Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
|
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
budweiser rulz.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(kum @ 26 Jun 2014, 17:31) Jupane kum, io te intreb pe bune, ca vad ca ai dezvoltat o patima cu cafeaua. Zi-mi, bre, si mie o cafea decenta si nu colosal de scumpa (asa, pana-n 100 lei/kg, daca exista), macinata ori boabe, care sa merite cumparata. Adica cu gust bun si, mai ales, cu ceva cofeina-n ea. Ca in ultima vreme prea parca-i toata asta "normala" un pisat de soarece cu probleme renale grave. PS Fac cafeaua la ibric, expresor de ala italian (normal, manual adica) ori filtru. This post has been edited by dacis: 26 Jun 2014, 16:56 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
zoega, gevalia...
Vorbește cu Liviu, sunt sortimente suedeze. Sau mă rog, de acolo "mă aprovizionez" eu uneori. This post has been edited by gabize: 26 Jun 2014, 17:01 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Buna asta!
![]() PS Am uitat sa precizez: ma aprovizionez din sublima retea nationala de hipermarketuri. Minus Cora, plus Dedeman! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(dacis @ 26 Jun 2014, 17:24) Am si patru calorifere fara cap termostatat. Cat priveste cronotermostatul, asta-i wireless, sa poata fi plimbat liber Mare branza, daca chiar insisti, si pe ala cu fir poti sa-l plimbi. In living e chiar aberant sa pui termostatati. Da' n-ai raspuns la intrebare: 9 dormitoare, 3 bai si 2 holuri? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
gabize |
![]()
|
Mă gândeam că poate se găsește și pe la noi, eu nu prea mă ocup de cumpărături, nu prea știu ce sorturi se vând prin marketurile autohtone.
This post has been edited by gabize: 26 Jun 2014, 17:12 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
|
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Imi face placere a dicut despre cafea. Sunt mai ceva ca dacis in politica
![]() Anyway, o sa incerc sa va explic niste chestii de baza (stiu ca sare ironicu' de fund in sus, da' asta e, il rog sa ma rabde si aici): Cafeaua din supermarketuri e un mare rahat. Boabele de cafea, dupa prajire se baga intr-un utilaj din ala similar cu o dracie din aia de facut betonul, se arunca niste prafuri, se invarte ca sa se lipeadca prafurile alea de boabe si apoi se ambaelaza. Asta este "aroma" aia de-o simtiti voi cand desfaceti pachetul. Adevarata aroma a unei cafele se datoreaza uleiurilor volatile din cafea. Care uleiuri, volatile fiind, se evapora intr-un timp relativ scurt (zile) in contact cu aerul si lumina. De aceea, cine vrea sa bea o cafe buna, ii recomand: - sa cumpere din prajitoriile de cafea. Sunt cateva in Bucuresti si chiar si in tara. Cafeaua este importata boabe, prajita si vanduta imediat. Eu personal, desi am incercat din vreo 3-4 locuri, m-am stabilit la Sarkis. Este foarte priceput, pasionat si ii iese cafeaua prajita excelent. Sunt vreo 3-4 colegi care au gustat de la mine cafea din aia. - cafeaua se cumpara boabe! Indiferent de metoda de preparare (ibric, moka, espresso), macinarea trebuie sa se faca chiar inainte de preparare. Gradul de macinare depinde si el de metoda: la ibric e cel mai fin, la french-press cel mai mare. - cafeaua se consuma dupa 1 saptamana de la prajire (ca sa se degazeze) dar nu mai tarziu de 3-4 saptamani dupa acea prima saptamana. Deja isi pierde toata aroma. - cafeaua trebuie pastrata in borcane inhise ermetic si la intuneric. Aerul si lumina accelereaza foarte mult procesul de volatilizare a uleiurilor armate din cafea. O cafea din asta de v-am povestit io pana acum e buna indiferent de cum o preparati. Cel mai accesibil pentru majoritatea care n-au timp/chef de fineturi este bineinteles ibricul. Dar trebuie macinata foarte foarte fin. Sa fie ca o pudra. Incercati si o sa vedeti daca am dreptate sau nu. Nu va costa decat 11-12 RON (100g). Daca sunt amatori de subiectul espresso, pot sa va explic si din la cate ceva. This post has been edited by kum: 26 Jun 2014, 17:39 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
![]() Acum cativa ani era inca pe Avrig o casa unde functina o cafenea..Leonard caffe. Vindeau si la plic si intr-adevar, o macinau pe loc. Mi s-a parut buna atunci, am si luat de vreo doua ori. Intre timp s-a demolat acolo. LE deci offtopic mai flagrant ca asta eu n-am pomenit ![]() This post has been edited by Dan73: 26 Jun 2014, 17:45 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Stati linistiti că v-am dat report.
|
--------------------
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
QUOTE(quick @ 26 Jun 2014, 16:35) mersi frumos quick ! esti printre singurii care ai ramas pe subiect si nu ai deviat in alte nebuneli.. vad ca pe aici s`a ajuns ca acu` 10-15 ani cum era pe mIRC cand userii se certau intre ei sa detina suprematia si sa`i umileasca pe altii pentru niste accesse (cu cat luai un nivel d`ala mai mare cu atat aveai mai multe optiuni) si posteaza fara a avea legatura cu subiectul deschis..credeam ca pe aici sunt numai oameni maturi care gandesc rational si care vin in sprijinul celor care cer ajutor (nu sa le atraga atentia ca au scris incorect).. astept cateva saptamani sa vad cu cate unitati mai scade presiunea la saracia asta de centrala si revin |
--------------------
Dacia
1310 Break
2003 Zambeste, maine poate fi mai rau !
|
|
gabize |
![]()
|
Iartă și tu că e și ei uameni.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
maru |
![]()
|
![]() Rromania..da leand uof cios Group: Members Posts: 672 Joined: 1 September 13 ![]() |
hai ca incep sa poluez si eu subiectu` asta deschis despre centrale.. gabize nu e vorba de iertat man.. e vorba de bun simt si de cei 7 ani de acasa.. sunt nascut si crescut in cartierul rahova deci daca m`as cobori la mintea lor i`as balacari ca la usa cortului dar am observat ca pe acest forum sunt si oameni de un caracter aparte si nu ar avea rost sa`i implicam in cIRCoteca asta.. oare sunt ei (cei care se cred zmeii sau zeii acestui forum cu 9878953 de postari si ani in spate) cu ceva mai presus decat noi ?
|
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
grecu-le, nu te da de gol!
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
bre maru nu mai fii bre asa fixist!!! esti la cafenea! printre glume, mistouri si alte minunatii de genul, se posteaza si informatiile utile..... asta e farmecul cafenelei...... te adaptezi, bine, nu, sunt multe alte forumuri.....
|
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
maru |
![]()
|
QUOTE(kato @ 26 Jun 2014, 21:34) bre maru nu mai fii bre asa fixist!!! esti la cafenea! printre glume, mistouri si alte minunatii de genul, se posteaza si informatiile utile..... asta e farmecul cafenelei...... te adaptezi, bine, nu, sunt multe alte forumuri..... sigur ca inteleg si eu kato ca vorba aia nu`s coborat din munti dar uita`te putin in spate la subiectul principal si cum s`a ajuns la certuri si balacareli de 2 bani pe un subiect de centrale, si e pacat ca avem destule alte topicuri deschise pe caterinca (daca ar fi caterinca ar fi ok dar s`a ajuns a se certa pe o saracie de valvula) p.s: kato ce doreai tu sa spui ar fi sunat cam asa : cine nu se adapteaza -> dispare 26 Jun 2014, 21:56: QUOTE(cdadan @ 26 Jun 2014, 21:40) Poftim la subiect: te-ai zgarcit la 25 lei, atat era in plus un robinet termostatic, tot caleffi si tot la romstal. Set complet, tur, retur si cap termostatat. dane am luat 3 robineti deci ar fi insemnat sa mai dau inca 75 ron in plus.. pentru ce ? la o garsoniera modificata in 2 camere cu 3 calorifere cate am eu si cu un cronotermostat setat la 22 grade si apa la centrala la 60 grade (pentru calorifere) am dus`o boiereste de 4 ani de cand am luat prin programu` lu` nea boc cu prima casa iar gazele imi vin cam 100-120 ron/luna pe timp de iarna ... e criza mondiala nea dane si orice economie si banut conteaza (lumina 40-45 ron / intretinerea 100-120 ron) This post has been edited by maru: 26 Jun 2014, 21:56 |
--------------------
Dacia
1310 Break
|
|
cdadan |
![]()
|
De ce 3? Spuneai ca ai 3 calorifere, e aiurea si contraproductiv pentru centrala sa pui termostatati pe toate 3.
La baie nu-i nevoie, oricum e incapere mica, calorifer mic si consum redus. Daca-i prea cald, reduci un pic din retur si pace buna. Raman doua incaperi. In una ai termostatul centralei. Din nou, ar fi culmea sa pui acolo termostatat. Practic, abia in a 3-a incapere-i vine randul. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kato |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 October 06 From: barlad ![]() |
nu e nevoie ca am urmarit
![]() This post has been edited by kato: 26 Jun 2014, 22:11 |
--------------------
renault
scenic
2000 rxt - scenic III 1.6 dci
- vs 05 glx vs 79 glx
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Da' io cu domnu' Danut? Ca nu ne potrivim in idei pe nici un subiect: politica, masini, condus... La toate avem pareri opuse
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
cdadan |
![]()
|
Sa mai zic de cafea?
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
NU
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Topicul asta promite mult mai mult decat cel de uleiuri !
La subiect, pe toate 3 centralele am robineti termostatici la calorifere, Danfoss & RBM, pusi pe treapta 4 care corespunde la ~24 de grade. Doar in camera in care sta termostatul (+/- 0,1 grade) este lasat deschis la maxim, de obicei camera cea mai oropsita dpv termic. Pentru 60 mp de apartament, cu suprafata vitrata imensa,~ 50% din fatada sticla, factura nu sare de 250 de lei iarna. Dintre toate apartamentele de pe coloana, am cel mai mic consum de gaz raportat la temperatura interioara. La cel de domiciliu, chit ca n-am asemenea ''vitralii'', dar sunt pe nord, cu 2 pereti afara la camere, plus ultimul etaj (desi cu pod din constructie, izolatie la tavane, pereti, etc, samd) in aceleasi conditii de temperatura, 24 de grade tot timpul, ajung la 350 de lei usor. Din nou, cel mai mic consum de gaz dintre cei care stau la caldura. Sufrageria este cea mai rece la mine, am 2 calorifere (180cm si 120cm), termostatul domiciliaza acolo, iar in rest sunt pusi pe treapta 4 robinetii. De multe ori, restul casei are caloriferele doar caldute, totul la 24 de grade. Nu tin usile inchise. Uitai, jumatate din peretele exterior al bucatariei este sticla, 2.2 m / 1 .2m. Btw, vanele cu 3 cai din Viessman sunt proaste rau de tot ! Robinetii termostatici merita din plin, daca sunt buni si folositi cu cap. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
Uită-te la mondialu' de fotbal (să nu-l confunzi cu mondialu' lu' băxe!) și-ți dai seama imediat.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 04:05 |