DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Condusul serpuit, dauneaza masinii?

C@talin
post 30 Mar 2009, 18:26
Post #331

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

Group: Members
From: cucu

Io vad ca nu e nevoie de marcaje,cu cat o sa inceapa mai multi sa serpuiasca cu atat soseaua moale se va mula dupa forma desenata mai sus smile.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bucatzel
post 30 Mar 2009, 19:57
Post #332

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

Salutare frati serpuitori. Am venit inpoi pe acest topic, pentru ca mi-am adus aminte de initierea mea in serpuire, si nu se putea sa va privez de aceasa cunostiinta.

Se intampla acum vreo noua ani si ceva. Permisul era proaspat, si toamna tocmai se asezase pe malurile Cibinului. Un soare frematator se ridica pe dupa dealuri, semn ca eu si cu taica-miu ar fi trebuit sa fim demult pe balta. Nu eram, pe balta, eram inca in pat, caci pestele nu m-a atras niciodata suficient de mult incat sa-l mananc, darmite sa ma trezesc dimineata devreme ca sa-l prind.

Intr-un final, ne suim noi in credincioasa masina a familiei si ne indreptam catre un loc bine stiut de tatal meu, undeva pe malul oltului. Drumul incolo nu a fost foarte interesant, in afara de un "tu-i mama ei de treaba, aici trebuia s-o luam la dreapta". Am stat toata ziua in masina, cu o carte in mana si un picior pe geam, bronzandu-ma in consecinta doar pe piciorul stang. Spre seara, de comun acord, am decis sa ne luam catrafusele si sa ne indreptam catre casa, ca poate mai avem timp sa si transformam pestele prins de taica-miu in ceva comestibil.

Si atunci s-a intamplat. Poate au fost pestii care saltau prin portbagaj, poate a fost puternicul vant lateral intrerupt de cate un tir care venea din sens opus sau de cate un val de pamant de pe marginea drumului, sau poate au fost bucsile de la coloana de directie care incepusera sa isi dezvolte propria personalitate. Sau poate chiar toate trei la un loc. Orice ar fi fost, pot sa va asigur ca a fost magic. Tatal meu, un om foarte nervos de felul meu de a conduce, fusese atat de cuprins de feeria serpuitului, ca adormise de-a dreptul.

Din nefericire, somnul lui nu a durat prea mult, pentru ca in calea sinusiodei mele s-a asternut taramul dusman: drumul in lucru. Masini blocate, claxoane adresate unor muncitori inexistenti (era duminica doar). Chiar si cativa maidanezi se alaturasera haosului general. Imi iau ban daca incerc sa reproduc sentimentele care l-au incercat pe tatal meu cand s-a trezit. De-abia mai tarziu, cand ajunsesem acasa mi-a spus: Fir-ar ************ lor sa fie, ca bine mai dormeam.

Forta fie cu voi. valuri.gif

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Tince1290
post 30 Mar 2009, 20:33
Post #333

Membru cititor

interesanta faza cu bronzatul laugh.gif

QUOTE(Tince1290 @ 30 Mar 2009, 16:04)
mi-ai dat o idee geniala!!!!  icon_mrgreen.gif  excl.gif  excl.gif  excl.gif

ar trebui sa facem o petitie....prin care sa cerem sa se deseneze pe fiecare drum cel putin o banda serpuita pe sens.....drumul poate sa ramana drept....doar ca in loc sa fie desenate liniile drepte sa fie ondulate smile.gif.....eu spun ca la drumurile noastre....care au majoritatea doar 2 benzi pe sens....e suficient sa cerem doar una din acele benzi.....sa nu fim totusi zgarciti....mai sunt si oameni anormali care conduc drept  happy.gif ....acum mai ramane doar sa ne gandim care din benzi sa o cerem....prima sau a 2-a?...oare cum ar arata drumul mai bine?

[attachmentid=1627512146] [attachmentid=1627512147]
*

QUOTE(BeciAcustic @ 30 Mar 2009, 19:12)
Si tu crezi ca se vor face alte marcaje pe tot teritoriul romaniei? wow...
*

normal icon_mrgreen.gif ....si daca mai gasim si altii ca noi prin strainatate....am putea face o schimbare la nivel global 04.gif .... gandeste-te ce misto ar fi wub.gif ....am putea toti sa serpuim in voie....si in sfarsit ar deveni si romania cunoascuta pentru ceva....pentru cea mai mare imbunatatire a traficului rutier si de asemenea imbunatatirea dramatica a experientei sofatului..... blush.gif ....azi o sa fac o scrisoare pentru domnu presedinte...ca si asa dansul mai trage cate un shpritz si cred ca uneori o mai serpuieste in drum spre casa happy.gif .....

--------------------
- - -
+
Andrul
post 30 Mar 2009, 20:38
Post #334

Membru'

From: Bucuresti

E dificil cand serpuiesti si intri in sensul giratoriu, ca trebuie sa calculez din timp oscilatia buclei sa fie pe partea dreapta altfel se risca iesirea din ritm.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition - B-XX-XXX
+
iulian sn2001
post 30 Mar 2009, 20:55
Post #335

Membru fost incepator

From: galati

Daca ne fac benzi speciale mersul serpuit nu mai are nici un haz.Dar....ar fi o kestie daca ar transforma toate soselele in sosele serpuitoare.In felul acesta adeptii mersului drept(pensionarii) ar merge pe aratura in paralel cu strada noastra serpuita.
VREI asfalt mergi serpuit.NU vrei mers serpuit....baga tare pe aratura.
He??? ce ziceti de asta??
PS. simt ca domnul BeciAcustic o sa ma injure dar...heyy....loganul oricum are garda de jeep....e ok cu loganul pe aratura. rolleyes.gif

--------------------
dacia supernova 2001 confort
cap sa ai ca mintea vine dup-aia
+
Tince1290
post 30 Mar 2009, 21:01
Post #336

Membru cititor

iulian cred ca ai dreptate...am tot stat si am cugetat si mi-am dat seama ca propunerea mea e chair stupida....pentru ca stam sa ne gandim cat de prost sunt facute drumurile in romania....ar fi foarte probabil ac si marcajele de pe sosea sa le faca astia prost....astfel ca ne-ar forta pe toti sa urmam o serpuiala probabil gresita sad.gif....e mai bine fara marcaje pentru ca fiecare masina are o alta serpuiala ideala.....si cu marcajele vopsite dupa o singura serpuiala unii si-ar iesii din ritm....astfel serpuiala nu ar mai fi placuta....pe viitor o sa fiu mai prudent....si o s gandesc in amanunt problema wink.gif

--------------------
- - -
+
iulian sn2001
post 30 Mar 2009, 21:12
Post #337

Membru fost incepator

Nu este nici o suparare toti gresim uneori.....Ma bucur ca ai inteles ca fiecare serpuieste intr-un mod unic.Eu ma gandesc foarte serios la varianta cu cauciucurile optate.Cred ca este interesant sa serpuiesc si pe vertical cand si cand.Ca raperii aia cu suspensii hidramate.. 124.gif uite cam asa o sa faci in masina

--------------------
+
Tince1290
post 30 Mar 2009, 21:49
Post #338

Membru cititor

ce taaaareeee laugh.gif .... si eu vreau....

uite imi place clipul asta....

asta inseamna serpuiala 3D....chair daca "ie" si niste "topaiala" "ie" si serpuiala...pana si sasiul serpuieste wub.gif ....iar spre sfarsitul clipului e o masina care serpuieste stand pe loc wub.gif

oricum...NIMIC NU SE COMPARA cu serpuiala indienilor....e serpuiala 2D dar e super......

uite acolo serpuiala inascuta....ce zici iulian? smile.gif ....asa-i ca si tu vrei sa devi un serpuitor la fel de bun ca ei?...pacat ca noi nu avem autostrazi cu 5 benzi dry.gif

This post has been edited by Tince1290: 30 Mar 2009, 22:07

--------------------
- - -
+
iulian sn2001
post 30 Mar 2009, 22:55
Post #339

Membru fost incepator

O daaaaaa!!!!! Dar tare am o banuiala ca fac dara de componente ale masinii mele pe toata soseaua.
Shuttt...poate il pacalim pe BeciAcustic sa ne dea loganul lui pt un test-drive taci.gif

--------------------
+
Tince1290
post 31 Mar 2009, 12:56
Post #340

Membru cititor

am citi pe undeva ca serpuiala extrema este foarte daunatoare masinilor sub o tona......dar in schimb ajuta mult cauciucurile si suspensiile celor peste o tona....asa sunt gandite alea 04.gif .....deci cea mai buna solutie este intr-adevart loganul colegului nostru happy.gif....eu spun ca merita....isi mai "dau drumul" suspensiile si apoi va fi mult mai placut de condus happy.gif

--------------------
- - -
+
brvictors
post 31 Mar 2009, 13:07
Post #341

Membru

From: Brăila

QUOTE(BeciAcustic @ 30 Mar 2009, 18:12)
Si tu crezi ca se vor face alte marcaje pe tot teritoriul romaniei? wow...
*

doh.gif god_hand.gif

--------------------
VW PASSAT TRENDLINE 2003 1.9 TDI AVF
+
atentat_cu_bomboana
post 31 Mar 2009, 14:30
Post #342

membru exemplar

M-am tot gindit la ce am invatat de pe topicul asta si ieri mi-am facut curaj: Am mers cu tirul. N-am carnet de asa ceva, dar daca mergi serpuit, nu-si da nimeni seama ca nu te pricepi. A fost feeric: Am plecat cu a 3-a sau a 4-a mica (nu mai stiu exact), am lasat-o moale serpuind dulce, prima oara spre stinga (sa nu pic de pe sosea), am dus pana la capat treptele (adica ultima din trepte) si apoi, zvîc! dreapta, si am dat pe mare. De aici am urcat vitezele normal, ca la masina, doar ca nu stiu ce avea de cam dadea in nas. Am facut iar stinga-dreapta cu nitica frina si n-a mai trepidat. O fi fost de la bidoane, ca noi chiar bidoane cu apa aveam.
In sarcina si in rampa am inteles ca e sanatos si chiar aduce si noroc sa pleci cu mica si rotile aproape blocate stinga, simti ca te rastorni, ca are putere mare atunci.

--------------------
Volkswagen / RAM | Caddy 1.9 TDI 2015 - www.bikehouse.ro
“Și dacă mă dă nevastă-mea afară din casă, ce! O să dorm în cutii de carton în mașină.” [by a good friend of mine]
+
Tince1290
post 3 Apr 2009, 14:16
Post #343

Membru cititor

vad ca nu are nimeni nimic impotriva...deci ramane stabilit....maine luam loganul la o serpuiala extrema happy.gif

--------------------
- - -
+
dariusz
post 4 Apr 2009, 09:02
Post #344

Membru autentic

From: baia-mare

atentat cu bomboana -- tu ai dus la extrem condusul serpuit . da pentru a te antrena cum se cuvine iti recumand 18 WOS- haulin , 18WOS-pedal to the metal , 18WOS-across america ( gasesti si varianta romana , ca sa poti serpui pe soselele patriei ) !

--------------------
dacia supernova 2002 europa - mm 13 ral
membru cooperant
+
Tince1290
post 4 Apr 2009, 12:37
Post #345

Membru cititor

acolo nu prea poti ca sunt soferi idioti si daca nu ii feresti tu se baga in tine tongue.gif...in realitate ceilalti te feresc pe tine crezand ca esti nebun 04.gif

--------------------
- - -
+
Tince1290
post 5 Apr 2009, 21:01
Post #346

Membru cititor

mai am de ataugat inca un clip....tocmai pentru a ii face pe toti sa constientizeze riscurile serpuielii la viteze mari.....un clip cu accidente serpuitoare sad.gif

ca venii vorba...in ultimele zile am serpuit mai bine ca de obicei....cred ca incepe sa mi se formeze mana....in curand o sa fiu un serpuitor clasa I 04.gif

--------------------
- - -
+
dariusz
post 5 Apr 2009, 21:04
Post #347

Membru autentic

acu ca ti-ai pus si bec in portbagaj o sa ai si lumina ambientala ! radmasa.gif

--------------------
membru cooperant
+
Tince1290
post 5 Apr 2009, 21:06
Post #348

Membru cititor

nu-i asa? 04.gif happy.gif

--------------------
- - -
+
dariusz
post 5 Apr 2009, 21:09
Post #349

Membru autentic

vei ca ca si o cometa serpuitoare ! cu o coada luminoasa provenind de la becu din portbagaj. biggrin.gif

--------------------
membru cooperant
+
Tince1290
post 5 Apr 2009, 21:18
Post #350

Membru cititor

vezi ca ai scris de doua ori "ca" blush.gif.....

This post has been edited by Tince1290: 5 Apr 2009, 21:20

--------------------
- - -
+
dariusz
post 5 Apr 2009, 23:35
Post #351

Membru autentic

ptiuuu ! vad ca deja se manifesta si la scris ! pentru ca eu sint cam ..... emotionat.gif ........cam ... bilbiit atunci cind e vorba de vorbit.

--------------------
membru cooperant
+
Tince1290
post 6 Apr 2009, 06:21
Post #352

Membru cititor

radmasa.gif ...nu-nu-nu-i nimic...te in-in-intelegem noi tongue.gif

--------------------
- - -
+
dr00py2nd
post 17 Apr 2009, 19:58
Post #353

Si eu merg serpuit , mai ales pe drumurile care sint pline de capace de canal , ador acest stil serpuit , ca pot evita multe asemenea capace de canal care iti rup masina smile.gif , conduc alfa romeo 147 si se simt prea tare:)

--------------------
alfa romeo 147 2001
+
vet
post 17 Apr 2009, 21:16
Post #354

Membrul

Mare atentie. Am gasit undeva, dar nu mai stiu unde, un studiu despre alfa romeo 147 si condusul serpuit.
Era foarte bine documentat studiul respectiv, iar concluzia principala era : NU SERPUITI CU ALFA ROMEO 147. Nici macar ocazional. Intai se duc capetele de bara din pistoane, dupa care planetara va ajunge sa frece pe arborele cotit.

--------------------
Dacia Logan 2007 / KissFM 1.5 dCi
.
+
DHL
post 17 Apr 2009, 21:39
Post #355

Membru incepator

Cand va serpuiti pe sosea sa va uitati mai intai de doua ori in oglinzi daca nu vine pe langa voi vreo motocicleta. Am bagat destula carne la aia care nu se asigura si am prieteni care au avut pana acum 2-3 daune totale la motociclete (bine ca nu si la viata). In rest... bafta tuturor.

--------------------
DACIA Logan Laureat 1.4 GPL - B 75 VTV
Logan 1.4 MPI GPL + Clio 1.2 MPI + Kawasaki KLE500
+
kog
post 17 Apr 2009, 21:42
Post #356

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

ciudat... nedumerire.gif eu stiam ca motociclistii sunt expertii serpuitului...

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
DHL
post 17 Apr 2009, 21:46
Post #357

Membru incepator

QUOTE(kog @ 17 Apr 2009, 21:42)
ciudat... nedumerire.gif eu stiam ca motociclistii sunt expertii serpuitului...
*

Pai da. Stii ce frumos e cand depasesti calare si ala sin dreapta face o bucla spre stanga prin fata ta de te baga pe contrasens (in cel mai bun caz). Asta e.
Trebuie sa ne asiguram bine toti si cand suntem calare si cand conducem masina.

--------------------
DACIA Logan Laureat 1.4 GPL - B 75 VTV
Logan 1.4 MPI GPL + Clio 1.2 MPI + Kawasaki KLE500
+
kog
post 17 Apr 2009, 21:55
Post #358

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

in cazurile aste nu se respecta regulile ELEMENTARE ale serpuitului, si anume oscilatiile celor doi participanti la trafic care se depasesc trebuie sa aiba o frecventa cat mai apropiata (eu recomand 0,1 Hz)

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
Mr_Devil83
post 17 Apr 2009, 23:24
Post #359

Membru autentic

dupa saptamana asta perfecta pentru serpuit, cu tot dn7-le blocat intre deva si simeria si aglomeratia din oras + pietonii care trec haotic pe unde vrea mujchiul lor, in special atunci cand vad ca e foarte aglomerat parca ii scoate dumnezeu pe toti idiotii din casa, mai apar si toate proastele la volan care dau absolut tuturor prioritate, intervin si baietii jmecheri cu o cascheta in cap prin intersectii si automat toate semafoarele se defecteaza si nu isi mai revin nici dupa ce pleaca ei si toti mosnegii cu dacia 1310 la volan care stiu ca daca drumul are 2 benzi pe sens el poate ori unde vrea muschiul lui, pot zice ca sunt la un pas de a deveni as in aceasta superba arta. Si culmea ca eu in general la scoala de soferi totdeauna incercam sa merg cat mai drept. Imi era frica sa trag putin dreapta sau stanga de volan, sa produc o unda de oscilatie masinii. Acuma, de cand am si scaunul profesorului argon montat pe ferrari, pot spune ca in sfarsit am inteles, nu este un sport, este o adevarata arta si putini stiu sa o practice.

Sa-i fi vazut pe baietii cu tdi-urile aduse din germania cum imi faceau loc sa ma bag in fata, se dadeau in dreapta sau stanga, in functie de banda pe care eram eu, pentru ca eu incepeam sa serpuiesc fix cand eram in drept cu ei, in directia in care sunt ei pe la 60 - 80 km/h. Se bucurau enorm cand vedeau ca sunt unul dintre cei putini care este capabil sa practice acest sport, aceasta arta pura, in adevaratul sens al cuvantului si ii vedeam cum incetineau si ma lasau in fata lor, pentru a putea sa admire oscilatiile line ale daciei mele din 84. La inceput ii vedeam cum se bucura, albindu-se usor la fata, apoi imi multumeau aprinzand faza lunga si dandu-mi cateva flash-uri de incurajare si cateva claxoane, drept pentru care eu apasam frumos pedala de frana usurel, pentru a putea sa le multumesc pentru toate incurajarile rostite si gandite in clipele in care serpuiam pe langa, printre si in fata lor.

Cred ca imimai trebuie vreo 2 3 sarbatori de astea mai mari petrecute pe strazile din romania si voi deveni un as al acetui stil de condus. Arta pura, care cere pasiune si daruire.

--------------------
Dacia 1300 / SUPERNOVA EUROPA 1984 / 2002
+
iulian sn2001
post 18 Apr 2009, 09:54
Post #360

Membru fost incepator

QUOTE(DHL @ 17 Apr 2009, 21:46)
Pai da. Stii ce frumos e cand depasesti calare si ala sin dreapta face o bucla spre stanga prin fata ta de te baga pe contrasens (in cel mai bun caz). Asta e.
Trebuie sa ne asiguram bine toti si cand suntem calare si cand conducem masina.
*

Tu insinuezi ca eu ar trebui sa ma uit in olinzi in funtie de cum iau de volan?Adik la fiecare serpuire stanga-drepta eu ar trebui sa mai uit in oglinda stanga apoi in cea dreapta nu crede.gif ?Tu iti dai seama ca dupa 1 km de mers serpuit a-si avea ideile amertecate in cap 052.gif ?Si toate astea pentru un motociclist care nu poate sa tina cadenta cu mine? big_wheel.gif
Neahhh...cine nu merge serpuit sa stea acasa. crazys4.gif

--------------------
+
18 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th July 2025 - 19:40
Forum Renault