DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Donare sange, ex Abramburica goala

GeorgeB
post 26 Oct 2004, 18:18
Post #1

the 7 stars of Pleiades constellation

Group: Members
From: Bucuresti

am vazut la tv cum ca este criza de sange in spitale si nu exista destui donatori .

am putea organiza vreo actiune in acest sens?

am vazut ce interes au aratat participantii la forum , la discutii ipotetice si dat sfaturi suntem cei mai buni . mad.gif

cineva sa inchida topicul asta mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
L7 2.5 all in black - edition -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeorgeB
post 26 Oct 2004, 19:52
Post #2

buuuuun , deoarece nu primesc nici un feed back , iata de ce m-am gandit sa organizam o sesiune de donare de sange.

ma gandesc cu frica sa nu am doamne fereste vreun accident si cine stie cum sa nu existe sange pentru mine . dar nu neaparat pentru mine . ci si pentru vreun alt nenorocit pe care il paste necezul.

este un gest civic foarte frumos .

si vad ca si numar de vizualizari ale topicului sunt putine. mad.gif

daca era ceva in genul : abramburica goala , pana acum erau 10 pagini scrise. mad.gif

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
madalina
post 26 Oct 2004, 19:57
Post #3

Membru autentic

Putin spirit civic.

Fiecare are o cunostinta sau o ruda care a avut nevoie la un moment dat de transfuzii de sange. Ganditi-va ca puteti salva o viata.

Daca va faceti probleme in privinta igenei, nu uitati ca oricand aveti cea mai mica suspiciune puteti pleca. Nu se folosesc decat ace de unica folosinta si trebuie disigilate in fata voastra.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
MMihai
post 26 Oct 2004, 20:10
Post #4

Membru autentic

From: PITESTI

De acord! Si inca o sugestie pentru a face pe mai multi sa se uite pe topic.. hai sa atasam si ceva ca atunci oamenii ar crede ca sunt poze cu abramburica goala ... la bun acum smile.gif

Attached thumbnail(s)
Sunset.jpg ( Size: 69.52k ) Number of downloads: 271

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
+
Adrian_Solenza
post 26 Oct 2004, 20:22
Post #5

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Io am intrat aici ca vroaim sa va zic ca fata aia nu e asa cum e la TV... De altfel, am fost colegi de liceu, o vedeam zilnic... E loc de mai bine la ea, oricum! Si ma intelegeam cu ea, nu e basinoasa!

On topic: Am vazut despre ce e vorba si pot spune un singur lucru: la cat de flamanzi sunt unii romani de unde naiba sa mai dea si sange ma George? Cred ca daca ar dona unii 1 kil, li s-ar reduce greutatea corpului substantial de flamanzi ce sunt sad.gif
Cat despre noi, de pe forum.. Mie personal, mi-e frica si de o albina... De ac sa nu aud!!! Daca ar fi fost ceva de genul: spirit civic, hai sa facem curatenie pe strazi, EU ERAM PRIMUL, v-o jur!!!

PS - Si poza e misto de backround.. Merci!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Ake
post 26 Oct 2004, 21:01
Post #6

Morderator

Group: Moderatori

on topic (titlu)
Abramburica asta...nu tine de pedofilie? Parca era un peronaj ptr copii
on topic (continut)
Pot sa va ajut cu ce vreti voi in actiunea asta numai cu sange nu. Nu sunt "eligibil" (hepatita)

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
EEN
post 26 Oct 2004, 21:13
Post #7

Membru

Eu am intrat aici cind s-a inceput topicul si acum ca sa vad cum a ajuns si Abramburica personaj de legenda.

On topic: actiunea de a dona ceva (singe, organele in caz ca te accidentezi sau alte variante) nu poate fi soasa din contextul general al societatii de astazi. Hai sa va spun ce se intimpla in sistem: tu donezi , singele ajunge la un depozit si, in marea majoritate a cazurilor nu iese de acolo decit cu o spaga consistenta. Decizia de a pune o punga de singe nici macar nu este asa de standardizata cum ar trebui: eu am avut un pacient la care la hemoglobina de 4,5 nu mi s-a aprobat singe iar la altul (la care rudele au contribuit cu spaga acolo unde trebuie) desi avea o boala terminala a primit singe de ajunsese de la hemoglobina 5 la 12!!! E mai simplu pentru dom ministru sa-si puna o sepcuta si sa plateasca cu singe un capital electoral decit sa-si asume responsabilitatea unor masuri administrative care sa aduca putina ordine in sistem.

In tari cu apa calda intre donator si casa de asigurari se face un contract si donatorul primeste servicii de sanatate suplimentare fata de cit cotizeaza. In Rom, unde desi tot romanul se crede asigurat, nimeni nu poate sa spuna cu certitudine ce servicii esti inderptatit sa primesti pentru ceea ce cotizezi. Si atunci nu poti sa oferi in plus mai nimic donatorului (se dau niste bani- vai de mama celor ce traiesc din ei; pentru ca unii chiar traiesc din ei!). Prin urmare aeasta actiune hei-rup-ista a domnului Ministru intens mediatizata are exact aceeasi eficienta cu a cara apa cu ciurul: degeaba incerci sa-l umpli daca nu faci nimic sa astupi gaurile!

Imi pare rau daca v-ati simitit ofensati si am murdarit acest ideal nobil dar cu idealuri nobile nu functioneaza nici un sistem de sanatate din lume ci cu organizare, bani, administrare coerenta. Pentru idealuri nobile exista societati de binefacere.

Si daca ati inceput deja sa ma uriti va spun totusi ca impreuna cu alti colegi medici incercam sa facem ceva mai mult pentru societate si sa punem pe picioare un grup de ajutor pentru copiii abandonati.

This post has been edited by bflorian: 26 Oct 2004, 21:16

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Adrian_Solenza
post 26 Oct 2004, 21:21
Post #8

Solenza... prima iubire!

Florine, mie imi plac tipii care recunosc o realitate evidenta... Daca as fi seful tau, ti-as da o prima la lichidare biggrin.gif

--------------------
+
RIon
post 26 Oct 2004, 21:42
Post #9

pasionat

From: CJ

Hmmm... sunt multe probleme cu donarea; acum 2 ani am vrut sa donez sange pentru baiatul de 12 ani bolnav de leucemie, al unui coleg de breasla din Oradea... era si un prieten de familie - nu a fost ok, eu eram putin racit, iar el avea o infectie la o masea...lucruri care ar fi putut fi grave pentru copil, R.I.P.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
EEN
post 26 Oct 2004, 21:44
Post #10

Membru

...si sa va mai spun ca am avut luni de zile (!!!) fara nitroglicerina in sectia de cardiologie? Pentru cei ce nu stiu in caz de infarct miocardic nitroglicerina este la fel de importanta ca si aerul pentru a da o sansa pacientului!!!

Imi pare rau ca m-am ambalat prea tare dar mi-e greata de guvernantii nostrii care incearca sa ascunda lipsuri uriase prin mediatizarea unor actiuni punctiforme.

--------------------
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Adrian_Solenza
post 26 Oct 2004, 22:16
Post #11

Solenza... prima iubire!

Off topic , oarecum:( : Sa dea Dumnezeu sa dispara mai repede comunistii astia de la putere, sa lase odata generatia tanara sa-si faca treaba, sa-si vada bosorogii de propriile morminte... NU au fost in stare sa faca nimic 15 ani si nici nu vor sa plece...
Bunica mea a murit anul acesta.. Cand a fost operata, asistenta nu se uita la mine pana nu ii dadeam 20 de mii... Venea sa zica de cate ori i-a schimbat pansamentele sa stiu cate zeci de mii sa mai dau... Cum ramane ma cu juramantul ala care-l fac oamenii astia?
Suntem o tara imputita, de ce sa nu recunoastem, de betivi, tigani (figurat+propriu), PUTUROSI si nespalati... Vreau sa repet PUTUROSI...
Imi cer scuze ca am deviat de la subject sad.gif

This post has been edited by Adrian_Solenza: 26 Oct 2004, 22:18

--------------------
+
asarban
post 26 Oct 2004, 22:25
Post #12

Membru autentic

Group: Banned

Georgica!
1. Pt titlu subiect sa te fuchiu! Ete cum prapadesti tu dial-upu' oamenilor!
2. Pt idee nota 10!
3. Daca joi nu-mi iau masina reparata de la service promit ca-ti aduc cca 30 de donatori! Nevoluntari!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Adrian_Solenza
post 26 Oct 2004, 22:28
Post #13

Solenza... prima iubire!

QUOTE(asarban @ 26 Oct 2004, 22:25)
Georgica!
1. Pt titlu subiect sa te fuchiu! Ete cum prapadesti tu dial-upu' oamenilor!
2. Pt idee nota 10!
3. Daca joi nu-mi iau masina reparata de la service promit ca-ti aduc cca 30 de donatori! Nevoluntari!
*

1. huh.gif Chiar credeai ?? Si io.. biggrin.gif
2. Asa e excl.gif
3. laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
+
madalina
post 27 Oct 2004, 00:10
Post #14

Membru autentic

bflorian, incurca cu ceva daca apar mai multi donatori voluntari?

Eu iti inteleg problemele si stiu ca 90% din problemele sistemului sanitar pleaca de la proasta administrare si finantare a sistemului sanitar, dar nu cred ca descurajarea donatiilor duce la rezolvarea problemelor, dimpotriva.

Poate daca va creste spectaculos rezerva de sange, va creste procentul celor ce primesc sange fara sa dea spaga. Merita macar incercat.

--------------------
+
Mache
post 28 Oct 2004, 13:48
Post #15

Chibiț autorizat

Hepatita. Nasol. Nu pot ajuta. sad.gif sad.gif

Off topic: Unde se pot face niste analize bune ale sangelui? Adica sa foloseasca reactivi aflati in termen de garantie, in cantitatea indicata s.a.m.d.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
bomicabomic
post 28 Oct 2004, 16:22
Post #16

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(Mache @ 28 Oct 2004, 14:48)
Off topic: Unde se pot face niste analize bune ale sangelui? Adica sa foloseasca reactivi aflati in termen de garantie, in cantitatea indicata s.a.m.d.
*

Biomedica, RomGermed, Medicover.

--------------------
x x - x
+
adso
post 28 Oct 2004, 16:38
Post #17

Membru autentic

intre astai trei, medicover se pare ca e cea mai tare.

on topic: mie imi e o frica de ace de om nebun. cand eram mic si aveam probleme cu gatu', in loc sa fac penicilina de patru ori pe zi, preferam sa imi puna maica-mea perfuzii cu antibiotic o data la 24 h.

numai pe chestia asta, si nu cred ca voi fi in stare sa donez vreodata sange.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Ake
post 28 Oct 2004, 16:58
Post #18

Morderator

Group: Moderatori

Pe mine nu m-ar deranja traba asta, daca as sti ca ajut pe cineva, desi ma ia cu lesin de fiecare data cand imi iau analizele.
Eu sunt insa de parere ca cei care recolteaza ar trebui sa fie mult mai atenti la calitatea sangelui. O persoana foarte apropiata mie a luat HepatitaC de la o transfuzie. E drept ca fara transfuzia aceea probabil ca acum n-ar mai fi trait, dar totusi...

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
GeorgeB
post 28 Oct 2004, 17:20
Post #19

pana acum sunt SINGURUL care VREA SI POATE sa dea sange . daca raman singur o sa ma duc saptamana viitoare , SINGUR, sa donez.

sper sa nu aiba nevoie nimeni de sangele meu .

ps sunt 0+

--------------------
SUBARU Legacy 2.5 - ---
+
Sony
post 28 Oct 2004, 19:25
Post #20

Membru autentic

From: Ban Land

Cred ca as dona si eu daca ar veni asistenta care mi-a facut vaccin antigripal la serviciu saptamana trecuta. laugh.gif Cu ochii in decolteul ei, nu am simtit nimic din ce mi se intampla la brat.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
EEN
post 28 Oct 2004, 19:40
Post #21

Membru

QUOTE(madalina @ 27 Oct 2004, 02:10)
bflorian, incurca cu ceva daca apar mai multi donatori voluntari?

Eu iti inteleg problemele si stiu ca 90% din problemele sistemului sanitar pleaca de la proasta administrare si finantare a sistemului sanitar, dar nu cred ca descurajarea donatiilor duce la rezolvarea problemelor, dimpotriva.

Poate daca va creste spectaculos rezerva de sange, va creste procentul celor ce primesc sange fara sa dea spaga. Merita macar incercat.
*

Nu, nu incurca cu nimic dar am rezerve in ceea ce priveste cuvintul "spectaculos": in 1999 - 2000 s-au adunat pentru prima data contributiile la asigurarile de sanatata intr-un singur cont. Cifra a fost spectaculoasa: peste 1,2 miliarde dolari. Onor guvernantii nostrii au fost asa de uimiti de aceasta suma (mai mare decit bugetul pentru pensii!!) incit au hotarit pe loc ca au altceva mai bun de facut cu banii astia. Si banii au disparut...spectaculos.

De atunci totul in sistemul sanitar se desfasoara dupa acelasi tipar- problemele sistemului sanitar sunt oriunde dar in nici un caz la nivelul conducerii / administratiei politice. Medicii sunt de vina pentru ca sunt lenesi si cer spaga, pacientii sunt de vina pentru ca nu doneaza singe, farmacistii sunt de vina pentru ca nu vind medicamente ieftine si proaste ci scumpe si bune, firmele importatoare de medicamente pentru ca sunt jnapani si vor sa faca profit. iar onor ministrul lupta: pacientii sunt indemnati sa doneze singe dar sa nu se intrebe de ce nu este singe in spitale, farmaciile sunt obligate sa elibereze retete compensate cu 90% dar sa nu se astepte prea curind ca cineva sa le dea banii pe medicamentele "vindute", firmele de import medicamente sa livreze medicamentele dar sa nu primeasca banii pe ele nici dupa 3 (!!!) ani.

Iata de ce nu sunt de acord cu o atitudine pasiva (eu donez singe si tu imi dai o sepcuta suvenir) ci sprijin una activa (inainte sa-ti dau singe - carne din carnea mea- vreu sa stiu ce o sa faci ca acesta sa fie corect utilizat si aceasta problema sa nu mai apara).

PS: cit despre medici- aici trebuie un post separat.

--------------------
+
Ghidioneanu
post 28 Oct 2004, 21:29
Post #22

Membru autentic

From: IS

QUOTE(Mache @ 28 Oct 2004, 15:48)
Hepatita. Nasol. Nu pot ajuta. sad.gif  sad.gif

*

Pentru cei care au avut hepatita exista conceptul de autodonare , respectiv pastrezi din sangele tau propiu si personal pentru momentul cand ai nevoie , nu e prea mediatizat la noi nici in randul personalului medical , e util cand ai o belea si scutesti din sangele altora , plus ca nu exista pericolul de a te molipsi de vreo boala!

--------------------
Ford Focus 2007, 1,8 TDCI 115 cp - IS-xx-xx
Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon
+
madalina
post 28 Oct 2004, 22:12
Post #23

Membru autentic

Si daca eu autodonez sange in Bucuresti si am un accident -Doamne -fereste- in Maramures, ce fac?

--------------------
+
EEN
post 28 Oct 2004, 22:33
Post #24

Membru

Autodonarea nu este ceva similar cu pastrarea de spermatozoizi, ovule sau gameti (ovule fecundate) la frigider pentru mai tirziu. Autodonarea se foloseste in cazul in care iti planifici o operatie posibil consumatoare de singe si, pe o perioada scurta, iti pui singele la pastrare. Asta inseamna citeva saptamini maxim.

Singele nu se foloseste neaparat integral (plasma + celule). Din el se obtin si produse derivate: plasama integrala (deci plasma fara celule), masa trombocitara (decinumai trombocite- astea sunt celulele care ajuta la astuparea gaurilor din vase) etc.

Poate nu am explicat suficient de clar legatura dintre bani (lipsa banilor sau proasta lor gestiune ) si singe: un flacon de 250ml de plasma integrala costa (la farmacie, poti sa il cumperi!!!) aproape 2 milioane lei (nu trageti in mine daca e putin mai mult saumai putin..).

Singe integral este folosit la fel de des ca si subderivate.

Deci care este faza: domnul ministru al sanatatii nu are curajul sa ceara banii necesari de la domnul ministru al finantelor. Deci nu pot fi cumparate aceste sub-produse din singe. Care costa. Si atunci....hai mai popor, baga tu acul in vena si doneaza tu gratis singele tau pentru un scop nobil ca noi ministrii avem de astupat gaurile de la bancorex si...nu ami avem bai si pentru singe! Si nu uita mai popor: tu ai acces gratis la servicii medicale! E adevarat ca tu platesti si habar nu ai pentru ce, e adevarat ca banii pe care tu ii platesti pentru asigurari de sanatate ajung la plata pensiilor ...dar sprijina si tu solidaritatea sociala ca noi oricum ne tratam in Israel...!

Solidaritate sociala manipulata politic...cum va suna?

Daca tot mai sunt idealisti pe forumul asta vaduc aminte legea asigurarilor de sanatate: ea prevede ca "directorii casei nationale de sanatate si a caselor judetene sa fie alesi PRIN VOT o data la 4 ani" - deci alegeri populare. Pentru ca alegi prin vot si atunci ii responsabilizezi pe cei ce conduc sistemul sanitar. Dar cum sa permita guvernantii sa le scape din gherute asa ciolan gustos....nu nu nu nu nu. Las ca noi numim pe sefii sistemului, ne tragem spagile grase iar prostimea sa se incaiere cu medicii si asiatentele.

Sunt medic si o spun cu mina pe inima: il respect pe cel ce doneaza singe dar il sustin pe cel care intreaba unde sunt banii lui de asigurari si de ce acestia nu ajung pentru a pune pe picioare un sistem coerent de donare si management al singelui. Pentru ca banii astia nu sunt la mine sau la o asistenta platita cu 3 milioane pe luna care isi omoara viata cu garzi de noapte (una la 3-4 zile!).

This post has been edited by bflorian: 28 Oct 2004, 22:49

--------------------
+
madalina
post 28 Oct 2004, 22:42
Post #25

Membru autentic

On topic: In tarile cu apa calda, oricum sangele se doneaza voluntar, fara ca oamenii sa astepte bani sau alte avantaje materiale in schimbul lui. La noi donatorii primesc ceva.

Off-topic: Mi se pare cea mai mare nesimtire a guvernatilor sa ceara bani de la oameni pentru sanatate, de exemplu, sau pentru pentru pensii si statul ii foloseste pentru plata salariilor uriase din regiile autonome falimentare.

Ar trebui sa nu existe absolut nici-un motiv pentru a lua bani cu o destinatie clara si a-i folosi la altceva. Nu mai discut de sediile ultra luxoase ale caselor de sanatate sau ale caselor de pensii.

--------------------
+
EEN
post 28 Oct 2004, 23:00
Post #26

Membru

Pentru ca in tarile cu apa calda ei stiu ca singelelor nu acopera tunurile guvernantilor.

Madalina> tu donezi singe si nu te intrebi ce autoritate morala are dom ' ministru sa-ti ceara asta. Dar ai dona un milion de lei pentru constructia unui orfelinat daca iti cere un necunoscut pe strada? Aici ajungem : tu ai incredere in medici si halatul lor alb dar si dom ministru se foloseste de ei pentru a ignora criminal problemele sistemului sanitar si a te stoarce de cele 2-3 milioane cit costa singele pe careil donezi tu. Pentru ca dom ministru de finante are altceva mai bun de facut cu banii astia.

Margaret Thatcher avea o vorba cind se referea la contributia UK la bugetul comunitar: "Vreau sa stiu unde sunt banii mei!"

This post has been edited by bflorian: 28 Oct 2004, 23:04

--------------------
+
EEN
post 28 Oct 2004, 23:12
Post #27

Membru

QUOTE(GeorgeB @ 26 Oct 2004, 20:18)

am vazut ce interes au aratat participantii la forum , la discutii ipotetice si dat sfaturi suntem cei mai buni . mad.gif

cineva sa inchida topicul asta mad.gif  mad.gif  mad.gif  mad.gif
*

George> nu fi asa de suparat. daca vrei sa donezi ceva pentru sistemul sanitar sunt de acord sa te sprijin si , daca verei, primul pacient care nu re bani sa-si cumpere medicamente compensate il trimit la tine sa-i platesti prima reteta. Ce spui? Fara nici o gluma. Sau poti stringe bani de la cunoscuti si sa ma ajuti sa platim retetele pentru maimulti oameni? Hai ca forumistii nu sunt rai ci numai circumspecti... smile.gif

--------------------
+
EEN
post 28 Oct 2004, 23:15
Post #28

Membru

scuze :am postat de doua ori acelasi lucru.

This post has been edited by bflorian: 28 Oct 2004, 23:16

--------------------
+
madalina
post 28 Oct 2004, 23:22
Post #29

Membru autentic

Nu dau sange pentru ca imi cere domn'ministru (cu sotia vedeta intr-o campanie a Ministerului condus de dumnealui).

as da (deoarece am anemie nu pot dona) pentru a ajuta un om. Daca am dona benevol, nu s-ar mai cheltui niste bani pentru plata donatorilor (contradictie: a dona= a da ceva gratuit).

Unde s-ar ajunge daca de maine nimeni nu ar mai dona sange? Cine ar avea de suferit? Domunul Ministru? In nici-un caz. S-ar aduce din starinatate daca e nevoie, dar pentru un om obisnuit ce moare daca nu i se face o transfuzie nu va aduce nimeni!

Toti avem motive de nemultumire in general, dar sa nu ne razbunam pe oameni nevinovati!

Florian, cineva ce doneaza sange face un rau sau un bine? De ce?

--------------------
+
adso
post 29 Oct 2004, 08:52
Post #30

Membru autentic

mai, aici se cere un nou topic. a mai existat unul despre medici cu ceva timp in urma, si a murit. poate il resusciteaza cineva.

bflorian, cred ca ai mare dreptate. maretele masuri de sustinere a sanatatii publice din romania nu numai ca lipsesc cvasitotal, dar atunci cand se face ceva, de obicei se face impotriva sistemului.

nu cred ca cineva de aici (sau de oriunde altundeva) ar ezita sa doneze sange pentru cineva drag in pericol si ar face-o absolut benevol.

(off-topic, dar necesar, zic io) in ceea ce ii priveste pe medici: pe langa plevusca inevitabila in absolut orice profesie, exista o parte - semnificativa - care sunt cu adevarat oameni.

spaga? maica-mea (medic primar in ramura chirurgicala, 50 de ani, adjunct de sef de sectie etc.) ridica 11-12 milioane pe luna, cu tot cu plata garzilor etc. nici nu ii spune spaga pana nu se conditioneaza actul medical - si atunci da, e caz penal.

e un job in care se joaca cu vietile oamenilor in fiecare zi. unii dintre noi scriu soft, altii traduc, altii vand si cumpara chestii, medicii salveaza oameni. si nu e pompos spus, multi chiar asta fac, zilnic.

adaugati la asta tiganu borat care scoate 5000 de coco pentru un reportaj in prime time la antena 1 in care doctorii sunt crucificati ca nu i-au salvat puradelu mort in piranda de 12 ore cand a ajuns la spital, ca i-au omorat fratele pe care il adusese la carpacit cu trei rani injungiate profunde in regiunea toracica, ca nu i-au salvat nepotelu' pe care tocmai il calcase tramvaiu' cand fugea si el, dragalashu', cu geanta pe care tocmai o shutise. lumea se uita la catalini razi tanashi sau la alti adelini petrishori cum explica convinshi cat de nemernici sunt medicii pe motive din astea, si spune scarbita, "uite domne si javrele astea..." foarte putine din cazurile prezentate sunt a la ciomu...

la faze din astea, greseste enorm si Colegiul Medicilor. ar trebui, dupa fiecare duda din asta, sa dea un comunicat in care sa demonteze ineptiile unor "jurnalisti" marginiti si semidocti. Imi aduc aminte, de exemplu, ca ascultand cu jumate de ureche un post de televiziune mi-a atras atentia o tanti care spunea ceva de genu' "ceea ce ar fi fost o simpla operatie de extirpare a unui carcinom mamar s-a transformat in...", vorbind, logic, de incompetenta unui medic. simpla operatie de cancer la san... sa ne fereasca Dumnezeu pe toti.

inchipuiti-va fratilor o saptamana de greva a medicilor - inclusiv serviciile de urgenta.

imi pare rau ca am scris atat, si off topic, dar, printre altele, nu pot sa uit cand am scos-o pe maica-mea (1.55 m, 50 kg.) din ghearele a doi conationali care vroiau s-o bata pentru ca in garda le interzicea accesul in salon la o conationala in afara orelor de vizita. noroc ca s-a nimerit sa am niste treaba cu ea.

--------------------
Call me Ishmael...
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:24
Forum Renault