DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Intrebare ... carburator, carburator...

Bruma
post 27 Aug 2007, 19:33
Post #1

Membru incepator

Group: Members

as avea o intrebare ... am inteles ca e bine sa schimbi carburatoru si sa bagi carburator dublu ... une as gasi asa ceva ... cat costa ... un site... un link ceva

Va rog ajutati-ma

--------------------
Dacia 1310 1998 L - Sv-08-....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Merced
post 27 Aug 2007, 19:40
Post #2

No fear. No limit. No equal.

Daca vrei doi cai in plus la puterea motorului si doi litri in plus la consum o fi bine. Daca nu, eu zic sa te limitezi la carburatorul obisnuit pentru ca nu cred ca e necesara schimbarea. Daca nu ai probleme nu inteleg de ce vrei sa te complici doar de dragul de "a fi bine". Carburatoarele se spala, greu greu ajunge unul inutilizabil. huh.gif

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
razvanarghius
post 27 Aug 2007, 22:17
Post #3

satanic dacia

nu are rost sa iti schimbi carburatorul mai ales cu unul dublu pt ca iti maresti cu mult consumul. mai bine aranjazatil pe asta.
icon_mrgreen.gif

--------------------
dacie dacia 1310 1987 tx
+
sefu_alx
post 27 Aug 2007, 22:23
Post #4

Membru autentic

QUOTE(Bruma @ 27 Aug 2007, 19:33)
as avea o intrebare ... am inteles ca e bine sa schimbi carburatoru si sa bagi carburator dublu ... une as gasi asa ceva ... cat costa ... un site... un link ceva
Va rog ajutati-ma
*

depinde ce intelegi prin "e bine"

--------------------
x y 2009
+
vi_escu
post 28 Aug 2007, 00:35
Post #5

Membru somnambul

From: republica procurorilor

Cu un carburator dublu corp nu va creste teribil puterea (daca nu faci si alte modificari pe admisie/evacuare) si nici consumul atata timp cat este corect reglat. Daca ai apucat sa-l dereglezi atunci vei avea mari probleme biggrin.gif
Un carburator IRM32AM este optim pentru motorul tau.

--------------------
Logan ABS plus 1,6MPi . 2007
Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
+
$$ilvviu
post 28 Aug 2007, 06:48
Post #6

Membru autentic

From: Roman/NT

Auzi bazaconie. Cand posesorii de nova si papuci isi pun monocorp, tu vrei nenorocitul ala de carb dublu.
Vrei sa faci liniute cu masina? smile.gif
Eventual poti sa-i pui niste jicloare mai mari sau sa maresti putin orificiul jiclorului principal.
In nici un caz nu te complica cu dublu. Trebuie sa schimbi si galeria, nu?

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
radu_
post 28 Aug 2007, 16:47
Post #7

Membru autentic

From: ARAD

dacia nova si papucul au motor de 1600cc fata de motorul de 1400 si 1300 difera galeria de admisie
eu am o dacie berlina cu motor de 1600 la care fostu proprietar a pus carburator monocorp pentru gaz in prezent nu mai are gaz si vreau sa ii pun dublucorp
exista multe discutii pe tema asta cum ca ar consuma mai mult da sa nu uitam ca pe treapta 1 consuma la fel si din moment ce deschide treapta 2 consuma mai mul ca defapt ii ca si cum ai avea 2 carburatoare

--------------------
Mercedes-Benz c200 1995 - /////AMG
+
sefu_alx
post 28 Aug 2007, 16:52
Post #8

Membru autentic

daca e reglat bine e posibil sa consume la fel sau poate cu un 0,5 l mai mult

--------------------
x y 2009
+
buratino28
post 29 Aug 2007, 00:03
Post #9

Membru incepator

are importantza starea carburatorului pe gpl ?

--------------------
dacia berlina dec 1999
+
sefu_alx
post 29 Aug 2007, 00:07
Post #10

Membru autentic

foarte putin..ba chiar deloc as zice

This post has been edited by sefu_alx: 29 Aug 2007, 00:08

--------------------
x y 2009
+
diaconuliviu
post 29 Aug 2007, 08:26
Post #11

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE($$ilvviu @ 28 Aug 2007, 06:48)
Auzi bazaconie. Cand posesorii de nova si papuci isi pun monocorp, tu vrei nenorocitul ala de carb dublu.
Vrei sa faci liniute cu masina? smile.gif
Eventual poti sa-i pui niste jicloare mai mari sau sa maresti putin orificiul jiclorului principal.
In nici un caz nu te complica cu dublu. Trebuie sa schimbi si galeria, nu?

Nu neaparat pe ala de "papuc"; cu oarecare munca se poate adapta si un Ozon (folosit pe Lada). Dodobird si-a montat unul si e tare multumit de el. Din discutiile cu el scosese 7% in conditiile "ridicarii" turatiei pe la 4000-4500 rpm. Asteptam rezultatele unui mers mao "domestic", pe la 3000.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
Buyaka
post 29 Aug 2007, 09:42
Post #12

Membru pasionat

From: Bucuresti

Unele modele de Oltcit au motor de 1300 cmc si carburator dublu, am eu pe masina si nu consuma mult deloc, mers inafara 6,5% iar in localitate pana in 9%.
Adevarat ca nu s-a umblat la suruburile de reglaj de pe carburator.

Numai bine!

PS. Treapta II a carbului se deschide la o apasare de 80% a pedalei de acceleratie, eu la 80% apasare, deci inainte de a deschide camera II am 120Km/h in viteza a 5a deci partea cu "consuma mai mult cand se deschide camera 2" nu te afecteaza decat la depasiri, demaraje mai puternice etc.

This post has been edited by Buyaka: 29 Aug 2007, 09:46

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 '96; 4x4 '97 - B
+
Bullix
post 29 Aug 2007, 12:38
Post #13

Solnitzar fidel

From: Bucuresti

Chiar si Oltcit-urile cu motor de 1.1 au carb dublu corp. Sa-mi explice si mie cineva cum, la o diferenta de, totusi, 300cmc intre berlina de 1400 si oltcitul de 1100... diferenta de putere dintre ele este de doar 1CAL PUTERE. Mai exact unul in minus la oltcit. Ceea ce inseamna ca, printr-un simplu calcul cu regula de 3 simpla, ar rezulta ca un Oltcit de 1400 (daca ar exista) ar avea chiar 5-6 cai in plus fata de berlina cu acelasi capacitate cilindrica. De unde aceasta diferenta? Sa nu tind sa cred ca doar structura de tip BOXER a motorului este explicatia. Eu cred ca totul vine din carb. Multi oltcitari si-au pus carb de Dacie pentru a micsora consumul, bineinteles, motorul fiind mult mai lenes.

Sa nu uitam ca puterea motorului NU este neaparat STRANS LEGATA de acceleratia acestuia. Poate o pompa de sprit mult mai rapida si mai capabila poate influenta RADICAL macar viteza de reactie a motorului la pedala de acceleratie.

Atat spun, am pus mana odata pe o Dacie cu carburator de BMW. Nu ma intrebati cum s-a putut face o astfel de adaptare, ca nici eu nu-mi pot imagina cum. Ideea e ca era real. Avea o ditamai ghiuleaua de carb si pur si simplu, motorul tindea sa se smulga din suruburi, sa rupa caroseria de sub el realmente, atunci cand il tura. Partea funny, toate acestea cu acelasi zgomot specific Daciei icon_mrgreen.gif ca doar era acelasi motor. Nu venea Louis Armstrong sa-mi cante la gura tobei ca sa sune e BMW radmasa.gif

Cand l-am intrebat pe gagiu ce putere reala avea improvizatia, a zis ca habar n-are si nici nu-l prea intereseaza, dar poate baga mana in foc ca cel putin 10 cai avea in plus, de departe...

This post has been edited by Bullix: 29 Aug 2007, 12:40

--------------------
Dacia / Dacia 1310 TLX 1.4 / Solenza Rapsodie 1.4MPI 1989 / 2004
Exista doua categorii de oameni: oameni inteligenti si oameni puternici.
+
kindeeru56
post 28 Nov 2007, 18:19
Post #14

Membru autentic

Salut sunt nou pe aici si am si eu o problema. de ceva timp am montat pe masina (dacia 1310) un carburator ZENITH 32IF2 mar interesa daca are cineva mai multe detali despre acest carb:prrformanta ..... consum ........eventuale reglaje in afara de cele de relanti si cel de inbogatirea amestecului la relanti ,as fi interesat si de un kit de reparatie in principiu cam tot ce se pate sti despre acest carb. Multumesc smile.gif

--------------------
dacia 1310 87 - b-45-trl
+
EUROPE_
post 28 Nov 2007, 20:20
Post #15

membru reactiv

From: Craiova

QUOTE(Bullix @ 29 Aug 2007, 13:38)
De unde aceasta diferenta? Sa nu tind sa cred ca doar structura de tip BOXER a motorului este explicatia. Eu cred ca totul vine din carb.
*

Diferenta de putere/cuplu intre motoare de aceasi cilindree depinde in special de contructia motorului ( raportul de comprimare, tipul camerei de ardere etc. ).
Ca altfel, daca ar fi dupa felul alimentarii, mi-as pune si eu carburator dublu sau injectie pentru 3 CP si 3 litri in plus... icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
djasu82
post 28 Nov 2007, 20:46
Post #16

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Un carburator dublu corp sigur are consumul mai mic daca e si reglat bine si e actionat pneumatic nu mecanic cum sunt la nove sau papucuri . Daca veti studia un carburator poate fi simetric la difuzoare sau asimetric ce se intelege difuzoarele egale sau diferite . Primul difuzor poate fi de 32 sa zicem si al doilea de 38 sau 32-32. Se pot modifica si cele de la super nove acele carburatoare duble in asa fel primul deschis la 80% sa inceapa sa-l deschida si pe al doilea pe la 2-4% Asadar de la 120km sa urce repede la 160-170km. Carburatorul de Lada 2100 sau 2200 pus de Dorin si da randament la un consum poate si mai mic decat carfilul irm32.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Kinetix
post 28 Nov 2007, 22:14
Post #17

Membru autentic

From: Iasi

--------------------
Dacia 1410/'93 berlina / Tico E2 2000 - IS-##-###
Deschide ochii. Gandeste. Fara absoluturi morale ne prabusim!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:49
Forum Renault