Bujii
![]() ![]() ![]() |
Bujii
djasu82 |
![]()
|
||
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|||
caesar07000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 16 December 07 ![]() |
n-am rectificat chiulasa, iar colbutorii sunt reglati....
pe aici prin pitesti a nins sambata si acum e un frig de mori.... dar cum se face un pic cald, cred ca o sa-i desfac chiulasa sa vad ce se intampla prin motor, si o sa-i refac iar reglajele... oricum pot face asta doar sambata dupa-amiaza si duminica deci tre' sa fie si cald si week-end ca'n rest muncim si eu si masina, si nu week-endu' asta ca ma duc la tzara la mine la teleorman, deci poate undeva pe 29-30 sau 6-7 ianuarie... ca in ritmul asta in care imi papa bujiile nu mai rezist mult...... ![]() |
--------------------
vw
golf
3
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Si delcoul si luleaua cum se prezinta?
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
caesar07000 |
![]()
|
o sa le schimb iara...
desi nu par a avea probleme.... |
--------------------
vw
golf
3
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
@Djasu_82
Culbutori reglati la 0,12 ???? ![]() Din cate stiu eu se fac 0,15 A;0,20 E ,dar daca se regleaza la 0,15-0,20 A si 0,20-0,22 E la rece nu cred sa dauneze motorului ,eventual un mic tacanit Asa sunt reglati la mine si nu tacane deloc si functioneaza ireprosabil motorul ![]() |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
djasu82 |
![]()
|
Vezi sa nu ma inghiti cu gura
![]() ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Dar supapa de admisie regland-o la 0,12 nu o sa deschida in totalitate si astfel volumul de amestec din cilindrul(i) respectiv(i) o sa fie mai mic si implicit se pierde din puterea motorului (si asa putina ) si arderea o sa fie incompleta astfel rezultand detonatii ,sau ma insel eu ???
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Joc mai mic = unghi de deschidere mai mare. Teoretic imbunatateste umplerea dar creste riscul de "supapa ramasa deschisa partial".
@caesar: masoara rezistenta primarului bobinei si spune-ne cit e. Daca e mica, sub 2 ohm, posibil scurt partial sau ai folosit bobina cu balast dar pe direct. Sau, mai pun o intrebare: tu ai umezeala pe motor si in zona bujiilor? Daca da, vezi pe unde iti arunca apa acolo, umezeala favorizeaza aparitia descarcarilor de suprafata care apoi devin permanente. Ia cu imprumut o bobina de la cineva cu acele bujii si vezi daca fenomenul se mentine sau, mergi la un SH si ia-ti o bobina. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
caesar07000 |
![]()
|
cu ziceam si mai sus am schimbat bobina, fisele, capacul de delcou si luleaua....
in schimb cred ca mi-am adus aminte ca in perioada in care a inceput sa-mi buseasca bujiile i-am schimbat delcoul.... ar putea fi cumva din cauza avansului centrifugal care poate nu lucreaza bine? si sa-mi dea scanteie la unele turatii cand nu trebuie si de-aia sa distruga bujiile? |
--------------------
vw
golf
3
|
|
tibip |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 132 Joined: 17 October 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
la tine problema pare sa vina din lipsa de compresie din cilindri. Spui ca ai schimbat cam toata aprinderea. Ai facut un test de compresie a motorului? Poate daca faci un test, vei face asa:
![]() Si DA, lipsa de compresie poate veni si de la culbutorii reglati prea "strans" |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
- numar simplu
|
|
msanyix |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 November 07 From: Livezeni, Mures ![]() |
Nu freci cumva prea mult bujiile cu peria, am eu o cunostinta care in fiecare saptamana le scoate si le freaca ca nu-s arse. Degeaba zic ca nu-i bine ca nu ma asculta si se mira ca se duce cate una mai tot timpul. Am mai zis ca si la mine se prezinete fenomenul "3 bujii bulite deodata" dar dupa 700-800 km
|
--------------------
VW Passat
B5.5 Variant
1.9 TDI
- MS 08 PNK
|
|
djasu82 |
![]()
|
Reglajul e imbogatit la relantii de aceea apare si afumarea bujiilor si daca se merge cu motorul subturat de obice se atinge 3000 de ture pentru a se curata bujiile. Nu e bine a se peria bujiile cu peria de sarma fiindca lasa urme si se depune calmina si in loc sa dea scantee in capul bujiei da pe langa sau nu da de loc fiindca lucreaza in scurt. Avansul centrifugal daca e dereglat motorul lucreaza aiurea.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
caesar07000 |
![]()
|
am schimbat ieri garnitura de chiulasa, am reglat din nou colbutorii si am plecat la tara....
am revenit azi dupa 325 de km cu aceleasi bujii, care acum sunt albe la culoare, de zici ca acum le-am scos din cutia in care au fost ambalate!!!! sper sa ma tina acum..... |
--------------------
vw
golf
3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:28 |