Scartzait enervant in spate
![]() ![]() ![]() |
Scartzait enervant in spate
bcata |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- .: Catalin :.
|
|||
Cristian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 8 July 02 From: Cluj Napoca ![]() |
Esti sigur ca nu bancheta scartie ? Multa lume s-a plans din cauza asta printre care ma numar si eu.
|
-------------------- |
|
bcata |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 5 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu de unde e. E posibil sa fie si de la bancheta, dar cum aflu? O scot de tot? Si daca e de la bancheta, pot sa-i fac ceva? Mi-o poate schimba cat mai e in garantie? Banuiesc ca raspunsul e un NU clar :-) Ideea e ca scartzaitul asta e aproape singurul care ma calca pe nervi. Restul (scartzaitul la frane, troncanitul alarmant pe piatra cubica, etc) sunt suportabile. Pot s-o ung pe undeva, sau ce naiba sa-i fac sa nu mai scoata zgomotul asta?
|
|
|
Cristian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 8 July 02 From: Cluj Napoca ![]() |
Nu pot sa-ti spun exact cum sa faci cu bancheta ca nici eu nu m-am ocupat de ea inca. Am inteles ca nu e mare lucru de facut la bancheta sa nu mai troncane. Cica trebuie fixata mai bine. Dar cum, nu stiu
|
-------------------- |
|
alex |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Admin Posts: 749 Joined: 22 May 02 ![]() |
La bancheta cica se da cu izolirband pe partile alea metalice cu care se prinde.
|
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
bcata |
![]()
|
Ce e ala? Se gaseste de cumparat pe undeva? I-as da si cu tamaie, daca as scapa de zgomotul ala...
|
|
|
alex |
![]()
|
Izolirband-ul este banda aia adeziva de plastic (pe vremea lu' impuscatu' era din panza) cu care se izoleaza firele. Se gaseste la orice magazin de electronica/electrica. E ca un fel de leucoplast pt fire
![]() |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
costins |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 6 July 02 From: Tulcea ![]() |
eu deocamdata i-am pus niste vaselina la clichetul de fixare. altii au scos complet prinderea aia desteapta cu clichet patent romanesc si au legat pur si simplu bancheta de ceva din apropiere (nu am vazut inca de ce si cu ce). eu as pune ceva din teflon nu izolierband din plastic.
|
-------------------- |
|
Sergiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 494 Joined: 23 May 02 From: Timisoara ![]() |
Am pus eu izolir cu teflon si s-a ros... Intru-cat nu mai suportam cloncanitul (not again!), am zis sa incerc sa schimb. Am pus leucoplast din ala de pe vremuri (ce am mai gasit si eu pe acasa prin sertare), sa vedem cum tine...
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
|
|
bcata |
![]()
|
Haideti ca m-ati facut curios. Am coborat si eu jos acum si i-am invalit agatatoarea aia care prinde bancheta in banda izolatoare (asa stiam eu ca se cheama, BTW
![]() ![]() Iar la o verificare mai atenta, am vazut ca si placa aia din spate daca e zgaltaita suficient, se freaca de plasticul negru care acopera boxele (cred) si mai scartzaie si acolo.. deci tre sa ii fac si aluia ceva.. |
|
|
alex |
![]()
|
QUOTE am vazut ca si placa aia din spate daca e zgaltaita suficient, se freaca de plasticul negru care acopera boxele (cred) si mai scartzaie si acolo.. deci tre sa ii fac si aluia ceva.. La aia nu prea vad ce o sa-i faci. Poate sa dai cu vaselina pe cauciucul ala. Asteptam cu interes solutia gasita de tine. 8) |
--------------------
N/A
N/A
N/A snafu
|
|
bcata |
![]()
|
Dupa cum v-am zis, am pus banda izolatoare doar pe unul din carlige (ala din dreapta), pe cel din stanga l-am lasat asa cum era sa pot sesiza vreo diferenta.. si... culmea... MERGE!
![]() ![]() E clara treaba atunci. Intr-un weekend tre sa o iau la puricat si s-o ung, s-o bibilesc, sa-i pun banda peste tot unde are probleme. Multam inca o data! |
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.215 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai bine puneti cite o bucatica de "varnish" ,adica izolatie de la un cablu electric de perlungitor, pe urerchile de prindere, si multa vaselina in clichet.
Alta cauza poate sa fie faptul ca pernele de din spate nu mai sint "incuiate", sistemul este extrem de prost, se rezolva prin aplicarea de fisii de burete mai dens sub perne in dreptul sistemului de incuiere ![]() |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX
|
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Ref scartait pe spate. Vezi daca nu este dintre cheder si haion. Se freaca haionul de cheder cand treci prin gropi sau denivelari. Ca sa verifici apasa pe haion, vezi ca masina sa stea pe loc
![]() |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Mai scartie si capacul interior al portbagajului care se freaca de suportii laterali pe care se sprijina cand ese in pozitia normala (orizontala). Solotia: asezati un burete intre mocheta de pe suportii laterali si suportii de plastic pentru ca defapt scartaie mocheta care se freaca de plastic.
O sa eliminati o gramada de zgomote care credeati ca sunt din alta parte daca faceti chestia asta ! |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Aceeasi problema o am shi eu.
La mine cel mai tare scartait venea de la hayon. Asa ca am "dessurubat" chestiile alea doua din cauciuc pe care se sprijina. Prin dessurubare, se inaltza, fixand ceva mai bine hayonul. Atentie ! nu le dessuruba prea tare ca nu se mai inchide kkt ala de portbagaj. |
-------------------- |
|
Florin Constantinescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 25 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Misto ideea cu izolir-ul lipit pe haion sa nu mai scartaie (daca ungi cheder-ul te poti murdari!), am cumparat o rola mare (5m) de LEUCOPLAST (ala vechi, roz, de la farmacie), am folosit doar jumatate din latimea de 5cm si mi-a ajuns sa lipesc pe tot haionul. Mai intai am sters cu spirt urmele de cheder si grasime dupa care am lipit leucoplast-ul de jur imprejur, astfel chederul nu mai freaca pe metal/vopsea ci pe banda de panza.
NU SE MAI AUDE NIMIC.... adica nu mai scartaie haionul ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Grandtour
2003 Autentique
- B 02 BZM Megane Grandtour 1,9 dTI
|
|
![]()
|
|
vezi la tutoriale, ca sunt mai multe variante am postat si eu una cu care chiar am scapat de scirtiit....
am coborit suportul de prindere, totusi uita-te la tutoriale... |
-------------------- |
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
am revolvat scartaitul la spate !!! am pus niste bucati de furtun de gradina pe langa marginea de la boxe inspre capatul unde se inchide hayonul , liniste aproape totala , mai trebuie sa rezolv si scaunele dar nu am avut timp ieri... incercati si solutia asta poate ca functioneaza !!! la mine a mers ca unnnnssss.
|
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
![]()
|
|
Bcata
uite-te aici http://www.dsn.as.ro/viewtopic.php?t=87 Dar mai intii, fa asa, apasa butonul neegru :-) si rabateaza canapele, dupa care fa o tura, si vezi daca mai ai zgomotul. Concluziile sunt clare, daca face zgomot e de la altceva, daca nu... e de la canapele.... :-) |
-------------------- |
|
BLACK SPIDER |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 29 June 06 ![]() |
salut baieti,
eu am imbracat suportii (plasticele )de la boxele din spate in mocheta de culoarea celei din masina iar chederul politei cu o banda di panza groasa luata dintr-un magazin de materiale textile. Atrata super si nu mai scartie Apropo montati cel putin un suport de solenza pt. haion |
--------------------
PEUGEOT
307 RC unicat
2007 FULL OPTION
|
|
costinel_sandu |
![]()
|
Aliaj mecanic+sofer Group: Members Posts: 185 Joined: 25 March 04 From: Alexandria / Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dracia
DSN-ul lui tata:)
2001 Rapsodie
- TR-03-???
|
|
bbionut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 September 06 ![]() |
Sa nu deschid alt topic scriu aici
![]() Am descoperit un scartait in dreapta spate care nu e trecut pe forum. La mecanismul centurii din dreapta spate in cazul meu. E un zgomot prelungit ca si cum ai indoii o bucata de tabla elastica si revine la normal. O trepidare mai mult cand trec prin gropi. Inca nu am reusit sa fac nimic la mecanismul acela. Daca a reusit cineva sa ii faca ceva sa imi zica si mie pls. |
--------------------
Dacia
Supernova
2002 Confort
- cj-19-neo
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
1.Scoti mecanismul, pui o bucata de cauciuc de 4-5mm dedesubt si apoi stringi la loc (faci gaura pt. surub si pt. stutul de ghidaj) si...o sa simiti diferenta !!!
2. Exista posibilitatea sa picuri cu o seringa putin ulei exact in cavitatea unde e arcul lamelar (departezi un pic capacul e plastic) ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
dantes2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 13 October 07 ![]() |
si a mea scartzaie in spate de o gasesc dracii,dar ce sa ii faci e dacie si punct,nu mi-as schimba nici in ruptul capului amortizoarele pentru scartzait si la noi inca nu sunt probleme uitatziva-tzi la cei cu loganuri sa vedetzi acolo probleme adevarate
|
--------------------
Bmw
318
2000
- BV-33-LEV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 23:02 |