii pe ei,mai ales la lucrari de genul asta,asta ca sa nu mai alergati dup-aia din nou in service.Traim in Romania,nimic nu ma surprinde...
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 / Rapsodie
- GL
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
QUOTE(i96nds @ 27 Apr 2008, 08:56) Din cate stiu eu, pompa de Logan e foarte asemanatoare dar nu se potriveste ca are nu stiu ce gaura putin altfel. Cred ca s-a mai discutat asta pe forum. Cauta totusi de SLZ ca sa fii sigur. Mersi! Cautand pe forum, tocmai gasisem o postare a ta, in legatura cu pompa de apa de DSN, montata pe Loganul taxi, la sectiunea Logan. S-a lasat cu o supapa stramba.. Gasisem la un magazin de service autorizat, pompa de Logan la 167 roni in cutie galbena reno si una de SLZ la 90 roni, turceasca "Aybay Otomotiv" si cu mari asperitati pe toata suprafata (comparativ cu cea de la reno). Cel mai mult m-au ingrijorat asperitatile de pe fulia dintata..acestea sigur vor roade din cureaua de distributie in timp. Ceea ce m-a mirat este pretul foarte ieftin pt o pompa de Logan, 167 roni ![]() EDIT- Aviz celor care pun apa chioara in instalatie sau nu schimba antigelul niciodata: pompa de apa are o gaurica prin care lichidul lubrefiaza axul pompei. ![]() This post has been edited by CIPTUNING: 27 Apr 2008, 11:58 |
--------------------
SLZ
SCALA
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 11:38 |