Drum Budapesta - Iasi Sibiu Budapesta, variante
![]() ![]() ![]() |
Drum Budapesta - Iasi Sibiu Budapesta, variante
mihail75 |
![]()
|
||
![]() mihail Group: Members Posts: 466 Joined: 12 October 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
- Is-YY-XXX mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sensul de centura Sibiu- Arad e bun, merg zilnic, nu e coada, dezastrul/lucrarile sunt pe sensul celalalt, drumul Sibiu-Sebes-Deva-Arad- Nadlac e foarte bun, dar aglomerat uneori, oricum si sa prinzi orele de varf coloana merge de obicei cu 80+ km/h, iesi din tara, Szeged, si de acolo autoastradada M5 pana la Budapesta.
Oricum o luai prin oras daca era varza centura ambele sensuri, faci 15 minute de la un capat la altul, nu merita sa faci 60 de km in plus pe 40 de km de A3 si sa ratezi M5-ul. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Mai este blocajul ala de la Sebes?anul trecut m-a disperat,era coloana de 10 km pe putin.
|
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
mihail75 |
![]()
|
deci pina la urma Deva nu reprezinta o problema asa mare (cel putin pina acum). La Sebes am inteles ca depinde de ora cind treci, poti prinde sau nu acele blocaje.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
mihail: nu ocoli degeaba ca nu are rost. de la sibiu vino deva-arad. de la deva la arad drumul e perfet (ai grija la radar la Conop. e o localitate la granita dintre judetul Arad si Hunedoara. acolo e radar nonstop zi-noapte iarna-vara nu conteaza). de la arad la nadlac drumul iarasi e perfect. de la nadlac la szeged mai faci vreo jumate de ora (ca sunt multe localitati prin ungaria unde e recomandat sa tii 50-ul). ai grija ca in szeged pe drumul normal spre autostrada sunt lucrari, dar te iei dupa semne si dupa celelalte masini de RO -ca e un mic ocol pe langa un Tesco-, si ajungi in autostrada. de acolo pe M5 intr-o ora ajungi la budapesta. sa nu uiti sa-ti iei vigneta ca stau baietii la panda (din vama la nadlac cu 30 de lei, sau din Csanad-prima localitate din HU, pe stanga la un restaurant cu parcare mare de tiruri in fata -1850 HUF. NU poti plati cu card, fie el in RON, euro, nu conteaza. doar cash, asa ca sa ai schibati forintzi)
drumuri bune |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu lua din vama matrica, costa dublu, ci de la primul Shell de pe stanga din Ungaria, nu ai cum sa-l ratezi, si bagi si benzen cu ocazia asta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Cat costa la Shell?? Motorina stii cumva cat e in Ungaria?
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
argon |
![]()
|
echivalentul a 25 ron pe 4 zile in sezon, adica dupa 1 mai, aceasi costa ceva mai mult de 50 ron la baracile din vama, motorina nu stiu. E bine de stiut ca trebuie doar pe autostrazi, nu ca la noi peste tot.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
argon: s-a deschis recent in vama la noi o baraca din PVC alba unde au preturi normale la vignete... inainte intr-adevar erau ceilalti de te tzepuiau
![]() sr: poti de la shell sau de la primul complex de tiruri pe stanga. preturile in forinti sunt: 1550 HUF / 4 zile ; 2550 HUF / 7sau10 zile nu mai stiu exact mai bine bagi benzen de la ultimul petrom pe stanga din nadlac, ca e mai ieftin la noi decat la ei. si daca nu ai de stat mult la unguri, umplii rezervorul la noi, iei vigneta tot de la noi, si nu mai trebe sa schimbi forinti. La toate benzinariile din ungaia se vinde si pe euro dar iti baga o rata de schimb de o iei la goana. iese vreo 2 euro litru de motorina.... =>NU merita! drumuri bune! |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
mihail75 |
![]()
|
bun, deci pe la Deva-Arad e mai bine. Acum a doua nelamurire, este cum sa intru in Budapest. Nu am GPS si nu cred ca am de unde obtine unul, asa ca ma bazez pe spiritul de orientare (destul de bun) pe care il am. Tre sa ajung in apropierea unei zone numite Ors Vezer Tere, unde sta amicul la care trag (am mai fost acolo, insa nu cu masina proprie). Pe Google maps imi da o varianta prin care tre sa intru in oras (pe Nagykorosi ut), insa ma intreb, ca sa nu ma incurc si sa nu imi dau seama cind trebuie sa virez la dreapta, nu e mai bine sa vin pe centura si sa intru in oras dinspre aceasta (pe Veres Peter ut)? Multam!
am aici variantele 1 si 2: http://maps.google.ro/maps?f=d&source=s_d&...883026&t=h&z=10 http://maps.google.ro/maps?f=d&source=s_d&...220757&t=h&z=12 This post has been edited by mihail75: 22 May 2010, 11:39 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Uitata-te aici si poti sa iti configurezi traseul excelent. Mie imi da ca e mai scurt traseul prin vama de la Chisneu Cris, dar ar trebui sa ai confirmarea unui cunoscator ca este si mai bun.
Tot pe acel site poti sa iti tiparesti o harta detaliata a traseului de urmat, iar pentru Budapesta poate fi facuta harta detaliata la nivel de casa (e site-ul unui producator de harti pentru GPS). Opinia mea, ca om patit cu hati si alte indicatii "pretioase" prin Budapesta (unde m-am ratacit de cateva ori, pret de cateva ceasuri, adunate la un loc) este ca merita sa iti iei un GPS. Acum cu 400 de RON iti iei unul mai mult decat decent. Dar, pana la urma, faci cum vrei. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
argon |
![]()
|
e cam greu fara GPS, pe autostrazi e simplu, dar daca e sa intri prin orase...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Lipsa GPS-ului are si efecte pozitive, totusi. Dupa doua "sesiuni" de vizite (auto) neprogramate prin cartierele Budapestei am ajuns sa vad proletariatul budapestan la el acasa...
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
@mihail75:
Ti-as recomanda prima varianta. Pe M5 mergi tot inainte, intri in Budapesta si o tii inainte pana cand te obliga prima intersectie in T s-o iei la dreapta, apoi o tii inainte pana la Budapesti Sportarena (pe stanga - o vezi de la distanta) unde faci la dreapta. De acolo, numeri intersectiile sau o tii mai incet. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ipiq |
![]()
|
confirm si eu ca e mai bine/usor daca intri de pe M5. la un moment dat pe dreapta se desprinde M0 (centura) dar tu o iei tot inainte. si ti toooot drept.
locul unde vrei tu sa ajungi e foarte aproape de Hungexpo. eu am fost acolo acum vreo 2 luni si am ajuns fara GPS. Ai si indicatoare de Hungexpo, te iei dupa ele. da un print la asta, tine-o aproape, si eu zic ca te descurci si fara GPS. http://www.viamichelin.com/web/Itineraires...&routeConso=5.6 bafta LE: nu merge linkul incearca sa-l iei din .doc This post has been edited by ipiq: 23 May 2010, 16:26 Attached File(s) ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
dacis |
![]()
|
Sa iti zic ca eu insumi am avut printuri din aceeasi sursa cand am ajuns sa vizitez cartierele proletare ale Budapestei?... Tot atunci si tot cu harti din aceeasi sursa (viamichelin) am "cunoscut" si diverse zone mai mult ori mai putin insolite ale Vienei. Cu locuitori mai colorati, cu femei imbracate cu haine extrem de lungi. Si toate acestea pentru ca am gresit, de fiecare data, cate o intersectie...
This post has been edited by dacis: 23 May 2010, 20:13 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
mihail75 |
![]()
|
la prima vedere, fata de varianta doi, mai lunga, prima varianta pare cea mai buna. M-am uitat si pe harta (satelit) si dupa cum spune si Adi din Arad ar trebui sa fie ok. Ajung la o intersectie in T, fac dreapta, apoi merg pina vad Sport arena, iar fac dreapta si merg pina dincolo de Ors Vezer Tere. Singura problema e ratarea vreunei intersectii, caci fara GPS am pus-o.
Poate reusesc sa fac rost de unul. This post has been edited by mihail75: 23 May 2010, 20:36 |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Poate e un pic offtopic, dar pe emag.ro sunt sisteme de navigare si de pe la 200 si ceva de RON. La cat costa benzina si alte taxe acum, nu mi se par prea scumpe. Nu stiu cat sunt de bune, dar par sa aiba procesoare si diplay-uri OK si am vazut pe net tutoriale despre cum sa suprascrii softul sau hartile la unele.
Parerea mea e ca merita si daca iesi ocazional din tara, sau cauti adrese fixe in alte orase - eu am socotit ca doar intr-un concediu am pierdut aproape banii de un GPS, sa nu mai zic de timp. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Mihai , da-mi un PM , pot sa-ti imprumut eu o navigatie fara pretentii.
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
mihail75 |
![]()
|
Testike, din pacate planuitul drum la Budapest ma costa ceva (de ar fi numai benzina...) si nu pot aloca nimic pentru un GPS, chiar si unul mai ieftin (desi 200 lei parca e prea putin). Am in plan sa achizitionez unul, dar mai incolo.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
mihail75 |
![]()
|
deci s-a adjudecat traseul prin oras. Totusi cind intru in Ungaria as dori sa am niste forinti. Pentru un curs bun sa intru in Arad sa iau sau gasesc si in Nadlac sau la vama? Daca acea ghereta de care se zice mai sus are vigneta la pret ok as lua-o de acolo.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
argon |
![]()
|
nu gasesti forinti la tine? eu iau de obicei de la OTP bank.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Forinti poti cumpara in Nadlac. In centru, imediat dupa o curba periculoasa la stanga (90 grade), gasesti non-stop case de schimb deschise.
Vigneta (matritza - fonetic, HU) te sfatuiesc s-o cumperi de la benzinaria MOL, pe dreapta, la intrarea in Szeged. Pregatesti o fituica cu numarul masinii, i-o pui sub nas si platesti cu forinti. Vei primi doar o chitanta pe care o pui la loc sigur si o pastrezi pana la iesirea din Ungaria. Mesterul va introduce numarul si ti-l va arata pe aparat, intrebandu-te: "Heiesh?" (fonetic, HU). Daca este Ok, apesi VERDE ! ![]() Daca ti se pare complicat, cumpara de la orice ghereta pe care sunt inscriptii "Matrica" sau "Vigneta Ungaria" (si ai sa gasesti destule in drum) - vei plati ceva in plus! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ipiq |
![]()
|
update: szegedul s-a reparat, nu mai trebuie sa ocolesti ca sa iesi in autostrada. ia vigneta de la ghereta din vama si nu mai trebuie sa schimbi forinti. daca chiar vrei sa schimbi, adi_ar are dreptate, dupa curba la 90 de grade in nadlac sunt case de schimb deschise non stop.
|
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
mihail75 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
argon |
![]()
|
pai nustiu , te intrebam, stiu ca la casele de schimb clasice din partea cealalata a tarii cam lipsesc forintii, aici la noi sunt peste tot.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
mihail75 |
![]()
|
O ultima chestiune: estimativ, cam cit dureaza un drum Sibiu-Budapest? ma refer, condus normal, 100-120 in afara, 50-60 in localitate.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
argon |
![]()
|
tu vorbesti de conditii ideeale, dar in Romania nu exista, pot sa-ti spun ca de la Nadlac la Budapesta faci 2 ore si ceva(230 km), de la Sibiu la Nadlac(320 km) D-zeu cu mila, poti face si 5-6 ore.
Sa nu depasesti 140 pe ceas la ei pe autostrada ca e de rau,oricum la viteza asta depasesti tot ce intalnesti, ei conduc foarte pasnic. This post has been edited by argon: 3 Jun 2010, 18:45 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
ipiq |
![]()
|
poti depasi 140 linistit.... am fost de 100 de ori pe acolo,niciodata nu am tinut viteza, si niciodata nu m-a prins radarul
![]() oricum daca te prinde dai 10 euro la Rendorseg si gata. gaborii lor sunt mai shpagari ca ai nostrii. ![]() sibiu-arad 3,5ore. arad-intrare in budapesta 3ore. asta in cel mai bun caz, fara opriri, mers "tineresc". practic: undeva la vreo 8 ore cu pipi,vama,vigneta etc |
--------------------
ex Renault Laguna
2
|
mihail75 |
![]()
|
reunind ce imi spuneti voi si luind in considerare stilul meu de mers cred ca o sa ies la un 9 ore (cu tot cu opriri).
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.4 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 19:57 |