DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Apa in Logan si probleme conexe, Ploua in ea si nu merge degivrarea

romea
post 20 May 2007, 22:18
Post #181

Membru incepator

Group: Members

da , chiar aici pe forum se vorbeste despre acele capacele din praguri...nu stiu daca am inteles eu bine, dar se pare ca unii au spus ca nu trebuie scoase, altii ca da...
chiar un baiat spunea ca i le-au scos la service cind a fost la revizie...

--------------------
dacia logan 2004 Laureat
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
romea
post 22 May 2007, 14:49
Post #182

Membru incepator

am rezolvat....capacelele de sub grila de la stergatoare erau infundate....
se pare ca de acolo a ajuns apa pina in spate prin nistre traverse....
smile.gif

--------------------
dacia logan 2004 Laureat
+
han_1.6 mpi
post 28 Aug 2007, 23:04
Post #183

Membru autentic

From: bucuresti

nu pot sa cred cataline ! tu ai desfacut vasul de expansiune cu motorul abia oprit ??? si te miri ca a tasnit ca la sifon ??? radmasa.gif

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
C@talin
post 28 Aug 2007, 23:07
Post #184

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

Hai mai de cand am postat eu aia a trecut ceva timp tongue.gif .Oricum a fost o experienta placuta tongue.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
han_1.6 mpi
post 28 Aug 2007, 23:11
Post #185

Membru autentic

From: bucuresti

am vazut ca ai postat in mai, dar m-a pufnit rasul smile.gif . imi si imaginez ce vulcan a fost sub capota cand ai desfacut.

edit: eu prima deschidere a capotei ( abia luasem masina de cateva minute ) a fost urmata de traba asta cu vasul de expansiune: obicei de la vechea dacie am desfacut celebrul recipient sa vad ce are in el...si buf !

This post has been edited by han_1.6 mpi: 28 Aug 2007, 23:13

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
C@talin
post 28 Aug 2007, 23:15
Post #186

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

MAi da nu a apucat sa curga nimci afara,doar am vazut ca bolboroseste mai tare si am strans la loc tongue.gif ,deci nu m-am accidentat biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
testike
post 31 Aug 2007, 17:50
Post #187

Membru autentic

From: Cluj

Imi spune cineva cum se poate desface grila de deasupra vasului cu lichid de parbriz?
E plin de apa la mine acolo, si intra in masina, picura pe presul de la pasager, si pe langa roata.
Se trage pur si simplu de plastic - nu sunt prea indemanatic, si mi-e frica sa nu raman cu 2 bucati ? biggrin.gif

This post has been edited by testike: 31 Aug 2007, 17:54

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
klaus
post 31 Aug 2007, 20:49
Post #188

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

se desfac suruburile laterale de prindere (unul pe fiecare pare, din plastic din alea cu pivot care trebuie ridicat, e gen diblu).
Se scoate PRIMA OARA prin tragere in sus grila de pe partea dreapta a masinii (din zona vasului de lichid de parbriz). Daca o scoti pe partea cealalta poti sa rupi imbinarea dintre grile (e gen nut-feder). Dupa ce ai scos-o p-aia, o scoti si pe cea de pe partea stanga (de la sofer)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
testike
post 1 Sep 2007, 08:50
Post #189

Membru autentic

Merci de ajutor Klaus.
Ma duc sa incerc, cu toate ca nu am inteles cum trebuie desfacute suruburile laterale.

--------------------
+
1.6mpi
post 5 Oct 2007, 14:55
Post #190

Membru incepator

Referitor la combinatia Logan+apa am si eu o intrebare: I s-a intamplat cuiva sa i se aprinda martorul de usi deschise in timpul ploii?
Pana acum mi s-a intamplat de doua ori (in timpul ploii):
- am deschis putin geamul, imediat s-a aprins martorul
- in mers am trecut prin balti (nimic periculos, drumul era bun) si iar s-a aprins

Ca si lamuriri va mai pot spune ca e vorba de un Ambition, geamurile sunt electrice, are montata alarma (la dealer) , evident neagreata DACIA, imediat dupa ce s-a aprins martorul am verificat toate usile si portbagajul sa fie inchise bine (deschis si inchis la loc), martorul s-a stins treptat pe masura ce apa se evapora.

Astept sugestii ... multumesc

--------------------
Dacia Logan 2006/1.6mpi - b00mpi
+
testike
post 5 Oct 2007, 14:57
Post #191

Membru autentic

si eu am patit de 2 ori

LE apropos de treaba de mai sus cu desfacutul grilei de sub parbriz, n-am stiut cum se desfac suruburile, si intr-o parte am rupt surubul, si in cealalta grila biggrin.gif
Suruburile trebuiau rotite doar 90 grade, nu tot invartite cum am facut eu - dracu stia ca exista si astfel de suruburi..

LLE: Acum trebuie sa tratez mucegaiul care a aparut sub mocheta (credeam ca e doar tabla sub mocheta, si se usca usor, am avut si ceva urgente in perioada aia sad.gif ), stie cineva cum se poate trata?

This post has been edited by testike: 5 Oct 2007, 15:02

--------------------
+
Teo-01
post 5 Oct 2007, 15:23
Post #192

Membru incepator

QUOTE(1.6mpi @ 5 Oct 2007, 15:55)
Referitor la combinatia Logan+apa am si eu o intrebare: I s-a intamplat cuiva sa i se aprinda martorul de usi deschise in timpul ploii?
Pana acum mi s-a intamplat de doua ori (in timpul ploii):
- am deschis putin geamul, imediat s-a aprins martorul
- in mers am trecut prin balti (nimic periculos, drumul era bun) si iar s-a aprins

Ca si lamuriri va mai pot spune ca e vorba de un Ambition, geamurile sunt electrice, are montata alarma (la dealer) , evident neagreata DACIA, imediat dupa ce s-a aprins martorul am verificat toate usile si portbagajul sa fie inchise bine (deschis si inchis la loc), martorul s-a stins treptat pe masura ce apa se evapora.

Astept sugestii ... multumesc
*

Iti intra apa pe la senzori din cate stiu (sa ma corecteze cineva daca nu e corect),se poate intampla si dupa ce speli masina.Foloseste search ca sa mai discutat

--------------------
Dacia Logan Laureate 2007 - GALATI
+
mario1980
post 5 Oct 2007, 15:29
Post #193

Membru autentic

From: Iasi

@1.6mpi Este putin ciudat ce descrii tu: cind ai deschis geamul, s-a aprins martorul de usi deschise... Intrerupatorul este in stilp, nu prea vad legatura cu deschisul geamului.
Pe de alta parte, intrarea alarmei pentru contactele usilor, trage si ea putin curent catre masa, la mine, de exemplu, imi tine aprins martorul respectiv permanent, foarte slab, dar se observa.
Adica pe linga apa care ajunge la contacte, mai contribuie si alarma la aprinderea martorului. Daca pentru tine este deranjant, poti pune o rezistenta de vreo 5-10k intre + si firul de la intrerupatoare. Poate chiar in apropierea alarmei.

O alta "sursa" de balteala in masina sint usile. Apa care se scurge de pe geamuri, prin interiorul usilor, face in partea de jos, stropi , care trec de acel mastic negru, care exista intre fata de usa (cea de plastic) si usa in sine.
O rezolvare la aceasta problema este sa decupati un izopren mai grosut, in forma gaurilor (cele mari) din usa, si sa-l plantati acolo. Eu asa am facut la usa din stinga fata, nu stiu daca merge si in spate. Cu ocazia asta ati mai redus si din zgomotul care vine pe-acolo, si usa se inchide cu un zgomot usor mai placut.

Numai bine!

This post has been edited by mario1980: 5 Oct 2007, 15:33

--------------------
Dacia Logan dci Preference 2006 - SV ?? ???
Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
+
G.R
post 6 Oct 2007, 18:57
Post #194

Membru autentic

Sub grila aceea am avut si eu apă. Dar pentru asta nu trebuie umblat la grila, ci băgat mânuța frumos pe lângă oala amortizorului, unde se găsește o clapă de cauciuc în ambele părți. Se bagă un deget pe acolo, se scoate mizeria și fuge apa ca din rezervorul de clătire a WC-ului.

--------------------
Dacia Logan Preference 2005 - CV 03 XXJ
+
mirceattl
post 26 Oct 2007, 18:47
Post #195

Membru incepator

Salut! Dupa ploile din ultima vreme, am observat ca mocheta din dreapta - spate este fleasca. De asemenea, centura de siguranta corespunzatoare locului din dreapta soferului era umeda - partea care sta in interiorul stalpului. Am verificat chedere, praguri....par ok. Ma gandesc ca a intrat apa pe undeva prin zona stalpului dreapta, dar nu am gasit vreun indiciu. Voi ce ziceti? Ati intalnit ceva asemanator?

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2023
+
G.R
post 26 Oct 2007, 22:27
Post #196

Membru autentic

Nu ti-a ramas geamul din spate nitel deschis? Am patit o data cand am spalat masina, ca geamul lateral spate era 1 mm mai jos si a intrat apa pe acolo.

--------------------
Dacia Logan Preference 2005 - CV 03 XXJ
+
mirceattl
post 26 Oct 2007, 22:34
Post #197

Membru incepator

QUOTE(G.R @ 26 Oct 2007, 22:27)
Nu ti-a ramas geamul din spate nitel deschis? Am patit o data cand am spalat masina, ca geamul lateral spate era 1 mm mai jos si a intrat apa pe acolo.
*

Am exclus cauzele gen geam intredeschis sau usa inchisa necorespunzator. In plus, nu imi explic cum a ajuns apa la centura.... sad.gif

--------------------
+
B-53-SDP
post 27 Oct 2007, 02:26
Post #198

1.6 16v E5 + GPL

Salut!

Ma bag si eu ca musca in lapte dar am vazut ca sub chederul de plafon sunt niste gauri din fabrica cu filet pentru a putea sa pui acel portbagaj format din cele 2 bare.

Poate pe acolo nu stiu cum sa se infiltrat niste apa.

Incearca sa astupi acele gauri cu niste mastic sau silicon si mai urmareste problema.

Bafta si sa ne tii la curent.

--------------------
Dacia Logan Laureat
1.6 16v E5+ GPL On the street, drive safely and reponsibly and wear the seatbelt !
+
mirceattl
post 29 Oct 2007, 14:44
Post #199

Membru incepator

Am reusit sa identific sursa infiltratiilor de apa in mocheta din dreapta spate. Apa se scurge prin interiorul usii dreapta spate si curge pe dedesubt, pe la imbinarea dintre tabla si partea de plastic (fata) a usii. Ma mir, deoarece stiam ca exista o izolatie cu mastic intre tabla si fata portierei, tocmai pentru a impiedica infiltratiile.
Oricum, va trebui sa dau jos fata aia de plastic si sa refac izolatia aia.

Acum, ca am identificat cauza, vin si eu cu cateva intrebari:

1. Este posibil sa se fi infundat gaurile de scurgere din portiera?
2. Ce fel de mastic trebuie sa cumpar pentru izolatie? Unde as putea gasi gasi (aici ma gandesc la supermarketuri)?

--------------------
+
klaus
post 29 Oct 2007, 15:02
Post #200

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

QUOTE(mirceattl @ 29 Oct 2007, 15:44)
1. Este posibil sa se fi infundat gaurile de scurgere din portiera?

Nu e posibil, e sigur.
QUOTE(mirceattl @ 29 Oct 2007, 15:44)
2. Ce fel de mastic trebuie sa cumpar pentru izolatie? Unde as putea gasi gasi (aici ma gandesc la supermarketuri)?
De la orice magazin auto. Mastic auto.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
mirceattl
post 29 Oct 2007, 15:22
Post #201

Membru incepator

QUOTE(klaus @ 29 Oct 2007, 15:02)
Nu e posibil, e sigur.
De la orice magazin auto. Mastic auto.
*

Multumesc mult pentru raspunsuri. Ramane sa ma apuc de treaba. wink.gif

--------------------
+
IRONICK
post 29 Oct 2007, 15:38
Post #202

-

From: Romania

Vezi ca acel cordon de mastic trebuie refacut cat mai bine. Pe acolo intra si zgomot, nu doar apa.

This post has been edited by IRONICK: 29 Oct 2007, 15:39

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
andreimna
post 31 Oct 2007, 22:56
Post #203

Membru incepator

Eu am 42.000 de km cu ea si n am intampinat nici una din pb astea..doar ca mi s au crapat furtunasele de la stergatoare..din cauza temperaturei motorului. am inteles ca se crapa...

--------------------
Dacia Logan 2005/berlina
+
1.6mpi
post 30 Nov 2007, 14:15
Post #204

Membru incepator

Teo-01 si mario1980, va multumesc, in mare am rezolvat problema. E vorba de "aluviunile" care se strang in prag in spatele protectiei de plastic (oala). Este un mic, foarte mic orificiu de scurgere a apei, insa la mine nu a facut fata si s-au strans mizerii. Am curatat si s-a rezolvat... temporar.
Referitor la sugestia cu rezistenta inseriata..., nu multumesc, incerc sa nu ma implic tehnic, pentru asta exista service... fie el si clasicul Nea Gigi de la Dacia care stie doar 1100 si 1300.
Multumesc si succes cu puzzle-ul

--------------------
Dacia Logan 2006/1.6mpi - b00mpi
+
mario1980
post 1 Dec 2007, 11:26
Post #205

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(1.6mpi @ 30 Nov 2007, 14:15)
TReferitor la sugestia cu rezistenta inseriata..., nu multumesc, incerc sa nu ma implic tehnic, pentru asta exista service... fie el si clasicul Nea Gigi de la Dacia care stie doar 1100 si 1300.
Multumesc si succes cu puzzle-ul
*

Eu te sfatuiesc dimpotriva, sa incerci sa te implici tehnic mai mult, si sa stii ca cu o rezistenta de 10k, nu prea ai ce sa strici, la instalatia masinii, pentru ca la tensiunea de ~14V ai un curent prin acea rezistenta de 1,4 mA, ceea ce este foarte putin, nu prea reusesti sa strici nimic cu el... Doar de curiozitate, incearca.
...ce puzzle? Sau era pentru altcineva?

--------------------
Dacia Logan dci Preference 2006 - SV ?? ???
Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
+
Fan3
post 26 May 2009, 08:29
Post #206

Membru autentic

dupa ce-am spalat masina la spalatorie, am obs ca in portbagaj atat in stanga (acolo la cric) cat si in dreapta(la coarba) este ud, mai ales in dreapta unde era multa apa, si mult NOROI !...
a mai patit cineva asta ?

--------------------
* * * - *
+
adi_m
post 26 May 2009, 08:39
Post #207

Membru incepator

am patit. in cazul meu intra apa pe la cheder, chederul avea joc pe o portiune de vreo 5 cm. verifica daca e asa si lipeste chederul pe nervura lui cu silicon. bafta!

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureat Plus - xx-xx-xxx
+
Lord Hades
post 29 May 2009, 19:35
Post #208

Memento Mori

From: Brasov

Azi am descoperit un mic lac in limuzina sad.gif intra pe deasupra oglinzii retrovizoare, si intra binisor. Presupun ca se prelinge pe langa antena, dar este posibil sa intre si pe langa geam??

Incep sa ma lase nervii ...

30 May 2009, 16:07:
Revin cu detalii. Azi am dat o fuga pe la service. I-am aratat omului pe unde intra apa, ii zic ca banuiesc antena si nu parbrizul, scoate lampa de iluminare interioara, si imi zice nu se vede nimic, hai cu ea cand ploua. Zic, stai asa hai sa ii turnam apa cu un bidon. Tipul e de acord, dar mai inspirat decat mine zice hai la spalatorie. Stopeste din abundenta, cand colo pic pic, pe surubul antenei. Vede, mai strange surubul, care se pare ca era chiar desfacut binisor, iar jet, si ... PIC PIC PIC! Pentru cine nu stie, nu exista garintura de cauciuc sub antena. Desface antena sa bage mastic ceva, cand colo surpriza!!!! Rugina sub antena! Nu multa dar e! Si de aici ma mut la topicul cu rugina!

Noroc in trafic!

This post has been edited by Lord Hades: 30 May 2009, 15:07

--------------------
OOOO A3 2010 / Vorsprung Durch Technik - BV03:-)
"Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
+
pyngi
post 7 Aug 2009, 18:30
Post #209

Membru autentic

From: Tg-Mures

Am citit pe aici ca nu sunt singurul cu apa in portbagaj, dar n-am gasit inca rezolvarea. Mie dupa un drum de vreo 800 de km pe autostrada pe ploaie torentiala s-a facut tripla spate stanga acvariu. Si surpriza apa in partea stanga acolo la cric. Pana atunci n-am avut probleme, acum dupa fiecare ploaie am acvariul gata facut. Oare daca ma duc la service imi schimba garnitura aia de la tripla sau mai exista si alta solutie?

--------------------
Dacia Logan Kiss FM dCI 85 CP 2008
236.000 km Fara interventii la motor, cutie,ambreiaj. Da vorba unuia: "cu banii astia iti puteai lua si o Masina." (TDI bre)
+
Fan3
post 10 Aug 2009, 09:07
Post #210

Membru autentic

gurile de ventilare au niste garnituri care se rup, deterioreza, pierd chiar smile.gif la mine s-a pierdut una...aia este cauza pentru care intra apa acolo la cric...
demontat spoiler si vazut care e treaba...dupa parerea mea e 99% eroare de proiectare, garniturile alea nu tin sad.gif

--------------------
* * * - *
+
10 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th June 2025 - 16:14
Forum Renault