Dacia 1310 bordu varza, stie cineva "?
![]() ![]() ![]() |
Dacia 1310 bordu varza, stie cineva "?
cris_speed_boy |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Berlina
1987/1310
- B12YEM
|
|||
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Pune si tu o poza cu tipul de bord sau cat mai multe descrieri, unde se potriveste si unde nu.
Si pe mine ma intereseaza un electrician cat de cat bun ![]() This post has been edited by Adrian_Boy: 5 Nov 2007, 16:41 |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
cris_speed_boy |
![]()
|
bordu e de pe acelasi model de dacie , dar un pic mai noua si nu are butoanele in aceleasi pozitii, vreau sa stiu cat imi ia la un electrician sa imi faca bordu calumea + mici reglaje .. [attachmentid=1627417856][attachmentid=1627417856]30_10_07_1616.jpg ( Size: 71.15k )
Number of downloads: 142
[atta chmentid=1627417858] Attached thumbnail(s) 02_11_07_1320.jpg ( Size: 67.88k ) Number of downloads: 127 |
--------------------
Dacia
Berlina
1987/1310
- B12YEM
|
|
mitu2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 30 June 07 From: onesti ![]() |
In Onesti un electrician iesit la pensie mia schimbat cablajul fata cu 70ron in primavara
Acum nu stiu la tine daca nu schimbi cablaju poate o sa te coste mai putin Comparativ la servis mia cerut 120 ca nu se potriveste cablajul vechi cu ala nou ca cir ca mir ca tre sa modifice nus ce Toata operatiunea a durat 2 zile si mosulica mia pus si un buton de intrerupere a alimentarii la intreaga masina in caz ca face vrun scurt pe undeva probat cu butonu apasat nu se aprinde decit avaria |
--------------------
pescariador amator
Megane 2 1.6 -16v
2006
- BC 06 AMX
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si ce buton e cel in cauza? trebuie sa fie un buton sanatos, cu cablu' la fel, si eu cred ca ti-a pus un buton normal cu cablu asemenea, sau ai si releu pe contactul general?
Vezi sa nu iei foc cu butonu' tau cu tot.. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
QUOTE(cris_speed_boy @ 5 Nov 2007, 15:12) Salut.. Se pricepe careva sa imi schimbe un bord de 1310 ? k mi-am luat altul dar nu se potriveste exact la butoane e un model un pic mai nou .., dak nu poate imi spuneti cat m-ar costa la un electrician .. . Nu vreau sa ma bag eu k sunt multe cabluri si ar mai fi ceva probleme la faruri , avarii ce sa mai erau probleme de electrica.. intai citeste regulamentul! in al doilea rand... daca sunt probleme la faruri si la avarii, tu te-ai decis ca e din bord problema?! ei, iti garantez ca dupa ce schimbi bordul, vei avea acealeasi probleme cu farurile (cel putin). ti-ar fi fost de ajuns un electrician care sa-ti rezolve problemele care le aveai. mie mi se pare o idee destul de proasta, dar e alegerea ta. in plus, daca de pe acum te obisnuiesti sa mergi la electrician e ca si cum ti-ai face abonament. citeste pe forum cum sa-ti rezolvi masina si vei sta linistit ca iti vei cunoaste masina si vei avea si banii de electricieni in buzunar. |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
cris_speed_boy |
![]()
|
QUOTE(tgg2k @ 6 Nov 2007, 17:23) intai citeste regulamentul! in al doilea rand... daca sunt probleme la faruri si la avarii, tu te-ai decis ca e din bord problema?! ei, iti garantez ca dupa ce schimbi bordul, vei avea acealeasi probleme cu farurile (cel putin). ti-ar fi fost de ajuns un electrician care sa-ti rezolve problemele care le aveai. mie mi se pare o idee destul de proasta, dar e alegerea ta. in plus, daca de pe acum te obisnuiesti sa mergi la electrician e ca si cum ti-ai face abonament. citeste pe forum cum sa-ti rezolvi masina si vei sta linistit ca iti vei cunoaste masina si vei avea si banii de electricieni in buzunar. la mine bordul e crapat si unele butoane sunt distruse , am un bord mai nou in stare buna si vreau sa il schimb . asta e una ; iar apoi o alta problema ar fi farurile care dak aprind faza scurta sta si semnalul dreapta aprins si eu nu ma pricep si nu ma bag la instalatia electrica... am fost la un electrician , dar se intampla exact ce nu imi convine mie te vede asa mai fara experienta si iti da un pret din capul lui ; imi schimba bordu cu 100 ron aprox, nu prea imi convine 7 Nov 2007, 12:07: pe langa toate problemele astea de natura electrica , mai am ceva la pompa de servofrana , cand apas pe frana pierde presiune , deci dak tin apasata frana motorul moare mai ales dak e rece ..nu stiu pe unde poate pierde ... si inca ceva , la cutia de viteze intra un pic mai greu in viteze .. un prieten mi-a sugerat sa schimb uleiul la ea...stie cineva ? .. This post has been edited by cris_speed_boy: 7 Nov 2007, 12:07 |
--------------------
Dacia
Berlina
1987/1310
- B12YEM
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
ma gandesc ca nu gasesti link-ul asa ca te ajut: (extras din regulament)
2d) Nu este permisa sub nici o forma folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, k etc. Punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana) si nu pe "cantitatea" sa. Mesajul va fi scris, la alegere, cu sau fara folosirea diacriticelor. 2g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (6-8 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catrea un alt utilizator. Respectarea acestui punct duce in final la ocuparea spatiului pe server cu informatie utila in detrimentul celei redundante. QUOTE(cris_speed_boy @ 7 Nov 2007, 12:03) [...] farurile care dak aprind faza scurta sta si semnalul dreapta aprins si eu nu ma pricep si nu ma bag la instalatia electrica... [...] pare a fi scurt la maneta, asteapta si o a doua parere. daca se manifesta doar pe fata sau pe spate, trebuie verificate semnalizatoarele ca pot sa nu aiba masa QUOTE(cris_speed_boy @ 7 Nov 2007, 12:03) [...]am fost la un electrician , dar se intampla exact ce nu imi convine mie te vede asa mai fara experienta si iti da un pret din capul lui ; imi schimba bordu cu 100 ron aprox, nu prea imi convine [...] QUOTE(tgg2k @ 6 Nov 2007, 17:23) [...] citeste pe forum cum sa-ti rezolvi masina si vei sta linistit ca iti vei cunoaste masina si vei avea si banii de electricieni in buzunar. QUOTE(cris_speed_boy @ 7 Nov 2007, 12:03) [...] cand apas pe frana pierde presiune , deci dak tin apasata frana motorul moare mai ales dak e rece [...] membrana de la servo sau trage aer fals. foloseste search QUOTE(cris_speed_boy @ 7 Nov 2007, 12:03) [...] la cutia de viteze intra un pic mai greu in viteze .. un prieten mi-a sugerat sa schimb uleiul la ea...[...] verifica/schimba uleiul din cutie si verifica timoneria. daca ti-e lene, cuat link-uri si ti le dau aici. PS. nu te mai plange atat de mecanici. daca vrei sa iti cunosti masina si sa nu ai incredere in mecanicii din spatele blocului sau care (din auzite) crezi ca lucreaza bine, pune mana pe chei si desfa singur si verifica singur. solutii sunt foarte multe pe forum. trebuie doar sa-ti faci curaj si sa ai rabdare sa citesti si sa aplici pe masina ta! This post has been edited by tgg2k: 7 Nov 2007, 13:47 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
msanyix |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 9 November 07 From: Livezeni, Mures ![]() |
Salut
cris_speed_boy post 5 Nov 2007, 18:37 Postare #3 Si eu am mai avut unele probleme electrice ca la mine de pe bord normal este schimbat totul pa CN 2. Recomandarea mea este 1. fati timp de 1 zii si dac te prinzi la ureche cu curentu' atunci cheamati un prieten, vecin, rude care are habar de elctricitate adica care este + si - si ce face un intrerupator. 2. fa rost de un voltmetru sau cel mai simplu un bec de 12 volti cu doua fire 3. pui la punct tabloul de siguranta ca deobicei si acolo este problema ca se slabesc contactele, se oxideaza etc 4. treci la partea buclucasa: far, casetofon, iluminat sau care ar fii poblema ta, va ganditi mai intai la principiul de functionare a circuitului adica pozitia deschis functioneaza sau pozitia inchis functioneaza si pe rand eliminati problemele (+12V, -12V este sau nu este, dupa aceea daca este sau nu dupa intrerupator tensiune, in ultimul rand daca este sau nu la piesa care nu functioneaza) Daca nu iti ajunge curent undeva masoara cu Ohm metrul continuitatea firelor dar fara tensiune ca prajesti aparatul (unele modele mai noi masoare continuitate si sub tensiune) 5. ATENTIE poate sa fie problema si la - 12 V sa nu aiba contact ca lumea cu caroseria din cauza ruginii sau a oxidarii si din cauza asta sa-ti sclipeasca un far sau sa nu aiba intensitatea cum trebuie Cum s-a zis si mai inainte dac te duci la electrician parca ti-ai face abonament si fara - 30 ron nu pleci niciodata de acolo Eu mi-am facut totul singur ok eu sunt Electronist chiar daca nu practic aceasta meserie Bafta |
--------------------
VW Passat
B5.5 Variant
1.9 TDI
- MS 08 PNK
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 19:24 |