DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

55 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Tractorasul: Focus TDCi de 109, de la "Kangoo Full fara piele si navigatie"

midenis76
post 26 May 2008, 19:20
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: dorohoi jud.bt

Salut dragi posesori de kangoo:nu sunteti singuri!! smile.gif Sunt si eu fericitul posesor al unui kangoo,coincidenta tot privilege,1,2l,16v,din 2001.Il am din februarie.L-am luat cu 100.000 km si merge super biggrin.gif .Ma bucur ca am gasit acest topic si pe voi cu care sa impartasim impresii si probleme blink.gif despre kangoo.

--------------------
renault kangoo 2001 ,1.2l,16v
renault kangoo privilege 1.2l 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MuciX
post 26 May 2008, 20:44
Post #32

sunt un om bun

From: când în când

Salut, bine ai venit printre forumisti si felicitari pentru alegere!
Te voi ruga in schimb ca in spiritul regulamentului forumului sa iti faci un topic al tau la sectiunea Jurnal de bord din cadrul forumului. Ai avantajul de a-ti putea modera singur topicul.

PS Poze, poze, poze!

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
Stefi_R
post 27 May 2008, 08:38
Post #33

Membru incepator

From: Sf. Gheorghe/CV

Felicitari pentru reparatie! Senzorul de uzura este electric? in sensul ca se cupleaza la placute vreun fir? Sau pe ce principiu functioneaza? Ce fel de placute de frana ai luat si la ce pret? Senzorul ABS unde este pozitionat? Si la mine se mai aprinde din cand in cand martorul ABS fara sa stiu din ce cauza. Pana la urma care a fost cauza scaderii accentuate a nivelului lichidului de frana?

In urma cu ceva timp am avut curiozitatea sa ma uit sub covorasul de cauciuc si spuma de sub pedalier, si era umed (condens?) si ceva rugina; ma bate gandul sa m-apuc de o oarecare protectie anticoroziva si antifonare prin partile esentiale.

Numai bine.

--------------------
Renault Kangoo 1.5 dci 80CP Privilege 2002 fara AC - CV99DIA
+
MuciX
post 27 May 2008, 09:03
Post #34

sunt un om bun

QUOTE(Stefi_R @ 27 May 2008, 09:38)
Felicitari pentru reparatie!
*

Multumesc smile.gif

Senzorul de uzura este electric? in sensul ca se cupleaza la placute vreun fir? Sau pe ce principiu functioneaza? Senzorul ABS unde este pozitionat? Si la mine se mai aprinde din cand in cand martorul ABS fara sa stiu din ce cauza. Pana la urma care a fost cauza scaderii accentuate a nivelului lichidului de frana?
*

Habar nu am cum arata senzorul ala, d-asta am si scris in ideea ca vede un posesor de Clio mai destept decat mine si ma lumineaza.
Scaderea accentuata, zic eu, se datora uzurii accentuate a placutelor si discurilor in acelasi timp. Sa iti faci o imagine, pe dreapta era cel mai grav, placuta exterioara mai avea cam un mm de "carne" si frana cu nitul pe disc, iar discul incepuse sa isi defineasca un sant. Pistonasul de la etrier era Afara aproape in totalitate, cam 2-2.5cm blink.gif .
Am mai spus, ma voi duce la un service w\e asta pentru un control, sa vad cum se prezinta tot ce am facut (in speta nu sunt multumit de geometria roti, inca mai trega o idee stanga si pentru a merge drept volanul sta putin spre stanga)

In urma cu ceva timp am avut curiozitatea sa ma uit sub covorasul de cauciuc si spuma de sub pedalier, si era umed (condens?) si ceva rugina; ma bate gandul sa m-apuc de o oarecare protectie anticoroziva si antifonare prin partile esentiale.
*

Chiar nu am incercat, nu stiu daca e sau nu condens, dar voi arunca si eu un ochi.

Numai bine!

PS Poze relativ noi:
DSC00915.JPG ( Size: 879.86k ) Number of downloads: 1210

[attachmentid=1627451706]

--------------------
- - -
+
Sony
post 27 May 2008, 09:09
Post #35

Membru autentic

From: Ban Land

La tamburi ai umblat? Daca nu, pregateste-te sa mai bagi niste bani si acolo!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
MuciX
post 27 May 2008, 09:12
Post #36

sunt un om bun

I-am schimbat si pe aia, fara incidente notabile. Din pacate nu am poze pentru ca eram mult prea murdar si nu voiam sa pierd timp... cam ploua la un moment dat. Toata povestea e pe pagina precedenta smile.gif, acolo am scris tot ce am schimbat, nu am umblat doar la frane.

--------------------
- - -
+
Sony
post 27 May 2008, 09:15
Post #37

Membru autentic

Bre, io am avut un Kangoo de la 55.000 km pana pe la 85.000 km. M-am saturat de cate a trebuit sa schimb la el. Motorul era de 1.9 diesel.

--------------------
+
MuciX
post 27 May 2008, 09:25
Post #38

sunt un om bun

Noi il avem de putin peste 10k. Am bagat cam 400 euro in el exceptand incaltarea de vara.
In mod normal as fi facut crize, dar banii s-au dus in schimb lichide si distributie la inceput, plus asta acum. De ce nu sunt suparat pe cea de acum? Nu era umblat niciodata. Astea de mecanica au picat de cand am adus-o in tara, si acum am umblat si la frane. Totusi sa nu uitam ca masina are 107k km acum.

PS Nu ai idee ce diferenta e intre masina Kangoo-ul pe care l-am adus din germanica si cum era pana in reparatia asta.

--------------------
- - -
+
Sony
post 27 May 2008, 09:32
Post #39

Membru autentic

Al meu avea mai putini km. Am schimbat ambreiaj, pompa de injectie, calculator de injectie, releu de semnalizare, parghie de comanda stergatoare, tamburi, placute etc. Nu stiu daca fusesera schimbate si discurile. Jantele de tabla erau foarte moi. Consumul era mai mare decat la masina din semnatura.

--------------------
+
MuciX
post 27 May 2008, 09:34
Post #40

sunt un om bun

blink.gif Cu primul semn de narav din asta, il remediez si scap de ea. Pana acum se prezinta bine, suntem multumiti tot neamul. E geniala la plecari.

--------------------
- - -
+
Sony
post 27 May 2008, 09:38
Post #41

Membru autentic

La firma aveam doua bucati d-astea. La ambele au fost aceleasi probleme, cam la aceiasi km. Cealalta a avut si cutia de viteze distrusa pe la vreo 80.000 km. Mentionez ca n-au fost chinuite.

--------------------
+
MuciX
post 27 May 2008, 09:45
Post #42

sunt un om bun

Nu mi se pare ceva normal... De unde stii ca n-au fost chinuite smile.gif Sincer fiind masina de firma nu prea doare pe nimeni burta de ea, si poate nici patronul nu vrea sa faca revizii la timp. De fapt, nici a mea nu are istoric si a fost luata de la Autohaus...

--------------------
- - -
+
Sony
post 27 May 2008, 09:48
Post #43

Membru autentic

Cealalta era condusa de aceeasi persoana inca de la achizitie. Si am vazut cum conduce. A mea mai vedea talpa din cand in cand, dar aia cu cutia de viteze sparta era condusa linistit. A mai fost si a treia, dar aia a devenit dauna totala repede, iar cel care o conducea a murit.

--------------------
+
Stefi_R
post 27 May 2008, 10:39
Post #44

Membru incepator

From: Sf. Gheorghe/CV

Ce sa zic si eu, deocamdata sunt multumit de masina. Ca or fi mai putin fiabile, nu stiu - poate ca depinde un pic si de noroc; Poate ca am o parere subiectiva, pentru ca provin dintr-un "upgrade" de Dacie (de noua, din '75) si un Ford Mazda Econovan (fabricatie '85, nu stiu al catelea utilizator, intre 2003-2008); fata de respectivele, mi se pare un salt ca de la pamant la cer; e drept ca n-am condus recent nici masina noua, nici alta marca mai rasarita, dar sunt multumit deocamdata. Sper sa nu ma lase in drum asa cum nu m-au lasat nici Dacia si nici Fordu'.

De auzit, am mai auzit de probleme si la alte marci si chiar la masini noi.

Numai bine.

--------------------
Renault Kangoo 1.5 dci 80CP Privilege 2002 fara AC - CV99DIA
+
Sony
post 27 May 2008, 11:18
Post #45

Membru autentic

La neajunsuri as putea sa mai mentionez: scaun incomod, volan si schimbator care se cojesc, manivele de geamuri care cedeaza, reglaj pe inaltime al centurii care se rupe, precum si deschidere tampita la capota. Adica in acelasi sens ca la daciile vechi.

--------------------
+
MuciX
post 27 May 2008, 11:28
Post #46

sunt un om bun

Pozitia mi se pare una de laudat, putin inalta, vezi bine in fata, drumuri lungi deloc obositoare... condus 700km legati fara probleme.
Volanul si schimbatorul inca arata ca noi, la modul cel mai serios.
Am geamuri electrice, nu am treaba cu manivelele, in schimb butonul de la sofer pentru geamul pasagerului nu prea face contact bine, tre sa-l iau la puricat (asa am luat-o).
Centura... o reglezi odata si aia e; plus de asta nu prea pare "sensibilos".
Capota, da! Nici mie nu-mi place, daca ai mai multa treaba la motor, te invarti pe langa ea ca nebunu".

--------------------
- - -
+
enemi
post 28 May 2008, 20:33
Post #47

doar membru

From: Bucuresti

Noi am avut la firma mai multe Kangoo-uri, unele menajate, altele mers cu ele chiar cu rautate, iar toate au tinut foarte bine. De suferit a avut doar suspensia, dar masinile alea carau aproape zilnic la greu...

--------------------
Renault Megane Bicorp 2007 Extreme 1.5dci 78kW
"Don't steal! Goverment hates competition..."
+
MuciX
post 28 May 2008, 21:04
Post #48

sunt un om bun

Mai, a mea nu are ce sa care decat bagajul de plecat in excursii cu familia sau prietenii, deci nu imi fac griji de sarcina.
Abia astept sa o spal sa ii mai fac niste poze, poate ajung si undeva frumos cu ea sa fie si fundalul pe masura.

PS Sper ca in viitorul apropiat sa nu mai fie nevoie de update-uri decat cu poze biggrin.gif

--------------------
- - -
+
Sony
post 29 May 2008, 00:28
Post #49

Membru autentic

Apropos de suspensii, au fost schimbate pana in 50.000 km.

--------------------
+
MuciX
post 29 May 2008, 10:06
Post #50

sunt un om bun

La a mea nu s-a umblat niciodata tongue.gif Bine, pana sa ajunga in romania...

--------------------
- - -
+
midenis76
post 8 Jun 2008, 10:12
Post #51

Membru incepator

From: dorohoi jud.bt

Scuze,nu mai gaseam topicul blink.gif .Asta e a mea
[QUOTE]"Am geamuri electrice, nu am treaba cu manivelele, in schimb butonul de la sofer pentru geamul pasagerului nu prea face contact bine, tre sa-l iau la puricat (asa am luat-o)".La fel am patit si eu si am curatat putin mufa fiind oxidata

This post has been edited by midenis76: 8 Jun 2008, 10:25

Attached thumbnail(s)
reno.jpg ( Size: 747.24k ) Number of downloads: 1339

--------------------
renault kangoo 2001 ,1.2l,16v
renault kangoo privilege 1.2l 16v
+
MuciX
post 27 Jun 2008, 09:03
Post #52

sunt un om bun

Update:
A fost taica-miu ieri in service la Reno in Buzau (programare facuta de luni... cam multi clienti au nedumerire.gif).
Verdict:
ABS-ul se pare ca functioneaza, senzorii sunt OK, au sters eroarea => nu se mai aprinde martorul in bord.
+ Schimbat filtrul de habitaclu.
Iar acum partea dubioasa. Spuneam acum ceva timp ca dupa schimbarea distributiei motorul are un "rontait" la ralanti. Inginerul din service a zis ca motorul nu are nimic. "Asa fac toate dupa ce trec de 100k km", ca i-ar putea desface motorul, dar nu va ajuta cu nimic... Oare chiar asa sa fie? blink.gif Poate imi spune si mie un posesor de Twingo 1.2l 16v daca face si la ei la fel...

In rest, toate bune si frumoase, sper ca vara asta sa ii cumpar ceasuri de bord cu turometru si CB.

Numa' bine!

--------------------
- - -
+
MuciX
post 28 Jul 2008, 17:23
Post #53

sunt un om bun

Update:
Dupa cum ma asteptam, au inceput sa dea semne de oboseala si franele pe spate. Am decis sa ma duc astazi sa caut saboti si surpriza... sunt trei tipuri de saboti in funtie de latimea lor. Chestia asta imi ingreuneaza mult situatia intrucat vreau sa le schimb singur si pe astea, nu m-am mai murdarit de mult pe maini, ceea ce ar insemna sa desfac o roata si apoi sa ma duc sa le spun care imi trebuie si abia dupa sa imi pot face treaba. Sa vedem ce iese.

A venit vremea schimbului de ulei. Am luat tot Elf din aceeasi gama ca si data trecuta numai ca asta e 5w40. Uleiul din ea e 5w30... sa ma duc sa il schimb, sau sa-l pun pe asta? unsure.gif

In rest toate bune si frumoase, am schimbat numai 2 beculete intre timp (unul de pozitie pe fata si unul la placuta de inmatriculare). Cost: 2 lei. Durata reparatie, 5 min biggrin.gif.

--------------------
- - -
+
MuciX
post 21 Jan 2009, 12:27
Post #54

sunt un om bun

Am decis sa mut discutia vis-a-vis de tamponare aici, la Jurnal de Bord.
Deci adaug la ce am spus:
"E un miraj sau lucrurile decurg foarte bine si repede?
Ieri la AITILOP am rezolvt-o in 30 de minute. Astazi am fost la asigurator, mi-au facut constatarea, si am ajuns si la service pentru comanda pieselor si totul (cu tot cu mersul la o sucursala care nu se ocupa de daune din Piata Operei si dupa la Grivita, unde trebuia sa ajung de fapt) a durat mai putin de 2 ore si jumatate.
In privinta service-ului, ce sa zic, mi-a fost recomandat de catre agentul constatator de la asigurator, dar am fost la fata locului si parca nu-mi vine sa o las la vopsitorie acolo. Pare, indoielnic; e un service mic intre blocuri pe Virtutii, in zona Ciurel. Acum ca am lasat constatarea la ei presupun ca nu prea mai pot da inapoi.
In orice caz, mi s-a spus ca voi fi contactat cand vor fi ajuns piesele, pentru a lasa masina in service. Sunt curios cat va dura etapa asta; dupa, voi fi curios cat va dura reparatia in sine.
Altceva: varianta asta de echipare vine cu acel ornament, sau grila, cum vreti, la culoarea masinii de pe spoiler. Aceasta nu a fost afectata in accident dar as fi vrut sa fie si ea schimbata pentru ca va arata urat.
Asiguratorul, prin agentul constatator, mi-a spus ca s-ar putea "aranja" ceva, in cel mai rau caz sa fie platit jumatate de catre mine si jumatate de catre ei. Mi-a mai zis ceva de genul "S-ar putea sa coste mai mult vopsitul piesei decat piesa in sine". Acum cat ar putea costa sa vopsesc plasticul ala?
Pe de alta parte, Nenea-de-la-Service mi-a spus ca ar trebui sa vina cu totul spoilerul, si ca el va incerca sa il ia cu totul, caz in care ma gandesc eu ca as fi absolvit de o eventuala factura adresata mie.
Ramane de vazut, si va voi tine la curent."

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 21 Jan 2009, 12:41
Post #55

DaciaClubber

Data viitoare cand o sa dai mai tare, o sa-ti para rau ca ai aruncat banii pe prostii tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
FLP
post 22 Jan 2009, 08:25
Post #56

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Prima data e mai greu, ca la femei... biggrin.gif
Dupa aia te obisnuiesti si cu procedura, si cu birourile de politie rutiera, etc

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
MuciX
post 27 Feb 2009, 15:25
Post #57

sunt un om bun

Au reusit sa termine astia si masina mea. A durat o luna si ceva si degeaba. Vopseaua nu este pe aceeasi nuanta, si au dat vina pe faptul ca vopseaua noua este ecologica si nu mai ies aceleasi nuante. Nu am avut cu cine discuta. Ca sa n-o mai lungesc, asa arata masina acum:

DSCN0770.JPG ( Size: 276.07k ) Number of downloads: 1542
DSCN0770.JPG ( Size: 276.07k ) Number of downloads: 1542
DSCN0772.JPG ( Size: 247.7k ) Number of downloads: 712
DSCN0773.JPG ( Size: 288.52k ) Number of downloads: 484
DSCN0774.JPG ( Size: 283.4k ) Number of downloads: 417

Attached thumbnail(s)
DSCN0771.JPG ( Size: 295.96k ) Number of downloads: 473

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 27 Feb 2009, 16:34
Post #58

DaciaClubber

E bine ma. Pana la urma e o amarata de duba rolleyes.gif

Iti dau 1000 de euro pe ea.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
St
post 27 Feb 2009, 19:01
Post #59

Membru

ohmy.gif
La ce service ai reparat-o? Deja ai luat-o de la ei? Daca nu, sa nu cumva sa semnezi de primire. Pune-i sa o vopseasca iar. O fi ea vopsea ecologica, dar e prea de tot. Eu am avut masina in service (..masina facuta in 2002, vopsita cu vopsea neecologica) si nu se vede deloc diferenta de culoare.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
User is online!Galerie FotoPM
+
MuciX
post 27 Feb 2009, 21:40
Post #60

sunt un om bun

Ca un mare "destept" ce ma aflu, am "inspectat-o" in service, fara sa astept sa o scoata, era si foarte murdara in rest, nu prea s-a observat; si am spalat-o...
De semnat am semnat, din pacate; sa vad cum se prezinta dupa un "tratament" cu soare. Eu am niste tuburi din alea de la reno pentru retusuri, care are exact culoarea masinii. Au zis sa le duc acele tuburi si incearca sa o rezolve. Ramane de vazut.

Prostia se plateste!

--------------------
- - -
+
55 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 14:15
Forum Renault