Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(gabize @ 5 Dec 2018, 12:16) Oare vacile când vor fi impozitate? Că ceva cercetători odihniți (probabil britanici) au decis că sunt coparticipante la distrugerea ozonului. Pai daca te pui sa citesti studiile mai atent, numarul ala de vaci e fix din cauza ca in ultimul secol am ajuns sa mancam mult mai multa carne decat obisnuiam, asa ca pe langa faptul ca noi ne-am inmultit intr-o veselie, am fost nevoiti sa umblam si la numarul lor. Asa ca daca te pui sa calculezi cum am poluat in ultima suta de ani, iese al naibii de depresiv... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(dizzy @ 5 Dec 2018, 12:43) QUOTE Studii făcute de zeci de cercetători au arătat că în oricare condiție se arde metanul chimic pur (chiar și în oxigen pur) arderea nu este completă. Pe de altă parte, având în vedere temperatura mare a flăcării și mecanismul de reacție radicalic se formează mulți alți compuși (a se vedea capitolul scris de Haiduc și Haiduc în vol. ref. 1). Dacă se arde gazul natural în aer, rezultă sute, chiar mii de compuși chimici. De aceea chimiștii au și spus: “flacăra este un coșmar!” Printre acești compuși se numără: CO2 (dioxidul de carbon), H2O (apa), CO (monoxidul de carbon), NO(x) (care cuprinde NO, monoxidul de azot și NO2, dioxidul de azot), PAN (peroxiacetil nitrat), HNO3 (acidul azotic), HNO2 (acidul azotos), NO3 (trioxidul de azot), N2O5 (pentaoxidul de azot)], PM (“particulate matter”, particulele în suspensie), SO2 (dioxidul de sulf, care apare când gazul natural conține compuși cu sulf), acizi concentrați (HNO3, H2SO4), radicali liberi (cu viață lungă!), PAH, PAC, compuși organici volatili (VOC), printre care aldehidele etc. 7 Evident că acești compuși apar și în gazele arse emise de CTI. O parte dintre produșii de ardere a metanului se pot analiza cantitativ (se pot doza), unii cu o metodologie relativ simplă, altele necesită metodologie și aparatură complexă, specialiști și au cost extrem de ridicat. În fine, alți compuși extrem de toxici și cancerigeni, care apar în urme (dar sunt toxici și cancerigeni și în urme) pot fi numai evidentiați calitativ fără a putea fi determinați cantitativ. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.070 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.963 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
sa inteleg ca daca gatesc la aragaz d-asta clasic ma expun riscului de deces ?
Am la bloc niste babe d-astea nonagenare, care se incalzesc cu aragazul in fiecare iarna si cred ca o sa apuce suta de ani. deci mai taiati din ele ca macane <span class='edit'>5 Dec 2018, 13:19:</span> https://pdfs.semanticscholar.org/0fb6/4086f...4b7ead8c22d.pdf dragos sa citesti cu atentie, zice ceva de PSD acolo Apoi fa si mie un rezumat. Multam This post has been edited by axabrt: 5 Dec 2018, 13:20 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.070 Joined: 11 February 04 ![]() |
Aaaa babele alea nu mor nici de la bomba atomica.
Dai cu NUKE, raman scorpionii, csobolanii, gandacii, tiganii si babele comuniste |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.366 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
da , stim nici bunicii tai nu erau vaccinati si au prins 98 de ani....sau unchiu care fuma de 48 de ani si a murit la 98 lovit de un pian in cap pe strada.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
Mno, din pacate nu era asa.
Au murit 3/4 bunici relativi tineri. Si eu sunt dintre aia care sustin vaccinarea, o ratasi pe asta. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.963 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Tocmai ce ma uitam pe niste.poze mai vechi
Flacara n centrala e rosie deci e centrala psd ista d aia. Huo.[attachmentid=1628097132] |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu zic sa nu o mai folosesti, sa stai sa ingheti.
![]() |
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Foloseste-o cu gazul oprit. Flacara va fi neagra.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Mirosul naspa ar fi ultima problema la o centrala defecta. Sa nu sara naibii in aer.
This post has been edited by ady77: 5 Dec 2018, 14:17 |
--------------------
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 5 Dec 2018, 13:46) Mai acum ce pot sa-ti zic. Mai apar probleme in dormitor si cu timpul vor fi tot mai dese. Asta-i viata. Fruntea sus. ![]() QUOTE(axabrt @ 5 Dec 2018, 14:19) Hmmm, depinde ce gatesti. Iti plac ciupercile de padure? QUOTE(axabrt @ 5 Dec 2018, 14:19) ... Am la bloc niste babe d-astea nonagenare, care se incalzesc cu aragazul in fiecare iarna si cred ca o sa apuce suta de ani... Daca lasi mult timp sa arda flacara si nu aerisesti corespunzator gazele de ardere pot provoca dureri de cap serioase. Putin probabil dar nu exclus sa se adune si o concentratie letala de monoxid de carbon. La concentratia optima de CO o singura inhalare este suficienta sa induca starea de inconstienta. Acum vreo 20 de ani aparusere niste instalatii de incalzit. Erau cu flacara deschisa si alimentate de la butelie cu aragaz. La vremea respectiva era cea mai ieftina solutie de incalzit. Dar produceau un miros tare urat. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 5 Dec 2018, 15:22) [...] podea incalzita cu resistenta[...] Am studiat asta la vremea ei, ca solutie pentru podeaua ambelor bai. Cica se incalzeste repede si se raceste la fel de repede, ca sa mentii temperatura constanta consuma in draci. Culmea, chiar vanzatorii din cele doua magazine de bricolaj mi-au spus sa nu montez, ca e risipa de bani, nu merita. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dizzy |
![]()
|
lasa-l pe dizzy, ca are treaba lui.
CO2, CO, NOx, diverse alte chestii cu N, C, O, H banuiesc de pe unde apar. De unde apare cenusa, aia nu prea inteleg. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(dizzy @ 5 Dec 2018, 13:12) Eu stiu ca in gaz metan, mai greu cu particule , ca are structura CH4, deci extrem de simpla. Stiam ca arde curat si simplu CH4 +02=> CO2 +H20, plus ceva CO, Nox... QUOTE(einstein1984 @ 5 Dec 2018, 16:22) Poate ar fi bine sa citesti mesajul pana la capat inainte sa-l ironizezi. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
marksman |
![]()
|
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Randament macsim.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(radian @ 5 Dec 2018, 15:14) Mai acum ce pot sa-ti zic. Mai apar probleme in dormitor si cu timpul vor fi tot mai dese. Asta-i viata. Fruntea sus. ![]() Bai ce uom ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Dar produceau un miros tare urat
Era de la mercaptanii aia bagati in butelie ca sa simta si gigel cand aduarme ca s-a stins aragazu. Si asa zisul gaz metan ce il platim la eon ar trebui sa aiba din aia dar ei baga numai cand vin sa faca verificari la instalatie si sa-ti ia spaga ca chipurile ai defectiuni la robineti. Sai ii phoot in nari. Iarasi cum da frigu baga aer in tevaraie sa fie presiune dar gaz ioc. ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
QUOTE(bmwh548 @ 5 Dec 2018, 12:46) Uite ca eu am problema la dormitor. Cand functioneaza centrala vecinului de la parter (pusa in balcon si cu cosul iesit sub geamul de la dormitorul meu) se simte un miros destul de puternic de gaz. Banuiesc ca e ceva in neregula cu "amestecul" si o parte semnificativa de gaz iese pe evacuare. E foarte misto cand vrei si tu sa aerisesti inainte sa te bagi la somn. Zi merci,c.aia de sub mine gateste la miezul noptii si sa vezi cum pute ceapa calita in dormitor..Sau cand face ostropel..Si numai dupa ora 22..Ca deschide geamul lateral al balconului care da fix la dormitor..Intr.o dimineata,pe la 5, umblam de nebuna pe scarile blocului ca mirosea a picioare de pui arse..Nu pulpe..O luase somnul ..Cu oala pe foc.Dar pe mine m.a trezit.Cand a deschis usa casei,ca se chinuia sa faca aeraj,a navalit fumul pe holul blocului..Dar nu ma pot certa cu ea ca toata familia ei il iubeste pe Cyrus.. ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(gabize @ 5 Dec 2018, 08:58) S-a rezolvat, a dat anre-ul comunicat ca a mancat cãcat un director de-al lor, da' ei n-au atributii in sensul legifararii tampeniilor respective, nu la pute gura. QUOTE(einstein1984 @ 5 Dec 2018, 09:03) Da' ce, e cu tiraj natural? Astealalte "scuipa" aburii si restu' mai departe, n-am vazut sa se ridice chiar la verticala de la capatul tevii. QUOTE(dizzy @ 5 Dec 2018, 09:38) Aia clasica are 75% si asta noua are 77%. Mai pune ceva. A mea (cam 18 ani, nu mai e noua ca a lui Merced ![]() QUOTE(bucatzel @ 5 Dec 2018, 13:09) Pai daca te pui sa citesti studiile mai atent, numarul ala de vaci e fix din cauza ca in ultimul secol am ajuns sa mancam mult mai multa carne decat obisnuiam, asa ca pe langa faptul ca noi ne-am inmultit intr-o veselie, am fost nevoiti sa umblam si la numarul lor. Asa ca daca te pui sa calculezi cum am poluat in ultima suta de ani, iese al naibii de depresiv... De-aia se mai mananca si fasole (pe langa ciolanul de porc - nu de vita - afumat). ![]() QUOTE(axabrt @ 5 Dec 2018, 13:19) Am la bloc niste babe d-astea nonagenare, care se incalzesc cu aragazul in fiecare iarna si cred ca o sa apuce suta de ani. Normal, frigul reduce bioritmul, deci se cosuma zilele mai greu. QUOTE(axabrt @ 5 Dec 2018, 13:34) Flacara n centrala e rosie deci e centrala psd ista d aia. Mai degraba e cam mult aer in gaz, si putere calori(fi)ca mai mica. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.508 Joined: 3 January 05 ![]() |
QUOTE(dizzy @ 5 Dec 2018, 12:12) Eu stiu ca in gaz metan, mai greu cu particule , ca are structura CH4, deci extrem de simpla. Stiam ca arde curat si simplu CH4 +02=> CO2 +H20, plus ceva CO, Nox, dar particule mai greu. Ați văzut urme de fum pe la cosul centralei? Formula corectă e CH4+AER = ... Aerul poluat poate conține f multe substanțe, pe lângă azot: clor, sulf, particule de la diesel, miros de ceapă, etc Păi aerul luat de cetrală era poluat, deci nu contribuie și centrala la poluare. Dar se pot forma substanțe noi. Nu cred că acid clorhidric, sulfuric sau amoniac. Dar o ardere cu oxigen insuficient, duce la formarea negrului de fum, de exemplu. Și mașinile pe hidrogen poluează, dar incomparabil față de cele diesel/benzină. Mai demult se propunea ca centralele de bloc să fie racordate la un coș comun, care să fie mai înalt ca blocul. Cet-urile au coșuri înalte și sunt plasate NU oriunde, ci astfel încât direcția principală a vânturilor să ducă fumul în afara orașului. Chiar era o idee halucinantă de a face în nordul Bucureștiului vreo 2-3 CET-uri, ca să fie mai "uniform" distribuite, dar ele trebuie făcute numai în sud, sud-vest - vântul e din nord, nord-est. Din legendele Bucurestiului se spune că nea Nicu,de pe balconul Casei Poporului, a văzut un coș de centrală care era mult prea înalt, față de casa lui, CET Progresul ( mulțumesc, am corectat), cică l-ar fi scurtat...Poate ne confirmă cineva din zonă! This post has been edited by nasty: 6 Dec 2018, 12:10 Attached thumbnail(s) image.png ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 159 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
dizzy |
![]()
|
Mda
Negrul de fum este pulbere compusă din particule de carbon amorf, fin divizate, obținută prin depunerea, într-o serie de camere cu pereți reci, a fumului rezultat dintr-o ardere incompletă cu, cantități insuficiente de aer, a gazelor naturale sau a unor materii prime specifice pe bază de hidrocarburi din industria petrochimică, precum în gudroanele de huilă. Eu pana acum nu am vazut la centrala in stare decenta scotand fum negru. La cosuri de soba cu lemne, carbuni, pacura, da, am vazut dar nu pot sa zic ca nu or fi. O sti @nasty-repartitor mai multa chimie ca mine, dar aia nu e semn de performanta ci de normalitate, ca pt mine a fost a 3-a limba straina. QUOTE(maho @ 5 Dec 2018, 22:30) Mai pune ceva. A mea (cam 18 ani, nu mai e noua ca a lui Merced ![]() Mda, eu stiam ca la temperatura mica a agentului termic, gen 50grade, are randament mai mic centrala clasica. Ok, chiar si-asa, fie cum zici tu atunci are de la 94 la 96% randament, asa ar fi corect. This post has been edited by dizzy: 6 Dec 2018, 10:32 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
Cosstel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
QUOTE(nasty @ 6 Dec 2018, 09:54) Din legendele Bucurestiului se spune că nea Nicu de pe balconul Casei Poporului a văzut un coș de centrală care era mai înalt, CET-SUD, cică l-ar fi scurtat...Poate ne confirmă cineva din zonă! CET Progresul, si da l-a scurtat binisor dupa '89 intr-un avint heirupist au incercat sa-l faca la loc dar le-a trecut destul de repede ![]() orice ardere de compusi ai carbonului duce in final si la particule de C, foarte fine chestie asemanatoare cu motoarele pe motorina nici cele pe benzina nu-s scutite doar cantitatile difera pentru o ardere cit mai apropiata de un randament de 100% se folosesc catalizatori, de obicei Ni iar la chestii mai sofisticate chiar Pt, sub forma de plase concentrice aduse la incandescenta flacara trece prin asemenea dispozitive si arderea este mai avansata problema este S, e un fel de otrava pentru acesti catalizatori la lab. de chimie tov.prof. ne tot cicalea sa reglam becurile de gaz pina obtinem flacara albastra oare de ce ? ![]() This post has been edited by Cosstel: 6 Dec 2018, 10:52 |
--------------------
VW
Caddy Furgon
2006
- B03??? I'm a simple man, I see boobs, I press LIKE!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 17:34 |