cablu retea pe stalpi, e voie, sau nu e voie?
![]() ![]() ![]() |
cablu retea pe stalpi, e voie, sau nu e voie?
mil |
![]()
|
||
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
|
||
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|||
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(AL @ 16 Nov 2004, 17:42) Corect Valentine.... pe tine nu te costa sa dai sfaturi....bune sau proaste, e treba lui daca le pune in aplicare.... norocul celor care fac asa ceva este ca nu avem capacitate de control si nici organizare buna in acest sens.... P.S. tu platesti cat consumi, dar tariful contine si costurile interventiilor la avarii cauzate de stalpi care cad de incarcati ce sunt cu tot felul de instalatii... sau costul reparatiilor produse de echipele care monteaza alte tipuri de instalatii si strica totul in jurul lor...etc.... vezi spotul cu ala care da cu tarnacopul in cablul electric.... reclama la Unirea....spirit pur romanesc! Tarifele se ajusteaza in functie de pretul la energia din import, nu se mareste pretul la energie ca au aia mai multe sau mai putine reparatii de facut. Nu cred ca atunci cand mai sunt furtuni in romania si pica atatia stalpi, copaci, si sunt de facut atatea reparatii, hop si a II-a zi creste pretul. Exagerezi, zau. In plus am spus ce face X, admin de retea, pentru ca initiatorul topicului a cerut acest lucru "Asa ca va rog sa imi spuneti ce risc daca incerc sa intind cablul pe stalpii de pe strada" I-am spus care e riscul (am si zis ca probabil ca nu o sa il taie nimeni, asa cred ca va fi, pentru ca nu le taie la altii mai mari, si asta nu e vina mea) ... nu am discutat legalitatea, nu l-am incurajat sa o faca, etc. am si precizat asta in post, ce tot atata cearta? This post has been edited by Valentine: 16 Nov 2004, 21:41 |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
DAVIDK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
"Legalitatea" si legile le fac cei mari.
Iata exemplu de dreptate (doar palavrageala) La tara, vreau sa trag curent trifazic la o casa . Toata tarasenia ma costa cca 40mil. lei, in care intra 120m cablu si 2 stalpi beton, de montat unul in strada, iar altul langa gardul casei, dar pe terenul al proprietarului. In contract scrie ca dupa instalare, ATAT STALPII CAT SI CABLUL INTRA IN PROPRIETATEA ELECTRICA SA! Adica i-am cumparat, dar sunt proprietatea lor. Da, stiu, sunt offtopic rau de tot, dar e un fapt divers si trebuie sa il stiti. |
--------------------
Renault
Symbol
Expression 2010, 1.4 16V Cand cumpar un lucru nou, mai intai il repar si apoi il folosesc.
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Mwahaha, asta chiar e tare!
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(DAVIDK @ 17 Nov 2004, 10:05) "Legalitatea" si legile le fac cei mari. Iata exemplu de dreptate (doar palavrageala) La tara, vreau sa trag curent trifazic la o casa . Toata tarasenia ma costa cca 40mil. lei, in care intra 120m cablu si 2 stalpi beton, de montat unul in strada, iar altul langa gardul casei, dar pe terenul al proprietarului. In contract scrie ca dupa instalare, ATAT STALPII CAT SI CABLUL INTRA IN PROPRIETATEA ELECTRICA SA! Adica i-am cumparat, dar sunt proprietatea lor. Da, stiu, sunt offtopic rau de tot, dar e un fapt divers si trebuie sa il stiti. Aparent este ilegal ce face Electrica in acest caz... iti recomand sa studiezi legislatia (reglementari tehnice/regulament racordare la retelele publice de en. el.) pe site-ul www.anre.ro (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei)... tot la aceasta institutie poti sa faci si o reclamatie!!! sau sa ceri sa ti se precizeze daca este sau nu vorba de un abuz din partea Electrica. Problema racordurilor este ca solutia tehnica este oarecum la latitudinea Electrica, insa partea de racord/bransament de la punctul de delimitare ramane in proprietatea consumatorului.... doar partea de racord de la reteaua existenta pana la punctul de delimitare (de regula unde este instalat contorul) devine parte din reteaua de distributie.... si se mai pot racorda si alti consumatori de la care tu vei recupera o parte din costuri.... Nu pot furniza chiar toate explicatiile aici, insa iti recomand sa citesti regulamentul de racordare si te vei edifica.... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Valentine, iar adopti o atitudine "razboinica", in mod nejurstificat! Retine, eu nu ma cert cu tine, insa se pare ca tu asa vrei sa para!....Doar discutam!...
QUOTE(Valentine @ 16 Nov 2004, 21:40) Tarifele se ajusteaza in functie de pretul la energia din import, nu se mareste pretul la energie ca au aia mai multe sau mai putine reparatii de facut. Nu cred ca atunci cand mai sunt furtuni in romania si pica atatia stalpi, copaci, si sunt de facut atatea reparatii, hop si a II-a zi creste pretul. Exagerezi, zau. Sa stii ca nu ai deloc dreptate.... de fapt, in acesz caz iti dai cu parerea despre ceva despre care habar nu ai..... eu nu ma bag in meseria sau domeniul tau sa-ti dau lectii.... Daca esti insa pasionat de tarifarea energiei electrice, te invit sa studiezi reglementarile pe site-ul ANRE (www.anre.ro) si apoi daca vrei, discutam in particular ce influenteaza si ce nu formarea tarifelor! Eu nu vorbesc din auzite ... asta e meseria mea! QUOTE(Valentine @ 16 Nov 2004, 21:40) I-am spus care e riscul (am si zis ca probabil ca nu o sa il taie nimeni, asa cred ca va fi, pentru ca nu le taie la altii mai mari, si asta nu e vina mea) ... nu am discutat legalitatea, nu l-am incurajat sa o faca, etc. am si precizat asta in post, ce tot atata cearta? Foarte bine ai facut. A contestat cineva ca nu ai raspuns la obiect? ... sau ca l-ai incurajat sa faca ceva rau?.... nici vorba... deci nu exista nici o urma de cearta!!!!... eu ziceam doar ca e usor sa dai sfaturi cand nu e vorba de pielea ta in joc.... cand tu (nu tu Valentine, ci tu in sens larg) nu risti nimic.... recunosc, si mie mi se intampla cateodata sa dau sfaturi si apoi sa regret... asa ca singurele sfaturi sunt spre cumpatare si principialitate.... in acest caz, e clar, si altii au intins cabluri pe stalpii diverselor companii, adica si altii au folosit fara drept si fara vreo plata ceva ce nu este al lor, insa nu au fost prinsi.... este adevarat.... eu unul insa nu as risca!... deci daca ii oferim lui DAVIDK informatiile cu care sa judece situatia, sunt convins ca va lua o decizi in urma unei analize proprii! Deci, eu am spus ce aveam de spus.... scuze pentru schimbul de replici offtopic cu Valentine... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
am de 1 an de zile tras cablu de retea pe 2 stalpi si nu mi-a zis nimeni nimic
![]() intr-o zi cand montam alte cabluri de retea pe stalpi au trecut astia de electrica pe langa noi si nu au zis nimic. |
-------------------- null
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th May 2025 - 16:50 |