DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident, fara asigurare

Tossi
post 15 Nov 2007, 09:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Un prieten a fost implicat de dimineata intr-un accident, dar nu este el de vina, vina apartine celuilat. In momentul de fata el se afla la sectia de politie si cand completa foile respective a vazut ca lui i-a expirat asigurarea RCA saptamana trecuta.

Poate avea probleme cu cei de la asigurari cand isi va repara masina, pe aRCA-ul celuilalt, avand in vedere ca in momentul accidentului nu avea asigurarea valabila?

This post has been edited by b-45-wob: 15 Nov 2007, 10:10

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Danezu
post 15 Nov 2007, 10:26
Post #2

un fost proprietar de megan.....

Daca nu este vina lui poate sa stea linistit in legatura cu accidentul,dar pentru ca avea rca expirat e cam grav. Depinde ca gabor,daca este de treaba poate sa scape,daca nu o sa-si ia o amenda si eventual suspendarea talonului....
Poate stie cineva exact cum se procedeaza in situatia asta!

Bafta!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
sharp
post 15 Nov 2007, 10:33
Post #3

Membru superior

Din cate stiu, politistul are dreptul sa-i retina placutele de inmatriculare de la masina pana in momentul in care va face dovada ca a incheiat RCA pt masina respectiva. Se poate da si amenda (maricica...) dar nu vreau sa ma pronunt, pt ca nu stiu exact. Poate ne ajuta altcineva. Recunosc cu mana pe inima, nu stiu ce scrie in lege smile.gif.

--------------------
ex Dacia berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i 1998 / 2006
Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
+
Tudor
post 15 Nov 2007, 10:33
Post #4

Moderator

Se procedeaza exact cum ai spus: daca politistul vede ii da amenda si ii suspenda talonul, daca nu vede scapa fara probleme. Daca vede, ar fi bine sa ceara intelegere si sa se duca imediat sa faca o polita RCA, la cel mai apropiat centru. CALM SI RESPECT: VORBA DULCE, MULT ADUCE. Poate sa faca asta chiar inainte de a intra la politist. La reparare pe asigurare RCA a vinovatului nu conteaza decat ca respectiva asigurare sa fie valabila.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
rue
post 15 Nov 2007, 10:40
Post #5

Membru autentic

From: Internet

daca ai rca ul expirat si iti faci alta polita aceasta e valabila legal abia dupa a 3 a zi de la plata politei. de aici va ganditi si voi ce poate face.
deci in caz de accident asiguratorul nu va plati dauna catre altul.
in caz de control politie te poate ierta daca vrea si vorbesti frumos.

Editat de Moderator: Limbajul si prescurtarile IRC sunt interzise!

This post has been edited by Tudor: 15 Nov 2007, 10:48

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
Tossi
post 15 Nov 2007, 10:42
Post #6

Membru autentic

OK, va multumesc, s-au inteles sa se vada la 16 iar la politie din lipsa de timp, timp in care isi va face asigurarea.

o zi buna,

Editat de Moderator: Limbajul si prescurtarile IRC sunt interzise!

This post has been edited by Tudor: 15 Nov 2007, 10:49

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
deconectat
post 15 Nov 2007, 15:21
Post #7

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Daca prietenul tau are putin noroc, politistul nu se va uita prea atent pe RCA-ul lui. Va trebui totusi sa isi faca RCA si ar fi de preferat sa incheie polita inainte sa ajunga la politie. In cazul in care politistul observa problema, ii poate cere intelegere si poate spune ca abia acum a observat ca i-a expirat rca-ul. Totul depinde de noroc, oricum.

In orice caz, e destul de grav ca circula fara RCA; cred ca isi imagineaza si el ce s-ar fi intamplat daca era vinovat. Toti gresim si in traficul asta atat de aglomerat e destul de usor sa atingi pe cineva.

Oarecum offtopic:
Un prieten a avut acum cateva zile un accident, iar conducatorul auto vinovat nu avea RCA. Nu stiu ce au facut la politie, dar celalalt si-a facut rca-ul imediat dupa accident si nu cred ca a primit amenda, urmand sa-i plateasca reparatia prietenului meu din mana.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 21:42
Forum Renault