O mare dilema!, RCA sau CASCO
![]() ![]() ![]() |
O mare dilema!, RCA sau CASCO
Arpad |
![]()
|
||
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
|
||
--------------------
Reanault
Megane 2
2006/ Lux Privilege
- B-42-XXX Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Problema cred ca se "invarte" in jurul asiguratorului RCA si a relatiei acestuia cu service-ul care face reparatia.
Mai conteaza si valoarea estimata a reparatiei (adica daca RCA "acopera" despagubirea integral) si poate ca si altele. Inteleg ca relatia cu cei de la hipermarket este civilizate asa ca de urgenta trebuie facut devizul - antecalculatia, zic eu, apoi luat legatura cu cei de la RCA (sau simultan cele 2) Daca nu "iese" o valoare acceptabila sau apar alte probleme, deschizi dosar CASCO. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic deviz estimativ urgent, apoi casco, dar hypermarket e bun de plata pentru:
1. reintregire (daca asa ceva se calculeaza la polita casco, anumiti asiguratori ofera gratis asta) + (plus) 2. estimare majorare cota in anul viitor de casco Se poate si pe RCA, dar sunt sanse sa se vada "lucratura" si sa ramaneti cu buza umflata. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.900 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Dar acel hipermarket nu are o asigurare generala pentru pagube produse tertilor, nefiind stricto-sensu vorba de un accident de circulatie?
La una din firmele cu care colaborez si care are un santier in lucru, s-a intamplat o nefacuta si vreo 5 masini au suferit pagube - s-a spart un furtun de beton si s-a imprastiat beton cu pietris pe cateva zeci de metri in jur, inclusiv pe masinile in cauza, care au necesitat reparatii...firma in cauza a platit reparatiile si a recuperat banii de la asigurator (mai putin fransiza). |
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Arpad |
![]()
|
![]() Adolf Group: Members Posts: 34 Joined: 7 August 07 ![]() |
S-a rezolvat problema...........o repara pe RCA. De acum incep bataile de cap - asigurator, service...........
![]() |
--------------------
Reanault
Megane 2
2006/ Lux Privilege
- B-42-XXX Ex.:Renault Megane, 2006
Lux Privilege |
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
QUOTE(Tudor @ 9 Nov 2007, 18:47) Eu zic deviz estimativ urgent, apoi casco, dar hypermarket e bun de plata pentru: 1. reintregire (daca asa ceva se calculeaza la polita casco, anumiti asiguratori ofera gratis asta) + (plus) 2. estimare majorare cota in anul viitor de casco Se poate si pe RCA, dar sunt sanse sa se vada "lucratura" si sa ramaneti cu buza umflata. Tudor, in prima instanta mi-a aparut un zimbet pe fatza cind am citit asta cu estimarea. Acuma, ca am vazut ca ai zis-o tu, m-ai pus pe ginduri. Adica , desi nu postez mult pe forum, citesc destul de des si am observat ca la problemele cu asigurarile esti mereu pe subiect. Chiar se practica asa ceva? eu unu acum aud prima oara, si mi se pare aiurea. Mi s-a intimplat de mai multe ori sa repar masina pe casco din cauza altora, si am stat sa ma gindesc ca desi repari masina pe casco si pare ca nu te cosca nimica, totusi te costa: reintregire, majorare, timp, nervi , benzina, tigari...totusi in afara de factura de la service nu prea ai cum sa recuperezi acesti bani. Nu ca as fuma, sau ca chiar as vrea sa recuperez banii astia ![]() Le:plecasem in fuga si mi-am continuat mesajul cind m-am intors This post has been edited by tzk: 10 Nov 2007, 20:50 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Majorarea cotei de prima in anul urmator este cat se poate de reala, poate sa ti-o confirme oricine a utilizat casco. Daca poti recupera aceasta cheltuiala suplimentara ??? ... depinde ... tu te poti lasa de fumat ?
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
tzk |
![]()
|
membru cu megane Group: Members Posts: 208 Joined: 20 December 05 ![]() |
eu nu fumez, am mentionat lucru asta, era doar un exemplu.
era vorba daca te bazezi pe ceva cind zici ca se recupereaza banii aia de majorare daca chiar se practica asa ceva, pentru ca se pare ca esti din domeniu . inteleg ca nu se practica in mod curent, doar ai zis si tu asa ca se merge la mica intelegere ![]() |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Expression
1,5dCi 80 2005
|
|
Tudor |
![]()
|
Bravo tie ca nu fumezi!
... pai la mica intelegere se poate cere orice: bani pentru compensarea eventualelor penalizari pentru intarzieri la serviciu, bani pentru "trauma psihica" etc.; eu zic ca a cere o suma de bani pe care cert o vei avea de platit in plus in viitor este ceva cat se poate de rezonabil. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 18:08 |