DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident usor, cum procedez mai departe?

dadu2002
post 19 Nov 2007, 09:53
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Ploiesti

Vineri, 16 noiembrie, circuland pe un drum cu prioritate am fost lovit perpendicular in aripa spate stanga de un sofer cu un Opel Astra care probabil a vrut sa treaca prin mine. Baiatul era asigurat la BCR asigurari. Intai am mers impreuna la politie pt constatare. El a scapat ieftin: bara fata indoita, 3 puncte penalizare si 150 lei amenda din care 75 in 48 ore. Eu am avut mai multe avarii: aripa spate indoita, janta spate indoita (schimbata acum 3 zile cu cauciuc de iarna michellin) si capacul rotii spart. Am avut norocul ca cel care m-a lovit a fost cooperant, si-a recunoscut vina, nu era baut si avea asigurare. In sens contrar ar fi trebuit sa ma judec cu el pt recuperarea pagubei.
Pasul2: am fost la Bcr asigurari unde mi-au facut foaie de constatare cu avariile mentionate mai sus si mi-au zis sa ma duc cu ea in service. Am vorbit la serviceul Nicogel din Plopeni (orasul in care lucrez), service agreat dacia si bcr asigurari si m-au chemat miercuri 21 noiembrie sa las masina. Mi-au zis ca in cazul in care ii ajut cu niste acte si niste stampile, masina va fii gata in 3 zile.
Pasul3: de aici e cam ceata, nu stiu cum sa procedez in continuare, avand in vedere ca masina e in garantie. Platesc eu si imi deconteaza asigurarile banii sau se deconteaza direct intre ei serviceul si banca? Asigurarile deconteaza toata suma sau trebuie sa negociez cu ei o anumita suma? PLease, daca a mai trecut cineva prin asta, poate imi da un sfat pt care ii multumesc de acum!

--------------------
Logan MCV Preference 1.6, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sqryn
post 19 Nov 2007, 10:10
Post #2

Clio rulezzz

From: München

1. citeste ghidul casco din sectiunea de asigurari. e util si se aplica oarecum si la rca.
2. daca serviceul are decontare directa cu asiguratorul (bcr) tu nu ai nici o treaba. Ce voiau ei sa zica cu faptul ca sa ii ajuti, banuiesc ca se refereau la a face ceva presiuni la asigurator sa plateasca mai repede catre service sau sa mergi personal cu foile de decont sa le aprobe. De decontat se deconteaza toata suma din cate stiu deoarece masina este noua (am inteles ca e inca in garantie). Ai grija ca toate reparatiile sa fie trecute pe nota de constatare de la asigurator, daca nu sunt o sa le platesti din buzunar.
Bafta si sper sa fie ultimul eveniment neplacut.

This post has been edited by sqryn: 19 Nov 2007, 10:10

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
adi_ar
post 19 Nov 2007, 10:30
Post #3

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Verifica agreerea in reteaua Dacia, sa nu pierzi garantia. Din cate stiu eu lucrarea va trebui consemnata in caietul service, nu se face pe baza de "agreere verbala", altfel exista riscul refuzarii unor garantii ulterioare.

Daca service-ul este agreeat de catre Dacia si BCRasig plata - decontarea se va face intre asigurator si service, chiar si ulterior ridicarii masinii din service desi ma pune pe ganduri acel "ajutor" cu hartii si stampile, daca se refera la altceva decat acceptul de plata al asiguratorului.

Ar trebui, pentru a nu exista discutii ulterioare:
- sa ceri un deviz estimativ (antecalculatie) de la service si
- sa inaintezi antecalculatia pentru avizare la asigurator, altfel se poate refuza plata.
Dupa descriere ma tem ca acolo sunt mai multe avarii decat cele vizibile daca socul a fost suficient de mare sa deformeze janta.
Ulterior, daca dupa inceperea lucrarii se mai fac lucrari / inlocuiri in afara devizului initial, trebuie obtinut avizul pentru fiecare suplimentare.

Cu parere de rau iti urez succes!

This post has been edited by adi_ar: 19 Nov 2007, 10:32

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
dadu2002
post 19 Nov 2007, 10:40
Post #4

Membru incepator

Multumesc la amandaoi. Cam asta am dorit sa aflu. Ce sa fac? Este primul incident in care sunt implicat de 15 ani de cand am permis, dar cateodata nu e suficient sa fii corect in trafic si depinzi de neglijenta altora. Merci again....

--------------------
+
dadu2002
post 26 Nov 2007, 15:05
Post #5

Membru incepator

UPDATE: - bagat masina in service Nicogel Plopeni miercuri 21.11.2007
- vineri dimineatza masina era gata dar nu am putut s-o ridic din cauza ca Bcr Asigurari nu facuse plata
- azi 26.11.2007 dimineata facut reclamatie on-line la Bcr asigurari
- dupa 15 min chemat de la service sa ridic masina
- am ridicat masina, multumit de calitatea reparatiilor, nemultumit de mizeria pe care au lasat-o in masina
- facut si revizia la cererea mea, schimbat ulei , filtru ulei si filtru aer, total 200 ron.
- totalul facturii achitate de asigurari 760 ron

--------------------
+
lucian_v
post 29 Nov 2007, 08:52
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

E bine ca ai rezolvat..dar o intrebare : puntea ai verificat-o?

--------------------
--- --- --- - ---
+
dadu2002
post 29 Nov 2007, 09:13
Post #7

Membru incepator

Eu nu. Presupun ca ei au facut control vizual. Dupa reparatie i-au facut revizia de 15000 si au scris in caietul de intretinere ca masina este in stare perfecta.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 10:17
Forum Renault