Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
dacis |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|||
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
dea!
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
eu zic ca nu....
instalarea este montarea efectiva a centralei pe perete si realizarea legaturilor la apa curenta, apa calda si sistemul de incalzire, lucru care daca ai habar poti sa il faci chiar tu. punerea in functiune adica pif-ul inseamna reglajele aduse centralei si verificari care se fac doar de firme specializate, firme care acorda si garantia cenntralei This post has been edited by quick: 5 Jul 2012, 22:12 |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(quick @ 5 Jul 2012, 23:11) eu zic ca nu.... Io zic ca da; in Iasi sunt pe putin 40-50 de firme autorizate sa realizeze instalatii termice si sa monteze centrale. instalarea este montarea efectiva a centralei pe perete si realizarea legaturilor la apa curenta, apa calda si sistemul de incalzire, lucru care daca ai habar poti sa il faci chiar tu. Basca vreo 300-4000000.....0000 de dorei asa ca tine (si aproape si ca mine) care iti monteaza prompt orice centrala... chiar si una nucleara! punerea in functiune adica pif-ul inseamna reglajele aduse centralei si verificari care se fac doar de firme specializate, firme care acorda si garantia cenntralei Deci da, aia 5-6 autorizati de Kober fac PIF-ul, reviziile, intretinerea si asigura reparatiile, in garantie si post-garantie. This post has been edited by dacis: 6 Jul 2012, 16:26 |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
quick |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 996 Joined: 13 April 07 From: bistrita ![]() |
pe la iasi ii posibil, parca pe acolo a fost o stire ca un dorel a bagat apa pe instalatia de gaz
![]() |
--------------------
dacia
super nova 2002/ ford focus 2007 1.6tdci90cp
/suzuki samurai 1.3 1985 numa buna de off road
|
|
dacis |
![]()
|
Sorry, dar era vorba de Waslui!
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ei daca fu in Vass_Loy nu se pune!
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
B-38-NFS |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 113 Joined: 30 August 05 From: BUC -DR TABEREI ![]() |
QUOTE(dacis @ 6 Jul 2012, 10:29) QUOTE(quick @ 5 Jul 2012, 23:11) eu zic ca nu.... Io zic ca da; in Iasi sunt pe putin 40-50 de firme autorizate sa realizeze instalatii termice si sa monteze centrale. instalarea este montarea efectiva a centralei pe perete si realizarea legaturilor la apa curenta, apa calda si sistemul de incalzire, lucru care daca ai habar poti sa il faci chiar tu. Basca vreo 300-4000000.....0000 de dorei asa ca tine (si aproape si ca mine) care iti monteaza prompt orice centrala... chiar si una nucleara! ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by B-38-NFS: 13 Jul 2012, 20:14 |
--------------------
spark /chevrolet
solenza/dacia
2006/2005
- b-23-REU NU E SUFICIENT SA FI BUN ,CI E SUFICIENT SA FI SI BUN DE CEVA .....
|
|
Scumpete |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 3 July 12 ![]() |
QUOTE(dacis @ 4 Jul 2012, 06:35) Mie oricum centrala mi-o montase pe perete firma care mi-a facut instalatia termica, asa ca... erau bani dati degeaba. Mie mi-a facut PIF-ul una din cele doua firme din iasi care are contract cu Kober. Prea bine pe unde au sediul nu stiu (ei ziceau ca pe Sf.Laza, dar nu vizulaizez ce si cum), ca eu am sunat direct la Kober si le-am cerut numere de telefon ale celor autorizati de ei sa faca PIF. I-am sunat, le-am spus unde sa ajunga, totul s-a rezolvat prin telefon. Daca vrei, iti trimit telefonul lor. Pai spune-mi si mie cu ce firma ti-ai facut instalatia termica si ti-a montat centrala (tot ea ti-a facut si racordarea la gaz ?) si cu care firma ai facut pif-ul (ai platit ceva pentru acest lucru, ca pe site la motan scrie ca este gratuit pentru toate modelele de centrala ?). De unde ti-ai luat materialele (tevi ai alte alea) ? |
--------------------
Dacia
1310
1997
- is8bca
|
|
radian |
![]()
|
Bai Dacis, dar nepasator esti la problemele semenilor. Te roaga asta mica si scumpa de doua saptamani iar tu tot o dai cotita...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
yoncv |
![]()
|
![]() Membru ochelarist Group: Members Posts: 439 Joined: 28 September 06 From: Craiova ![]() |
Pai a fost ocupat cu sistemul solar. Nu-i lucru usor sa ai in grija atatea planete, sateliti, asteroizi...
|
--------------------
VW
Jetta
2017
- dj-17-???
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cre' ca scumpa asta mica nu-i chiar atit de scumpa. Dacis are tarife mari.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
radian |
![]()
|
Pai tu de unde stii? Ai vrut si tu si acum o dai p-aia cu strugurii acri?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Pai da! Nu vezi? Toata lumea vrea s-o dea cotita. Eu o am dreapta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
corbex |
![]()
|
Asta e de bine. Sint sporturi care solicita alergare inceata.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Aciu de emotie incurca topica. Era: eu am o dreapta
![]() Aka acu 30 de ani nu o indoia cu doua maini acu ii face noduri cu dreapta= a devenit tare in maini. On topic. Intrebare existentiala :la acelesi pret ferroli sau ariston de 24 KW? ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Saunier Duval.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
junkers....
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Am Ariston (vechi, are fo' 9 ani), functioneaza brici, fara probleme, gazele (vtp) ok.
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
boggybb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 27 November 08 ![]() |
Salutare. Am citit posturile de pe forum legate de Motan.
Vreau sa-mi schimb centrala actuala de apartament si trebuie sa ma decid dintre Motan KPlus (2000 lei) si Ariston Class 24 FF (2600 lei si cu reducere de 300 lei daca dau centrala actuala ajunge 2300 lei). La Motan am inteles ca piesele sunt de calitate si piesele sunt mai ieftine decat la Ariston. La Ariston am vazut ca are pompa cu turatie variabila - 3 trepte controlate automat din placa si ca ar fi consumul mai redus decat la Motan (asa mi-a zis cineva de la Dedeman ca Motan ar avea doar 2 trepte). E reala faza cu consumul mai redus? Ce ati recomanda dintre cele 2? Merita diferenta de 3 mil pt Ariston? |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
radian |
![]()
|
Coane Dioane, nu stiu sa-ti zic de Ferroli, nu-l cunosc personal, nu vreau sa ma acuze de defaimare, dar Ariston lucra cu ravna pentru mine de cativa ani buni si chiar nu am nimic sa-i reprosez. Un var de-al lui are si sora-mea. Si ala e la fel de harnic si modest. Nicio pretentie in plus fata de intelegerea initiala. Niciun atac la buget si nicio zi lipsa de la locul de munca pe motiv de foi de boala...
This post has been edited by radian: 17 Jul 2012, 17:56 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(yoncv @ 17 Jul 2012, 10:46) Pai a fost ocupat cu sistemul solar. Nu-i lucru usor sa ai in grija atatea planete, sateliti, asteroizi... No, noo, noooo. La solicitarea publicului spectator - care mi-a reprosat ca in egoismul meu am dat prea multa libertate soarelui pe cer - am hotarat sa ii dau o pauza si l-am priponit cateva zile, sa se mai racoreasca lumea. Mi-a iesit?!... QUOTE(Scumpete @ 17 Jul 2012, 10:03) Pai spune-mi si mie cu ce firma ti-ai facut instalatia termica si ti-a montat centrala (tot ea ti-a facut si racordarea la gaz ?) si cu care firma ai facut pif-ul (ai platit ceva pentru acest lucru, ca pe site la motan scrie ca este gratuit pentru toate modelele de centrala ?). De unde ti-ai luat materialele (tevi ai alte alea) ? M-am uitat pe hartii. Firma care mi-a facut PIF-ul (gratis!) este Termotehnic. Au mai venit inca de doua ori, prima data pentru niste reglaje si a doua oara sa imi monteze un cronotermostat "virles". De fiecare data gratis, Ba chiar am incercat sa ii dau baiatului (om in toata firea, de fapt!) ceva si m-a refuzat. L-am cunoscut cand mi-a schimbat la centrala (tot Motan) de la fostul apartament un senzor de temperatura (cel vechi se cam decalibrase, incat 30C era de fapt ceva de genul 42-45C). Pret total: senzor + manopera + deplasare + reglaje = 80 lei Instalatia termica mi-a facut-o un "preten", asa ca daca vrei sa iti dau datele lui, da-mi un PM. Inainte de a face asta iti zic ca amicul mi-a facut o instalatie termica completa (centrala plus 14 calorifere), plus sanitara (sistem de alimentare cu apa rece + calda + canalizarea, doua bai si o bucatarie), totul de la zero, casa noua. Tot ce s-a putut face astfel a fost bagat in sapa (=shapa), motiv pentru care am apelat la o solutie ceva mai moderna (=nevoi de fiabilitate) decat pex-al-ul si mai ieftina decat cuprul. Mai precis sistemul Pex-C, pipe in pipe. Practic e o teava din plastic bagata intr-un copex, care are niste proprietati date dracului: duritate si totodata flexibilitate. Garantez pentru astea ca s-a trecut peste teava fara jena cu roaba plina de betoane fara probleme... QUOTE(boggybb @ 17 Jul 2012, 15:05) La Motan am inteles ca piesele sunt de calitate si piesele sunt mai ieftine decat la Ariston. La Ariston am vazut ca are pompa cu turatie variabila - 3 trepte controlate automat din placa si ca ar fi consumul mai redus decat la Motan (asa mi-a zis cineva de la Dedeman ca Motan ar avea doar 2 trepte). Si la Motan ai tot trei trepte care pot fi setate independent. A mea (actuala, MaxOptimus, dar am inteles ca are acelasi soft si Optimusul) are si turatie variabila, reglata din soft, daca ai acces la manualul de service (nu la cel al utilizatorului!). Eu il am si m-am cam jucat iarna asta la el. In plus are si reglarea turatiei ventilatorului, si, asta e cea mai importanta, a modularii flacarii. De asta de fapt depinde consumul de gaz. La vechea centrala Motan reglarea adecvata a modularii a dus la micsorarea consumului cu 35-40%. Ca sa vezi cat din puterea centralei iti este necesar sa stii ce si cum reglezi, fa urmatorul calcul. Mai intai afla volumul fiecarui spatiu de inclazit, apoi vezi cat de bine este izolata casa (nu doar peretii laterali conteaza!) si inmultesti volumele cu 50 in cazul in care izolatia este macar buna, 75 daca este slaba. La bai rezultatul il inmultesti cu 1,25, iar la holuri si spatii de trecere cu 0,8. Suma totala o imparti la 1000 si astfel afli puterea termica necesara, in kW. Dupa asta, afli si ce putere iti trebuie si faci si reglajele necesare ale centralei. Spor. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(dacis @ 17 Jul 2012, 23:08) No, noo, noooo. La solicitarea publicului spectator - care mi-a reprosat ca in egoismul meu am dat prea multa libertate soarelui pe cer - am hotarat sa ii dau o pauza si l-am priponit cateva zile, sa se mai racoreasca lumea. Mi-a iesit?!... Săr'na ![]() This post has been edited by Markos: 17 Jul 2012, 22:18 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
boggybb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 27 November 08 ![]() |
QUOTE(dacis @ 17 Jul 2012, 22:08) Si la Motan ai tot trei trepte care pot fi setate independent. A mea (actuala, MaxOptimus, dar am inteles ca are acelasi soft si Optimusul) are si turatie variabila, reglata din soft, daca ai acces la manualul de service (nu la cel al utilizatorului!). Eu il am si m-am cam jucat iarna asta la el. In plus are si reglarea turatiei ventilatorului, si, asta e cea mai importanta, a modularii flacarii. De asta de fapt depinde consumul de gaz. La vechea centrala Motan reglarea adecvata a modularii a dus la micsorarea consumului cu 35-40%. Ca sa vezi cat din puterea centralei iti este necesar sa stii ce si cum reglezi, fa urmatorul calcul. Mai intai afla volumul fiecarui spatiu de inclazit, apoi vezi cat de bine este izolata casa (nu doar peretii laterali conteaza!) si inmultesti volumele cu 50 in cazul in care izolatia este macar buna, 75 daca este slaba. La bai rezultatul il inmultesti cu 1,25, iar la holuri si spatii de trecere cu 0,8. Suma totala o imparti la 1000 si astfel afli puterea termica necesara, in kW. Dupa asta, afli si ce putere iti trebuie si faci si reglajele necesare ale centralei. Spor. Si Ariston are reglarea turatiei ventilatorului. La Motan KPlus cele 3 trepte ale pompei nu sunt controlate automat din placa in functie de nevoia de incalzire, nu? Poti seta manual ori 2 ori 3 nu? |
--------------------
Renault
Clio III
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
bioane vorbeste cu stapana lui bator, ca cica se ocupa cu software pt centrale termice, basca ca cica e si din zona. poate au vreo statistica cu defectiuni.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 14:44 |