DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

36 Pages « < 24 25 26 27 28 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 30 mil pentru masina veche casata

aditacelhazliu
post 6 May 2005, 10:44
Post #751

Membru incepator

Group: Members

De ce tocmai 3 mai?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rif
post 6 May 2005, 10:49
Post #752

Membru incepator

Am sunat la voce clientului si mi-au spus ca pentru aprobarea dosarul TREBUIE o dovada a primei inmatriculari si daca aceasta nu apare in CIV trebuie obtinuta de la politie.

--------------------
Dacia Preference 1,6 - TM
Dacia, automobilu' minune
+
iulius
post 6 May 2005, 11:09
Post #753

Membru incepator

From: Bucuresti

am spus clar ca nu garantez informatiile pe care le-am primit
am intales ca s-au purtat discutii (intre cei abilitati sa ia decizii) zilele trecute pt acesta problema iar din ce au spus reiese ce am sustinut mai sus ...
eu am aceeasi problema .. asadar .. smile.gif

--------------------
Dacia Logan Ambiance 2005
+
Diac
post 6 May 2005, 11:17
Post #754

Membru autentic

From: Bucuresti.

Precizari

1. Da, taxa de 5 mii de lei platiti la CEC, vis-a-vis de Politia Udrite e un sediu.
2. Marti si Miercuri mi-a spus politistul care se ocupa cu problema asta. Era un politist in civil gras si cam negricios. Probabil ca s-a uitat la mine si nu avea chef sa-mi dea dovada pe loc, desi mai erau oameni cu aceeasi problema care venisera cu acel "dosar" si asteptau dovada.

This post has been edited by Diac: 6 May 2005, 11:19

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
egox
post 6 May 2005, 12:26
Post #755

Membru și atât

Am fost cu draga de ea la Remat Berceni. Am ajuns pe la 8, deja intrasera 20 de masini. Cele 10 care mai erau in fata mea s-au miscat repejor. Coada la acte a fost scurta (3-4 persoane); in spatele ghiseului scriau 6 femei simultan asa ca la ora 9 totul era gata. La predat masini nu mai era coada aproape deloc.

Urmeaza radierea, dar CIV-ul meu e ok, asa ca sper sa n-am surprize.

As suna la Vocea Clientului sa aflu cand preconizeaza s-o livreze (termenul limita e 30.06, Laureate 1.4 Rosu Passion). Ce informatii o sa-mi ceara? Bonul de comanda e acasa la Sibiu si as vrea sa stiu ce-mi trebuie de pe el.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 - (S)B
+
egox
post 6 May 2005, 12:35
Post #756

Membru și atât

QUOTE(Diac @ 6 May 2005, 08:38)
Eu inca nu m-am apucat de radiere, dar o las poe mai incolo, dupa ce o inmatriculez pe aia noua.
*

Nu prea inteleg cum vine asta. La dealer trebuie sa duci (printre altele) certificatul de radiere inainte de a primi masina noua.

--------------------
+
Diac
post 6 May 2005, 13:01
Post #757

Membru autentic

From: Bucuresti.

Abia acuma am aflat de traba cu certificatul de radiere, credeam ca e nevoie doar de bonul de la REMAT. De ce mai trebuie sa vin si cu certificatul de radiere, nu pricep.....se intelege ca masina nu mai exista, e la REMAT!!!!!
Pana la urma cred ca astia mai inventeaza ceva, un act gen certificatul de nastere al bunicii, de casatorie al strabunicilor, de vaccinare al pisicii, .....etc.etc.
Si o ultima intrebare : DE CE ATATEA ACTE???????

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail 2005/2017 Influence/Tekna - HAN/AIZ/DIA
Alexandru.
+
catalin1paul
post 6 May 2005, 13:18
Post #758

Membru

QUOTE(Diac @ 6 May 2005, 13:01)
Pana la urma cred ca astia mai inventeaza ceva, un act gen certificatul de nastere al bunicii, de casatorie al strabunicilor, de vaccinare al pisicii, .....etc.etc.
Si o ultima intrebare : DE CE ATATEA ACTE???????
*

Off topic
In acst fel vom avea ce povestii si noi nepotilor nostri, asa cum si bunicii nostrii ne povesteau despre aventurile lor din timpul razboiului.... biggrin.gif

--------------------
Logan Laureat 1.4 - B12XXX
Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
+
iulius
post 6 May 2005, 13:21
Post #759

Membru incepator

apropo,
cerere "Domnule comandant, .........",
poate sa ne spuna cineva cum ar trebui formulata ?
multumesc mult !

--------------------
Dacia Logan Ambiance 2005
+
egox
post 6 May 2005, 13:25
Post #760

Membru și atât

QUOTE(Diac @ 6 May 2005, 14:01)
Abia acuma am aflat de traba cu certificatul de radiere, credeam ca e nevoie doar de bonul de la REMAT. De ce mai trebuie sa vin si cu certificatul de radiere, nu pricep.....se intelege ca masina nu mai exista, e la REMAT!!!!!
*

Explicatia ar putea fi ca atata timp cat masina nu e radiata, numerele vechi si certificatul de inmatriculare ar putea fi folosite impreuna cu alta masina (aceeasi marca si aceeasi culoare dar neinmatriculata). De cate ori a te-a oprit politia si a verificat ca seria caroseriei corespunde cu cea din certificatul de inmatriculare?

Reiau din instructiunile publicate de AFM actele necesare la dealer:

a)actul de identitate al persoanei beneficiare, în copie;
b)certificatul de înmatriculare al autoturismului uzat, în copie legalizată;
c)certificatul de predare în vederea distrugerii autoturismului uzat, în copie legalizată;
d)certificatul de radiere a autoturismului uzat, în original;
e)actul de succesiune, în copie legalizată, pentru cazul în care [...]
f)nota de acceptare eliberată de producătorul validat, în original.

Din lista asta lipseste ( la fel ca din ghidul publicat tot de AFM) copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii. Parca zicea cineva ca dupa radiere a fost surpins cand dealer-ul i-a cerut asa ceva. Mie mi-a cerut-o dealer-ul inainte sa-mi dea nota de acceptare.

Cat timp nu te duci inapoi cu nota de acceptare si toate celelalte acte la dealer n-are cum sa emita factura finala, pentru ca n-au de unde sa stie daca chiar ai obtinut cele 30 milioane.

Asa ca inclin sa cred ca vei radia masina veche (mult) inainte de a plati (tu sau banca) pe cea noua.

--------------------
+
BAC
post 6 May 2005, 13:42
Post #761

Membru autentic

From: Reghin

Interesanta chestia cu data primei inmatriculari. Prima inmatriculare a masini mele pe CI e prin '95 daca nu ma inseala memoria. Unde ar trebui sa merg dupa o astfel de dovada? In Germania? Deci nici daca as vrea nu as putea sa ma inscriu cu ea in program. Si locuri s-ar mai putea gasi, marti 3.05 mai erau 4 locuri la un agent de vanzari cu punct de lucru in Reghin.

--------------------
ex. Opel ex.Vectra C 2007 OPC line - MS
+
dan bogdan
post 6 May 2005, 14:00
Post #762

Membru incepator

QUOTE(egox @ 6 May 2005, 12:26)
Am fost cu draga de ea la Remat Berceni. Am ajuns pe la 8, deja intrasera 20 de masini. Cele 10 care mai erau in fata mea s-au miscat repejor. Coada la acte a fost scurta (3-4 persoane); in spatele ghiseului scriau 6 femei simultan asa ca la ora 9 totul era gata. La predat masini nu mai era coada aproape deloc.

Urmeaza radierea, dar CIV-ul meu e ok, asa ca sper sa n-am surprize.

As suna la Vocea Clientului sa aflu cand preconizeaza s-o livreze (termenul limita e 30.06, Laureate 1.4 Rosu Passion). Ce informatii o sa-mi ceara? Bonul de comanda e acasa la Sibiu si as vrea sa stiu ce-mi trebuie de pe el.
*

Ieri am sunat si eu la VC; mi-a cerut datele personale (nume, adresa, telefon) si seria caroseriei, care se gaseste pe avizul de plata sau pe factura fiscala de plata a celor 20 mil. Nu m-ia putut spune pe loc, dar azi de dimineata m-a sunat si m-a lamurit; pe avizul de plata aveam data limita de livrare 25.06.2005 iar VC mi-a spus ca in 20.06.2005 masina va fi la dealer.

--------------------
Dacia 1300 - sb 04 xyz
+
rif
post 6 May 2005, 14:20
Post #763

Membru incepator

Desi miercuri am intrebat la dealer-ul din Timisoara daca e nevoie de o adeverinta suplimentara pentru prima inmatriculare si mi-a raspuns ca nu, astazi dupa ce am vorbit la vocea clientului am sunat din nou la dealer si deja a ajuns cerinta si la ei. Deci imi trebuie adeverinta.

Sun apoi la politie in Arad unde e inmatriculata masina si cei de acolo imi spun ca nu mai au arhivele cu inmatricularile vechi si deci nu au de unde sa imi dea o astfel de dovada. Sun (numa' asa ca sa vad) la politie in Timisoara si aici se rezolva marti cu audienta la comandant pe loc.

In fine, (imediat termin) resun la Arad si dupa ce au mai vorbit imi spun ca ar mai fi ceva dosare vechi (in stare proasta) unde s-ar putea sa gaseasca ceva, si ca o sa fac tot posibilul sa ma ajute.

Luni ma gandeam sa merg pe la casat si apoi sa merg miercuri la Arad (martia asta nu au program) dar ma intreb daca nu cumva distrug minune de masina degeaba ca sa aflu de la Arad ca s-a pierdut urma inmatricularilor din 82 ...

--------------------
+
bogdanstate
post 6 May 2005, 14:32
Post #764

Membru incepator

Norocul meu este ca tatal meu este strangator. Avea o copie a certificatului de inmatriculare din '83. Cu relatii astazi am obtinut adeverinta care atesta prima inmatriculare. biggrin.gif biggrin.gif Sunt fericit, am terminat dosarul, pot sa astept masina acum fara nici o grija

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - GL 10 STA
+
Bianca
post 6 May 2005, 15:46
Post #765

Membru

masina mea din '86 nu are trecuta data ptimei inmatriculari, dar cel de la care am luat-o eu a inmatriculat-o in '93, deci ar fii cam 12 ani... nu cred ca mai imi trebuie data primei inmatriculari, cel putin asa a zis dealerul de la Meridian Vest... voi ce credeti?

--------------------
Logan Laureate 1.4 MPI Egee - B 80 -xxx
multa hotie si prostie in tara asta...ne meritam soarta ...
+
rif
post 6 May 2005, 15:52
Post #766

Membru incepator

QUOTE(Bianca @ 6 May 2005, 15:46)
masina mea din '86  nu are trecuta data ptimei inmatriculari, dar cel de la care am luat-o eu a inmatriculat-o in '93, deci ar fii cam 12 ani... nu cred ca mai imi trebuie data primei inmatriculari, cel putin asa a zis dealerul de la Meridian Vest... voi ce credeti?
*

Pai daca o sa iti primeasca dosarul atunci nu iti mai trebuie, dar asta o sa vezi cand ajungi cu dosarul fiindca se mai razgandesc si ei pe masura ce primesc indicatii.

--------------------
+
Bianca
post 6 May 2005, 15:57
Post #767

Membru

QUOTE(rif @ 6 May 2005, 15:52)
Pai daca o sa iti primeasca dosarul atunci nu iti mai trebuie, dar asta o sa vezi cand ajungi cu dosarul fiindca se mai razgandesc si ei pe masura ce primesc indicatii.
*

dealerul mi-a zis ca nu-i problema, mai tre sa aduc bonul de la remat si certificatul de radiere , si termin .mai nasol e ca dureaza prea mult pana ne vin masinile, eu ieri am primit nota de acceptare de la ei, si cica pe 22 iunie e termenul de livrare .... de obicei dura 3 saptamani, acum o luna si jumate.

--------------------
+
egox
post 6 May 2005, 16:18
Post #768

Membru și atât

QUOTE(Bianca @ 6 May 2005, 16:46)
masina mea din '86  nu are trecuta data ptimei inmatriculari, dar cel de la care am luat-o eu a inmatriculat-o in '93, deci ar fii cam 12 ani... nu cred ca mai imi trebuie data primei inmatriculari, cel putin asa a zis dealerul de la Meridian Vest... voi ce credeti?
*

Daca se pot dovedi 12 ani de inmatriculare nu incape loc de nici o emotie (numa' sa nu fie 1993 toamna).

--------------------
+
Bianca
post 6 May 2005, 16:22
Post #769

Membru

QUOTE(egox @ 6 May 2005, 16:18)
Daca se pot dovedi 12 ani de inmatriculare nu incape loc de nici o emotie (numa' sa nu fie 1993 toamna).
*

Pai este 1993 10 decembrie , dar dealerul a zis ca nu e problema ..

--------------------
+
Bianca
post 6 May 2005, 16:29
Post #770

Membru

Dar trebuie sa fii nebun sa pui astfel de conditie , daca masina e fabricata in 86 , pana in 93 nu a fost inmatriculata?.. a tinut-o omul in garaj?... mi se pare aberant... trebuie sa facem ceva in privintza asta...trebuie luata data fabricatiei ca perioada de referinta sau birourile politiei rutiere sa aibe un ghiseu special cu rezolvarea dovezii pe loc , traim in epoca computerului , nu in antichitate...

--------------------
+
rif
post 6 May 2005, 16:40
Post #771

Membru incepator

QUOTE(Bianca @ 6 May 2005, 16:29)
traim in epoca computerului , nu in antichitate...
*

Aici cred ca gresesti, o sa vezi si la banci in ce epoca traim.

--------------------
+
claghi
post 6 May 2005, 16:41
Post #772

Membru incepator

From: Alba Iulia

Astazi am primit nota de acceptare. Problema este ca la tipul masinii care urmeaza a fi predata este trecuta Dacia Berlina pe cand eu predau un Oltcit.Seria sasiu, nr. identificare si nr. de inmatriculare sunt conforme cu CIV Oltcitului. Dealerul zice ca nu conteaza ca a trecut gresit marca masinii ce urmeaza a fi predata.Ce parere aveti?

--------------------
logan preference - AB?????
+
aditacelhazliu
post 6 May 2005, 21:30
Post #773

Membru incepator

QUOTE(claghi @ 6 May 2005, 16:41)
Astazi am primit nota de acceptare. Problema  este ca la tipul masinii care urmeaza a fi predata este trecuta Dacia Berlina pe cand eu predau un Oltcit.Seria sasiu, nr. identificare si nr. de inmatriculare sunt conforme cu CIV Oltcitului. Dealerul zice ca nu conteaza ca a trecut gresit marca masinii ce urmeaza a fi predata.Ce parere aveti?
*

Eu zic sa nu te risti si sa faci gura ca sunt idioti, si ca tu vrei nota de acceptare corecta, si scuze din partea lor.

Sincer, chiar nu merita sa risti cand e vina altora.

--------------------
+
egox
post 6 May 2005, 21:53
Post #774

Membru și atât

QUOTE(claghi @ 6 May 2005, 17:41)
Astazi am primit nota de acceptare. Problema  este ca la tipul masinii care urmeaza a fi predata este trecuta Dacia Berlina pe cand eu predau un Oltcit.Seria sasiu, nr. identificare si nr. de inmatriculare sunt conforme cu CIV Oltcitului. Dealerul zice ca nu conteaza ca a trecut gresit marca masinii ce urmeaza a fi predata.Ce parere aveti?
*

Nota e gresita si nu e cazul s-o inghiti pe nemestecate. Daca nu ar avea relevanta marca si modelul atunci nici n-ar mai fi trecute pe nota de acceptare, nu-i asa?

E posibil (caci traim in Romania, operatiune - conform unui personaj mai mult sau mai putin celebru - cronofaga) sa treci prin toate formalitatile fara probleme.

Dar e la fel de posibil sa incurci borcanele rau de tot.

Eu nu as risca. Nota de acceptare e gresita si inclin sa cred ca dealer-ului ii e lene (sau poate greu) s-o modifice. Insista s-o faca. Eventual intreaba cu nonsalatza daca e ok sa ceri o confirmare la Vocea Clientului ca e adevarat ceea ce pretind ei.

--------------------
+
catalin1paul
post 7 May 2005, 08:54
Post #775

Membru

QUOTE(claghi @ 6 May 2005, 16:41)
*

Dute la dealer sa i-ti schimbe nota de acceptare, primul loc unde te vei lovii de problema asta va fi la remat...

--------------------
Logan Laureat 1.4 - B12XXX
Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
+
aditacelhazliu
post 7 May 2005, 16:12
Post #776

Membru incepator

Hello,

Nu imi vine sa cred cate probleme pot aparea: REMAT-ul As Metal SRL mi-a dat un certificat de predare care nu respecta legea care ne ofera 30.000.000... Este un certificat general valabil (OK daca nu vrei masina noua si cele 30 milioane), nu anexa 4 din lege. Peste cateva zile mi l-au dat pe cel corect.

De ce vrea Dacia copie legalizata a certificatului? Eu vreau sa il duc in original... Ce ziceti? Oricum mai am doua in original (cele care nu sunt ca anexa 4).

Cititi bine legea si mare atentie la fiecare pas! Faceti copii la TOT!

--------------------
+
egox
post 7 May 2005, 16:26
Post #777

Membru și atât

QUOTE(aditacelhazliu @ 7 May 2005, 17:12)
De ce vrea Dacia copie legalizata a certificatului? Eu vreau sa il duc in original... Ce ziceti? Oricum mai am doua in original (cele care nu sunt ca anexa 4).
*

Nici eu n-am reușit incă să înțeleg. Adeverința format A5 (pe a mea scrie "Adeverință de primire și plată) e necesară la radiere (poliție și eventual fisc). Certificatul de predare în vederea distrugerii (a.k.a. Anexa 4) nu pare a mai fi necesar niciunde altundeva în afara dealerului. Dăm copie legalizată dealerului ca să rămânem noi cu originalul? Ne poate confirma asta cineva care a terminat formalitățile?

--------------------
+
delya
post 7 May 2005, 17:47
Post #778

Membru incepator

Asa scrie in nota de acceptare la punctul c (certificatul de predare in vederea distrugerii autoturismului uzat, COPIE legalizata); Originalul , da, ramane la proprietar. Daca asa trebuie de ce va bateti capul?

--------------------
Dacia Berlina si Logan - B45... si B25...
"Din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc iar din parerile lor se poate spune dinainte ce vor face." Goethe
+
asorin
post 7 May 2005, 18:40
Post #779

Membru

LATEST NEWS (de data asta bune) : M-am dus astazi (sambata) la Udriste sa vad ce se poate face cu data primei inmatriculari.Am fost la un ghiseu de inmatriculari/radieri cu certificatul de radiere (este deocamdata completat cu datele mele si ale masini - atat) , au cautat ei in calculator, si mi-au scris de mana pe certificatul de radiere "Data primei inmatriculari : ..." , semnat , stampilat.M-am dus dupa aia la dealer (AMG) si au zis ca e ok.

Am nota de acceptare nr 7xx / 26.04.2005 , termen de livrare 03.06 ,dar dealerul mi-a spus ca masina vine pe 15.05

Incepe sa se intrezareasca "drumul cel bun". biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer GT Line 1,2 TCE EDC - 2016 - B-XX-XXX
+
aditacelhazliu
post 7 May 2005, 22:15
Post #780

Membru incepator

Felicitari, asorin!! Trb sa stam la coada pentru asta? Sau dureaza 10 ,secunde incat nu se oftica nimeni? he he

--------------------
+
36 Pages « < 24 25 26 27 28 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 09:44
Forum Renault