Ergonomia si Loganul... Obositi cand conduceti?, precizati motivul si intervalul de timp
![]() ![]() ![]() |
Ergonomia si Loganul... Obositi cand conduceti?, precizati motivul si intervalul de timp
G.R |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|||
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei care au colectia unu si si-au montat ulterior spatiu depozitare de sub consola centrala, se simte vre-o diferenta, adica daca este mai confortabil la mers. Ma gandeam sa-mi iau si eu, da' parca nu-mi vine sa mai dau alti 80 lei pe piesa respectiva, mai ales ca am pus masina la bursa.
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
Am condus in concediul din anul acesta 7800 km cu pauze relativ rare, iar cel mai lung tronson a fost de la Roma pana la Palermo cu pauza doar la trecerea cu ferry; concluziile mele vis a vis de acesta problema sunt urmatoarele:
- pedala acceleratiei fiind destul de "moale" la condusul indelungat pe autostrada este putin obositor nereusind sa-ti relaxezi piciorul; - consola centrala e ok cu exceptia celor precizate de G.R in topicul sau; Alte neajunsuri nu au fost, masina s-a comportat excelent, iar ca incheiere va spun ca nu a fost absolut deloc obositor sa conduci un logan pe distante asa lungi!!! Bafta!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
off topic cu scuzele de rigoare : nu inteleg de ce pedala de acceleratie care se misca foarte usor este obositoare . Eu gasesc disconfort atunci cand conduc masini cu pdala de acceleratie tare . Voi nu sprijinit calcaiul pe planseu si accelerati cu varful incaltarii (prima treime din lungimea pantofului) ? Cu o pedala moale se poate stapanii mult mai usor masina in trafic urban sau la mersul la pas . Parere personala .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
@camesibiu: "Cu o pedala moale se poate stapanii mult mai usor masina in trafic urban sau la mersul la pas".
Sunt de acord cu tine....dar la drum lung cand trebuie sa tii pedala mai mult intr-o singura pozitie lucrurile se mai schimba...daca lasi piciorul putin mai relaxat s-ar putea ca viteza sa creasca!! E o parere, deasemenea, personala!:) Bafta!! Scuzati pt. off topic!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
|
|
blackcatt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 26 March 07 From: Gl ![]() |
Credeam ca o sa am probleme din cauza pedalei de acceleratie. Dar m-am obisnuit cu ea. Pot sa zic de oboseala pe care mi-a cauzat-o pedala de frana, dupa ce am mers ceva vreme in panta, cu frana calcata.
|
--------------------
Renault
Koleos
2012 4x4 150 cp diesel
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
sa ne fereasca dumnezeu sa puna urechea astia de la mioveni si sa faca mai tari pedalele. chiar asta e un element de comfort: pedala moale.
ps: conduceti cumva incaltati cu bocanci ? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Mare dreptate ai han ,pedala "moale" chiar ca este un confort la condus . In urma acestui topic am incercat diferite pozitii ale piciorului pe acceleratie si a pozitiei scaunului si am ajuns la concluzia ca daca scaunul e prea in fata , adica stai mult prea aproape de volan , bratele nu sunt relativ intinse ( un unghi intre brat si antebrat de cca. 120 grade ) , piciorul drept usor flexat , chiar ca se conduce greu-obositor indiferent cat de moale e pedala . In pozitia apropiat cu pieptul de volan , nu mai poti apasa pedala de acceleratie cu prima treime a talpii si apare efectul da parca ai fi incaltat cu bocanci cu talpa groasa si trebuiesc miscari ample ca sa ridici piciorul de pe acceleratie si sa franezi . Verificati , daca calcaiul drept este mai departat de pedala de acceleratie si accelerati cu 1/3 din talpa spre varf , e placut si nu-i obositor pentru picior .
Inca o data scuze pentru off topic ! |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
![]() ![]() Si ca sa fiu on-topic, desi am condus destul de putin Logan, mi se pare ca un oarecare neajuns ar fi cauzat nu de faptul ca e moale pedala, ci pentru ca nu prea poti sa-ti sprijini genunchiul drept, consola centrala fiind cam departata de sofer. This post has been edited by nh1980ro: 2 Nov 2007, 16:55 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
camesibiu |
![]()
|
Am intalnit persoane care nu puteau sa stapaneasca o masina cu pedala moale din cauza cu nu-si puteau doza efortul de apasare , Asta se manifesta la plecarile de pe loc si la schimbarile de viteza si in afara te duceau numai in socuri .
L.E. Ai cum sa-ti sprijini piciorul de tunelul si consola centrala . Totul depinde de pozitia la volan . This post has been edited by camesibiu: 2 Nov 2007, 17:04 |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
G.R |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Fiecare individ este altfel proportionat. Eu am picioarele lungi, nicidecum nu stau aproape de volan. Si daca imi relaxez piciorul, merg mai repede decat as vrea, ca atare trebuie sa ridic un pic piciorul si sa-l mentin in pozitia respectiva. Depinde si de marimea piciorului, daca apasam acceleratia cu varful, sau mai mult cu talpa.
<span class='edit'>3 Nov 2007, 13:20:</span> QUOTE(camesibiu @ 2 Nov 2007, 17:59) L.E. Ai cum sa-ti sprijini piciorul de tunelul si consola centrala . Totul depinde de pozitia la volan . Daca imi sprijin piciorul de consola centrala, genunchiul se sprijina in maneta schimbatorului. Tu ai 1,5 m sau ce? ![]() This post has been edited by G.R: 3 Nov 2007, 12:22 |
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de ergonomie: ati observat ca scaunele care se monteaza acum pe prestige/ambition/kissfm au un suport lateral mai bun? Nu mai sunt ca la primele modele, moi, ci acum daca incerci sa strangi de suportul lateral ai sa observi ca sunt tari.
Era frumos daca ar fi facut ceva si pt suportul lateral de la picioare, sa mai fi inaltat putin lateralele de la sezutul scaunului, dar poate in viitor o sa faca si asta. |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
unEL |
![]()
|
![]() Loganist cu multi km. Group: Members Posts: 724 Joined: 5 August 07 From: in ultimul loc unde ai cautat ![]() |
Am aproape 90mii km rulati cu Loganul.
La inceput era o senzatie ciudata cu pedala de aceleratie. Dar cred ca m-am obisnuit. Un alt factor de confort este cotiera. Consider ca Loganul este o masina confortabila si placut de condus. Recomand celor fac drumuri lungi sa-si monteze o cotiera. Dar trebuie sa recunosc ca am condus CT-BV si retur un logan care nu avea reglaj lombar/inaltime la scaun si a fost ciudat si un pic incomod. Asa ca recomand scaunul cu reglaj si cotiera. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1,5 DCI 85CP+
2008 Ambition
- CT 31 ___ Led & sound tuning.
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
daca ar fi mai aproape consola centrala de picior ar fi mare zapaceala. am condus vreo 50 de km un vw lupo si am iesit cu dureri de spate si de picioare. mare inghesuiala acolo. si apropos de pedale moi: mi s-a parut obositor ambreiajul "tare".
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Pentru pedala moale, tare, recomand cruise control. Din pacate, doar la diesel.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
Votat: Nu
Condus de 2 ori aproximativ 1100 km la interval de 1 zi distanta intre cele 2 drumuri,de fiecare data o pauza de alimentare(5-10min). Singura problema era cu piciorul drept care mai obosea din cauza pedalei prea moi,dar m-am obisnuit destul de repede. |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
catala2k |
![]()
|
din nou despre confort la volan.... in continuare sunt nemultumit, pe distante mari +200km ma doare piciorul drept ingrozitor, mai ales la genunchi.
nu gasesc rezolvare la problema asta, defapt e cam scumpa (alta masina mai confortabila) a schimbat cineva scaunele, cu altele mai confortabile sau din alea sport tip scoica? |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
catala2k toate masinile noi au pedala de acceleratie moale, doar la dacia 1300 daca ti se rupea arcul de la pedala de acceleratie si in loc sa-l cumperi mai trageai de el un pic si astfel se intarea pedala.
Pai pe tine te doare genunchiul din cauza scaunului? sau ca trebuie sa tii piciorul drept mai incordat? |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
catala2k |
![]()
|
eu sunt si ceva mai grasut si mai inalt, volanul nu e reglabil iar scaunul nu-mi ofera un suport adecvat la picioare, sezutul e prea scurt, nu am unde sa-mi sprijin piciorul in partea dreapta (la skoda il sprijin in consola centrala) si cum ziceai trebuie sa-l tin incordat ca daca-l las relaxat se duce in podea acceleratia.
oare spatiul de depozitare de sub consola centrala ofera un sprijin in plus la piciorul drept? eventual am sa incerc si cu un scaun sport, dar nu stiu daca rezolva ceva. inainte de concediu parca nu simteam acest disconfort asa de tare si mergand iarna asta in majoritatea zilelor cu skoda acum imi este destul de greu sa imi mai gasesc o pozitie conforabila. This post has been edited by catala2k: 3 Mar 2008, 15:12 |
--------------------
.
.
. ;)
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
Pe distanțe scurte, până-n 3-400 km, nu simt disconfort, dar la drumuri mai lungi am aceeași durere la genunchi amintită deja de un alt posesor, probabil din cauza forțării piciorului drept într-o singură poziție.
Am condus de două ori 32 și respectiv 36 de ore încontinuu și am resimțit disconfort. Dar cred că aș fi făcut-o și în altă mașină. Oricum, recomand opririle, ca mijloc de prevenire a unor astfel de manifestări. LE: Aa, am uitat să precizez: am 1,88 m și sunt normal, nici hipo, nici hiperponderal. This post has been edited by ursamajor: 3 Mar 2008, 16:36 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pai daca zici ca esti ceva mai grasut, atunci scaunele sport o sa te dezavantajeze sigur.
Nu ai nevoie de volan raglabil la logan. Spatiul de depozitare este o "chestie" de luat bani. Nu are nicio utilitate, cu greu telefonul sta acolo. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
adită |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.161 Joined: 25 June 07 From: BUCURESTI ![]() |
aceeasi problema cu pedala de acceleratie....prea moale...dupa multi km....iti vine la lasi piciorul moale...dar unde?...ca o ia masina "la vale"
|
--------------------
--------------
-------------
-------------
- BUCURESTI -------------------------
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE(tribunul @ 3 Mar 2008, 15:22) Si eu am o problema cu pedala prea moale. Intrebare: daca masina, noua fiind, are acceleratia moale ca toate celelalte masini noi, cand se va intari? Si de ce? Eu vreau sa o fac putin mai rigida acum; nu exista o allta posibilitate decat de a astepta?! ![]() |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eu am de vreo 10 luni masina, si tot asa e pedala de acceleratie ... moale.
![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 3 Mar 2008, 18:54 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
alex_d9 |
![]()
|
![]() Membru MCV-ist Group: Members Posts: 78 Joined: 30 September 07 From: romania ![]() |
eu am incercat sa ii atasez un arc sub pedala , dar nu mi-a placut si am renuntat la idee.
![]() This post has been edited by alex_d9: 3 Mar 2008, 19:16 |
--------------------
dacia
logan mcv 1.5 dCi
2007 - préferénce
- VL 05 ---
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si cum ai incercat sa il prinzi? De ce ai renuntat, era inestetic, nu isi "facea treaba" cum trebuia?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
alex_d9 |
![]()
|
![]() Membru MCV-ist Group: Members Posts: 78 Joined: 30 September 07 From: romania ![]() |
chestia cu prinderea e ceva mai complicat de explicat . am renuntat la el pt ca nu isi "facea treaba" cum trebuia ,imi era teama sa nu se blocheze pedala in timpul mersului .
|
--------------------
dacia
logan mcv 1.5 dCi
2007 - préferénce
- VL 05 ---
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Aha ... inteleg.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
alexis |
![]()
|
![]() daciot Group: Members Posts: 204 Joined: 30 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Adaug si eu: la drum lung incomodeaza nu pedala moale ci mai degraba lipsa unui sprijin lateral undeva in zona genunchiului. O solutie ar fi montarea unei bare ce face legatura intre consola centrala a bordului si tunel; am vazut asa ceva intr-o oferta cu elemete de tuning. Rezultatul e ceva in genul tunelului central de la Golf plus.
Pun si un plus pentru scaune care, desi nu exceleaza in ergonomie, sunt comode fiind ceva mai moi. Apropo de asta, am remarcat diferenta cand, obisnuit fiind cu durerile de spate date de scaunele de VW, dupa vreo 400 de km nu m-a durut spatele ![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2021
- B XX HXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 18:58 |