Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
rodi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 648 Joined: 2 November 10 ![]() |
|
--------------------
---
---
---
- --- E PUR SI MUOVE (it. - cit.)
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Oare glontu' nu poate lovi teava de gaze de pe fatada blocului? Loveste doar in balcoane?
|
--------------------
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
rodico, ce fel de consumatoare de poezie esti daca nu esti fan Vadim?
![]() |
--------------------
0.00
%
:(( Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Are si glontul madnria sa.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
rodi |
![]()
|
QUOTE(radian @ 9 Jan 2011, 21:20) Mai vine si Marea Neagra sa ne ia litoralul si bulgarul sa ne ia investitorii. Ce mai Holocaust scrie pe fruntea nostra, si voi vreti sa va montati centralele pe balcon. NU realizati la ce riscuri va expuneti. ![]() QUOTE(ady77 @ 9 Jan 2011, 21:21) Este un risc in plus la apartamentul tau. Ajunge un terorist sa iti ia caneaua si gata. Ok ? |
--------------------
---
---
---
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Te-ai bagat in seama aiurea iar. Ok?
|
--------------------
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Bine Rodi, ai dreptate. Bine macar ca tu esti prevazator si ai in vedere si astfel de aspecte.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Richelieu |
![]()
|
![]() altă scursură umană Group: Members Posts: 312 Joined: 22 July 10 From: Scursureștii de Pădure ![]() |
|
--------------------
0.00
%
|
|
rodi |
![]()
|
|
--------------------
---
---
---
|
|
radian |
![]()
|
Expus rau de tot, undeva sus la mansarda.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Richelieu |
![]()
|
La mansarda aia nemobilata?
|
--------------------
0.00
%
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai baieti, voi vreti in grup cu totii sa va revedeti d-abia prin februarie pe aici si intre timp sa va odihniti un pic?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
radian |
![]()
|
Revenind on topic, Klaus, tu cum ai vedea interdictia, care de fapt e doar opinia personala, de a monta centrala termica de apartament in balcon, fiindca in caz de razboi vine teroristul si iti trage un glont in conducta de gaz?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Care... interdictie?
Eu am prieteni cu centrale pe balcon. E adevarat toate inchise si cu cel putin un perete solid (sa le zic semi-logie, cu 2 pereti cu termopan). Dar am vecini de cartier (blocuri in apropiere) care au centrale pe balcoane cu 3 pereti cu termopane. Am indoieli totusi ca toti incalca legea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Richelieu |
![]()
|
Un user a aruncat o duda cum ca sunt interzise centralele pe balcon si apoi nu a recunoscut ca a gresit, ci a venit cu povesti cu razboaie si teroristi.
|
--------------------
0.00
%
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ala care a zis asa ceva nu-i user, e un caz special.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu nevoie de un sfat, cat de avizat se poate
![]() Momentan la casa am o centrala termica "cu tiraj natural", cu care am avut probleme in iarna asta, inregistrand defecte la placa de baza. Am incercat s-o repar si cam degeaba asa c-am decis c-ar fi o investitie buna pe viitor s-o si schimb (consuma si cam mult. E un model de Lamborghini Xilo), decat sa bag bani in placa de baza si sa pice altceva. Ma gandeam sa iau o centrala in compensatie, recomandandu-mi-o "un mester" insa nu prea am auzit pe nimeni inca sa aiba asa ceva. Ceva comentarii? Am auzit c-ar consuma semnificativ mai putin si in plus as vrea si una.. mai high tech, cea actuala fiind de 10 ani si se simte. (am stat 10 zile acolo iarna asta si mi-a consumat cam de 6 mil care e cam multicel daca pe viitor ma voi muta cu caracter permanant la acea casa). |
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Tata are una, dar parca-i in condensare nu in compensatie.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
klaus |
![]()
|
O fi zis mesterul "in condensatie" dar i s-o fi plimbat proteza prin gura si a iesit altceva.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
La o casa de dimensiunile unui apartament, diferenta de pret intre o centrala in condensatie si una normala o amortizezi in 128,56 ani. Ia una normala, de buna calitate, cu tiraj fortat (am impresia ca nici nu mai sint cu tiraj natural). Nu ajunge la celebrul randament de 102,96% (
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Mai la subiect, mai pe langa, am si io o intrebare.
Ma uitam acum pe niste saituri, la brichete de rumegus. Ar cam fi 950kg/1mc, iar tona e 620 lei. Un papuc plin cu lemne am vazut ca se da si cu 500 lei, fata de acum 2 ani cand am dat 700 lei pe 2 carute pline, taiate si stivuite-n magazie. Mai observ ca 5500kg brichete dau randamentul a 8800kg lemn. Asadar, are cineva idee cam cat are, in mc, un papuc? Ma gandesc ca nu poate avea mai mult de 1,5. Daca are si atat... This post has been edited by Victoras2001: 22 Feb 2011, 11:05 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
O centrală în condensație consumă într-adevăr mai puțin gaz relativ la puterea generată, dar și costă semnificativ mai mult.
Acu' vezi și tu, fă niște calcule, având în față niște prețuri și cât de larg îți este buzunarul. Una peste alta, la casă eu zic că merită una în condensație. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.280 Joined: 24 June 07 ![]() |
Am si eu pe cineva cu un Lamborghini d-ala, dar e cu tiraj fortat. Oricum consuma de rupe. E si casa neizolata total, dar nu explica consumul chiar si asa. Gaz cam 700 de lei pe luna iarna asta. In comparatie eu la apartament nu cu mult mai mic ca suprafata utila n-am dat mai mult de 235 de lei pe luna.
In functie de cat de mare-i casa, poate merita una in condensatie. Dar la sub 120 de metri suprafata utila, si nu cu tavanele la 3 metri jumate, nu cred ca e o investitie tocmai buna. Tu sti cati bani vrei sa bagi. This post has been edited by Merced: 22 Feb 2011, 15:46 |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Executron |
![]()
|
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc de raspuns... E intr-adevar "in condesatie", era cam tarziu azi noapte cand am postat
![]() E vorba de o casa cam cu suprafata de 150 mp (5 camere, 2 bai + mansarda)... Tavanele sunt la 2,5 metri. Material de constructie caramida/beton armat, neizolata. Gazul cum am mentionat, vine cam mult, depinde si de iarna... Am stat acum 2 ani acolo 2 sapt si a venit gazul 15 mil... Pentru ca statea la maxim tot timpul ca sa ajung la un 24 de grade in casa. Sincer nu as lua ca sa-mi amortizez investitia ci pentru o avea o centrala cat de cat moderna si eficienta. Si eu ma gandeam la una buna pe tiraj-fortat, dar inca nu sunt 100% hotarat. Multumesc oricum de sfaturi! |
--------------------
VW Passat
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
La 24 de grade o sa va imbolnaviti des.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(Executron @ 22 Feb 2011, 15:57) E vorba de o casa cam cu suprafata de 150 mp (5 camere, 2 bai + mansarda)... Tavanele sunt la 2,5 metri. Material de constructie caramida/beton armat, neizolata. Gazul cum am mentionat, vine cam mult Fa un efort si izoleaz-o cat mai repede. Altfel, o sa te rupa iarna la consum, poti sa ai si mama centralelor. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Executron |
![]()
|
Izolarea este in plan vara asta daca am timp (am niste examene importante ce le voi avea la sfarsitul verii)... Daca nu, la anul sigur
![]() |
--------------------
VW Passat
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.503 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Executron @ 22 Feb 2011, 15:57) Sincer nu as lua ca sa-mi amortizez investitia ci pentru o avea o centrala cat de cat moderna si eficienta. Si eu ma gandeam la una buna pe tiraj-fortat, dar inca nu sunt 100% hotarat. Multumesc oricum de sfaturi! Un comentariu de la un cunoscut care se ocupa de asa ceva. Daca pui centrala in condensatie fara sa schimbi caloriferele cu unele adecvate (*) o sa ai cam acelasi consum ca si la o centrala normala. (*) O regula burtologica ar fi calorifere mai mari cu ~20%. Discutia cu el am avut-o acum aprox un an, asa ca nu mai tin minte decat ca e ceva legat de dimensionarea caloriferului pentru o temperatura a agentului de 50 grade la condensatie versus 70 grade la una centrala normala. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
si daca nu stai acolo sa o folosesti tot timpul iar e degeaba, consuma chiar mai mult ca una normala.
de diferenta intre ele, iti izolezi casa. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Executron |
![]()
|
Izolarea casei cred c-o sa coste semnificativ mai mult decat diferenta intre centrale (inca nu m-am apucat sa calculez).
Insa dupa ce m-am mai interesat si eu si ce-am citit pe forum cred ca voi lua, pana la urma, o centrala buna cu tiraj fortat. Centrala actuala face zgomot f.f. mare, chiar cand functioneaza doar pompa de apa... Pe mama cel putin o deranjeaza f. mult. |
--------------------
VW Passat
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 14:46 |